Segitiga Bullish Bitcoin Berjaya Membentuk, Pedagang Boleh Mengharapkan Lebih Banyak Peningkatan Jika Harga Menembusi $ 6,800: Crypto Market Daily

Pasaran cryptocurrency menyaksikan pemulihan besar hari ini, 20 Mac, dengan kebanyakan syiling teratas memperoleh lebih dari 20 peratus pada hari itu.

Bitcoin cryptocurrency teratas (BTC) berjaya melonjak ke tahap $ 6,000 semalam, 19 Mac. Wang syiling itu kemudian mencecah $ 6,500- $ 6,800 adalah, di mana ia berada pada masa yang tepat, hampir 24 peratus pada hari itu.

Duit syiling kedua terbesar, Ether (ETH), meningkat 23 peratus dalam tempoh 24 jam terakhir, mendorong ke arah tanda $ 150.

XRP Ripple menyaksikan pertumbuhan yang sedikit kurang pada hari itu, meningkat sekitar 16 peratus untuk diperdagangkan pada $ 0.172.

Bitcoin menembusi bahagian atas segitiga kenaikkan

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Setelah menerobos segitiga bullish, harga Bitcoin telah disokong oleh bahagian atas segitiga. Seperti yang diramalkan oleh pasukan analisis pasaran OKEx semalam, langkah ini dapat menjadi faktor untuk menilai permulaan pemulihan. Apabila pelarian disertai dengan peningkatan jumlah pembelian, itu boleh menjadi faktor lain yang memastikan bahawa penembusan itu benar.

Seperti yang kita lihat hari ini, tren baru disatukan untuk jangka masa pendek pagi ini, kemudian jumlahnya meningkat ke tahap pertengahan dan harganya langsung menembusi $ 6,500. Ini bererti bahawa keyakinan pasaran semakin meningkat dan sentimen optimis semakin meningkat.

Walau bagaimanapun, kawasan antara $ 6,500 dan $ 6,800 masih merupakan kawasan rintangan keras seperti dulu di akhir tahun 2019. Menembusi $ 6,800 memungkinkan untuk menguji $ 7,000, atau pelabur harus menunggu penarikan balik dan masuk.

Sekiranya kenaikan harga kuat, penarikan balik ini dapat disokong oleh $ 6,500, atau akan jatuh ke $ 6,000 untuk mencari sokongan.

Seperti yang dapat dilihat pada carta bergerak 1 hari Bitcoin di atas, laluan bergerak mencapai tahap yang ketara. Hanya melihat carta, kita melihat bahawa lembu dan beruang sedang bertanding dengan harga hampir $ 6,800.

Sekiranya harganya dapat menembusi $ 6.800 pada hujung minggu ini, kemungkinan untuk kembali ke $ 7,000, seperti yang ditunjukkan di atas dalam syarat 1, dan $ 4,000- $ 5,000 akan menjadi bahagian bawah tahap pembuangan sebelumnya.

Jika tidak, pemulihan hari ini mungkin menjadi perangkap ikan paus besar untuk menarik lembu. Setelah mendapat keuntungan yang cukup, satu lagi peristiwa penjualan besar boleh berlaku, seperti yang ditunjukkan pada carta di atas dalam keadaan 2. Kemudian trend harian boleh membentuk bahagian bawah dua dan kemudian melambung.

Jumlah pembelian harian tidak cukup untuk mendorong kenaikan pada masa ini, jadi pelabur harus fokus pada perubahan pasaran pada waktu malam. Risiko kejatuhan harga akan meningkat sekiranya volum kekal pada tahap yang agak normal. Garis MACD hampir membentuk salib emas, kemungkinan pam tinggi.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,800
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,050
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,500
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,000

ETH melihat sentimen menaik berbanding BTC

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Berbanding dengan BTC, kekuatan kenaikan ETH lebih kuat. Setelah memecahkan kelebihan, harga langsung menyentuh $ 140 dan kemudian menjadi gabungan pendek, di mana bahagian bawahnya disokong oleh $ 134.

Beberapa jam yang lalu, tren menembus $ 145 sekali dan sekarang ditekan oleh $ 155 – kerana kedudukan ini dulu menjadi sokongan kuat pada bulan Januari, ia akan berubah menjadi perlawanan keras sekarang.

Pelabur harus melihat beberapa kedudukan penting pada hujung minggu, untuk menilai sama ada pam ini dapat diteruskan atau tidak. Kedudukan sokongan pertama adalah sekitar $ 145: jika trend boleh pulih di sini, ini bermakna sentimen bullish lebih kuat.

Pergerakan akan menjadi lebih lemah jika harganya disokong oleh kedudukan kedua, iaitu sekitar $ 134. Dikombinasikan dengan keadaan perubahan volume, tidak sukar untuk menilai masa depan.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 125
 • Rintangan jangka sederhana: $ 134
 • Sokongan jangka pendek: $ 120
 • Sokongan jangka sederhana: $ 116

XRP melihat pemulihan lebih lemah, rintangan kuat

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Julat pemulihan XRP relatif lebih lemah daripada altcoin lain, kerana penarikan balik setelah memecahkan tepi atas hampir jatuh di bawahnya lagi. Kerana pemanasan emosi pasaran umum, harganya stabil dan meningkat kepada $ 0.1750. Akan sukar untuk mematahkan rintangan kuat ini dalam jangka pendek.

Pelabur harus menyedari bahawa jika trend jatuh di bawah $ 0.1650 dalam penarikan balik, ini bermakna bahawa pemulihan mungkin tidak mempunyai cukup tenaga untuk mengumpul lebih banyak. Namun, selagi pinggir atas segitiga masih boleh digunakan, harganya mempunyai kemungkinan kecil untuk turun lebih jauh.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1750
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1980
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1650
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1600

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me