Coinigy Exchange: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

kajian semula duit syiling

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke Bursa Coinigy

Coinigy adalah platform perdagangan bitcoin dan cryptocurrency yang membolehkan anda berdagang di pelbagai bursa menggunakan satu akaun. Ketahui bagaimana kecerdasan aset digital Coinigy berfungsi dan cara menggunakannya hari ini dalam panduan kami.

ciri-ciri

 • Berdagang dari 12 bursa menggunakan satu platform
 • Berdagang lebih daripada 4,000 pasangan mata wang crypto dan fiat
 • Sediakan akses API untuk perdagangan dan penjejakan dengan pertukaran 40+

Kaedah Deposit

 • N / A

Kelebihan

 • Percubaan percuma 30 hari
 • Dagangan mudah di pelbagai bursa crypto
 • Elakkan masuk ke bursa atau dompet individu lagi

Keburukan

 • Mahal untuk peniaga pemula dengan portfolio yang lebih kecil

Pengenalan

Coinigy adalah platform perdagangan cryptocurrency yang menyediakan perkhidmatan all-in-one kepada peniaga pemula dan maju. Daripada membuat perdagangan dengan masuk ke beberapa bursa, anda boleh menukar semua syiling dengan serta-merta di semua akaun dari satu papan pemuka Coinigy yang mudah.

apa-adalah-duit syiling

Coinigy mempunyai banyak alat yang akan berguna bagi mereka yang mempunyai portfolio cryptocurrency yang luas, termasuk; data pasaran kripto masa nyata, carta crypto pelbagai pertukaran, pengurusan portfolio dan platform analisis perdagangan yang semuanya dikuasakan oleh CryptoFeed mereka. Anda boleh menguruskan portfolio anda secara sepintas lalu dan bukannya menangani kerumitan pelbagai pertukaran. Anda boleh menambahkan dompet simpanan sejuk menggunakan alamat awamnya. Anda boleh mengesan harga langsung (seperti harga bitcoin) di 40+ bursa. Lebih daripada 4,000 pasangan cryptocurrency disokong secara keseluruhan.

Manfaat utama Coinigy ialah anda dapat berdagang di beberapa bursa hanya dengan menghubungkan ke setiap pertukaran melalui API. Daripada masuk secara individu ke dalam satu pertukaran untuk memperdagangkan TRON, sebagai contoh, dan pertukaran lain untuk memperdagangkan BTC, anda boleh mengakses semua pertukaran anda dari satu akaun tanpa masuk satu per satu.

Beberapa ciri utama Coinigy yang lain merangkumi alat grafik komprehensif, amaran harga, dan integrasi aplikasi.

Coinigy beribu pejabat di Milwaukee, Wisconsin, Amerika Syarikat. Syarikat ini ditubuhkan pada Mei 2014 oleh Robert Borden (CEO) dan William Kehl (Presiden), yang keduanya masih memegang peranan yang sama hingga kini. Coinigy mengejutkan mengenai alamat, operasi, pembiayaan, dan perincian lain. Kami tahu di mana Coinigy beribu pejabat (310 E Buffalo St, Suite 120, Milwaukee, WI 53202). Kami juga tahu bahawa syarikat telah mengumpulkan dana sekitar $ 500,000 selama dua pusingan, dengan pusingan pilihan terakhir berlangsung pada bulan Julai 2016.

bagaimana-coinigy-berfungsi

Hari ini, Coinigy membolehkan pedagang melakukan perdagangan dengan lancar di 12 bursa dari satu akaun, termasuk pertukaran utama seperti Bitfinex, Binance, Bittrex, Coinbase Pro, Huobi Pro, KuCoin, Kraken, dan Poloniex.

Coinigy juga menghubungkan ke 40 pertukaran secara keseluruhan dan 4.000 pasaran dan pasangan mata wang yang berbeza melalui API, menggunakan pertukaran ini untuk kadar pertukaran langsung, visualisasi data, dan analisis blockchain, antara fungsi lain. Coinigy juga menggabungkan carta TradingView.

Anda boleh mengakses Coinigy melalui platform desktop atau melalui aplikasi mudah alih atau aplikasi penyemak imbas dan menggunakannya sebagai ganti CoinMarketCap, CoinGecko atau CryptoCompare.

Rancangan disertakan dengan tempoh percubaan 30 hari, dengan langganan bulanan antara $ 19 hingga $ 100 sebulan. Semasa membuat perdagangan melalui Coinigy, anda masih akan membayar yuran yang dikenakan oleh pertukaran cryptocurrency anda. Walau bagaimanapun, Coinigy tidak mengenakan bayaran tambahan untuk setiap perdagangan.

Ciri-ciri utama

Ciri utama Coinigy merangkumi:

Berdagang di Beberapa Pertukaran dari Satu Akaun: Coinigy membolehkan anda menyambungkan 12 akaun pertukaran berasingan ke akaun Coinigy anda, kemudian melakukan perdagangan pada pertukaran apa pun dari satu antara muka mudah. Cukup sediakan akses API dengan setiap akaun pertukaran. Kemudian, anda tidak perlu log masuk ke setiap akaun individu lagi.

12 Pertukaran yang Disokong untuk Dagangan: Coinigy membolehkan anda berdagang di 12 bursa dari satu akaun Coinigy, termasuk Binance, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, CCEx, CEX.io, Coinbase Pro, Huobi Pro, Kraken, KuCoin, Poloniex, dan Vaultoro.

70+ Petunjuk Teknikal: Coinigy menyokong lebih daripada 70 petunjuk teknikal.

Alat Analisis Lain: Pengguna Coinigy mendapat keuntungan dari feed data langsung, alat charting yang luas, kadar pertukaran langsung, dan alat perdagangan frekuensi tinggi.

Sokongan Desktop dan Mudah Alih: Coinigy tersedia untuk pengguna desktop melalui penyemak imbas apa pun. Aplikasi mudah alih juga tersedia untuk iOS dan Android.

Sokongan Aplikasi Pihak Ketiga dan Asli: Coinigy secara langsung mengintegrasikan sembilan aplikasi pihak ketiga dan asli ke dalam platformnya, termasuk ArbMatrix, BlockExplorer, ChartScanner, CryptoTicker, GoogleSheets, MarketWatch, NewsWire, SocialScanner, dan Makluman SMS..

kajian semula duit syiling

4.000 Pasangan Dagangan dan Syiling: Coinigy menyokong lebih daripada 4,000 pasangan perdagangan dan cryptocurrency secara keseluruhan.

Bersambung ke 40 Pertukaran: Coinigy membolehkan pengguna membuat perdagangan dari 12 bursa yang disokong. Walau bagaimanapun, Coinigy secara rasmi menghubungkan ke 40+ bursa, yang membolehkan pengguna mengesan harga duit syiling dalam portfolio pertukaran, memantau baki, atau menambahkan nilai duit syiling ke carta.

Sokongan TradingView: Coinigy menggabungkan carta TradingView, membolehkan pengguna memvisualisasikan pergerakan data dan harga dengan mudah dari seluruh industri kripto dalam pelbagai carta TradingView.

Dihoskan di Google: Coinigy dihoskan secara global di pusat data Google. Coinigy juga menggunakan rangka kerja SocketCluster untuk aplikasi dan perkhidmatan mikro.

Penyulitan: Semua permintaan di Coinigy melalui SSL yang disahkan dan selamat (ORG). Tambahan, semua data pengguna disulitkan dengan enkripsi 256-bit AES.

Telus yang mengejutkan: Kami terbiasa dengan pertukaran kripto dan platform perdagangan yang enggan mendedahkan banyak maklumat mengenai diri mereka. Coinigy, bagaimanapun, sangat jelas mengenai pasukannya, lokasinya, pendanaannya, dan maklumat lain. Semasa menghantar wang kepada seseorang dalam talian untuk langganan, ada baiknya ketelusan ini.

Perkhidmatan Pelanggan yang kuat: Kami juga menghargai bahawa Coinigy mempunyai perkhidmatan pelanggan yang kuat. Anda boleh menghubungi syarikat melalui telefon, misalnya, atau melalui sembang langsung di laman web rasmi. Syarikat ini aktif dan dapat dicapai di media sosial. Walau bagaimanapun anda ingin menghubungi Coinigy, anda seharusnya tidak mempunyai masalah untuk menghubungi mereka.

Mata Wang dan Pasangan Coinigy

Coinigy menyokong lebih daripada 4,000 pasangan cryptocurrency. Coinigy menghubungkan ke 40+ pertukaran, mengumpulkan data langsung untuk semua 4,000+ pasangan ini. Anda boleh menambahkan portfolio pertukaran anda ke Coinigy secara automatik melalui akses API. Atau, anda boleh memasukkan alamat dompet awam untuk menambah syiling yang disimpan dalam simpanan sejuk ke portfolio anda.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong oleh Coinigy

Coinigy tidak mengendalikan cryptocurrency atau wang secara langsung. Semua dana diuruskan melalui bursa atau dompet yang bersambung. Anda boleh membayar langganan Coinigy anda menggunakan kad kredit utama.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Coinigy

Coinigy mempunyai proses pendaftaran dan log masuk yang mudah. Percubaan percuma selama 30 hari memudahkan untuk melihat bagaimana platform dan ciri-cirinya berfungsi. Setelah berpuas hati, anda boleh mendaftar untuk akaun penuh dengan harga $ 20 hingga $ 100 sebulan, berdasarkan keperluan perdagangan anda.

Perdagangan Coinigy

Membuat perdagangan melalui Coinigy semudah melakukan perdagangan melalui pertukaran apa pun. Anda boleh melakukan perdagangan melalui 12+ bursa yang disambungkan tanpa masuk secara berasingan ke setiap bursa. Cukup kunjungi papan pemuka Coinigy anda, pilih pasangan yang anda inginkan, kemudian buat pertukaran. Itu sahaja.

Bayaran Coinigy

Anda membayar yuran tahunan untuk langganan Coinigy anda. Anda juga akan membayar apa-apa yuran perdagangan yang dikenakan oleh bursa anda sendiri, walaupun Coinigy tidak mengenakan sebarang yuran perdagangan tambahan.wang syiling

Coinigy mempunyai tiga pilihan akaun, termasuk pilihan Percubaan Percuma, Pro Trader, dan API Developer Pro.

Percubaan 30 Hari (Percuma)

 • Perdagangan tanpa had tanpa bayaran tambahan
 • Pengurusan portfolio 24/7
 • Aplikasi mudah alih
 • Pencetakan definisi tinggi
 • 75+ petunjuk teknikal
 • Keselamatan dan kestabilan 24/7/365
 • Akaun API terhad untuk perdagangan
 • Susun atur carta terhad

Pro Trader ($ 18.66 Sebulan Apabila Dibeli Setiap Tahun)

 • Perdagangan tanpa had tanpa bayaran tambahan
 • Pengurusan portfolio 24/7
 • Aplikasi mudah alih
 • Pencetakan definisi tinggi
 • 75+ petunjuk teknikal
 • Keselamatan dan kestabilan 24/7/365
 • Akaun API tanpa had untuk perdagangan
 • Susun atur carta tanpa had
 • Jenis pesanan lanjutan
 • E-mel sokongan pelanggan
 • Aplikasi ArbMatrix, tempoh sesi tanpa had

API Developer Pro ($ 99,99 Sebulan Apabila Dibeli Setiap Tahun)

 • Coinigy CryptoFeed dan akses API perusahaan
 • Perdagangan tanpa had tanpa bayaran tambahan
 • Pengurusan portfolio 24/7
 • Aplikasi mudah alih
 • Pencetakan definisi tinggi
 • 75+ petunjuk teknikal
 • Keselamatan dan kestabilan 24/7/365
 • Akaun API tanpa had
 • Susun atur carta tanpa had
 • Jenis pesanan lanjutan
 • Sokongan pelanggan keutamaan
 • Aplikasi ArbMatrix, tempoh sesi tanpa had

Masalah Keselamatan dan Waktu Henti Coinigy

Coinigy secara rasmi meningkat 24/7/365. Sejauh yang kami tahu, syarikat itu tidak pernah mengalami masa henti yang besar dan panjang. Coinigy juga tidak pernah digodam. Walau bagaimanapun, Coinigy tidak menyimpan wang untuk pengguna: ia hanya menyediakan akses ke bursa dan dompet di mana pengguna menyimpan wang.

Kemudahan Penggunaan Coinigy

Coinigy semudah digunakan seperti pertukaran cryptocurrency tradisional. Sekiranya anda pernah menggunakan pertukaran cryptocurrency sebelumnya, maka antara muka Coinigy akan anda ketahui. Anda akan melihat carta, alat penjejakan pasangan, dan suapan data yang sama seperti yang anda lakukan dengan pertukaran tradisional. Kelebihan UI utama Coinigy, tentu saja, ialah anda boleh berdagang dari 12 bursa menggunakan satu antara muka mudah.

Kepercayaan dan Privasi Coinigy

Coinigy adalah salah satu syarikat yang lebih telus di ruang pertukaran crypto. Syarikat sepenuhnya mendedahkan alamat, maklumat hubungan, pembiayaan, dan maklumat pasukan dalam talian. Ini adalah tahap ketelusan yang tidak kita dapat dari banyak platform pertukaran crypto. Secara keseluruhan, Coinigy adalah syarikat yang berpangkalan di AS yang dipercayai.

Perkhidmatan Pelanggan Coinigy

Coinigy mempunyai perkhidmatan pelanggan yang kuat. Syarikat ini membolehkan semua pengguna mengakses sokongan pelanggan melalui e-mel, misalnya, sementara pelanggan API Developer Pro mendapat akses ke sokongan pelanggan prioritas. Coinigy menerbitkan nombor telefonnya dalam talian. Syarikat ini juga aktif di media sosial, menjadikannya mudah untuk menghubungi Coinigy dengan pelbagai cara untuk semua jenis soalan.

Panduan Pengguna Coinigy: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Coinigy

Coinigy mudah disediakan untuk kali pertama. Lawati Coinigy.com untuk memulakan, kemudian selesaikan langkah-langkah berikut:

1. Daftar

Daftar dengan memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda.

2. Pengesahan

Klik pautan di e-mel pengesahan anda, kemudian log masuk untuk mendapatkan akses ke akaun anda.

bergabung-coinigy

Coinigy akan menyambut anda dengan tutorial yang mengetengahkan ciri platform dan bagaimana semuanya berfungsi. Klik di sebelah untuk meneruskan tutorial. Atau, klik langkau untuk melangkau semuanya.

ciri-ciri duit syiling

3. Pautkan Akaun Pertukaran

Anda boleh mula memautkan akaun pertukaran dengan segera. Cukup klik butang ‘Akaun’ di bahagian atas halaman. Anda boleh memilih dari pelbagai pertukaran, kemudian sambungkan akaun anda ke Coinigy melalui API.

akaun-pertukaran-pertukaran-duit syiling

Klik butang ‘Tambah Akaun Pertukaran Baru’ untuk memilih pertukaran pilihan anda.

faedah syiling

Setelah memilih pertukaran anda, anda perlu memasukkan maklumat kunci API anda, kemudian tekan ‘Confirm’. Untuk mendapatkan kunci API, anda perlu log masuk ke akaun pertukaran anda dan lawati bahagian API pada akaun anda.

pertukaran wang syiling

Dari halaman yang sama ini, anda juga dapat menjejaki alamat dompet anda Cukup tambahkan kunci alamat awam. Kemudian, sebarang duit syiling di alamat tersebut akan dijejaki sebagai sebahagian daripada portfolio anda. Sekiranya anda mempunyai bitcoin dalam simpanan sejuk (dalam Trezor atau Ledger), misalnya, tetapi masih ingin mengesan nilainya, maka anda mungkin ingin menambahkan dompet anda.

4. Penjejakan dan Perdagangan Mata Wang Kripto

Setelah menyediakan akses dan dompet pertukaran anda, anda boleh mula menjejaki dan memperdagangkan cryptocurrency. Navigasi papan pemuka Coinigy untuk membuat carta dan menjejaki lebih dari 4,000 pasangan perdagangan dari 40+ bursa yang disokong.

pengesanan-perdagangan-mata wang kripto-cryptocurrency

Antara muka Coinigy boleh disesuaikan mengikut kehendak anda. Anda dapat melihat 70+ petunjuk teknikal, misalnya, menyediakan carta TradingView, dan menambahkan mata wang atau pasangan yang berbeza.

Kata Akhir

Coinigy adalah platform pertukaran crypto yang unik. Daripada menyediakan perkhidmatan pertukaran secara langsung, Coinigy menghubungkan ke 12+ bursa, yang membolehkan anda membuat perdagangan di mana-mana pertukaran ini dari satu akaun yang mudah. Anda tidak perlu lagi masuk ke pertukaran individu untuk membuat perdagangan individu.

Coinigy juga menyokong 40+ pertukaran secara keseluruhan untuk pengesanan portfolio, menjadikannya mudah untuk mengesan portfolio koin anda tidak kira laman web pertukaran mana yang anda gunakan.

Sekiranya anda sering berdagang di beberapa bursa, Coinigy boleh menjadi perkhidmatan yang sangat berharga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me