Ulasan Trezor Model T – Dompet Perkakasan Bitcoin (Crypto) Premium

Trezor adalah salah satu syarikat yang paling dipercayai di dunia ketika menggunakan dompet perkakasan bitcoin. Produk unggulan mereka adalah Model Trezor T, yang merupakan versi premium pendahulunya Trezor One. Perkara yang indah mengenai Trezor ialah mereka mempunyai pemikiran Apple, mereka mengeluarkan sangat sedikit produk, tetapi produknya adalah yang terbaik, direka dengan baik, dan estetik. Kami akan mengkaji semula reka bentuk, fungsi, dan yang paling penting keselamatannya.

Apa itu Trezor Model T?

Trezor Model T adalah dompet perkakasan crypto yang direka untuk memastikan cryptocurrency anda selamat. Mudah digunakan dan mudah dipasang di dalam poket anda dan apabila anda memerlukannya, anda sambungkan ke komputer anda melalui kabel USB.

Ini adalah dompet perkakasan bitcoin canggih dengan reka bentuk moden yang mempunyai skrin sentuh besar yang membolehkan input PIN dan frasa laluan pada peranti.

Untuk memastikan segala sesuatunya intuitif dan mesra pengguna, Model T dapat digunakan dengan Trezor Password Manager untuk membantu anda menguruskan kelayakan dalam talian anda.

Trezor Model T menyokong lebih dari 1,000 cryptocurrency, termasuk duit syiling utama seperti Bitcoin, Bitcoin Cash, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple, dan banyak lagi.

Trezor Model T: Tayangan Pertama

Kotak itu dirancang dengan baik dan dijamin untuk melindungi kandungan di dalamnya. Termasuk perangkat, kabel USB A ke USB C, lanyard, panduan cara memulakan, dua kad benih pemulihan (disyorkan untuk digunakan), pelekat, dan dok magnet. Dok magnet adalah magnet langsing yang disokong dengan pita pelekat diri, ini membolehkan anda menyembunyikan peranti di tempat yang mungkin tidak kelihatan jelas oleh pencuri seperti di bawah meja, meja, dll..

Oleh kerana keselamatan selalu menjadi perhatian pertama dalam peranti perkakasan cryptocurrency, port USB mempunyai hologram di atasnya untuk memastikan bahawa tidak ada bukti gangguan. Sekiranya hologram nampaknya rosak maka peranti itu hanya boleh dikembalikan kepada pengeluar.

Ulasan Trezor Model T - Dompet Perkakasan Bitcoin (Crypto) Premium

Mengendalikan Trezor Model T

Berita baiknya ialah anda nampaknya tidak terlalu teknikal untuk menggunakan peranti ini. Pakej ini memberikan arahan mudah mengenai cara memulakan Trezor baru anda.

Yang mesti anda selalu ingat ialah menuliskan benih pemulihan dan menyimpannya di tempat yang selamat. Saya mengesyorkan bahawa di mana sahaja anda menyimpannya, anda memilih untuk menyimpan dua sandaran benih pemulihan. Saya secara peribadi memilih untuk membuat sandaran baik dalam bentuk elektronik dan kertas. Bagi mereka yang tidak menyedari benih pemulihan adalah apa yang anda perlukan untuk mengakses dana anda dalam senario di mana peranti rosak atau hilang.

Aspek penting lain dari ini ialah anda harus selalu menggunakan PIN dan frasa laluan pada peranti.

Menggunakan peranti lebih mudah daripada yang pertama kali diandaikan. Ia memerlukan anda mengesahkan setiap transaksi keluar atau pembuatan alamat untuk memastikan bahawa dana tidak dihantar ke penerima yang salah atau bahawa anda tidak memasukkan butiran dompet dengan tidak betul. Ini juga merupakan ciri keselamatan sekiranya komputer anda terganggu, anda dapat memastikan dana tersebut dikirimkan kepada penerima yang dimaksudkan. 

Trezor Motel T: Ciri Keselamatan

Trezor memandang serius keselamatan kerana keseluruhan model perniagaan mereka bergantung pada ini. Kedua-dua perkakasan dan firmware sepenuhnya sumber terbuka dan tersedia di GitHub. Sebabnya ini membolehkan profesional keselamatan mengaudit dan mengesahkan keselamatan peranti.

Elemen keselamatan lain ialah peranti tidak tiba dengan firmware yang dipasang sebelumnya – yang dipasang semasa proses penyediaan. Ia dilindungi PIN dan membolehkan anda melabelkan peranti anda dan menyesuaikan skrin utama untuk menjadikannya unik bagi anda.

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, semuanya memerlukan pengesahan pada peranti dan ini termasuk pengesahan alamat dompet dan pengiriman dana. Kunci peribadi disimpan di persekitaran terpencil yang lengkap, ini mengurangkan kemungkinan mereka dicuri dengan ketara. Sekiranya anda paranoid, kerana peranti tidak memerlukan input dari keyboard, ia menjadikannya jauh lebih selamat daripada penggodam jahat.

Ringkasan

Trezor Model T adalah dompet perkakasan crypto premium. Bagi sesiapa yang mempunyai jumlah cryptocurrency yang berpatutan, keselamatan dan kesederhanaan di sebalik peranti ini menjadikannya penukar permainan yang akan memuaskan bahkan peminat kripto yang paling menuntut.

Klik Di Sini untuk Memesan Trezor Motel T.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

611 669 3e5 d66 432 8cc 0c6