Ulasan Trezor Model One – Dompet Perkakasan Bitcoin Selamat (Crypto)

Trezor adalah salah satu syarikat yang paling dipercayai di dunia ketika menggunakan dompet perkakasan bitcoin. Produk mereka yang paling popular adalah Model Satu Trezor yang merupakan dompet perkakasan yang berpatutan dengan keselamatan terkini. (Sekiranya belanjawan bukan pertimbangan, kami mengesyorkan anda memilih Model Trezor T yang merupakan versi Trezor One yang dinaik taraf dan premium.)

Trezor One adalah dompet perkakasan atas yang dirancang dengan baik, dan berfungsi dengan mudah. Dalam tinjauan ini kami akan menganalisis reka bentuk, fungsi, dan yang paling penting keselamatannya.

Apa itu Model Trezor One?

Trezor One adalah dompet cryptocurrency perkakasan yang paling popular dan berpatutan yang kini ditawarkan oleh Trezor. Dompet perkakasan dirancang pertama dan paling utama untuk memastikan dana anda selamat daripada pelaku jahat yang cuba mencuri cryptocurrency anda.

Ia mempunyai banyak ciri keselamatan tetapi yang paling penting ialah menyimpan kunci peribadi anda di persekitaran terpencil untuk memastikan bahawa walaupun peranti anda disambungkan ke komputer yang dijangkiti perisian hasad, dana tersebut tidak akan terganggu.

Di atas semua ini, Trezor Password Manager membantu menguruskan kelayakan dalam talian, dan menggunakan Trezor sebagai token keselamatan membolehkan anda melindungi akaun dalam talian anda dengan U2F.

Peranti ini adalah pilihan yang berpatutan untuk memastikan keselamatan dapat diakses bagi sesiapa yang mempunyai cryptocurrency.

Trezor Model One menyokong lebih dari 1,000 cryptocurrency, ini termasuk token utama seperti Bitcoin, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple, dan banyak lagi.

Trezor Model One: Tayangan Pertama

Trezor One hadir dalam pakej ringkas. Kotak itu dibalut dengan kerajang plastik dan dilindungi oleh hologram yang jelas untuk memastikan tidak ada bukti gangguan. Sekiranya hologram nampaknya rosak maka peranti itu hanya boleh dikembalikan kepada pengeluar. 

Kotak itu mengandungi peranti itu sendiri, kabel USB, lanyard, panduan memulakan, kad benih pemulihan, dan empat pelekat.

Kelebihan peranti ini adalah betapa ringan dan sederhana. (Sekiranya anda mahukan ubat bius yang cantik daripada Model Trezor T yang merupakan versi premium dan premium Trezor One yang mungkin merupakan pilihan yang lebih baik.) Peranti ini diperbuat daripada plastik ringan tetapi tahan lama. Ini memiliki layar kecil, dua butang, dan port USB. 

Ulasan Trezor Model One - Dompet Perkakasan Bitcoin Selamat (Crypto)

Mengendalikan Trezor Model One

Sekiranya anda seorang pemula dan bukan teknikal daripada anda tidak perlu risau. Petunjuk yang disediakan dalam pakej itu mudah dan membimbing anda bagaimana anda dapat menyiapkan Trezor model One.

Yang mesti anda selalu ingat ialah menuliskan benih pemulihan dan menyimpannya di tempat yang selamat. Saya mengesyorkan bahawa di mana sahaja anda menyimpannya, anda memilih untuk menyimpan dua sandaran benih pemulihan. Saya secara peribadi memilih untuk membuat sandaran dalam bentuk elektronik dan kertas. Bagi mereka yang tidak menyedari benih pemulihan adalah apa yang anda perlukan untuk mengakses dana anda dalam senario di mana peranti tersebut rosak atau hilang.

Aspek penting lain dari ini ialah anda harus selalu menggunakan PIN dan frasa laluan pada peranti.

Menggunakan peranti lebih mudah daripada yang pertama kali diandaikan. Ia memerlukan anda mengesahkan setiap transaksi keluar atau pembuatan alamat untuk memastikan bahawa dana tidak dihantar ke penerima yang salah atau bahawa anda tidak memasukkan butiran dompet dengan tidak betul. Ini juga merupakan ciri keselamatan sekiranya komputer anda terganggu, anda dapat memastikan dana tersebut dikirimkan kepada penerima yang dimaksudkan.

Trezor Model One: Ciri Keselamatan

Trezor memandang serius keselamatan kerana seluruh model perniagaan mereka bergantung pada ini dan sangat mengejutkan bahawa anda boleh mendapatkan jenis keselamatan ini pada harga ini. Kedua-dua perkakasan dan firmware sepenuhnya sumber terbuka dan tersedia di GitHub. Sebabnya ini membolehkan profesional keselamatan mengaudit dan mengesahkan keselamatan peranti.

Elemen keselamatan lain ialah peranti tidak tiba dengan firmware yang dipasang sebelumnya – yang dipasang semasa proses penyediaan. Ia dilindungi PIN dan membolehkan anda melabelkan peranti anda dan menyesuaikan skrin utama untuk menjadikannya unik bagi anda.

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, semuanya memerlukan pengesahan pada peranti dan ini termasuk pengesahan alamat dompet dan pengiriman dana. Kunci peribadi disimpan dalam persekitaran terpencil yang lengkap, ini mengurangkan kemungkinan kunci peribadi dikompromikan. Sekiranya anda paranoid, kerana peranti tidak memerlukan input dari keyboard, ia menjadikannya jauh lebih selamat daripada penggodam jahat.

Ringkasan

The Model Satu Trezor adalah kaedah terbaik untuk melayari dunia cryptocurrency tanpa perlu berbelanja secara berlebihan dengan harga yang lebih tinggi Model Trezor T.  Keselamatan dan kesederhanaan di sebalik peranti ini menjadikannya kegemaran ramai bagi anggota komuniti cryptocurrency. 

Klik di Sini untuk Memesan Trezor Model One

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

027 014 7c4 af1 456 760 f5c