Tidak mengapa berbeza – Crypto di Mexico

Pasaran cryptocurrency dan teknologi blockchain di Amerika Latin melambung tinggi. Statista – salah satu portal statistik terkemuka di dunia, telah mendedahkan bahawa Amerika Latin adalah wilayah dengan pengguna crypto paling banyak di dunia. Menurut kajian itu, sepuluh negara teratas yang paling banyak terlibat ialah Brazil, Colombia, Argentina, Mexico dan Chile.

Kami dengan senang hati menjemput Mr. Coin (@mrcoinmx di Twitter) untuk berkongsi lebih banyak dengan kami mengenai crypto di Mexico!

1. Bolehkah anda memberitahu kami mengenai budaya kripto di negara anda?

Di Mexico, inovasi dan keusahawanan adalah keadaan fikiran yang kita lahir. Malangnya di bidang crypto belum meletup seperti yang diharapkan.

Kerajaan dan universiti semakin berminat pada topik yang berkaitan dengan Fintech dan Pembangunan setiap hari, dan kerana terciptanya undang-undang cukai baru, orang Mexico mencari pilihan baru, seperti membeli Bitcoin untuk melindungi pelaburan daripada krisis yang akan datang.

Inilah contohnya, pada awal tahun mata wang negara mempunyai harga 18 peso per dolar, hari ini hampir 24 peso per dolar; peso mexican mengalami penurunan nilai 6 peso dalam 6 bulan, ini bermakna ia kehilangan 1/3 bahagian dari nilainya dengan dolar.

Sebagai pengasas Komuniti Blockchain saya percaya bahawa krisis ini (Ekonomi, undang-undang Kerajaan dan Covid) akan mendorong kita untuk MEMBINA ekosistem yang kuat menggunakan teknologi baru menjadi DeFi topik paling menarik yang dicari dan diminta oleh ahli komuniti Mr.Coin.

2. Bolehkah anda berkongsi beberapa aplikasi crypto yang berjaya di negara anda dengan kami?

Salah seorang anggota komuniti Mr.Coin membina perniagaan berasaskan Blockchain yang berjaya Binde.io, yang merupakan permulaan yang menawarkan perkhidmatan B2B pada Automasi Kontrak dan Pengurusan Bukti. Mereka mengembangkan penyelesaian untuk memupuk kepercayaan antara rakan niaga, dari Automasi Kontrak hingga Pengurusan Bukti yang membolehkan rakan kongsi mengaudit peristiwa yang relevan dalam transaksi mereka menggunakan BitcoinSV Blockchain.

3. Apa yang orang buat dengan crypto mereka, Adakah mereka HODL atau mereka berniaga?

Sebilangan besar orang berniaga dengannya, tetapi dengan meningkatnya DeFi mereka mula menggunakan platform susun dan pinjaman untuk memperoleh lebih banyak pendapatan.

4. Betapa popularnya crypto di negara anda?

Bitcoin, Ether dan Token yang anda dapati di bursa tempatan adalah yang paling popular. Kadang-kadang ia menjadi arus perdana contohnya ketika Bitcoin Moons 20% atau ketika turun lebih dari 15%.

5. Apa pandangan negara anda mengenai peraturan crypto?

Malangnya orang yang bertanggungjawab terhadap peraturan tidak memahaminya 100% mereka tahu bahawa CryptoBlockchainRevolution ini akan mengubah banyak aspek kehidupan global, sebab itulah kita mempunyai undang-undang fintech pertama di dunia tetapi masalahnya ialah ini tidak membantu ekosistem untuk MEMBINA.

6. Tanyakan kepada rakan atau keluarga anda, jika mereka memilih untuk menerima 50 USD atau 1 BTC pada masa yang anda tawarkan, apakah jawapan mereka?

Semua orang tahu bahawa Bitcoin mempunyai nilai yang besar, jadi saya boleh mengatakan bahawa semua orang akan memilih 1 BTC terutamanya jika bertanya kepada rakan dan keluarga saya.

7. Adakah terdapat ATM Bitcoin di negara anda?

Ya, ada yang berdekatan dengan tempat tinggal saya.

8. Pada skala 1 hingga 10 (10 yang paling mudah), bagaimana anda menilai kemudahan dan kemudahan untuk orang membeli Bitcoin dengan fiat?

Ini banyak bergantung pada seberapa banyak maklumat yang anda berminat berikan (KYC) atau tahap pengetahuan yang anda perlukan untuk mengubah fiat untuk Bitcoin menggunakan P2P, ATM, pertukaran, platform OTC, dan lain-lain. Itulah sebabnya kami menumpukan pada pertemuan bulanan untuk mengajar lebih banyak pilihan orang untuk mengakses dunia cryptowor ini. Di mana-mana kedai sudut seperti OXXO, anda boleh memasukkan wang ke dalam dompet pertukaran anda untuk membeli bitcoin. Jadi jawapan saya adalah 10.

9. Yang mana pertukaran pertukaran pelabur / peniaga di Mexico? dan mengapa?

Di México kami mempunyai sekurang-kurangnya lima pertukaran crypto tetapi kebanyakan pengguna hanya menggunakan salah satunya.

Agak lucu kerana bayaran yang sering kita bayar di bursa ini tidak kompetitif. Kepercayaan yang telah diperoleh dengan kempen pemasaran sudah cukup bagi pengguna untuk terus menggunakannya, tetapi ketika pengguna mengetahui bahawa mereka dapat memperoleh layanan dan produk yang lebih baik dengan pertukaran seperti OKEx, di mana mereka dapat menghasilkan utiliti dengan menyimpan Cryptos yang menunggu perdagangan , membayar lebih sedikit yuran dan alat perdagangan yang mencukupi bagi mereka yang mencari pengalaman yang lebih baik mereka beralih untuk menggunakan lebih kerap pertukaran ini.

11. Adakah rancangan tindakan dengan universiti, kerajaan atau masyarakat untuk mempercepat penggunaan blockchain?

Ya, kami menjangkau beberapa universiti tempatan dan projek Blockchain dari Asia untuk berganding bahu membawa pengetahuan kepada para pelajar sebaik sahaja covid berakhir.

Akhirnya, bolehkah anda memberikan satu petikan atau jumlah untuk pembaca kami, bagaimana anda fikir masa depan crypto akan seperti di negara anda?

"Blockchain masih dalam tahap awal, seperti halnya big bang yang kita lihat hanya permulaan masa depan yang indah"

Ikut Encik Syiling di Twitter untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai crypto di Mexico!

Ikuti OKEx Academy di Twitter jika anda mempunyai pertanyaan untuk kami:

Daftar dan deposit atau berniaga minimum 10 USDT untuk mendapatkan ganjaran 3 USDT pengguna baru!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me