Crypto Market Daily (2.24) | Perhatikan luas $ 9,500 ~ $ 10,050 BTC dalam jangka pendek, dan perlu berjaga-jaga untuk menghadapi risiko yang disebabkan oleh turun naik yang tajam.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Walaupun BTC menembusi penentangan $ 9,850 pada hujung minggu, ia segera mendapat tekanan dari sejumlah besar dana penjualan sekitar $ 10,000, dan harga dengan cepat turun kembali ke sekitar $ 9,700. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa tingkah laku lembu menyerap kaunter pada hujung minggu jelas tidak cukup untuk memulakan kenaikan BTC seterusnya. Penurunan pesat beberapa jam yang lalu mengesahkan bahawa dana yang menguntungkan pada tempoh sebelumnya masih mencari peluang untuk mencairkan dan meninggalkan pasaran. Oleh itu, terdapat kebarangkalian yang tinggi bahawa ia akan muncul corak yang menarik untuk jangka panjang atau pendek. Di satu pihak, bentuk ini adalah gambaran dari perilaku pengambilan untung, di sisi lain, ia juga merupakan tingkah laku bertukar tangan untuk mendapatkan kaunter dari pelabur runcit ke paus besar. Dari trend semasa, sokongan pada $ 9,500 masih berlaku. Mungkin berpeluang masuk jika harganya stabil pada tahap ini. Rintangan atas hampir $ 10,050. Sekiranya harga terus disekat di sini, pelabur perlu berwaspada terhadap risiko jatuh.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Ini adalah carta BTC 1 Hari, kerana carta menunjukkan bahawa harga telah disokong oleh MA (30) pada hujung minggu yang lalu, ini bermaksud bahawa trend kenaikan harga tidak hancur pada masa ini. Walau bagaimanapun, jumlah kenaikkan memberi isyarat bahawa tren tidak akan dapat membuat kenaikan baru dalam jangka pendek kerana masih dalam tahap rendah selama ini.

Minggu ini pelabur harus mengingatkan bahawa penurunan harga tidak akan datang kecuali harga turun di bawah $ 9000 ~ $ 9100. Kenaikan juga mungkin tidak berlaku dalam jangka pendek kerana pam sebelumnya masih memerlukan tempoh untuk menyatukan, dan dalam tempoh ini, pelabur harus lebih peduli dengan turun naik dalam jarak yang sempit kerana ikan paus besar akan menggunakan kaedah mereka untuk mengusir pelabur runcit dan untuk mendapatkan kaunter mereka. Pedagang jangka pendek boleh menggunakan kaedah menjual di bahagian atas dan membeli di bahagian bawah dengan carta setiap jam.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 9850 Rintangan jangka sederhana:$ 10050

Sokongan Jangka Pendek:$ 9700 Sokongan jangka sederhana:$ 9550

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Pemuliharaan 1H

Ini adalah carta 1 jam ETH, yang baru untuk bull adalah harga sementara stabil pada $ 262 pada masa ini, namun, jumlah dagangan masih berada pada tahap yang jauh lebih rendah dibandingkan dengan sebelumnya. Ini adalah isyarat bahawa trend penyatuan akan berterusan untuk jangka masa yang lain.

Sejarah menunjukkan bahawa kawasan antara $ 262 ~ $ 264 adalah rintangan dan sokongan yang berkesan ketika harga menyentuh, tetapi itu tidak bermaksud bahawa saya tidak boleh putus pada masa depan, sebenarnya, tahap sokongan yang lebih kuat adalah sekitar $ 245, kecuali penurunan harga di bawah $ 245, atau tahap kenaikan harga yang tinggi adalah sehingga keluar. Rintangan antara $ 280 dan $ 290 akan menjadi kawasan utama yang menentukan kenaikkan harga akan datang atau tidak.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 278 Rintangan jangka sederhana:$ 287

Sokongan Jangka Pendek:$ 262 Sokongan jangka sederhana:$ 245

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap : 1H-penyatuan

Kontrak berkekalan OKEx XRP: Dari carta kita dapat melihat dengan jelas bahawa bahagian atas kepala dan bahu setiap jam telah berjaya dibentuk, dan isipadu menunjukkan bahawa setelah bahu kanan terbentuk, tahap keseluruhan volume menurun ke tahap terendah selama ini. Trend tidak boleh bergerak melampaui julat terhad mengikut tahap ini.

Harga mungkin mengejutkan antara $ 0.2670 dan $ 0.2885 dalam jangka pendek. Pecah akan berlaku setelah lembu menyerap pembilang yang mencukupi di kawasan ini. Oleh kerana $ 0.2670 adalah bahagian bawah kedua bahu, kekuatan sokongan akan menjadi sukar dan tidak mudah putus. Dua rintangan seterusnya adalah di bahagian atas bahu kiri dan bahu kanan, pecah semuanya dapat menguji bahagian atas kepala.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek: $ 0.2885 Rintangan Jangka Menengah: $ 0.3090

Sokongan Jangka Pendek: $0.2670 Sokongan jangka menengah:$0.2450

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berdagang aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda benar-benar memahami risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me