Kaedah Terbaik untuk Mendapatkan Cryptocurrency: Cara Membuat Bitcoin

29 cara teratas untuk mendapatkan panduan dalam talian bitcoin mempunyai petua terbaik untuk mula menjana keuntungan crypto pada tahun 2019.

Cara Memperoleh Cryptocurrency: 29 Kaedah Terbaik untuk Membuat Bitcoin

Oleh itu, anda mahu mendapatkan bitcoin? Nasib baik untuk anda, terdapat banyak cara untuk mendapatkan cryptocurrency di Internet hari ini. Namun, sayangnya, seperti kata Roosevelt, “tidak ada yang berharga menjadi mudah”.

Ini adalah panduan yang berguna untuk digariskan kerana banyak yang cenderung memikirkan satu-satunya cara untuk mendapatkan bitcoin adalah membelinya, sedangkan sebenarnya anda sebenarnya dapat memperolehnya melalui pelbagai kaedah yang dikaji di bawah.

Contohnya, ada cara untuk mendapatkan cryptocurrency secara percuma, seperti memanfaatkan airdrops, faucet atau menjawab soalan dan menyelesaikan tugas – atau cara yang paling popular adalah dengan menukar waktu dengan wang dan mendapatkan bitcoin sebagai pertukaran untuk melakukan sejumlah perkhidmatan yang berbeza di pertunjukan bebas ekonomi moden.

Sudah tiba masanya untuk menyoroti semua kaedah terbaik untuk mendapatkan crypto dengan pantas dan dibayar dalam bitcoin dalam talian sekarang. Sebelum kita memasuki 0 dan 1 untuk belajar bagaimana memperoleh lebih banyak bitcoin, mari kita cepat-cepat menolong semua individu yang berminat turun ke lubang arnab untuk menjana pembayaran kripto dan membuat bitcoin dengan ‘melakukan kerja’.

Memperoleh Bitcoin vs Membeli Fiat: Menyusun Satoshi

memperoleh-pemahaman bitcoin

Pertanyaan langsung untuk memulakan mungkin menggegarkan sangkar, tetapi adakah anda ‘membeli fiat’ wang? Tidak, kemungkinan anda memperoleh atau memperdagangkannya.

Cara utama orang mengaitkan bitcoin adalah dengan membelinya, sedangkan untuk mendapatkan BTC sebagai gantinya.

Sekarang, mari turun ke lubang arnab sebentar sebelum memperluas kemampuan untuk mendapatkan bitcoin dan menjana keuntungan cryptocurrency. Tidak kira sama ada matlamat jangka pendek atau jangka panjang, penting bagi pemula untuk berhenti berfikir hanya dari segi harga keseluruhan bitcoin (berlegar di sekitar / di atas lima angka dalam nilai kadar pertukaran USD). Titik harga ini membuat banyak orang ‘keluar’ kerana berfikir bahawa mereka mesti membeli 1 BTC secara langsung (atau bahkan membeli mikro) berbanding dengan penghasilan mikro. Pemahaman yang berimpak ini dapat menjadi mendalam bagi kejayaan dan hasil anda.

Cara yang sama dengan siapa sahaja memperoleh fiat (USD) di pekerjaan untuk gaji gaji mingguan, adalah cara yang sama kita harus memikirkan bagaimana mendapatkan cryptocurrency yang paling bernilai di dunia juga. Dengan sentuhan pemikiran yang halus, persoalan yang dibincangkan dengan menganalisis ‘menjana fiat berbanding membeli fiat’ membantu menunjukkan terdapat lebih daripada satu pilihan untuk mendapatkan bitcoin. Tidak ada yang dapat membeli atau mencetak uang fiat, ia mesti diperoleh melalui pembayaran, penjualan atau transaksi. Dengan menerapkan prinsip yang sama dalam membeli BTC vs memperoleh bitcoin, peralihan ini wajar dilakukan bagi semua orang yang melihat potensi dalam bitcoin menjadi masa depan kewangan (#hodling).

Adalah sangat penting dan optimum untuk memecah bitcoin menjadi unit akaun paling asasnya, Satoshi.

Ringkasnya, mereka yang ingin mendapatkan bitcoin harus memahami asas asas bitcoin, iaitu Satoshi.

Inilah yang sebenarnya akan dibayar sekiranya anda membuat bitcoin dalam talian menggunakan kaedah berikut.

Oleh itu, pada hakikatnya: membeli kripto + memperoleh bitcoin, aka melindungi Satoshi, adalah langkah terbaik untuk dibuat.

Ya, keseluruhan panduan adalah mengenai 29 kaedah terbaik untuk menjana wang dalam bitcoin dan memperoleh wang cepat, tetapi pertama…

Berikut adalah carta yang mengatakan Satoshi sama dengan 0,00000001 bitcoin, dan terdapat 100 juta satoshi per bitcoin, yang mana dalam keseluruhan sejarah BTC hanya akan ada 2 Quadrillion, 100 Trillion Satoshis.

hasilkan-bitcoin-satoshis-value-chart

Banyak pembeli hanya menetapkan harga bitcoin (betul?) Yang diukur dalam USD (atau nilai nilai tukar BTC / USD), tetapi sebenarnya adalah sangat menguntungkan untuk mula mengira bitcoin dari segi satoshi, atau unit elemen akaun dalam blockchain BTC. Setelah kekurangan digital bermula, menyedari hanya ada 21 quantrillions Satoshis (dua quadrillion one ratus trillion Satoshis) yang pernah dibuat di rangkaian Bitcoin, masa untuk menumpuk satoshi sekarang adalah ketika hasilnya meningkat nilainya adalah kemungkinan yang nyata (terutama sebelum ini) separuh bitcoin 2020).

Pada masa yang sama, perlu diingat bahawa tidak ada yang dijamin untuk menyokong Bitcoin kerana turun naik dan ketidakpastian adalah risiko yang melekat. Tetapi pada tanda yang sama, seperti Satoshi Nakamoto yang terkenal pernah berkata:

“Mungkin masuk akal hanya untuk mendapatkan beberapa jika ia berhasil. Sekiranya cukup orang yang berfikir dengan cara yang sama, itu menjadi ramalan yang memuaskan diri sendiri ”~ Satoshi Nakamoto, Pencipta Bitcoin

Titik sudut pandang ‘susun satoshi’ alias menjana DAN membeli bitcoin ini adalah untuk membantu meningkatkan kesedaran dan mendidik pengguna mengenai mengapa penting untuk mula mendapatkan satoshi hari ini. Terdapat lebih banyak ‘wilayah lubang arnab’ yang dapat ditemui di garis depan ini seperti millibitcoin atau microbitcoin, tetapi mengetahui unit yang paling teras adalah pengguna yang pintar untuk melangkah menjelang memperoleh cryptos.

Sekarang mari kita masuk ke asas membuat bitcoin percuma dan pantas, dan setelah 29 kaedah yang disenaraikan, kita akan membincangkan mengenai kelemahan mendapatkan cryptocurrency, implikasi cukai dan video untuk ditutup.

Cara Memperoleh Bitcoin secara Percuma

cara mendapatkan bitcoin

Dari lubang arnab hingga menyatakan yang jelas, untuk mula memperoleh bitcoin, anda mesti menghasilkan alamat dompet untuk menerimanya dengan membuka dompet bitcoin. Mulakan dengan pilihan dompet percuma atau penyimpanan sejuk seperti Trezor.

Dengan begitu banyak pilihan yang ada untuk memperoleh lebih banyak bitcoin, cara yang paling langsung adalah dengan membeli bitcoin di bursa, broker OTC / P2P atau ATM tempatan. Selain membeli bitcoin secara langsung pada kadar pertukaran USD hari ini, yang seterusnya berkaitan dengan populariti adalah dengan menggunakannya walaupun kemahiran teknikal diperlukan (kecuali memilih penyedia perkhidmatan perlombongan awan). Tetapi cara yang lebih kreatif adalah laluan ketiga, fokus utama bagaimana mendapatkan pembayaran dalam panduan bitcoin, dan itu hanya untuk bekerja untuk crypto.

Senarai ini tidak meletakkan peluang berdasarkan bitcoin menjana wang berikut, kerana masing-masing mempunyai profil risiko / ganjaran mereka sendiri. Ini adalah lebih daripada keseluruhan katalog kaedah-kaedah bitcoin penghasilan mikro yang terbukti dengan spektrum penuh semasa dengan melakukan tugas mikro untuk membina jenama.

Walaupun tujuannya adalah untuk tidak meletupkan gelembung cryptocurrency siapa pun untuk mempercayai bahawa memperoleh bitcoin ‘percuma’ itu mudah, masih ada cara untuk mendapatkan syiling kripto secara dalam talian secara percuma pada tahun 2019. Berikut adalah kaedah yang paling terkenal untuk menjana pendapatan bitcoin dengan menukar ‘percuma’ ‘masa untuk wang kripto’:

Jelas sekali, kaedah ini berkisar dari mudah hingga bodoh. Contohnya mudah untuk menambahkan tandatangan ke profil anda di forum bitcoin dan menuntut hadiah. Lebih sukar untuk menjana wang melalui skim piramid atau rancangan pelaburan hasil tinggi (HYIP) kerana sistem ini dirancang untuk gagal dari awal.

Kami akan membincangkan setiap kaedah ini secara terperinci di bawah dan menerangkan dengan tepat bagaimana anda boleh mula memperoleh bitcoin hari ini.

Airdrops

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Rendah

Airdrops adalah beberapa kaedah terbaik untuk mendapatkan kripto sebenar dalam talian hari ini. Semakin banyak syarikat memberikan kripto secara percuma. Kadang-kadang, syarikat mengedarkan token kepada semua orang dengan lebih dari $ 100 dalam dompet Ethereum, misalnya.

Dalam kes lain, syarikat mengedarkan token kepada sesiapa sahaja yang mendaftar.

Bayangkan seperti ini: syarikat telah menghasilkan berjuta-juta token dan mahu platform mereka berjaya. Mereka mengedarkan token kepada orang secara percuma kerana mereka mahu orang menggunakan platform tersebut.

Terdapat ratusan airdrops yang terdapat di komuniti crypto setiap bulan. Sebilangan besar syarikat ini akan gagal. Sebilangan kecil, bagaimanapun, akan berjaya. Itu semua wang percuma, dan anda boleh memperoleh jumlah yang lumayan dengan memanfaatkan airdrops.

Lihat BitcoinTalk.org, Reddit, dan laman web lain untuk pengumuman dan pemberian hadiah terkini.

Potensi Perolehan: Sifar hingga $ 100

Pasaran Bebas Crypto

 • Usaha: Sederhana hingga Tinggi
 • Pendapatan: Sederhana hingga Tinggi
 • Risiko: Rendah
 • Potensi Perolehan: Tanpa had

Ingin melakukan pekerjaan kecil sebagai pertukaran dengan bitcoin? Ingin merelakan jalan anda ke 1 BTC penuh? Anda pasti boleh melakukannya dalam talian. Sebenarnya, terdapat banyak laman web yang menawarkan peluang bebas untuk pengguna crypto, termasuk:

Semua tempat ini berfungsi dengan cara yang serupa. Anda melakukan pekerjaan sebagai pertukaran untuk bitcoin. Sebilangan pekerjaan kecil. Sebagai contoh, di Earn.com, anda boleh menjawab e-mel untuk mendapatkan bitcoin. Di Reddit’s Jobs4Bitcoin, anda memasarkan perkhidmatan anda sebagai pertukaran untuk bitcoin.

Potensi pendapatan untuk semua laman web ini hampir tidak terhad. Semakin banyak anda bekerja, semakin banyak bitcoin yang anda perolehi.

Belajar dan Dapatkan Crypto di Coinbase Earn

 • Usaha: Sedang
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Rendah
 • Potensi Perolehan: $ 20 hingga $ 200

Coinbase baru-baru ini melancarkan program latihan dalam talian yang unik di mana anda boleh belajar mengenai crypto dan mendapat bayaran.

Lawati Coinbase.com/earn untuk memulakan. Anda boleh mengikuti kursus Dai, EOS, dan cryptocurrency utama yang lain. Pada akhir sesi, anda mengambil ujian. Sekiranya anda menyelesaikan ujian, anda akan dibayar.

Coinbase tidak memberikan wang, sama ada: mereka kini membayar $ 20 untuk kursus DAI, $ 50 untuk kursus EOS, dan $ 50 untuk kursus XLM, antara ganjaran lain.

Kursusnya cepat, mudah, dan menarik. Anda menonton video, menyelesaikan satu kuiz yang menguji apa yang anda pelajari, kemudian menerima crypto di dompet Coinbase anda. Wang percuma yang tersedia dalam talian hari ini.

Pendapatan Mikro, Bayaran untuk Klik, dan Pekerjaan Perkhidmatan Kecil

 • Usaha: Tinggi
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Rendah

Ini adalah cara murah, mudah, berisiko rendah untuk membuat bitcoin dalam talian. Satu-satunya tangkapan? Ia membosankan dan memakan masa, dan anda tidak akan menghasilkan banyak wang. Walau bagaimanapun, masih mungkin untuk membuat bitcoin dengan melakukan “tugas mikro” kecil dalam talian.

Anda boleh mencari laman web bayar untuk diklik (PTC), misalnya. Biasanya, laman web ini memerlukan anda mengunjungi, mengklik iklan atau butang, kemudian menerima beberapa wang sebagai pertukaran. Laman web menghasilkan wang melalui penjualan iklan dan anda mendapat sedikit potongan.

Laman web lain mungkin memerlukan anda melengkapkan tinjauan atau melakukan tugas kecil lain sebagai ganti sejumlah kecil wang.

Inilah berita buruk: anda tidak akan menjana banyak wang dengan kaedah ini. Sangat mungkin untuk menjana hanya $ 0.25 per jam, yang hampir tidak akan membayar penggunaan elektrik dan internet komputer anda. Walau bagaimanapun, secara teknikal adalah mungkin untuk membuat bitcoin dalam talian melalui kaedah ini.

Potensi Perolehan: $ 0,05 hingga $ 2 sejam

Faucet

 • Usaha: Rendah hingga Sederhana
 • Pendapatan: Rendah hingga Sederhana
 • Risiko: Rendah

Keran Bitcoin pernah popular di awal bitcoin. Mereka mengedarkan puluhan bitcoin setiap 30 minit kepada sesiapa sahaja yang melawat laman web (serius).

Hari ini, faucet bitcoin tidak lagi wujud kerana nilai bitcoin yang tinggi, tetapi anda masih dapat mencari faucet untuk cryptocurrency yang lebih kecil dan tidak bernilai.

Faucet berfungsi dengan cara yang mudah: anda melayari laman web. Laman web mengedarkan sejumlah crypto untuk setiap jangka masa tertentu.

Anda tidak akan menjana banyak wang dari keran crypto hari ini. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan bekerja lebih bijak – tidak lebih sukar. Buat keran bitcoin anda sendiri. Buat laman web yang penuh dengan iklan. Tolak lalu lintas ke laman web ini dan berikan pengunjung beberapa wang dari keran bitcoin untuk setiap lawatan. Anda menjana pendapatan iklan, pengunjung laman web anda dibayar, dan anda membuat bitcoin dalam talian dengan usaha yang minimum.

Potensi Perolehan: $ 1 sejam hingga $ 1,000 sebulan

Kempen dan Hadiah Tandatangan

 • Usaha: Rendah hingga Sederhana
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Rendah
 • Potensi Perolehan: $ 0.01 hingga $ 500

Kempen dan hadiah khas lebih biasa berlaku semasa ICO pada tahun 2017. Pada masa ini, kempen ini kurang biasa tetapi masih tersedia.

Pada dasarnya, syarikat crypto baru akan membayar anda untuk beriklan dalam talian. Sekiranya anda mempunyai akaun forum BitcoinTalk.org, misalnya, anda boleh menambahkan nama atau gambar syarikat ke tandatangan anda sebagai pertukaran sejumlah kecil crypto.

Hadiah lain juga tersedia untuk mencari bug dalam kod permulaan, menerjemahkan maklumat syarikat ke dalam bahasa yang berbeza, dan melakukan tugas berharga lain. Anda mungkin menerima duit syiling yang bernilai hanya beberapa sen hari ini, tetapi jika permulaan kripto berjaya, duit syiling tersebut mungkin bernilai besar pada masa akan datang.

Berdagang Crypto

 • Usaha: Sederhana hingga Tinggi
 • Pendapatan: Rendah hingga Tinggi
 • Risiko: Tinggi
 • Potensi Perolehan: Tanpa had

Sudah tentu, salah satu cara yang paling jelas untuk mendapatkan crypto dalam talian adalah dengan memperdagangkannya. Anda boleh memperdagangkan mata wang fiat (seperti USD atau EUR) sebagai pertukaran bitcoin di mana-mana pertukaran utama.

Sebilangan orang pada hari ini memperdagangkan kekayaan crypto. Yang lain melabur jangka panjang.

Sebagai alternatif, anda boleh menukar barang atau perkhidmatan untuk crypto. Semakin banyak peruncit dalam talian kini menerima kripto sebagai pertukaran produk.

Menerima crypto untuk barang dan perkhidmatan adalah berisiko. Anda mungkin mempunyai bil yang perlu anda bayar dalam mata wang fiat. Apabila anda menerima crypto, anda menyedari bahawa harga boleh berubah-ubah. Sama ada anda berniaga crypto atau menjual barang dan perkhidmatan untuk crypto, ini adalah permainan berisiko tinggi di mana anda perlu mengetahui apa yang anda lakukan.

Sekiranya anda dapat membeli rendah dan menjual tinggi secara konsisten, maka anda pasti akan menjana wang melalui perdagangan kripto.

Program Gabungan Bitcoin

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah hingga Sederhana
 • Risiko: Rendah
 • Potensi Perolehan: $ 5 hingga $ 1,000

Banyak pertukaran menawarkan program afiliasi. Anda berkongsi pautan dengan rakan anda. Kemudian, anda akan dibayar setiap kali seseorang mendaftar melalui pautan tersebut dan membuat perdagangan.

Di beberapa pertukaran crypto, anda boleh memperoleh ratusan bahkan ribuan dolar sebulan melalui komisen afiliasi sahaja. Sekiranya anda merujuk cukup banyak orang ke bursa tersebut, dan orang-orang itu melakukan banyak perdagangan besar setiap bulan, maka anda dapat memperoleh pendapatan sampingan yang besar.

Walaupun pautan anda hanya digunakan oleh segelintir peniaga kecil, anda masih memperoleh wang dalam talian. Sebilangan pertukaran pembayaran dalam mata wang fiat, sementara yang lain membayar dalam mata wang kripto.

Anda boleh menjana pendapatan gabungan daripada lebih daripada pertukaran kripto. Peruncit dalam talian menawarkan program gabungan, misalnya, yang mungkin akan dibayar dalam bitcoin.

Berjudi

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah hingga Tinggi
 • Risiko: Tinggi
 • Potensi Perolehan: Sifar hingga Tidak terhad

Anda selalu boleh berjudi untuk mendapatkan bitcoin dalam talian. Ada kemungkinan anda menggandakan pegangan bitcoin anda. Anda juga mungkin tidak akan mendapat apa-apa. Itulah keseronokan berjudi!

Cari kasino bitcoin yang adil dalam talian, kemudian buat deposit. Sebilangan besar kasino bitcoin mempunyai kelebihan rumah kecil (51%) untuk menjana wang, yang merupakan kelebihan yang lebih baik daripada yang anda dapati di mana-mana kasino biasa. Algoritma perjudian juga terbukti adil, yang bermaksud sesiapa sahaja boleh memeriksa untuk memastikan algoritma berfungsi seperti yang diiklankan.

Beberapa permainan kasino bitcoin sangat asas. Anda bertaruh sama ada algoritma akan menghasilkan nombor dari 0-100 yang melebihi atau di bawah nombor yang anda pilih. Pertaruhan 50 memberi anda peluang kira-kira 50% untuk lebih atau kurang ketika bertaruh 80 atau 90 datang dengan risiko yang lebih tinggi dan ganjaran yang lebih tinggi.

Tulis Mengenai Bitcoin

 • Usaha: Sederhana hingga Tinggi
 • Pendapatan: Sedang
 • Risiko: Rendah
 • Potensi Perolehan: $ 5 hingga $ 60 Setiap Jam

Terdapat puluhan blog dan laman web berita cryptocurrency utama di internet. Sekiranya anda tahu bitcoin dan boleh menulis dengan baik, maka anda pasti dapat menjana wang dengan menulis mengenai bitcoin dalam talian.

Sebenarnya, sebilangan startup crypto kini mengupah penulis bitcoin yang baik. Mereka memerlukan individu yang kompeten untuk menulis catatan blog bitcoin, catatan media sosial yang berkaitan dengan bitcoin, siaran akhbar yang berkaitan dengan bitcoin, dan kandungan bitcoin lain.

Dengan beberapa pekerjaan ini, anda akan dibayar dalam USD. Namun, banyak laman web sekarang membolehkan anda memilih untuk dibayar dalam mata wang kripto.

Jual Produk atau Perkhidmatan Berkaitan Crypto

 • Usaha: Sederhana hingga Tinggi
 • Pendapatan: Rendah hingga Tinggi
 • Risiko: Sedang
 • Potensi Perolehan: $ 0 hingga Tidak terhad

Sekiranya anda memberikan perkhidmatan yang berguna kepada anggota komuniti crypto, anda mungkin akan dibayar dalam crypto. Menjual barang dan perkhidmatan kepada pengguna crypto adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan crypto dalam talian.

Beberapa peluang yang berpotensi merangkumi:

 • Membangun dan menjual perisian crypto
 • Menawarkan perkhidmatan pemasaran kepada syarikat crypto
 • Bertindak sebagai ejen escrow untuk transaksi bitcoin

Fikirkan jenis barang dan perkhidmatan apa yang diperlukan oleh pengguna bitcoin, kemudian tawarkan barang atau perkhidmatan itu.

Tambang Bitcoin

 • Usaha: Tinggi
 • Pendapatan: Rendah hingga Sederhana
 • Risiko: Tinggi
 • Potensi Perolehan: $ 0 hingga Tidak terhad

Pada masa lalu, sesiapa sahaja yang mempunyai GPU permainan yang layak dapat memperoleh wang dengan melombong bitcoin dan cryptocurrency lain.

Hari ini, keadaan telah berubah, dan tidak mungkin lagi bagi pelombong hobi untuk mendapatkan bitcoin penambangan pendapatan. Malah menjadi sukar untuk menambang mata wang kripto bernilai rendah.

Sekiranya anda ingin menjana wang melombong bitcoin dan cryptocurrency lain, maka anda perlu membina ladang perlombongan. Anda memerlukan banyak pelombong kelas atas. Anda memerlukan sumber elektrik yang murah (idealnya, kurang dari $ 0.05 per kWh). Sekiranya anda mempunyai semua perkara ini, maka anda mungkin memperoleh keuntungan – atau, anda mungkin muflis dan terpaksa menjual semua peralatan perlombongan anda.

Pada akhirnya, perlombongan adalah permainan berisiko tinggi dan ganjaran rendah yang paling sesuai untuk pemain besar. Namun, jika anda mempunyai akses kepada elektrik yang murah dan dapat membeli rig perlombongan dengan harga yang banyak, maka skala ekonomi dapat berfungsi untuk anda menjana keuntungan melalui perlombongan.

Pinjaman Bitcoin

 • Usaha: Sedang
 • Pendapatan: Rendah hingga Tinggi
 • Risiko: Tinggi
 • Potensi Perolehan: 15% Setahun

Sebilangan orang menjana wang dengan meminjamkan bitcoin. Anda boleh meminjamkan bitcoin kepada rakan atau keluarga, misalnya, dan mengenakan faedah.

Walau bagaimanapun, kini lebih mudah daripada menjana wang dengan meminjamkan bitcoin dalam talian. Anda boleh menyertai pasaran pinjaman P2P dalam talian, sebagai contoh. Beberapa pertukaran malah membolehkan anda meminjamkan wang untuk membantu peniaga lain memanfaatkan perdagangan mereka.

Sudah tentu, pinjaman mempunyai bahagian risikonya sendiri. Peluang pinjaman berisiko rendah datang dengan kadar faedah rendah, sementara peluang pinjaman berisiko tinggi datang dengan kadar faedah tinggi dan tingkat kegagalan yang tinggi.

Berhati-hati ketika meminjamkan wang dalam talian. Sekiranya anda merancang untuk menjana wang dengan memberi pinjaman, maka anda perlu memastikan anda mempunyai cagaran yang baik. Jika tidak, peminjam mempunyai sedikit insentif untuk membayar anda kembali.

HYIP, Skim Piramid, dan Pengganda Duit Syiling

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Tinggi
 • Potensi Perolehan: Sifar hingga Tidak terhad

Program pelaburan hasil tinggi (HYIP), skim piramid, dan pengganda duit syiling semuanya boleh didapati dalam talian. Mereka sangat popular semasa ledakan kripto pada tahun 2017, tetapi masih ada hingga sekarang.

Semua sistem ini mempunyai janji yang serupa: mereka berjanji untuk menjadikan anda kaya dengan cepat. Yang perlu anda buat hanyalah menyimpan wang, kemudian berharap yang terbaik.

Seperti semua skim piramid, HYIP dan pengganda syiling pasti gagal. Tujuannya bukan untuk menjana wang dalam jangka panjang: tujuannya adalah untuk menjana wang dari orang-orang terakhir yang menyertai skim ini.

Tidak dapat tidak, skema akan gagal, peringkat bawah piramid akan kehilangan wang, dan peringkat piramid yang lebih tinggi akan memperoleh keuntungan. Sekiranya anda berada di puncak, anda berjaya. Sekiranya anda seperti 95% piramid, anda akan kehilangan wang.

Fork Bitcoin dan Fork Crypto Lain

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah hingga Sederhana
 • Risiko: Tinggi
 • Memperoleh Potensi: Berbeza dengan kejayaan duit syiling baru

Apabila ahli komuniti kripto tidak dapat menyetujui perubahan peraturan, cryptocurrency mungkin akan dibahagikan kepada dua versi yang berbeza.

Kami melihat garpu berlaku dengan Ethereum (dengan ETH dan ETC), bitcoin (dengan BTC dan BCH), dan dengan Bitcoin Cash (BCHABC dan BCHSV).

Bagaimana ini memberikan anda crypto percuma? Apabila garpu berlaku, anda secara teknikal memiliki kedua-dua versi cryptocurrency. Sekiranya anda memegang 10 bitcoin pada bulan Julai 2017, maka anda akan memiliki 10 BCH dan 10 BTC selepas garpu 1 Ogos 2017. Anda tidak boleh menghabiskan kedua-dua syiling itu secara serentak, tetapi secara teknikal anda membuat crypto dari udara yang tipis.

Crypto garpu juga boleh menjadi peluang yang baik untuk alasan lain. Semasa BCH dilancarkan pada 1 Ogos, harganya berubah-ubah, melonjak dari $ 100 semasa pelancaran menjadi hampir $ 1,000 dalam beberapa jam pertama. Anda mungkin telah membeli dan menjual versi bercabang untuk keuntungan besar dalam tempoh ini.

Bot Perdagangan

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah hingga Sederhana
 • Risiko: Tinggi
 • Potensi Perolehan: 0% hingga 100%

Untuk setiap bot perdagangan yang sah yang ada hari ini, terdapat 99 bot perdagangan penipuan. Anda boleh menemui banyak bot perdagangan yang menjanjikan wang mudah dan keuntungan harian yang dijamin. Tidak ada yang berfungsi seperti yang diiklankan. Kami meninjau bot perdagangan bitcoin tetapi bahkan yang dirujuk tidak yakin dengan janji atau potensi.

Sebilangan bot perdagangan biasanya berfungsi seperti yang diiklankan. Mereka menggunakan algoritma untuk membuat perdagangan berdasarkan aktiviti pasaran semasa.

Pembangun bot perdagangan yang baik telah membuat bot berdasarkan data perdagangan crypto bersejarah. Bot ini membaca keadaan pasaran untuk menentukan bila hendak membeli atau menjual. Anda membenarkan bot untuk membuat perdagangan bagi pihak anda.

Dengan bot perdagangan yang baik, anda dapat menjana wang dengan mudah dengan penglibatan peribadi yang terhad. Beri bot itu $ 1,000 dan saksikan ia berfungsi. Ada kemungkinan anda tidak mendapat apa-apa. Ada juga kemungkinan anda akan mengumpulkan wang anda secara konsisten dari masa ke masa.

Perdagangan Opsyen Binari

 • Usaha: Sedang
 • Pendapatan: Rendah hingga Tinggi
 • Risiko: Tinggi
 • Potensi Perolehan: Sifar hingga Tidak terhad

Perdagangan pilihan binari memperoleh reputasi buruk selama ini – dan untuk alasan yang baik. Terdapat banyak platform perdagangan pilihan binari scammy yang tersedia hari ini.

Mereka disebut pilihan ‘binari’ kerana hanya ada dua pilihan: anda boleh menang atau kalah. Untuk perdagangan bitcoin pilihan binari, anda mungkin membeli pilihan untuk sesuatu seperti, “Adakah harga bitcoin akan melebihi $ 5,640 dalam lima minit akan datang?” Sekiranya anda menjawab soalan itu dengan betul, anda akan menang.

Sama seperti bot perdagangan, platform perdagangan pilihan binari kebanyakannya penipuan. Industri ini terkenal dengan penipuan Kanada diharamkan perdagangan pilihan binari jangka pendek sepenuhnya.

Secara keseluruhan, perdagangan pilihan binari lebih menyerupai perjudian daripada pelaburan. Sekiranya anda mencari kaedah berisiko tinggi untuk membuat crypto dan bitcoin, maka pilihan binari tentunya satu kaedah yang mungkin.

Dagangan Niaga Hadapan

 • Usaha: Sederhana hingga Tinggi
 • Pendapatan: Rendah hingga Tinggi
 • Risiko: Tinggi
 • Potensi Perolehan: Tanpa had

Pasaran perdagangan niaga hadapan bitcoin pertama yang dikawal selia dilancarkan pada bulan Disember 2017. Harga bitcoin melonjak ke paras tertinggi sepanjang masa $ 20,000 tidak lama kemudian.

Hari ini, perdagangan niaga hadapan bitcoin masih menjadi pilihan untuk semua jenis pelabur. Anda mengambil kedudukan panjang atau pendek pada kontrak niaga hadapan. Pihak dalam posisi panjang bersetuju untuk membeli aset pendasar pada masa akan datang dengan harga tertentu, sementara pihak dalam posisi pendek setuju untuk menjual pada harga tertentu.

Sekiranya anda secara konsisten dapat meramalkan harga bitcoin (semoga berjaya), anda boleh menjana wang melalui perdagangan niaga hadapan bitcoin. Banyak peniaga juga menghargai bahawa perdagangan niaga hadapan bitcoin tersedia di pasaran yang diatur oleh CFTC, memberikan mereka tahap kesahihan tambahan. Ketahui mengenai Bakkt untuk maklumat lanjut mengenai perdagangan niaga hadapan bitcoin.

Minta Derma atau Dapatkan Kreatif dengan QR Code anda

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Rendah
 • Potensi Perolehan: Rendah

Setiap kali, seseorang yang kreatif menganggapnya bertuah. Mereka mencetak kod QR dompet bitcoin mereka pada papan tanda dan dipaparkan di perhimpunan awam atau permainan sukan. Seseorang melihat kod QR anda, memutuskan untuk mengirimkan sejumlah wang kepada anda, dan sumbangan mula mengalir masuk.

Meminta sumbangan boleh menjadi kaedah yang berkesan untuk mendapatkan bitcoin dalam talian. Beberapa laman web meminta sumbangan, sebagai contoh, bukannya memaparkan iklan.

Laman web atau penyedia perkhidmatan lain meminta tip. Sekiranya maklumat di halaman itu bagus, misalnya, anda boleh memberi sedikit wang. Kedengarannya tidak banyak – sehingga berjuta-juta orang mengunjungi halaman anda.

Sama ada anda memulakan kempen crowdfunding atau membuat tanda kod QR konyol untuk musim bola sepak kolej, pasti ada cara untuk membuat bitcoin dalam talian dengan meminta sumbangan atau memaparkan kod QR anda.

Akaun Simpanan yang Mendapatkan Faedah Crypto

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Sedang
 • Potensi Perolehan: 1% hingga 6%

Kami telah mencapai tahap di mana kami kini mempunyai akaun simpanan crypto yang dapat memperoleh faedah. Mereka berfungsi sama dengan akaun simpanan mata wang fiat: anda menyimpan wang, kemudian memperoleh faedah dari akaun anda dari masa ke masa.

Biasanya, akaun ini ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan dompet. Anda mengunci dana anda ke dalam akaun, kemudian menjana pendapatan dari 1% hingga 5% setiap tahun. Minat dapat ditambah, memaksimumkan pulangan anda lebih jauh.

BlockFi adalah salah satu penyedia yang paling terkenal di ruang ini, menawarkan kadar faedah setinggi 86% setahun untuk akaun simpanan BTC dan ETH. (Sertailah Di Sini.)

Pada ketika ini, akaun simpanan ini berisiko, dan ada beberapa jaminan wang anda selamat 100%. Sudah tentu, pengkritik akan berpendapat bahawa perkara yang sama boleh dikatakan untuk bank (tentu saja, akaun bank anda dilindungi oleh insurans FDIC).

Dapatkan Pulangan Tunai dengan Peruncit Gabungan

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Rendah
 • Potensi Perolehan: 0.5% hingga 9% Setiap Pembelian

Beberapa peruncit dan perkhidmatan membeli-belah kini memberikan pulangan tunai dalam crypto. Rakuten (dahulunya dikenal sebagai Ebates), misalnya, adalah sambungan Google Chrome yang popular yang menawarkan pulangan tunai untuk pelanggan ketika mereka membeli dari ribuan laman web. Sambungan ini berfungsi untuk Groupon, Best Buy, Nike, dan peruncit utama yang lain.

Perkhidmatan serupa bernama Lolli tersedia untuk pengguna crypto. Lolli membolehkan anda membuat pembelian di laman web runcit utama seperti CVS, Macy’s, atau Sephora, kemudian mendapatkan wang tunai dalam bitcoin. Beberapa kedai memberikan insentif pengembalian wang setinggi 9% ketika membayar dalam bitcoin. Yang lain memberi anda ganjaran tetap dalam bitcoin.

Pei adalah platform lain yang serupa, yang membolehkan anda membuka kembali wang tunai dalam bentuk BTC, USD, atau kad hadiah. Setiap kali anda berbelanja di pedagang Pei, anda akan mendapat wang tunai terus di akaun Pei anda. Peruncit rakan kongsi termasuk Chipotle, 7-Eleven, dan Target, antara lain.

Dengan memanfaatkan perkhidmatan cashback ini, anda dapat memperoleh bitcoin hanya untuk membeli-belah di peruncit biasa anda dalam talian.

Main Permainan untuk Memperoleh Bitcoin

menjana-bitcoin-bermain-video-permainan

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Rendah

Bermain permainan boleh dikatakan cara paling senang untuk mendapatkan bitcoin. Ya, anda boleh bermain permainan dalam talian secara sah dan dibayar dalam bitcoin.

Sebilangan permainan ini berfungsi dengan cara yang serupa dengan faucet, memberikan sejumlah wang kepada sesiapa yang bermain permainan. Permainan ini lebih biasa (dan lebih baik dibayar) pada masa awal bitcoin, walaupun anda masih dapat menemukan permainan gaya keran tertentu hari ini (terutama di dunia kasino digital). Sebilangan besar permainan ini akan memberi anda sejumlah wang selagi anda terus berjudi.

Permainan lain membolehkan anda memperoleh kripto tanpa jenis sistem keran. Anda mencari ladang atau barang rampasan yang jarang berlaku, misalnya, kemudian menjualnya di pasar untuk crypto. Token ERC-721 yang boleh dikumpulkan, misalnya, boleh menjadi sangat berharga.

Permainan lain berfungsi seperti MMORPG tradisional, di mana anda memperoleh mata wang digital dengan menyelesaikan pelbagai tugas dalam permainan. Mata wang dalam permainan itu mempunyai nilai nyata di pelbagai pasaran.

Beberapa permainan penghasilan crypto yang paling popular termasuk Huntercoin (di mana anda memperoleh token Huntercoin atau HUC kerana membunuh monster), Steem Monsters (permainan kad yang dapat dikumpulkan dengan kemenangan kejohanan yang dibayar dalam Steem), dan Storm Play (platform microtask tempat anda dibayar dalam ribut).

Bermain permainan untuk mendapatkan kripto memang menyeronokkan, tetapi jangan berharap mendapat banyak keuntungan. Juga, FYI, jangan keliru dengan cara mendapatkan CryptoKeys berurusan dengan Call of Duty Black Ops 3.

Mulakan Saluran YouTube Crypto atau Podcast

dapatkan-saluran crypto-on-youtube

 • Usaha: Sederhana hingga Tinggi
 • Pendapatan: Tanpa had
 • Risiko: Rendah

Membuat media crypto – seperti saluran YouTube atau podcast – adalah salah satu kaedah terbaik untuk mendapatkan crypto dalam talian. Sekiranya anda dapat membina pengikut orang yang berdedikasi, maka anda dapat menjana pendapatan crypto yang serius.

YouTube tidak membenarkan pencipta kandungan dibayar dalam kripto. Walau bagaimanapun, terdapat ribuan saluran YouTube yang dikhaskan untuk membincangkan pelbagai aspek dunia crypto. Sebilangan besar saluran ini memperoleh pendapatan iklan dari YouTube, tetapi mereka juga memperoleh pendapatan kripto dengan cara lain, termasuk:

Rujukan: Crypto YouTubers boleh merujuk anda ke pertukaran menggunakan kod rujukan. YouTuber dibayar setiap kali seseorang memasukkan wang ke bursa melalui kod rujukan mereka.

Jualan Gabungan: Anda mempunyai beribu-ribu pengikut yang berminat dengan cryptocurrency. Hantarkan pengikut anda pautan afiliasi untuk dompet crypto, eBook, produk Amazon, atau apa sahaja yang mungkin mereka minati. Pedagang akan membayar potongan setiap penjualan dari 5% hingga 50%.

Sumbangan Kod QR: Komuniti crypto boleh bermurah hati, terutama jika anda mempunyai reputasi untuk sering memberikan maklumat berguna melalui saluran YouTube atau podcast anda. Paparkan kod QR anda atau kongsi alamat dompet awam anda dengan komuniti anda. Derma boleh masuk.

Pendapatan Iklan: YouTube memaparkan iklannya sendiri, kemudian membayar pencipta kandungan berdasarkan jumlah tontonan. Walau bagaimanapun, syarikat crypto juga mungkin mendekati anda dan meminta untuk ditampilkan di saluran atau podcast anda. Anda mungkin dapat merundingkan slot iklan untuk crypto.

Apabila kerajaan media kripto anda meletus, peluang untuk memperoleh crypto akan meroket. Semasa puncak ledakan crypto, beberapa YouTuber memperoleh pendapatan 6 angka per bulan.

Bina Laman Web dan Jual Ruang Iklan

menjana-bitcoin-membuat-laman web-berita

 • Usaha: Sederhana hingga Tinggi
 • Pendapatan: Tanpa had
 • Risiko: Rendah

Bina laman web yang berfokus pada crypto, kemudian jual ruang iklan kepada syarikat crypto. Permulaan crypto yang mempersiapkan ICO-nya, misalnya, mungkin menawarkan 1,000 token barunya sebagai pertukaran untuk slot iklan satu minggu. Syarikat dompet crypto mungkin membayar anda dalam bitcoin untuk mempunyai iklan sepanduk di halaman anda.

Semasa anda memulakan laman web yang berfokus pada crypto, peluang iklan anda tidak hanya terhad kepada Google AdSense. Anda boleh menyertai rangkaian iklan lain atau menjual terus ke syarikat crypto. Sebaik sahaja anda membina laman web dengan pengikut yang ketara, syarikat crypto akan mula menghampiri anda dengan tawaran iklan.

Terdapat beribu-ribu laman web kripto di luar sana, tetapi masih banyak ruang yang masih belum dipenuhi di ruang kripto. Mulakan laman web yang tertumpu pada perbincangan kripto serantau – seperti mengikuti kemas kini terbaru mengenai bitcoin di Ethiopia. Tulis ulasan produk, analisis pelaburan crypto, atau tulis analisis teknikal dalam talian. Terdapat banyak peluang.

Menjadi Crypto Influencer

membuat-bitcoin-sedang-crypto-influencer

 • Usaha: Sedang
 • Pendapatan: Sederhana hingga Tinggi
 • Risiko: Rendah

Satu tweet atau catatan Instagram dari akaun dengan beratus-ratus ribu pengikut boleh menjadi sangat berharga bagi syarikat permulaan crypto.

Influencer Crypto serupa dengan influencer di ruang lain. Sekiranya anda dapat menarik banyak pengikut dalam talian, orang akan membayar anda untuk menghantar maklumat kepada pengikut anda.

Mula membina pengikut di Instagram, Twitter, atau di mana sahaja. Mungkin anda memulakan akaun yang dikhaskan untuk memo crypto. Mungkin anda melengkapkan kepakaran anda dengan dunia. Sekiranya anda dapat mengumpulkan pengikut yang berminat dengan crypto, anda boleh memanfaatkannya mengikut kelebihan anda.

Bekerja untuk Syiling atau Projek dalam Peranan Pemasaran / PR

 • Usaha: Sederhana hingga Tinggi
 • Pendapatan: Rendah hingga Tinggi
 • Risiko: Sedang

Pemula Crypto memerlukan orang pemasaran dan perhubungan awam (PR). Mereka mungkin membayar anda dalam mata wang fiat, tetapi banyak syarikat permulaan akan membayar dalam mata wang kripto.

Seperti hari-hari awal Google dan Apple di mana anda mendengar tentang orang yang dibayar dalam pilihan saham dan bukannya wang tunai. Sekiranya anda mendapat sejumlah besar token baru, dan kemudian token itu melonjak dengan pertumbuhan, maka anda akan menjadi sangat kaya.

Anda tidak perlu mempunyai pengalaman pemasaran atau PR yang signifikan untuk memberikan nilai kepada syarikat. Anda boleh memulakan dengan menerjemahkan kertas putih ke bahasa ibunda anda, misalnya. Mungkin anda mempunyai pengalaman di media sosial.

Peranan pemasaran dan PR boleh berkisar dari tugas kasar hingga peranan eksekutif dan pengurusan. Lamar di beberapa syarikat crypto, kemudian fleksibel kemahiran anda seboleh mungkin.

Dapatkan Faedah dengan Akaun Simpanan Crypto

akaun bitcoin-profit-on-crypto-interest-akaun

 • Usaha: Rendah
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Sedang

Akaun simpanan kripto kini secara rasmi menjadi satu perkara. Anda boleh memasukkan crypto ke dalam akaun simpanan, kemudian perhatikan bahawa wang itu memperoleh faedah semasa anda duduk dan berehat.

Dua daripada akaun simpanan crypto terbesar dan paling popular yang ada termasuk BlockFi dan Nexo, walaupun BlockFi adalah satu-satunya platform yang membolehkan anda mengunci crypto dan memperoleh faedah (mereka kini membayar faedah 7 hingga 8% per tahun pada pegangan crypto).

Dalam dekad yang lalu, kadar faedah rendah dalam dunia kewangan tradisional. Sebilangan besar akaun simpanan membayar faedah 2% setahun atau kurang. Namun, di dunia crypto, peluang besar masih ada untuk anda memperolehi faedah.

Latihan untuk Mendapatkan Crypto

buat-crypto-profit-exercise-fitness

 • Usaha: Rendah hingga Tinggi
 • Pendapatan: Rendah
 • Risiko: Rendah

Ya, anda boleh bersenam secara sah untuk mendapatkan cryptocurrency sebenar. Aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android dipanggil Sweatcoin akan menukar langkah anda menjadi cryptocurrency.

Adakah anda akan bersenam lebih banyak jika anda dibayar untuk melakukannya? Itulah idea di sebalik Sweatcoin. Anda memasang aplikasi mudah alih, dan aplikasi melacak langkah anda. Untuk setiap 1,000 langkah yang anda ambil, anda memperoleh kira-kira satu Sweatcoin (SWC).

Sweatcoins tidak boleh diperdagangkan di bursa mana pun. Walau bagaimanapun, token mempunyai nilai dalam ekosistem Sweatcoin. Anda boleh membelanjakan Sweatcoins untuk langganan penstriman video, batu syarikat penerbangan, eBook, dan juga iPhone, misalnya.

OPM: Dapatkan Bitcoin dengan Wang Orang Lain

menjana-bitcoin-lain-orang-wang

 • Usaha: Sedang
 • Pendapatan: Tinggi
 • Risiko: Tinggi
 • Memperoleh Potensi: $ 500 – $ 10,000+

Menggunakan wang orang lain untuk mendapatkan cryptocurrency lebih merupakan jalan masuk ke ‘cara’ yang disenaraikan di atas. Selama berbulan-bulan, orang telah menggunakan wang orang lain untuk menjadi kaya dengan mendapatkan dana untuk membuka perniagaan, membuat pelaburan atau sejumlah pilihan yang ada setelah anda mendapat wang dari orang lain. Terdapat juga model perniagaan rujukan yang menumpukan pada Kekayaan OPM dengan membantu orang lain memperbaiki kredit mereka dan menerima komisen dalam mata wang kripto. Ini adalah cara yang lebih diskrit untuk mendapatkan keuntungan bitcoin tetapi cara yang dapat menumpuk dengan sangat cepat kerana sifat menolong individu dalam mendapatkan wang.

Kelemahan Mendapat Bayaran di Crypto

memperoleh risiko-bitcoin

Bayaran dalam kripto mungkin kelihatan seperti idea hebat. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan tertentu untuk mendapatkan pembayaran dalam cryptocurrency, termasuk semua perkara berikut:

Turun naik: Volatiliti adalah masalah utama pembayaran dalam kripto. Amaun yang anda dapat hari ini bernilai lebih kurang sebulan dari sekarang. Sekiranya bil anda juga dalam kripto, itu tidak menjadi masalah. Sudah tentu, bil sewa, gadai janji dan insurans kebanyakan orang adalah dalam mata wang fiat – bukan kripto.

Perjudian Berisiko Tinggi, Ganjaran Tinggi: Apabila anda dibayar dalam kripto, anda berjudi. Ini adalah permainan berisiko tinggi dan berfaedah tinggi. Kemungkinan wang yang anda peroleh hari ini bernilai 10x jumlah itu pada masa akan datang. Mungkin juga wang tidak bernilai.

Perubahan Peraturan Boleh Mempengaruhi Anda: Kerajaan di seluruh dunia masih berusaha mencari cara untuk membuat cukai dan mengatur cryptocurrency. Beberapa kerajaan telah melarang crypto sepenuhnya. Sekiranya anda dibayar dalam crypto, maka kerajaan anda memperkenalkan peraturan yang ketat terhadap crypto, maka tiba-tiba pembayaran dalam crypto menjadi kurang menarik.

Mengubah Keperluan Cukai: Sebilangan besar kerajaan menghendaki anda melaporkan semua wang yang anda hasilkan. Jika tidak, anda mengelakkan cukai. Sebilangan besar kerajaan memperlakukan pendapatan crypto seperti pendapatan harta tanah. Anda perlu melaporkan keuntungan modal yang anda hasilkan dari crypto. Sudah tentu, status cukai crypto sentiasa berubah. Sekiranya anda memperoleh pendapatan crypto yang ketara, maka anda boleh menghadapi masalah tekanan cukai selama bertahun-tahun.

Crypto Tidak Diterima Secara Luas: Anda mungkin menjana sebahagian besar wang anda dalam crypto, tetapi itu tidak menjadi masalah jika bil anda tidak dalam crypto. Contohnya, kedai runcit, tuan tanah dan bank mungkin tidak menerima pembayaran crypto. Mendapat bayaran dalam kripto boleh menjadi besar – sehingga anda perlu membayar bil anda dalam mata wang fiat.

Berdasarkan kelemahan ini, anda mungkin atau mungkin tidak mahu dibayar dalam crypto.

Rawatan Cukai untuk Mendapatkan Cryptocurrency: Bagaimana Cukai Bekerja dengan Pendapatan Crypto?

Panduan Perakaunan Cryptocurrency, Bagaimana Saya Mengira Keuntungan Crypto Saya, mengira keuntungan crypto saya, mengira keuntungan crypto, keuntungan crypto

Pertama dan yang paling penting, kami mengesyorkan berbincang dengan akauntan jika anda memperoleh pendapatan crypto yang ketara. Mengelakkan cukai pendapatan hari ini boleh menyebabkan denda dan hukuman penjara yang besar pada masa akan datang. Menggaji akauntan yang baik mungkin merupakan pelaburan terbaik yang pernah anda buat.

Ramai pemula menganggap bahawa kerajaan A.S. mengabaikan cukai ke atas pendapatan crypto. Itu sama sekali tidak benar. Kerajaan Amerika Syarikat telah menggunakan polisi cukai berkaitan bitcoin rasmi sejak 2014.

Sekiranya IRS percaya bahawa anda telah memperoleh banyak wang dengan membeli atau menjual crypto, maka mereka akan mengejar anda. Begitu juga, jika IRS percaya bahawa anda kurang melaporkan cukai pendapatan (katakanlah, dengan dibayar separuh dalam crypto dan setengah dalam fiat), maka mereka juga akan mengejar anda. Pengelakan cukai adalah tidak sah, dan anda boleh menghadapi hukuman untuk pendapatan yang tidak dilaporkan selama enam tahun terakhir (atau lebih, dalam beberapa keadaan).

Untuk tujuan cukai, IRS selalu memperlakukan cryptocurrency seperti harta tanah. Ini bermakna anda perlu membayar cukai keuntungan modal atas sebarang keuntungan crypto. Ini juga bermaksud anda boleh mengurangkan pendapatan dengan menggunakan kerugian yang anda buat dengan membeli tinggi dan menjual rendah.

Berapa banyak anda berhutang kepada pemerintah berdasarkan pegangan crypto anda? Berikut adalah dua langkah yang perlu diambil ketika berurusan dengan cryptocurrency dan cukai.

Langkah 1) Hitung Keuntungan atau Kerugian Menggunakan Tarikh Beli dan Tarikh Jual

Ketahui berapa banyak keuntungan yang anda hasilkan daripada menjual cryptocurrency. Adakah anda membeli duit syiling rendah dan menjualnya dengan tinggi untuk mendapat keuntungan?

Untuk menjawab soalan ini, kalikan harga jualan cryptocurrency anda dengan jumlah duit syiling yang anda jual. Kemudian, tolak berapa awalnya anda membayar kripto itu. Anda juga boleh mengurangkan sebarang yuran yang anda perlu bayar untuk menjual crypto tersebut.

Angka yang anda dapati adalah keuntungan atau keuntungan yang anda perolehi. Sekiranya anda membeli tinggi dan dijual rendah, maka jumlah ini akan menjadi negatif, dan ini adalah kerugian yang anda sedar.

Langkah 2) Pisahkan Keuntungan Jangka Pendek dan Jangka Panjang

Seterusnya, anda perlu menentukan apakah keuntungan anda adalah jangka pendek atau jangka panjang. Kenal pasti tarikh anda membeli crypto anda, kemudian perhatikan tarikh anda menjualnya. Tempoh di antara dua tarikh itu disebut tempoh pegangan anda. Sekiranya anda menyimpan crypto anda selama satu tahun atau kurang, maka ia dianggap sebagai keuntungan jangka pendek. Sekiranya anda menahannya lebih lama dari setahun, maka ia dianggap sebagai keuntungan jangka panjang.

IRS mengenakan keuntungan jangka panjang dan jangka pendek dengan cara yang berbeza.

Keuntungan jangka pendek, misalnya, diperlakukan seperti pendapatan biasa, dan mereka ditambahkan pada jumlah wang yang anda hasilkan untuk tahun itu, yang bermaksud crypto anda dikenakan cukai pada kadar cukai margin.

Sementara itu, keuntungan jangka panjang dikira sebagai keuntungan modal, yang bermaksud anda membayar cukai keuntungan modal – bukan cukai pendapatan – atas keuntungan crypto anda. Cukai keuntungan modal jangka panjang biasanya lebih rendah daripada cukai pendapatan anda. Cukai keuntungan modal jangka panjang anda di Amerika Syarikat ialah 0%, 15%, atau 20%, berdasarkan pendapatan dan status pemfailan anda yang boleh dikenakan cukai.

Setelah melalui langkah-langkah di atas, anda boleh menambahkan maklumat tersebut ke laporan cukai pendapatan anda dan kemudian membayar cukai anda.

Kata Akhir

Senarai pilihan terbaik untuk mendapatkan bitcoin harus menjelaskan kaedah teratas untuk menghasilkan keuntungan cryptocurrency bagi sesiapa yang ingin mengambil bahagian dalam revolusi blockchain.

Walaupun spekulatif semata-mata, memanfaatkan trend cryptocurrency semasa mungkin membayar dividen yang besar ketika harga Bitcoin dapat meningkat nilainya. Oleh itu, semua kerja dan masa untuk menghasilkan bitcoin hari ini boleh menjadi nilai berlipat ganda sekiranya anda ‘menahan’. Walaupun anda menguangkan atau membelanjakan bitcoin untuk barang dan perkhidmatan dalam masa nyata untuk membayar bil, membina rangkaian anda dengan berhubung dengan pemimpin industri yang menawarkan pekerjaan yang membayar dalam mata wang kripto adalah langkah yang berkualiti untuk dilakukan memandangkan bitcoin masa depan yang menjanjikan mempunyai.

Dari 6,000 SM hingga 21,000,000 BTC, dari memiliki kerang laut yang ditukar hingga mengeluarkan wang kertas dan menilai pasaran logam berharga; bagaimana masyarakat berurusan dengan nilai dan tujuan wang selalu mempunyai konsep utamanya sejak awal peradaban. Dan sekarang, sejak awal Bitcoin satu dekad yang lalu, dunia #DeFi telah mulai memikirkan semula prinsip dan asal wang.

Ringkasnya, Bitcoin menawarkan diri sebagai unit pengukuran, medium pertukaran dan simpanan nilai kekayaan. Bitcoin tidak dapat dibahagi jauh, jadi tidak kira berapa banyak yang hilang atau tidak dapat digunakan, jumlah apa pun yang beredar berpotensi untuk digunakan sebagai wang masa depan yang dapat diprogramkan untuk masa yang akan datang. ‘Crypto meme’ ini merangkum matriks bitcoin:

penghasilan-cryptocurrency-panduan

Terdapat lebih banyak kaedah untuk mendapatkan crypto dalam talian hari ini daripada sebelumnya. Pasti, tidak ada lagi keran bitcoin yang mengeluarkan bitcoin percuma. Tetapi kini terdapat ribuan syarikat yang bersedia membayar anda dalam bentuk bitcoin untuk melaksanakan perkhidmatan. Anda boleh mendapatkan akaun simpanan crypto, platform perjudian, dan perkhidmatan cashback antara semua kaedah yang disemak di atas. Berikut adalah klip dari crypto influencer Andreas Antonopoulos untuk memperoleh bitcoin vs membeli bitcoin pada tahun 2019:

Jadi tunggu apa lagi? Ikuti kaedah di atas untuk mula menjana keuntungan bitcoin dalam talian dengan pantas hari ini.

Sudah tiba masanya untuk semua orang untuk menyertai pesta crypto dan mula Membawa Bitcoin Anda Sendiri ke perayaan dengan menjayakannya dalam talian. Terus susun satoshi dan dapatkan bayaran dalam bitcoin dengan cepat sebelum harga BTC meningkat, jadi sumbangan kerja dan komuniti cryptocurrency anda juga meningkat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me