Laporan Bulanan OKExChain – Jun 2020

Pengguna yang dihormati:

OKExChain terus membuat kemajuan penting dalam dunia teknologi rantaian awam, reka bentuk produk dan pembinaan ekosistem.

Pada masa ini, testnet OKExChain telah dikemas kini ke v0.10.9. OpenDEX-Desktop dan UI telah menjadi sumber terbuka. Spot Leverage Trading kini telah mencapai 100% penyelesaian, dan reka bentuk model OKExChainSWAP juga telah selesai. Selain itu, testnet nod tunggal OKExChain-wasm menyelesaikan penyebaran rangkaian nod tunggal di samping penyelesaian pembangunan alat sederhana kosmwasm.

Selanjutnya, 23 pasukan mengambil bahagian dalam Kempen Hackathon pertama, dan 16 penyertaan telah diterima dari pasukan.

Teruskan membaca untuk maklumat lebih lanjut mengenai Laporan Bulanan OKExChain.

Kemajuan teknologi

Kemas kini versi pembangunan

OKExChain ditingkatkan kepada v0.10. 9:

https://github.com/okex/okexchain/releases

okexchain-go-SDK ditingkatkan kepada v0.10.0:

https://github.com/okex/okexchain-go-sdk/releases

okexchain-java-SDK ditingkatkan kepada v0.10.0:

https://github.com/okex/okexchain-java-sdk/releases

Sumber Terbuka Baru

okexchain-javascript-sdk:

https://github.com/okex/okexchain-javascript-sdk

okexchain-opendex-ui:

https://github.com/okex/opendex-ui

okexchain-opendex-desktop:

https://github.com/okex/opendex-desktop

Ujian Kestabilan untuk OKExChain v0.10

OKExChain v0.10 telah dinilai stabil. Ketinggian blok semasa adalah 7,410,206, dan ia telah memproses 10,974,688 transaksi. Setiap blok mengandungi 10-20 transaksi.

OpenDEX-Desktop

OpenDEX-Desktop, program desktop pertama OKExChain, adalah sumber terbuka dan telah mengeluarkan Versi 0.0.1.

Sebagai tambahan kepada fungsi transaksi dan dompet yang disediakan oleh WEB asal OKEx, pengguna dapat dengan cepat mengeluarkan token dan pasangan transaksi mereka di testnet melalui program.

Produk ini masih dalam lelaran berterusan, dan sokongan node tempatan dan khusus dan pengurusan token akan dibuka kemudian.

OKExChainSWAP

Reka bentuk model OKExChainSWAP telah selesai. Modul kolam renang OKExChain juga telah dilaksanakan berdasarkan OIP-3: TOKEN SWAP. Kod tersebut telah digabungkan menjadi master Github OKExChain dan akan segera memasuki ujian.

Perdagangan Leverage Spot

Kemajuan pembangunan telah mencapai 100% penyelesaian. Kadar liputan UT adalah 95% atau lebih tinggi. Versi demo kini tersedia.

Kontrak Pintar Wasm

Testnet nod tunggal OKExChain-wasm telah menyelesaikan penyusunan cermin, penyebaran dan ujian rangkaian satu nod – sementara cosmwasm-go poc 85% lengkap

https://github.com/okex/okexchain/tree/okexchain-wasm/docs/smart_contract

Pembangunan alat simulasi kosmwasm telah selesai dan telah dimuat naik ke komuniti kosmwasm.

Maklumat projek OKExChain juga telah ditambahkan ke halaman utama komuniti Cosmos.

Pembangunan Rantaian Isomorfik

Pasukan OKExChain bergabung dengan GoZ – pertandingan ujian rentas rantai Cosmos – dan memenangi Hadiah Lively di fasa pertama peraduan.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat pautan berikut:

https://goz.cosmosnetwork.dev/2020/06/16/pengumuman-the-liveness-winners-and-challenge-reward-recipients-of-game-of-zones/

Kemas kini Ekosistem

Kemas kini Supernode OKExChain TestNet

Pada masa ini, 59 pasukan berjaya memohon supernode di testnet OKExChain. Ia merangkumi:

 • HelloPool
 • ipfsforce
 • pengawal rantai
 • BitSong
 • Ankr
 • RenrenBit
 • BKBT (Beenews)
 • Newpool

Projek yang menjadi supernode dalam fasa testnet akan menerima tempahan pada fasa pertama testnet utama OKExChain. Sila periksa senarai supernode semasa melalui pautan di bawah:

https://www.oklink.com/okexchain-test/bp-list

Kempen Hackathon OKExChain

Sehingga 30 Jun, 23 pasukan dan dua pembangun bebas telah mengambil bahagian dalam Kempen Hackathon OKExChain pertama – dan 16 penyertaan telah diterima. Para peserta berasal dari:

 • NewDex
 • Pakaian Bersih
 • Ankr
 • BitSong
 • OneChain
 • ChainsGuard
 • BTSPP
 • Picit
 • AITEX
 • Makmal Bi23
 • Burung Dapp
 • Tokenview
 • Dompet FO
 • Penataan kos

NewDex adalah pertukaran terdesentralisasi yang dilancarkan di EOS dan telah menyokong rangkaian sampingan EOS seperti BOS, TELOS, FIBOS, MEETONE, ENU, WAX dan LYNX. Ia telah menjadi pertukaran terdesentralisasi berasaskan EOS terbesar.

Pakaian Bersih adalah rangkaian rangkaian awam berprestasi tinggi generasi seterusnya dengan persetujuan BPoS. NetCloth APP, yang tersenarai di rantai NetCloth, menyediakan perkhidmatan kepada pengguna – termasuk perlindungan data peribadi dan dompet pelbagai aset.

Ankr adalah platform Node-as-a-Service pertama untuk penyebaran nod blockchain.

BitSong, berdasarkan Cosmos-SDK / Tendermint, adalah blockchain sumber terbuka dengan misi untuk mempermudah birokrasi muzik.

OneChain adalah rangkaian rangkaian sosial yang dibangunkan dan dikendalikan oleh OneChain Foundation. OneChain mengintegrasikan aplikasi sosial, dompet dan perdagangan berasaskan blockchain.

Beijing ChainsGuard Network Technology Co. Ltd memberi tumpuan kepada keselamatan blockchain – termasuk, tetapi tidak terhad kepada, perkhidmatan keselamatan untuk pertukaran, dompet, simpul rantai dan kolam perlombongan.

The BTSPP pasukan membangunkan dompet mudah alih BitShares (BTS ++) btspp.io untuk komuniti BitShares – mengintegrasikan transaksi, gadai janji, pemindahan, transaksi peribadi, cadangan pelbagai tandatangan, pengundian masyarakat, dll.

Picit adalah penyelesaian all-in-one yang dibuat dengan tujuan utama untuk mengakses blockchain sebagai perkhidmatan dan menjadikan pekerjaan lebih mudah bagi pembangun global untuk membina dan menggunakan dApps pada blockchain yang berbeza.

AITEX ahli pasukan semuanya dari Universiti Beihang yang telah memenangi hadiah utama MCM / ICM dan telah menerbitkan makalah akademik yang berkaitan dengan industri blockchain.

Makmal Bi23 berfungsi sebagai penyedia perkhidmatan infrastruktur PoS dan pengesah – dan merupakan pengesah aktif pada lebih daripada 10 projek blockchain.

Burung Dapp adalah platform dApp all-in-one yang menawarkan perkhidmatan dari analisis data dApp hingga reka bentuk, pengubahsuaian, penerbitan, operasi, penyelesaian dan transaksi rentas rantai. Pada masa ini, lebih daripada 5,000 dApps dan 10,000 kontrak pintar telah disenaraikan di platform ini.

Tokenview, sebagai penyedia perkhidmatan penjelajah blockchain, menawarkan perkhidmatan pertanyaan data blockchain kepada sekitar 100 pengguna rangkaian awam.

Dompet FO adalah salah satu rakan ekosistem FIBOS yang membangun dan mengendalikan produk dompet.

Penataan kos adalah simpul pengesahan peringkat perusahaan, penyedia infrastruktur dan pemaju aplikasi pengguna akhir.

Dengan berakhirnya Kempen Hackathon OKExChain kurang dari dua minggu lagi, pembangun boleh mengambil bahagian dengan mengemukakan cadangan mengenai pembangunan teknikal, reka bentuk produk dan perancangan ekologi OKExChain.

Untuk mengemukakan cadangan, lakukan di alamat ini: https://github.com/okex/OIPs. Sebagai alternatif, anda boleh membina alat pembangun, mengembangkan bahasa SDK, membuat penyemak imbas dan dompet, dan menyediakan perkhidmatan produk taruhan berdasarkan testnet OKExChain untuk mengambil bahagian dalam kempen.

Perincian kempen:

https://www.okex.com/academy/zh/the-first-okexchain-hackathon-campaign-announcement-cn

Sekiranya anda mempunyai nasihat atau cadangan, sila hubungi kami di sini:

Tentang OKExChain :

Komuniti Teknikal OKExChain: https://t.me/okexchaintech

Web Rasmi OKExChain: https://okex.me/okexchain

OKEx DEX: https://okex.me/dex-test

Menuntut TOKT: https://okex.me/drawdex

Dokumen OKExChain: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

OIP: https://oips.readthedocs.io/en/latest/

Komuniti OKExChain

7 Julai 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me