5 Broker Saham Kanada teratas

Di seluruh dunia, perdagangan saham semakin menjadi laluan popular bagi banyak peniaga yang terlibat dalam pasaran. Tidak kira di mana anda berada, terdapat banyak broker yang mungkin akan anda pilih, masing-masing dengan set ciri dan atribut yang berbeza bergantung pada keperluan anda.

Perdagangan saham di Kanada tidak berbeza, walaupun anda mungkin mempunyai beberapa pilihan broker yang berbeza dengan perdagangan dari AS, dan tempat lain di seluruh dunia. Oleh itu, kami telah mengumpulkan senarai yang memaparkan broker saham Kanada terbaik yang ada pada masa ini.

Apa yang Perlu Dipikirkan Sebelum Anda Memulakan

Sebelum anda memulakan perdagangan, terdapat beberapa pertimbangan yang sangat penting untuk dibuat. Ini boleh berlaku sebagai pedagang saham Kanada atau di mana sahaja di dunia dan merupakan titik utama dalam pendekatan kami ke peringkat ini:

Peraturan: Anda akan mahukan broker yang dikawal selia oleh badan kewangan peringkat teratas. Nasib baik itulah yang berlaku untuk semua yang dipaparkan. Mereka diatur dengan baik oleh IIROC di Kanada seperti yang dikehendaki oleh semua broker yang menawarkan perkhidmatan.

Kos Perdagangan: Dalam persekitaran moden di mana terdapat banyak broker saham dalam talian kos rendah yang beroperasi, anda ingin memastikan bahawa broker yang anda pilih menawarkan persekitaran yang terbaik ketika datang ke yuran dan caj sambil memastikan juga tidak ada yuran tersembunyi.

Gaya Perdagangan: Sama ada anda ingin melakukan semua perdagangan sendiri, jenis akaun apa yang paling sesuai untuk keperluan anda, dan ketersediaan aset yang ingin anda jual adalah pertimbangan penting untuk dipertimbangkan semasa membuat pilihan anda..

Questrade

Questrade adalah pilihan utama lain bagi penduduk Kanada yang berminat bukan sahaja dalam perdagangan saham tetapi juga dalam perdagangan forex dan CFD yang juga terdapat di sini. Mereka dihormati dan diatur dengan baik di Kanada oleh IIROC dan membawa banyak pengalaman dengan operasi lebih dari 20 tahun.

Bersama dengan kemampuan untuk memperdagangkan pasaran Kanada, anda akan mempunyai akses kepada saham di NYSE, NASDAQ, dan pertukaran AS dan antarabangsa yang lain dengan ETF, Bon, Reksa Dana, dan banyak lagi yang tersedia untuk diperdagangkan melalui IQ Web dan IQ Edge web- platform perdagangan berdasarkan yang berjalan baik dan dilengkapi dengan pelbagai pilihan alat carta dan analisis.

Bersama dengan ciri-ciri asas ini, broker Hanya Kanada ini mempunyai tawaran pendidikan yang baik dan sejumlah alat yang unik dan berwawasan ketika melakukan penyelidikan. Ini termasuk akses ke alat Market Intelligence pihak ketiga yang membantu anda mengumpulkan sebanyak mungkin data mengenai potensi perdagangan anda.

Kos Perdagangan: Broker mempunyai dua struktur harga yang kompetitif dengan kebanyakan pedagang sesuai dengan rancangan harga Questrade Democratic mereka yang bernilai $ 0.01 sesaham dengan minimum $ 4.95, dan maksimum $ 9.95. Perdagangan pilihan adalah $ 9,95 + $ 1 setiap kontrak, sementara ETF bebas komisen.

Lihat ulasan Questrade penuh kami atau terus ke Questrade untuk membuka akaun anda.

Kekayaan sederhana

Bermula dengan salah satu landasan industri, Kekayaan sederhana telah wujud sejak tahun 2014 yang menawarkan perkhidmatan kepada peniaga saham yang berpangkalan di Kanada. Mereka bukan broker saham dalam talian tradisional anda tetapi menawarkan perkhidmatan penasihat robo yang sangat popular. Mereka kini merupakan perkhidmatan terbesar di Kanada dengan lebih daripada $ 5 bilion aset di bawah pengurusan.

Seperti kebanyakan broker, mereka menawarkan perdagangan bebas fi secara meluas dengan bayaran yang serendah yang dapat membuatnya. Ini bermakna anda juga akan mendapat keuntungan kerana tidak ada minimum akaun yang diperlukan. Salah satu ciri Wealthsimple yang menonjol adalah hakikat bahawa mereka menawarkan 5 portfolio pelaburan khusus, termasuk pilihan Pelaburan Bertanggungjawab Sosial, dan juga pilihan Halal yang sesuai untuk pedagang Islam. Portofolio yang telah ditetapkan ini memilih dari 6-10 ETF yang diberi wajaran berdasarkan toleransi risiko dan pulangan yang anda mahukan.

Dari sana, pelaburan anda diperdagangkan secara automatik melalui platform Wealthsimple yang intuitif yang bermaksud anda tidak perlu fokus pada aspek perdagangan apa pun. Ini sangat sesuai untuk mereka yang baru berniaga atau dengan komitmen masa yang lain.

Kos Perdagangan: Anda akan mendapat bayaran yang sangat terhad ketika berdagang dengan Wealthsimple. Satu-satunya kos utama yang anda akan ada ialah yuran keseluruhan merangkumi 0.5% aset anda di bawah pengurusan. Ini boleh turun menjadi 0.4% jika akaun anda melebihi $ 100,000.

Lihat ulasan Wealthsimple penuh kami atau terus ke Kekayaan sederhana untuk membuka akaun anda.

Pelabur Qtrade

Menawarkan lebih banyak perdagangan tanpa komisen dalam stok, ETF, dan dana bersama Pelabur QTrade adalah pilihan yang popular di kalangan ramai yang menghargai pendaftaran yang cepat dan mudah dilayari platform perdagangan yang ditawarkan kepada peniaga Kanada. Ini adalah kaedah terbaik bagi pelabur baru untuk memulakan dengan pelbagai ciri yang sangat mudah diakses termasuk akaun demo percuma.

Setelah masuk, anda akan mendapat akses ke pelbagai pilihan saham yang diperdagangkan di bursa TSX, TSXV, CSE, dan Aequitas NEO di Kanada serta sekuriti NYSE dan NASDAQ yang tersenarai di AS dan banyak lagi melalui pasaran OTC.

Antara perkara menarik yang penting selain kos yang kompetitif kerana bayaran di sini adalah hakikat bahawa anda boleh berniaga dengan baik melalui aplikasi mudah alih QTrade yang anda boleh dengan platform proprietari berasaskan web mereka. Kesemuanya menjadikan perdagangan sangat mudah dan senang diselesaikan tanpa terlalu banyak komplikasi. Ciri suapan berita yang informatif, serta artikel, panduan, dan banyak lagi, semuanya tersedia juga untuk anda manfaatkan dalam membuat langkah-langkah seterusnya.

Kos Perdagangan: 100 ETF komisen dan dana bersama tanpa komisen tersedia walaupun purata perdagangan saham berharga antara $ 6,95 CAD dan $ 8,75 CAD komisen. Pilihan adalah sama ditambah $ 1,25 setiap kontrak, dan perdagangan margin dikenakan antara 2,45% hingga 3,45%.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh melayari Pelabur QTrade laman web untuk mengetahui lebih lanjut dan memulakan.

Broker Interaktif

Broker Interaktif adalah broker yang sangat dihormati juga menawarkan perdagangan kepada pelanggan yang berpangkalan di Kanada. Mereka telah mula melayani lebih banyak peniaga yang ingin mengurangkan yuran mereka dan beroperasi dalam persekitaran tanpa komisen, walaupun untuk peniaga Kanada hanya IBKR Pro yang ditawarkan pada masa ini.

Ini bermaksud sokongan broker terkenal dan sangat mapan, platform perdagangan mendalam dengan pelbagai ciri di seluruh, dan sokongan khusus infrastruktur pendidikan dan perkhidmatan pelanggan yang kuat, walaupun sedikit menaikkan kos berbanding dengan AS peniaga yang boleh mengakses IBKR Lite.

Namun, akses ke sebilangan besar pasaran dan jenis akaun, serta platform perdagangan yang sangat profesional dan canggih, menjadikan IB pilihan yang ideal, terutama untuk pedagang Kanada yang lebih berpengalaman.

Kos Perdagangan: Dua sistem harga ditawarkan. Harga berjenama sangat sesuai untuk peniaga yang aktif dengan komisen yang lebih rendah yang semakin menurun apabila anda berdagang. Ia boleh menjadi serendah $ 0,003 sesaham. Harga tetap juga boleh didapati pada harga $ 0,01 sesaham dengan bayaran minimum $ 1 atau 0.5% dari nilai perdagangan.

Lihatlah Broker Interaktif laman web untuk maklumat lebih lanjut dan maklumat mengenai apa yang mereka tawarkan.

Pelaburan langsung TD

Broker utama lain dalam sektor untuk pedagang Kanada adalah Pelaburan Langsung TD. Mereka mengekalkan banyak hubungan positif dengan rakan sejawat mereka dari AS, TD Ameritrade dalam hal mempunyai platform perdagangan yang sangat terperinci, namun mudah dinavigasi, sejumlah 4 sebenarnya apabila anda mempertimbangkan platform Web, mudah alih, desktop, dan perdagangan pilihan melalui Thinkorswim.

Walaupun sudah lama wujud, tawarkan infrastruktur perdagangan keseluruhan yang hebat yang boleh anda andalkan sebagai selamat, dan sediakan pelbagai stok, ETF, Opsyen, Dana, dan banyak lagi untuk ditukar, mereka sedikit ketinggalan di belakang beberapa yang lain jika anda mengimbangkan ciri dengan kos perdagangan.

Dengan itu, anda boleh mengharapkan tahap perkhidmatan yang sangat tinggi dalam persekitaran perdagangan yang paling selamat apabila anda memilih broker ini.

Kos Perdagangan: Terdapat bayaran perdagangan standard $ 9,99 untuk setiap perdagangan yang dikenakan. Untuk peniaga aktif, ini dikurangkan menjadi $ 7 setiap perdagangan. Pilihan perdagangan anda boleh menambah $ 1,25 setiap kontrak untuk ini. Terdapat juga kos penyelenggaraan sebanyak $ 25 per suku jika baki akaun anda di bawah $ 15,000.

Jangan ragu untuk mendaftar keluar Pelaburan Langsung TD jika anda mahu memulakannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me