Cara Membeli Ripple (XRP) Dari Binance | Panduan Permulaan

Ripple cryptocurrency adalah duit syiling yang dicipta untuk transaksi harian. Bukan hanya individu, tetapi juga bank. Lebih dari 75 bank telah memilih rangkaian Ripple untuk menjadi kaedah transaksi kewangan antarabangsa yang berkesan seperti yang didokumentasikan oleh Berita Yahoo!

Pelbagai perkembangan di Ripple menjadikannya pilihan utama untuk bukan hanya transaksi harian tetapi juga peluang pelaburan untuk masa terdekat. Itulah sebabnya banyak orang ingin membeli Ripple. Anda mungkin mendengar dari rakan sekerja anda bahawa dia ingin membeli Ripple pada harga $ 0,004 atau lebih rendah. Itu memang sesuatu yang diinginkan oleh banyak orang.

Sama ada anda hanya menghantar beberapa kepada orang yang anda sayangi di seberang dunia atau membelinya untuk dijadikan pelaburan, artikel ini membimbing anda tentang cara memperoleh beberapa dengan langkah mudah dengan bertukar dengan cryptocurrency utama di Pertukaran Binance.

Sebelum anda mendapatkan beberapa XRP di Binance, anda perlu mempunyai Bitcoin, Ethereum, atau Litecoin (atau yang lain) bernilai sama untuk menukar Ripple. Terdapat beberapa cara untuk membeli Bitcoin dan cryptocurrency alternatif lain dengan fiat. Anda boleh membeli dari rakan atau keluarga, di pasar seperti LocalBitcoins, atau membeli dari Coinbase. Terdapat banyak sumber di web yang akan membimbing anda untuk mengetahui bagaimana untuk melakukannya. Perlu diingat bahawa RRple XRP perlu disimpan dalam Ripple Wallet yang bagus.

Sekarang anda telah membeli beberapa Bitcoin atau sebahagian Bitcoin, mari kita menukarnya dengan Ripple. Pada langkah seterusnya, kami akan mengajar anda cara membeli Ripple (XRP).

Langkah 1 – Daftar di Binance Exchange

Anda perlu membuka akaun di platform Binance Exchange. Untuk melakukan ini, pergi ke laman rasmi Binance Exchange dan klik pada Pautan daftar di bahagian kanan atas skrin.

Langkah 2 – Sahkan akaun anda

Isi borang Pendaftaran dan sahkan akaun anda. Sekiranya keselamatan penting bagi anda dan anda ingin tetap tidak dikenali dalam transaksi sekali ini, anda boleh mencuba perkhidmatan e-mel sementara ini.

Langkah 3 – Pergi ke butang ‘Dana’ dari Binance

Setelah anda log masuk, anda perlu menghantar beberapa cryptos yang anda beli ke Binance pelantar. Cari pautan ‘Dana’ di bahagian atas kemudian klik pada pilihan ‘Deposit’.

Langkah 4 – Pilih cryptocurrency yang anda inginkan untuk disimpan

Klik pada anak panah drop-down dan masukkan BTC di kotak carian yang muncul.

Langkah 5 – Menjana alamat dompet

Alamat dompet akan dihasilkan untuk anda. Salin alamat ini, pergi ke dompet yang anda simpan cryptocurrency anda (yang dibeli sebelumnya) dan hantar ke alamat dompet yang dihasilkan oleh Binance.

Langkah 6 – Tunggu pengesahan pemindahan

Selepas anda menghantar Bitcoin atau yang lain yang anda beli Binance, anda mungkin perlu menunggu sebentar agar transaksi dapat dilihat dalam dompet anda dan juga disahkan sepenuhnya.

Terlepas dari halaman yang anda buka, cari pautan Exchange di bahagian atas laman web, di sebelah Binance logo. Klik di atasnya dan pilih pilihan ‘Asas’ seperti yang dipaparkan.

Langkah 7 – Memahami antara muka platform

Apabila halaman Asas dimuat sepenuhnya, di bahagian kanan atas halaman, cari pasangan cryptocurrency yang ingin anda dagangkan. Mempunyai BTC (Bitcoin) untuk menukar XRP (Ripple) anda pasti ingin mencari pasangan XRP / BTC. Proses yang sama jika anda telah membiayai dengan cryptocurrency lain, anda hanya mengganti BTC dengan apa yang anda ada.

Langkah 8 – Pastikan anda membeli Ripple dengan harga yang lebih rendah dengan menggunakan had beli 

Pastikan tab ‘Had’ aktif, itulah bahagian tepat di bawah carta harga XRP / BTC. Tanda pasaran akan membeli Ripple untuk anda dengan harga yang lebih tinggi jika anda menetapkannya sendiri. Sekiranya anda seorang pemula, anda boleh menggunakan tab Market untuk membeli Ripple dari Binance.

Langkah 9 – Mengira jumlah Ripple yang boleh anda beli 

Anda dapat melihat berapa harga BTC a Ripple pada kotak pertama berlabel ‘Harga’. Pada kotak kedua ‘Jumlah’, anda dijangka memasukkan jumlah riak yang ingin anda beli. Gunakan pilihan di bawahnya untuk memilih berapa peratus duit syiling yang dibiayai untuk digunakan, 25%, 50%, atau semua dana anda 100% dan nilai Ripple yang anda dapat akan muncul secara automatik dalam kotak ‘Jumlah’.

Langkah 10 – Membeli Ripple 

Klik butang Beli XRP dari Binance.

Sekarang anda tahu cara menukar Bitcoin anda dengan Ripple Binance. Ikuti prosedur yang sama untuk Ethereum, Litecoin atau cryptocurrency lain yang perlu anda tukar untuk XRP. Sebagai perkara terakhir, pastikan anda menyimpan token Ripple anda dengan menyimpannya di dompet Ripple.

Pada masa ini, adalah mungkin untuk membeli XRP pada Binance melalui mata wang digital yang berbeza termasuk Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) dan Tether (USDT). XRP menyumbang lebih daripada 2.5% daripada jumlah dagangan semasa di bursa Binance. 

Untuk membeli XRP menggunakan mata wang digital selain Bitcoin, prosesnya sangat serupa. Setelah mengesahkan akaun anda, anda perlu menghantar dana ke akaun Binance anda. Di bahagian ‘Dana’ pilih pilihan ‘Deposit’ dan pilih mata wang digital yang ingin anda depositkan. 

Setelah alamat dompet dihasilkan, anda akan dapat mengirim dana. Perlu diperhatikan bahawa anda hanya boleh menghantar mata wang maya yang dipautkan ke alamat itu. Ini bermaksud bahawa jika anda menghasilkan alamat USDC, anda hanya dapat mengirim duit syiling USDC kepadanya. Jangan hantarkan crypto lain ke alamat ini melebihi USDC. Perkara yang sama berlaku untuk mata wang digital lain dan alamat yang dihasilkan.

Sangat mudah untuk menggunakan mana-mana cryptocurrency yang disebutkan di atas untuk membeli XRP. Sekiranya anda mempunyai crypto lain, anda perlu menukarnya dengan salah satu daripada mereka yang menggunakan pertukaran Binance.

Terdapat lebih banyak tempat di mana anda boleh membeli Ripple. Binance bukan satu-satunya tetapi kami memilihnya kerana keselamatan dan antara muka yang mesra, berbanding dengan pertukaran lain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me