Melabur dalam Yearn.finance (YFI) – Semua yang Perlu Anda Ketahui

DeFi generasi seterusnya pelantar Yearn.finance (YFI) terus membuat gelombang di seluruh sektor. Ekosistem yang terdesentralisasi ini dibina untuk menghilangkan masalah yang paling mendesak yang dihadapi oleh pasaran. Hari ini, Yearn Finance mempunyai reputasi untuk memberikan pengguna hasil peratusan tahunan tertinggi (APY) pada cryptocurrency yang didepositkan dalam industri.

Masalah Apa yang Diselesaikan oleh Yearn.finance (YFI)?

Yearn Finance menggabungkan pelbagai teknologi untuk memerangi pemusatan dalam sektor ini. Segala-galanya mengenai Yearn Finance menggambarkan komitmen yang kuat terhadap desentralisasi. Sebagai contoh, syarikat tidak pernah mengadakan tawaran duit syiling awal. Selain itu, tidak pernah ada pra-tambang token YFI. Faktor-faktor ini telah menjadikan reputasi Yearn Finance sebagai salah satu projek yang paling terdesentralisasi dalam cryptocurrency.

Tanpa Bahan

Keadaan semasa sektor DeFi tidak menentu dan spekulatif. Pelabur membeli token ini dengan harapan mereka dapat menjual semula token tersebut di kemudian hari untuk nilai yang lebih tinggi. Pergantungan ini pada perdagangan arbitraj meletakkan risiko keseluruhan pasaran.

Yearn.finance

Yearn.finance – Twitter

Pelabur spekulatif terkenal dalam hal menjual aset mereka. Hasil jual beli ini mendorong lebih banyak pelabur menjual aset mereka untuk mencuba dan mengelakkan kerugian. Tindakan ini boleh mengakibatkan penjualan yang melarikan diri yang berlaku dalam beberapa minit dan mengurangkan jutaan pasaran dari projek.

Pulangan Rendah

Pelabur DeFi juga mendapat kesan dari segi kadar pulangan mereka. Pada masa lalu, platform DeFi telah berjaya mendapatkan yuran yang sihat dengan mengurangkan kadar yang mereka bayar kepada pelabur. Pulangan rendah ini hanya merugikan industri kerana mereka membuat penghalang buatan untuk diterima pakai.

DeFi Disulitkan

DeFi masih dalam peringkat awal. Oleh itu, masih terdapat banyak kekeliruan mengenai apa yang merangkumi sektor baru ini, fungsi utama, standard, dan keuntungan keseluruhan. Bagi pelabur baru, terutama seseorang yang tidak biasa dengan pelaburan blockchain, faktor-faktor ini boleh menjadi penghalang.

Faedah Yearn.finance (YFI)

Yearn Finance mengubah permainan melalui set alat uniknya yang memanfaatkan protokol proprietari untuk meningkatkan hasil pelabur. Pengguna Yearn menikmati pendekatan efisien untuk DeFi. Platform ini memberikan keselamatan yang tidak dapat ditandingi dan kod sumber terbuka yang telah diperiksa oleh masyarakat.

Bagaimana Yearn.finance (YFI) Berfungsi

Yearn Finance adalah rangkaian sumber terbuka yang secara automatik memindahkan dana pengguna antara protokol pinjaman DeFi berdasarkan ROI pelaburan mereka. Platform ini akan menukar pegangan anda antara platform pertanian hasil ternama seperti Sebatian, Aave, dan Dydx untuk memaksimumkan APY. Protokol sederhana ini terus memantau pemimpin pasaran untuk memastikan dana anda kekal dalam kumpulan pembayaran tertinggi. Terutama, Yearn. Kewangan kini menyokong DAI, USDC, USDT, TUSD, dan SUSD

Apabila pengguna memasukkan stablecoin ke dalam Yearn.finance, rangkaian menukar duit syiling menjadi jumlah ytokens yang setara. Ytokens juga disebut “token hasil dioptimumkan” dalam rangkaian. Dana inilah yang memusingkan Yearn.finance secara automatik antara kumpulan Compound, Aave, dan DyDx dengan hasil tertinggi.

Atas usaha dan penyelenggaraan rangkaian mereka, Yearn.finance memerlukan sedikit bayaran. Bayaran ini dimasukkan ke dalam kolam renang Yearn.finance. Yang penting, kolam ini hanya boleh diakses oleh pemegang token YFI.

Ciri-ciri Yearn.finance

Yearn.finance tidak menjadi peneraju industri kerana kemalangan. Platform ini memperkenalkan sejumlah fungsi yang membantu mengatur langkah untuk revolusi DeFi. Berikut adalah beberapa ciri semasa dan yang diharapkan yang menjadikan Yearn Finance sebagai titan dalam sektor ini.

ytrade.finance

Ciri ini membolehkan pengguna menggunakan koin stabil atau panjang dengan leverage 1000x. Kekurangan cryptocurrency telah lama menjadi impian para peniaga. Yearn menjadikan impian ini menjadi kenyataan melalui protokol tahap seterusnya.

yliquidate.finance

Ciri yliquidate.finance memperkenalkan pinjaman kilat di Aave. Tujuan pinjaman ini adalah untuk melikuidasi dana dengan cepat dan efisien apabila diperlukan.

yswap.exchange

Ciri yswap.exchange adalah komponen penting lain dari ekosistem Yearn Finance. Ciri ini berfungsi sebagai sumber tunggal dari mana pengguna dapat menyimpan dana secara manual ke dan antara pelbagai protokol DeFi.

iborrow.finance

Yearn juga menawarkan iborrow.fiance. Ciri ini melambangkan hutang dalam protokol lain dengan bantuan Aave. Setelah diikenkan, hutang ini dapat digunakan dalam protokol DeFi tambahan. Dengan cara ini, Yearn membuka aliran kecairan baru untuk industri ini.

Token YFI

Token YFI adalah token tadbir urus utama rangkaian Yearn Finance. Token ERC-20 ini melayani banyak tujuan dalam sistem. Terutamanya, ia digunakan untuk mengatur protokol dalam ekosistem. Dengan jelas, hanya ada bekalan maksimum 30,000 token YFI. Oleh kerana tidak ada token ini yang diperkenalkan, satu-satunya cara selain berdagang di bursa untuk mendapatkan YFI adalah dengan memberikan kecairan ke salah satu platform Yearn Finance.

Produk Yearn.finance

Produk Yearn.finance

Pemerintahan

Yearn Finance dikendalikan oleh masyarakat melalui sistem pengundian. Seperti kebanyakan platform DeFi, semakin banyak token tadbir urus yang anda pegang, semakin banyak pengaruh yang anda miliki dalam proses membuat keputusan. Terutama, cadangan untuk ekosistem Yearn.finance hanya dapat dibentangkan jika 33% pemegang token YFI bersetuju.

Origins of Yearn.finance (YFI)

Yearn.finance adalah idea dari pengaturcara kriptografi terkenal Andre Cronje. Perjalanan Yearn.finance bermula ketika Cronje mula bekerjasama dengan Kewangan Keluk dan Aave untuk membuat protokol iEar. Sejak awal Yearn, Cronje telah menunjukkan keyakinan penuh pada platformnya. Terutama, dia adalah orang pertama yang memasukkan dana di kolam renang Yearn.

Cara Membeli Yearn.finance (YFI)

Terdapat tiga cara untuk mendapatkan token YFI. Kaedah yang berbeza ini melibatkan penggunaan pelbagai kolam. Begitu juga dengan rangkaian blockchain PoS, di Yearn, pengguna mengunci token mereka dalam kontrak pintar dan menerima ganjaran atas usaha mereka. Anda juga boleh mengambil ganjaran ini dan menukarnya dengan pemerintahan sepanjang perkembangan kewangan Yearn.finance.

Anda juga boleh memperoleh YFI dengan memasukkan yCRV anda ke kumpulan yGov. Strategi ini mudah dan pantas. Pengguna yang lebih maju dapat memperoleh YFI dengan memasukkan campuran DAI dan YFI 98% -2% ke dalam Protokol pengimbang sebagai pertukaran untuk token BAL (protokol Balancer). Token BAL ini kemudian dimasukkan ke yGov sebagai pertukaran untuk YFI. Terakhir, pengguna dapat memperoleh YFI dengan memasukkan campuran YFI dan yCRV ke Balancer sebagai pertukaran token BPT (Balancer pool) yang kemudian dimasukkan ke yGov dan memperoleh token YFI.

Cara termudah sejauh ini adalah dengan membeli YFI di bursa seperti Binance.

Melabur dalam Yearn.finance (YFI) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur dalam Yearn.finance (YFI) - Semua yang Perlu Anda Ketahui Melabur dalam Yearn.finance (YFI) - Semua yang Perlu Anda Ketahui
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Poloniex

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Peniaga Maju

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Kemudahan penggunaan

Yuran Perdagangan

0.10%

Yuran Perdagangan

0.16%

Yuran Perdagangan

0.125%

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Yearn.finance (YFI) – Pemimpin Industri dalam sektor DeFi

Yearn.finance menaikkan had dari segi pulangan dan ciri dalam pasaran DeFi. Tidak hairanlah apabila platform ini terus mendapat populariti. Anda boleh melihat lebih banyak pengguna menggunakan platform unik ini kerana faedahnya terus menjadi pengetahuan umum dalam industri ini. Buat masa ini, Yearn.finance menawarkan ciri dan kemudahan yang tidak terdapat di tempat lain di pasaran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me