BlockFi: Panduan Ulasan Pengguna Pinjaman Crypto dan Kepentingan Crypto

Ulasan BlockFi

BlockFi, dengan akaun faedah crypto dan pinjaman yang disokong oleh crypto, adalah platform pengurusan kekayaan crypto yang membolehkan anda menyimpan, menjana dan meminjam wang dengan crypto.

Produk BlockFi, yang terdapat dalam talian di BlockFi.com, menawarkan akaun kripto berkepentingan tinggi dan sistem kredit kos rendah di mana anda boleh memperoleh faedah dari pegangan cryptocurrency anda atau meminjam USD dengan mengunci crypto sebagai cagaran.

Apa itu BlockFi?

Bagi pemegang cryptocurrency dalam arena kewangan terdesentralisasi yang muncul, terdapat lebih daripada satu cara untuk mengeringkan kucing ketika melabur. Yang pertama dan paling biasa adalah dengan membeli dan menyimpan satu atau lebih aset digital sebagai sebahagian daripada portfolio pelaburan jangka panjang.

Tetapi yang lain adalah menjadikan aset yang sama tersedia sebagai sebahagian daripada kumpulan modal yang lebih luas. Untuk tujuan apa? Untuk peminjam meminjam dan memberikan cagaran / pembayaran balik. Kaedah kedua adalah kaedah pendekatan yang semakin popular bagi pemegang yang ingin memastikan masa mereka tidak terbuang ketika memegang crypto.

Dan memandangkan fakta bahawa sebahagian daripada ini cenderung ke arah fleksibiliti dan kadar faedah yang kompetitif, tidak mengejutkan bahawa mereka mendapat daya tarikan. Salah satu yang lebih popular di antaranya termasuk BlockFi, yang berasal dari keinginan untuk menawarkan tahap kecanggihan yang lebih mendalam terhadap produk dan perkhidmatan kewangan bagi mereka yang berada dalam ekonomi blockchain.

“Selama bertahun-tahun, pelabur crypto tidak mempunyai akses ke produk kewangan asas dalam ekosistem blockchain. BlockFi merapatkan jurang ini dengan memberikan akses ke akaun kripto berkepentingan tinggi dan produk kredit kos rendah kepada pelanggan di seluruh dunia. “

Dengan titik penjualan awal seperti ini, masuk akal bagi kita untuk menyelidiki pinjaman dan tawaran bunga BlockFi sebagai salah satu senarai peluang pelaburan yang semakin meningkat untuk penggemar bitcoin dan peminat crypto.

Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai BlockFi dan akaun kripto pinjaman dan simpanan hari ini dalam ulasan kami.

Gambaran Keseluruhan Akaun Faedah Pinjaman Berpalang Crypto

akaun blockfi-crypto-interest

Sehingga Oktober 2019, BlockFi mendakwa pelabur dapat memperoleh hingga 8.6% setiap tahun dengan memasukkan wang ke dalam Akaun Bunga Blok (BIA) mereka. Anda memperoleh pembayaran faedah bulanan pada baki Bitcoin (BTC), Ether (ETH) dan Dolar Gemini (GUSD) anda.

Anda juga boleh meminjam wang melalui BlockFi. Hanya kunci crypto (BTC, ETH, atau LTC) ke dalam platform, akses 50% daripada nilai crypto itu, kemudian bayar kadar faedah 4.5%. Anda boleh meminjam wang untuk apa sahaja dari rumah ke kereta hingga perniagaan.

pinjaman blockfi-crypto-backed

Cryptocurrency menjadi lebih matang dan arus perdana. Kami mula melihat kemunculan infrastruktur perbankan moden di ruang crypto. Beberapa tahun yang lalu, akaun simpanan crypto yang dikawal selia kelihatan gila. Hari ini, cara lain bagi pelabur untuk memaksimumkan pegangan kripto mereka.

Hari ini, BlockFi mendakwa sebagai akaun kripto yang memperoleh faedah pertama dan satu-satunya di dunia yang menawarkan faedah kompaun. Syarikat ini berpusat di New York City tetapi mempunyai alamat perniagaan di Jersey City, New Jersey. BlockFi dilancarkan pada bulan Ogos 2017.

Setelah ditubuhkan pada tahun 2017, BlockFi bermula dengan motivasi untuk menyediakan lebih banyak perkhidmatan kewangan dan kes penggunaan sebenar untuk dunia cryptocurrency. Diasaskan oleh Zac Prince, syarikat ini terbukti menjadi prospek yang berjaya bagi pelanggan dan pelabur dalam jangka waktu yang singkat.

Sebagai contoh, pada bulan Ogos 2019, syarikat berjaya memperoleh pengumpulan dana Siri A berkat Valar Ventures lebih dari $ 18.3 juta dan kakitangan yang hanya berjumlah 40 orang pada masa itu. Pusingan pendanaan ini juga merangkumi sejumlah besar sokongan daripada pelabur dan penyokong susulan, termasuk yang berikut:

“Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Akuna Capital, Avon Ventures, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek dan PJC” menurut tim BlockFi.

Cukup jelas dari senarai pelabur yang luas ini bahawa mereka terpikat dengan prospek yang biasanya dimiliki oleh visi BlockFi. Menurut laman web, visi ini dilengkapi dengan sebilangan besar kes penggunaan dan kandungan yang sentiasa hijau untuk pelabur baru dan sedia ada.

Dengan melihat kembali cepat, keberadaan BlockFi sekarang? Pada masa ini, ia menawarkan penyelesaian untuk pengguna yang merangkumi Crypto Interest Accounts dan Crypto Backed Loan, yang akan kami kaji dengan lebih terperinci.

Ciri BlockFi

Panduan pengguna BlockFi

Ciri utama BlockFi merangkumi semua perkara berikut:

Akaun Crypto Berkepentingan Tinggi: Dapatkan minat untuk BTC, ETH, dan GUSD anda. Cukup masukkan dana ke BlockFi, kemudian dapatkan faedah 8% setahun, dikompaun setiap bulan.

Produk Kredit Kos Rendah: Pinjam wang melalui BlockFi pada kadar 4.5%. Anda mengunci dana ke platform, kemudian mendapatkan pinjaman sehingga 50% dari nilai crypto itu.

Menyokong Tiga Cryptocurrency: BlockFi menyokong deposit bitcoin (BTC), Ether (ETH), dan Dollar Gemini (GUSD) (untuk akaun simpanan) dan jaminan BTC, ETH, atau LTC untuk pinjaman.

Elakkan dikenakan cukai atas keuntungan Crypto: Sekiranya anda menjual crypto anda hari ini, maka anda dapat mengakses wang tunai dengan segera. Walau bagaimanapun, terdapat juga implikasi cukai di sini. Anda mesti membayar cukai keuntungan modal, misalnya, kerana IRS menganggap cryptocurrency sebagai harta. BlockFi menekankan faedah cukai sebagai satu sebab untuk mengunci dana ke dalam platform.

Pelan Bayaran Balik Fleksibel: Pelan pembayaran BlockFi fleksibel dan dapat disesuaikan untuk memenuhi keperluan unik pelanggan. Setelah anda menerima Dolar AS dalam akaun bank anda, anda diminta membayar faedah pinjaman setiap bulan sebelum menggunakan pembayaran akhir anda untuk membayar balik jumlah pinjaman sepenuhnya menggunakan BTC atau ETH.

Kalkulator Pinjaman Mudah: BlockFi mempunyai kalkulator pinjaman yang memudahkan anda melihat berapa banyak cagaran yang anda perlukan untuk jumlah cryptocurrency yang anda inginkan.

Proses Permohonan Cepat: BlockFi mempunyai proses aplikasi yang cepat dan mudah. Pengguna boleh menentukan syarat pinjaman yang diinginkan dan mengemukakan permohonan mereka. BlockFi memberi respons kepada kebanyakan pengguna dalam beberapa jam. BlockFi akan memeriksa untuk memastikan anda memenuhi kriteria kelayakan pinjaman mereka.

Tanpa Pemeriksaan Kredit: BlockFi tidak menggunakan skor kredit anda untuk mengira syarat pinjaman. Sebenarnya, BlockFi bahkan tidak melakukan pemeriksaan kredit keras atau lembut, yang bermaksud mengambil pinjaman dengan BlockFi tidak akan mempengaruhi skor kredit anda dengan cara apa pun.

Tiada Deposit atau Yuran Minimum: BlockFi pada mulanya dilancarkan dengan deposit minimum 0.5 BTC, 25 ETH, atau $ 2.500 USD. Pada bulan September 2019, syarikat itu menolak syarat ini dan tidak lagi mengenakan yuran.

Tiada Denda Pengeluaran Awal: Akaun Minat BlockFi (BIA) menawarkan sehingga satu pengeluaran percuma setiap bulan. Tidak ada hukuman penarikan awal.

Akaun Simpanan Terdapat di Seluruh Dunia: Akaun simpanan BlockFi tersedia untuk pelabur di seluruh dunia yang berumur 18 tahun ke atas. Akaun simpanan tidak tersedia untuk sesiapa sahaja di Kesatuan Eropah atau negara-negara New York, Connecticut, dan Washington, dan juga tidak tersedia untuk penduduk negara yang mendapat kebenaran Amerika Syarikat.

Bayar Faedah: BlockFi hanya memerlukan anda membayar faedah pinjaman anda. Kemudian, anda melunaskan pokok anda pada akhir pinjaman.

Pembiayaan Semula atau Pinjaman Akhir Selepas Tempoh: Selepas 12 bulan, anda boleh memilih untuk membiayai semula pinjaman anda pada kadar semasa atau melunaskan pokok dan menamatkan pinjaman.

Pinjam Wang untuk Apa-apa: BlockFi membolehkan anda meminjam wang untuk apa sahaja dari kereta hingga kad kredit ke rumah. Pemberi pinjaman tradisional mungkin menganalisis skor kredit dan rancangan perniagaan anda. BlockFi, bagaimanapun, membolehkan anda meminjam wang untuk apa sahaja yang anda suka. Selagi anda mempunyai cagaran, anda boleh meminjam hingga 50% dari nilai pegangan crypto anda.

Tidak Tertakluk kepada Perlindungan FDIC atau SIPC: Apabila wang anda berada di bank tradisional Amerika, wang tersebut dilindungi oleh Federal Deposit Insurance Corporation. Sekiranya bank kehilangan wang itu atau bangkrut, maka FDIC akan membayar anda sehingga had tertentu. BlockFi tidak mempunyai perlindungan yang sama.

Bagaimana BlockFi Berfungsi?

BlockFi pada masa ini membayar faedah sekitar 8% hingga 9% per tahun, bertambah setiap bulan. Bagaimana syarikat memberikan kadar faedah seperti ini?

BlockFi memberikan pinjaman yang disokong kripto kepada sesiapa sahaja yang bersedia mengunci kripto. Pinjaman diberikan pada LTV awal maksimum 50%. Ini bermakna jika anda mengunci 1 BTC di platform pada harga semasa $ 8,000 per BTC, anda boleh menerima pinjaman maksimum $ 4,000.

Kadar faedah bermula pada 4.5%. Pinjaman ini berlangsung selama 12 bulan. Terdapat pilihan untuk membayar lebih awal atau membiayai semula pinjaman pada akhir tempoh anda.

Anda boleh menggunakan pinjaman yang disokong crypto untuk melakukan apa sahaja – melunaskan baki kad kredit atau membeli rumah, misalnya. BlockFi juga mendakwa perniagaan telah menggunakan perkhidmatan pinjaman mereka untuk pembiayaan dan pengembangan gaji. Tambahan, ada faedah cukai tertentu untuk meminjam dari aset crypto anda dan bukannya menjual.

Beberapa kegunaan yang diiklankan untuk BlockFi menurut laman web rasmi termasuk:

  • Dapatkan faedah kompaun pada pegangan BTC dan ETH anda
  • Gunakan bitcoin untuk membeli rumah dengan mengambil pinjaman rumah dengan BlockFi
  • Beli kereta dengan crypto dengan mengambil pinjaman automatik dengan BlockFi
  • Mempelbagaikan portfolio pelaburan anda dengan pinjaman
  • Bayar hutang kad kredit dengan crypto
  • Membiayai pengembangan perniagaan atau pembayaran gaji menggunakan crypto

Secara sah, BlockFi diklasifikasikan sebagai pemberi pinjaman bukan bank yang dijamin menawarkan pinjaman Dolar AS yang disokong oleh aset crypto. Organisasi ini beroperasi di bawah Artikel 9 Kod Komersial Seragam (UCC), dan BlockFi memfailkan penyata pembiayaan UCC-1 dengan setiap negeri peminjamnya (syarikat itu kini beroperasi di sekitar 35 negeri A.S.).

blockfi-perniagaan-pinjaman-penggunaan-kes

Semua dana disimpan dengan Gemini, pertukaran cryptocurrency berlesen dan penjaga berdaftar yang juga berpusat di New York City. Pinjaman dikeluarkan ke dalam akaun bank pelanggan dalam Dolar AS. BlockFi juga telah bekerjasama dengan Scratch servicer pinjaman pihak ketiga untuk menguruskan kontrak pinjaman dan pembayaran balik.

Apa yang berlaku sekiranya pelanggan ingkar pembayaran? Apa yang berlaku sekiranya harga crypto menjunam? Dalam keadaan ini, BlockFi dapat menggunakan jumlah cryptocurrency yang setara yang diperlukan untuk melunaskan baki pinjaman. Ingat: peminjam diminta untuk mengunci kripto dua kali lebih banyak daripada jumlah pinjaman yang diinginkan.

blockfi-pinjaman-disokong oleh cryptocurrency

Seperti yang telah disebutkan, ada dua layanan khusus yang disediakan oleh pasukan BlockFi untuk penggunanya – Akaun Bunga BlockFi dan Pinjaman yang Disokong Crypto. Sebagai permulaan, mari kita mulakan dengan pinjaman crypto BlockFi, maka kita akan melihat akaun faedah, betapa mudahnya memulakannya, dan bagaimana mereka bersaing dengan beberapa perkhidmatan kontemporari di luar sana.

Cara Mendapatkan Pinjaman dengan BlockFi

Mengeluarkan pinjaman dengan BlockFi sangat mudah. Pertama, anda mesti memenuhi tiga syarat asas:

  • Minimum $ 15,000 dalam aset crypto
  • Tiada gadai janji atas aset (termasuk cukai)
  • Tiada muflis

Setelah mengesahkan syarat ini, anda boleh meneruskan permohonan pinjaman BlockFi anda yang selebihnya:

Langkah 1) Lawati BlockFi.com dan buat akaun di https://app.blockfi.com/signup

blockfi-buat-akaun

Langkah 2) Klik pada tab Pinjaman

Langkah 3) Klik Terapkan dan lengkapkan pengesahan KYC / AML dengan memberikan maklumat peribadi, maklumat keselamatan sosial, dan sejarah kewangan anda

Langkah 4) Kaji semula pinjaman anda dan tandatangani perjanjian pinjaman

Langkah 5) Pindahkan cagaran ke dompet simpanan selamat BlockFi

Langkah 6) Tunggu beberapa jam untuk BlockFi untuk mengesahkan permintaan anda

Langkah 7) Terima pinjaman pada hari yang sama dalam Dolar AS melalui pindahan wang ke akaun bank anda (atau melalui stablecoin ke alamat dompet pilihan anda)

Langkah 8) Mula membuat pembayaran faedah sahaja menggunakan USD, BTC, ETH, atau LTC

Langkah 9) Bayar prinsipal dalam satu pembayaran pada akhir tempoh atau bayar semula pada kadar semasa

faedah-faedah-akaun-akaun blockfi

Bagi mereka yang ingin mendapatkan pinjaman melalui penggunaan akaun khusus BlockFi, kami akan melalui jenis syarat, mata wang yang ada sebagai bayaran pendahuluan untuk cagaran dan nisbah Pinjaman terhadap Nilai yang baik..

Sebagai permulaan, jenis fleksibiliti yang dimiliki pengguna kira-kira pada tahap yang sama seperti yang kita lihat dari akaun berdasarkan minat. Sebaliknya, pengguna boleh meletakkan cagaran dari Ethereum, Bitcoin dan Litecoin yang, sementara terhad, membolehkan beberapa kripto yang paling popular disediakan sebagai kaedah meminjam nilai mereka.

Pinjaman yang sama ini bukan untuk pemegang crypto rata-rata. Sebabnya adalah kerana nisbah Pinjaman terhadap Nilai relatif tetap pada 50%. Akibatnya, pengguna perlu mengemukakan sejumlah crypto yang cukup besar untuk mendapatkan pinjaman tersebut.

Contohnya, jika anda ingin mengambil pinjaman dengan harga $ 10,000 dan menggunakan Litecoin, Ethereum atau Bitcoin, masing-masing akan mempunyai 50% LTV, yang bermaksud anda perlu memberikan 2.5 BTC, 115.05 ETH atau 372.72 LTC masing-masing.

Walaupun ini menjadikan mereka agak kurang dapat diakses oleh orang biasa, akaun pinjaman crypto yang sama ini dapat digunakan untuk apa sahaja dari memulakan perniagaan, membayar hutang, menjamin gadai janji, dll..

Sama seperti memulakan akaun faedah, mudah untuk membuat permohonan pinjaman, yang perlu anda lakukan adalah mengira apa sebenarnya yang anda mahu pinjam, tentukan alamat mana anda ingin membayar cagaran crypto, masukkan maklumat bank anda, tandatangani dokumen dan menunggu pengesahan, yang boleh mengambil masa beberapa hari.

Walaupun antara muka cukup mudah dilalui, masalah yang anda dapati adalah bahawa syarat pembayaran pinjaman tidak dapat dilihat dengan jelas oleh pengguna, yang boleh menjadi pertikaian sekiranya anda ingin mengetahui perkara seperti itu sebelumnya.

Bagi mereka yang berminat untuk melihat sisi undang-undang di sebalik pinjaman jenis ini, anda boleh melihat salah satu draf dokumen pinjaman dari BlockFi di sini.

Pastikan anda melihat laman web BlockFi dan pelbagai produk dengan betul di sini.

Cara Memohon Akaun Minat BlockFi (BIA)

Akaun minat BlockFi tersedia untuk sesiapa sahaja yang berumur 18 tahun ke atas di kebanyakan tempat di dunia. Anda tidak boleh mendaftar BIA jika anda tinggal di New York, Connecticut, atau Washington atau jika anda tinggal di Kesatuan Eropah. Anda juga tidak boleh mendaftar jika anda tinggal di negara yang disetujui oleh Amerika Syarikat atau berada di senarai pantau. Setelah mengesahkan bahawa anda memenuhi syarat ini, anda boleh meneruskan proses pendaftaran:

Langkah 1) Buat akaun di https://app.blockfi.com/signup

blockfi-buat-akaun

Langkah 2) Klik pada tab Deposit

Langkah 3) Selesaikan proses permohonan dan sahkan maklumat KYC / AML

Langkah 4) Pindahkan BTC, ETH, atau GUSD ke dompet simpanan selamat BlockFi

Langkah 5) Terima pembayaran faedah bulanan pada baki anda

Pasukan meringkaskan jumlah Akaun Minatnya untuk penggunanya di dalam laman web:

“Akaun Minat BlockFi (BIA) membolehkan anda memperoleh faedah kompaun pada Bitcoin, Ether, dan GUSD anda. Cukup simpan crypto anda di BlockFi dan dapatkan faedah yang dibayar dalam Bitcoin, Ether, dan Gemini Dollar setiap bulan. “

Sama seperti akaun lain di luar sana, pengguna boleh memilih untuk mendepositkan cryptocurrency pilihan mereka untuk membuka faedah kompaun tahunan untuk seberapa banyak yang mereka masukkan dalam akaun.

Dengan akaun seperti ini, kami akan menaksirnya dalam beberapa bidang: pelbagai kripto yang boleh anda depositkan, kadar faedah kompaunnya, dan betapa mudahnya akaun dibentuk termasuk fleksibiliti memindahkan aset masuk dan keluar akaun.

Pada rintangan pertama, BlockFi tidak memberikan banyak jenis aset digital yang boleh dilaburkan oleh pengguna.

Menurut laman web itu, hanya ada tiga aset yang tersedia – ini adalah GUSD, Bitcoin dan Ethereum.

Walaupun ini memudahkan anda sekiranya anda baru masuk ke ruang. Bagi mereka yang sudah mempunyai bahagian kripto dan altcoin utama mereka, yang kedua hanya akan dapat memanfaatkan peratusan pegangan mereka. blockfi-bitcoin-deposit

Kelebihan yang agak terhad adalah ia menyediakan pengguna dengan antara muka yang cukup jelas dan mudah dinavigasi.

Membolehkan mereka melihat apa sebenarnya yang mereka ada di akaun mereka, berapa banyak minat yang mereka perolehi, dan jenis urus niaga apa yang telah dilakukan.

Bersama dengan antara muka yang bersih ini, keseluruhan proses pengeluaran dan deposit dengan akaun ini juga agak cepat.

blockfi-pengeluaran-bitcoin

Pengguna hanya perlu mengklik deposit, menyalin alamat dompet, dan mengirim jumlah untuk ditambahkan ke jumlah akaun berjalan mereka.

Sementara itu, untuk menarik diri, anda hanya memilih jumlah yang ingin anda keluarkan, tambahkan alamat dompet anda dan anda sudah selesai.

Kemudahan untuk pengeluaran dan deposit ini adalah kelebihan yang dimiliki berbanding dengan akaun berdasarkan faedah lain di luar sana.

Sebahagian daripadanya menempatkan anda dalam kewajiban berdasarkan bulan untuk kadar faedah yang lebih baik yang, walaupun bagus untuk memperoleh pendapatan tambahan, menghilangkan beberapa autonomi.

Dengan fleksibiliti dan kemudahan penggunaan bagi penggunanya, bagaimana kinerjanya dibandingkan dengan perkhidmatan lain di luar sana dari segi kadar faedah? Cukup bagus jika dibandingkan.

BlockFi menyediakan para pengguna dengan kadar faedah tahunan tetap untuk ketiga-tiga aset tersebut, dengan Bitcoin menyediakan salah satu kadar terbaik yang tersedia (6.3% berbeza dengan Celsius – saat ini 5.06% – dan Crypto.com – 4%) bersama dengan GUSD, berada pada tahap 8.6% berbanding tahap penurunan pada kedua-dua Celsius yang disebutkan sebelumnya, dengan kadar Stablecoin yang terakhir menurun dalam 2 bulan terakhir.

Hal yang sama berlaku untuk Ethereum, yang tetap tetap untuk pengguna BlockFi pada 4.1%, sementara Celsius pada 3.5% dan Crypto.com pada 3%.

Salah satu perkara yang perlu diingat adalah hakikat bahawa platform lain ini memerlukan pengguna untuk menyimpan sebilangan besar token platform untuk membuka kadar faedah yang lebih baik.

Walaupun ini memberikan beberapa keuntungan bersih untuk pengguna, ia menambahkan keseluruhan syarat tambahan dari pengguna, terutama untuk platform seperti Crypto.com, yang memerlukan pegangan saham lebih dari $ 1,500 untuk membuka manfaat ini.

Memandangkan hakikat bahawa beberapa pengguna bukan pemegang utama sehingga melabur dalam token utiliti khusus aplikasi tidak akan menjadi tugas yang mudah, bagi BlockFi untuk memberikan kadar faedah ini sejak awal adalah kelebihan utama.

Mengenai Syarikat BlockFi Crypto

BlockFi diketuai oleh Zac Prince (CEO dan Pengasas). Sebelum melancarkan BlockFi, Prince adalah sebahagian daripada dua pemerolehan yang berjaya, termasuk Admeld (diperoleh oleh Google) dan Sociomantic (diperoleh oleh DunnHumby). Dari segi pengalaman perbankan, Prince mengetuai pasukan pengembangan perniagaan di Orchard Platform, peniaga broker dan RIA dalam sektor pinjaman dalam talian, dan Zibby, pemberi pinjaman pengguna dalam talian.

blockfi-syarikat-kepimpinan-pasukan

Anggota tersenarai lain dari pasukan BlockFi termasuk Flori Marquez (Pengasas Bersama dan VP Pertumbuhan), Rene van Kesteren (Ketua Pegawai Risiko), dan Mahesh Paolini-Subramanya (CTO).

BlockFi beribu pejabat di Jersey City, New Jersey. Anda boleh melihat alamat dan maklumat hubungan untuk syarikat di sini.

Sejak dilancarkan pada bulan Ogos 2017, BlockFi telah mengumpulkan dana lebih dari $ 60 juta melalui empat pusingan pelaburan. Pusingan terakhir berlangsung pada Disember 2018. Pelaburan berasal dari nama terkenal seperti ConsenSys Ventures, Kenetic Capital, SoFi, Galaxy Digital (dikendalikan oleh Mike Novogratz), dan Morgan Creek Capital (dikendalikan oleh Anthony Pompliano).

Walaupun merupakan jenis ringkasan / titik penjualan yang menarik bagi pengguna untuk mendapatkan persediaan yang cepat dan mudah, kepemimpinan syarikat menjadikannya fokus pada aksesibilitas bagi pelabur baru dan yang ada di ruang crypto untuk memulakan dengan mudah syarikat dan persediaan salah satu daripada dua akaun yang mereka tawarkan.

Apakah Keistimewaan Crypto BlockFi?

blockfi-review-panduan

Seperti yang anda lihat, cukup mudah untuk menyediakan akaun pengguna BlockFi baru, seperti yang kami harapkan dari syarikat yang memberikan lebih banyak nilai untuk memberitahu pengguna tentang blockchain dan produk di atasnya.

Seperti yang anda perhatikan dengan beberapa tangkapan skrin di sini, prosesnya agak lancar; dengan pengguna hanya perlu memberikan beberapa maklumat asas.

Maklumat ini merangkumi; nama depan dan belakang, alamat e-mel, yang kemudian diikuti dengan kod pengesahan yang dihantar ke e-mel anda untuk mengatur akaun anda dengan berkesan.

Pada halaman seterusnya, anda ingin memeriksa e-mel anda untuk mendapatkan kod pengaktifan 6 digit untuk akaun baru anda. Setelah anda memasukkannya, anda akan dapat memasukkan akaun baru anda.

Apa yang anda akan perhatikan, bagaimanapun, adalah hakikat bahawa pilihannya semuanya legap dan / atau berwarna kelabu.

Ini bermaksud bahawa mereka belum tersedia untuk anda. Sama seperti beberapa produk lain yang sama, anda perlu lulus beberapa protokol KYC untuk benar-benar membuka akaun berdasarkan faedah atau pinjaman.

Pemulihan untuk beberapa pemeriksaan KYC boleh menjadi pemecah perjanjian, tetapi BlockFi sepertinya tidak jatuh ke dalam perangkap itu. Walaupun ada kalanya menunggu beberapa hari untuk mengesahkan maklumat dan bukti alamat anda. BlockFi, sekurang-kurangnya dari pengalaman peribadi, bagus dalam masa satu jam.

Salah satu kelebihan bersih BlockFi adalah kandungan mereka, yang merupakan blog aktif dalam laman web yang membezakannya dengan beberapa platform dan perkhidmatan lain di luar sana dalam sektor yang sama.

Mengapa sebenarnya perkara ini berlaku? Mudah: jika anda adalah orang luar yang berpangkat untuk melabur dalam salah satu Akaun Minat ini, melabur dalam mata wang kripto dan melabur secara umum, mempunyai perpustakaan artikel yang membahas beberapa faktor penting yang perlu dipertimbangkan dalam melabur boleh membuat perbezaan yang nyata.

Jadi apa sebenarnya yang disediakan oleh blog ini untuk penggunanya? Buat masa ini, ia telah berjalan sejak awal tahun 2018 dan sebenarnya terdiri daripada (seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya) kandungan malar hijau mengenai topik besar bagi pelabur.

Salah satu artikel pertama yang diterbitkan oleh syarikat itu merangkumi artikel komprehensif mengenai undang-undang cukai berkaitan cryptocurrency, misalnya, bersama artikel lain mengenai struktur pinjaman dan penstrukturan pelaburan, termasuk penjelasan mengenai perkara yang harus dipertimbangkan ketika berurusan dengan cukai keuntungan modal.

Sekarang, sepertinya penyimpangan yang sangat luar biasa hanya memasuki blog syarikat selama ini, tetapi jika anda baru dalam bidang ini, jika ada dua perkara yang anda mahukan untuk pengetahuan industri, satu, dan yang kedua adalah kesabaran. Hasilnya, mana-mana syarikat yang benar-benar membantu mendidik pengguna baru dan sedia ada adalah tambahan yang dialu-alukan.

Sekiranya anda tidak berkesempatan untuk memeriksa bahagian laman web ini dan merasakan perlunya lebih banyak wawasan mengenai undang-undang cukai dan elemen lain yang anda rasa anda harus tahu untuk pelaburan kripto. Pastikan anda menyemak blog penuh dengan betul di sini.

Kata Akhir

BlockFi adalah penyertaan unik ke ruang crypto. Ia menggabungkan infrastruktur perbankan moden dengan crypto, memberikan kita platform simpanan dan pinjaman untuk semua jenis keperluan kewangan. Anda boleh meminjam wang dengan syarat fleksibel melalui BlockFi. Atau, anda dapat menjimatkan wang dengan menggunakan kadar faedah menarik dari platform.

BlockFi bukan hanya beberapa permulaan yang rawak, sama ada: syarikat telah menerima dana lebih dari $ 60 juta melalui empat pusingan pelaburan dari beberapa pelabur terbesar di ruang crypto. BlockFi juga telah bekerjasama dengan Gemini untuk perlindungan crypto.

Atas semua sebab ini, BlockFi adalah salah satu cara termudah dan paling mudah untuk memaksimumkan nilai pegangan crypto anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

829 135 4be e12 0e2 d99 dad