Changeangel Exchange: Kuasai Panduan Kajian Crypto

Kajian Changeangel

Changeangel adalah platform pertukaran cryptocurrency yang membolehkan anda menukar cryptocurrency antara dompet dan pengguna dengan serta-merta. Berikut adalah panduan dan ulasan Changeangel kami.

Apa itu Changeangel?

Changeangel, yang terdapat dalam talian di Changeangel.io, adalah perkhidmatan crypto to crypto, wallet to wallet, non-custodial, swap exchange service.

Apa itu Changeangel

Dilancarkan pada Februari 2019, platform ini pada masa ini menyokong pertukaran langsung untuk sebilangan kecil cryptocurrency, termasuk DGB, POT, GRS, DCR, LTC, BTC, ETH, BTG, dan sekitar selusin yang lain.

Changeangel ditubuhkan dengan tujuan untuk menjadi lebih daripada sekadar platform pertukaran crypto. Sebenarnya, Changeangel menggambarkan dirinya sebagai “Pertukaran Pertukaran untuk Barang Sosial”. Changeangel, menurut laman web rasmi, “dalam misi untuk mencipta cara yang berkelanjutan untuk menyokong pembangunan blockchain yang bukan ICO, sumber terbuka dan terdesentralisasi.” Dengan menggunakan platform, anda menyumbang kepada projek blockchain utama. Untuk memulakan, Changeangel menyumbangkan sebahagian dari pendapatan pertukaran kepada DigiByte, PotCoin, Groestl, Decred, dan Litecoin untuk meneruskan pengembangan setiap blockchain.

Panduan Changeangel

Membuat pertukaran dengan Changeangel sangat mudah. Cukup kunjungi Changeangel.io, masukkan jumlah mata wang yang ingin anda tukar dan mata wang yang ingin anda terima, kemudian klik ‘Tukar’. Kemudian, anda mengirim wang ke alamat yang ditunjukkan, dan Changeangel akan melepaskan dana anda sebaik sahaja wang itu diterima. Itu sahaja.

Ciri Changeangel

23 Cryptocurrency yang disokong: Changeangel menyokong BTC, DGB, ETH, LTC, BCH, BSV, BTG, BLK, DCR, DOGE, ETC, FTC, FLO, GRS, KMD, MONA, PPC, POT, RVN, RDD, dan UBQ.

Tukar Duit Syiling: Anda boleh menukar mana-mana syiling di atas melalui Changeangel. Anda boleh menghantar UBQ ke Changeangel dan menerima BTC sebagai balasan, sebagai contoh, atau menukar POT untuk RVN. Semua syiling yang disokong tersedia untuk semua pertukaran.

Had Pertukaran Minimum: Salah satu dari sedikit ‘tangkapan’ untuk Changeangel adalah terdapat had pertukaran minimum. Anda perlu menukar minimum 0,002 BTC, misalnya, atau 0,2 LTC untuk melakukan pertukaran kedua-dua cryptocurrency.

10 hingga 60 Minit Setiap Transaksi: Changeangel menukar token secepat blockchain membenarkannya, memindahkan cryptocurrency dalam 10 hingga 60 minit.

Selamat: Changeangel menekankan proses pertukaran yang selamat dan selamat. Anda menghantar duit syiling ke Changeangel, kemudian Changeangel menghantar kembali duit syiling. Itu sahaja.

Pengesahan Pelbagai Hash: Changeangel memerlukan pelbagai pengesahan agar dana dikeluarkan.

Pasukan Sokongan 24/7: Pasukan sokongan pelanggan Changeangel tersedia 24 jam sehari, 7 hari seminggu.

Sokong Inisiatif Blockchain: Changeangel adalah “pertukaran pertukaran untuk kebaikan sosial”. Syarikat ini menyokong pelbagai inisiatif amal dan blockchain. Inisiatif blockchain semasa yang disokong oleh Changeangel termasuk DigiByte, Potcoin, dan Litecoin, antara lain. Apabila anda menukar duit syiling di Changeangel, sebahagian daripada yuran transaksi anda akan digunakan untuk projek-projek ini dan lain-lain. Semua inisiatif blockchain yang disokong oleh Changeangel adalah projek sumber terbuka dan bukan keuntungan.

Amal Sokongan: Selain menyokong projek blockchain sumber terbuka, bukan keuntungan, Changeangel menyokong badan amal seperti Manny Pacquiao Foundation dan FreedomX (yang bertujuan untuk mengakhiri kehilangan tempat tinggal). Sebahagian daripada hasil pertukaran disumbangkan kepada badan amal ini.

Mudah untuk digunakan: Changeangel sangat mudah digunakan. Cukup masukkan mata wang kripto yang ingin anda tukar, jumlah yang ingin anda tukar, dan kemudian klik ‘Tukar’. Seperti platform pertukaran lain, anda kemudian menghantar dana ke alamat yang dipaparkan. Sebaik sahaja Changeangel menerima dana tersebut, wang anda akan dikeluarkan.

Peta Biji Crypto: Changeangel mempunyai “peta biji crypto” di mana anda boleh “menanam benih”. Sekiranya anda menukar mata wang kripto dengan Changeangel, anda boleh menambahkan benih anda ke peta.

Dipercayai dan Telus: Terdapat banyak platform pertukaran atau pengadun teduh di luar sana. Changeangel, tidak seperti pesaingnya, dipercayai dan telus. Platform dibuka mengenai cara kerjanya dan siapa yang menjalankannya. Ia juga mempunyai penilaian hampir sempurna (4,6 bintang) di Trustpilot dan telah dipuji secara meluas oleh laman web media crypto lain.

Log Masuk ID Digi: Changeangel menggunakan sistem masuk Digi ID / AntumID yang dikuasakan oleh DigiByte, menjadikannya mudah untuk kembali ke Changeangel untuk pertukaran masa depan. Ramai orang memuji Changeangel untuk proses log masuk dan pendaftarannya yang mudah.

Pertukaran Segera: Tidak seperti pertukaran kripto tradisional, di mana anda perlu log masuk, mengesahkan identiti anda, dan menyimpan duit syiling, Changeangel membolehkan anda menukar syiling dengan serta-merta.

Bukan Kustodial: Changeangel bukan perkhidmatan dompet, bukan juga pertukaran terpusat. Ini bermakna Changeangel tidak menyimpan cryptocurrency anda. Sebaliknya, Changeangel hanya menukar cryptocurrency anda.

Diperlukan E-mel atau Digi ID / AntumID: Changeangel akan memerlukan alamat e-mel semasa menggunakan perkhidmatan. E-mel ini digunakan untuk mengirim pemberitahuan transaksi, melihat riwayat transaksi, dan mengelola pengaturan akaun lain. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Digi ID / AntumID anda (walaupun anda masih memerlukan alamat e-mel).

Tanpa Bayaran Balik: Semua pertukaran yang dilakukan melalui Changeangel adalah muktamad, dan tidak ada pembayaran balik.

Gunakan Mana-mana Dompet: Changeangel menerima dana dari mana-mana dompet. Selagi dompet anda dapat mengirim dana ke alamat Changangel yang ditampilkan, tidak ada batasan dompet mana yang dapat anda gunakan.

kajian pertukaran changangel

Bagaimana Changangel Berfungsi?

Changeangel berfungsi dengan cara yang mudah. Anda melayari Changeangel.io, pilih dua cryptocurrency yang ingin anda tukar, kemudian taip jumlah yang anda mahu tukar.

Changeangel akan segera menunjukkan jumlah cryptocurrency yang akan anda terima.

Dari sana, klik butang ‘Exchange’. Kemudian, Changeangel akan memaparkan alamat destinasi anda. Anda perlu menghantar dana ke alamat ini agar transaksi Changeangel anda selesai.

Kemudian, masukkan alamat penerimaan anda. Ini adalah alamat yang akan dihantar oleh dana anda. Sekiranya anda menukar BTC anda untuk ETH, misalnya, anda akan memasukkan alamat ETH. ETH akan dihantar ke alamat ini sebaik sahaja Changeangel menerima BTC anda.

Dari segi teknikal, Changeangel menggunakan AntumID / Digi-ID untuk pengesahan log masuk / pendaftaran. AntumID dikuasakan oleh blockchain DigiByte, dan anda perlu memuat turun aplikasi dompet DigiByte Blockchain untuk menyiapkan ID anda.

Sebagai alternatif, anda boleh mengelakkan AntumID / Digi-ID sama sekali dan hanya menggunakan alamat e-mel. Selain daripada pengesahan asas itu, anda tidak perlu mengesahkan nombor telefon, identiti atau maklumat lain dengan Changeangel sebelum melakukan perdagangan.

Changeangel memerlukan alamat e-mel untuk menghantar maklumat asas mengenai transaksi anda – seperti ketika dana dikeluarkan.

Changeangel adalah platform pertukaran bukan kustodian. Anda menghantar wang terus dari dompet anda ke Changeangel, dan kemudian menerima token dari Changeangel dengan segera. Changeangel tidak pernah menyimpan dana anda atau bertindak sebagai dompet.

Harga Changeangel

Changeangel pada masa ini mengenakan yuran pertukaran sebanyak 0.25%.

Walau bagaimanapun, yuran pertukaran boleh berubah secara berkala, dan pasangan cryptocurrency tertentu mungkin dikenakan yuran pertukaran yang lebih tinggi berdasarkan kecairan dan ketersediaan. Semua bayaran pertukaran dinyatakan secara telus di halaman Changeangel sebelum anda menyelesaikan transaksi.

Tidak ada bayaran untuk mendaftar ke platform.

Cara Menggunakan Changeangel

Menggunakan Changeangel adalah mudah. Berikut adalah panduan langkah demi langkah untuk membuat pertukaran pertama anda dengan Changeangel.

Cara Menggunakan Changeangel

Langkah 1) Pilih Cryptocurrency anda

Changeangel membolehkan anda menukar satu cryptocurrency dengan yang lain. Sehingga Disember 2019, Changeangel menyokong 23 cryptocurrency. Anda boleh menukar mana-mana 23 cryptocurrency untuk cryptocurrency lain.

bagaimana Changeangel berfungsi

Di bawah kotak ‘Anda Kirim’, masukkan jumlah cryptocurrency yang ingin anda hantar ke Changeangel dan nama cryptocurrency itu.

Pertukaran crypto Changeangel

Di bawah kotak ‘Anda Menerima’, Changeangel akan memaparkan jumlah crypto yang anda harapkan akan diterima. Nombor ini mungkin sedikit berbeza pada saat anda mencapai halaman transaksi terakhir berdasarkan harga pasaran semasa.

Pertukaran pertukaran Changeangel

Klik butang ‘Exchange’ hijau untuk beralih ke langkah seterusnya. Changeangel akan meminta anda mengesahkan cryptocurrency dan jumlahnya.

Pertukaran pertukaran crypto swapang

Langkah 2) Masukkan Alamat Dompet

Seterusnya, anda perlu memasukkan alamat dompet anda. Dalam kes ini, kami menukar LTC ke DGB, yang bermaksud anda perlu memasukkan alamat dompet DGB anda. Ini adalah dompet DigiByte yang akan dihantar oleh DGB anda. Sekiranya anda menukar ke cryptocurrency lain, anda perlu memasukkan alamat dompet cryptocurrency tersebut.

Panduan pengguna Changeangel

Masukkan alamat anda, kemudian klik ‘Next’.

Langkah 3) Masuk ke Changeangel

Sekiranya anda belum masuk ke Changeangel (atau mendaftar), maka anda akan melakukannya pada langkah ini. Sekiranya anda adalah penukar Changeangel yang ada, anda boleh log masuk menggunakan e-mel dan kata laluan anda.

Log masuk ke Changeangel

Sekiranya anda baru menggunakan Changeangel, anda boleh mendaftar dengan menggunakan AntumID / Digi-ID atau dengan memasukkan alamat e-mel.

AntumID / Digi-ID Log Masuk: Changeangel mengesyorkan menggunakan AntumID / Digi-ID, walaupun anda perlu memuat turun aplikasi dompet DigiByte Blockchain, menyiapkannya, dan mengimbas kod QR untuk membuat profil anda. Selepas anda mengimbas kod QR, anda perlu memasukkan alamat e-mel anda di kotak pop timbul. Kemudian, anda log masuk.

Log Masuk Alamat E-mel: Masukkan alamat emel anda.

Langkah 4) Hantar Crypto Anda

Setelah log masuk atau mendaftar, anda sudah bersedia untuk langkah terakhir proses pertukaran Changangel. Anda perlu menghantar crypto anda ke alamat Changangel yang dipaparkan.

menukar kripto

Dalam contoh ini, kami menukar LTC ke DGB, yang bermaksud anda perlu mengirim LTC anda ke “ke alamat” yang ditunjukkan dalam langkah ini. Anda juga memerlukan ID transaksi dari halaman ini.

Oleh kerana turun naik harga, kadar pertukaran yang dilihat di halaman ini tidak tetap, kadar pertukaran akhir: mereka hanya anggaran. Semakin cepat anda menghantar crypto anda, semakin hampir urus niaga anda dengan kadar pertukaran tersebut.

Transaksi anda akan tamat dalam masa 36 jam. Sekiranya anda belum menghantar crypto ke alamat yang dipaparkan dalam masa 36 jam, transaksi anda akan dibatalkan.

Sebaik sahaja dompet penerima menerima LTC anda, DGB anda akan dilepaskan ke alamat dompet DGB yang anda berikan pada langkah 2.

Mengenai Changeangel

Changeangel dibuat oleh pasukan pengembangan kecil yang berpusat di Hartlepool, England.

Seperti disebutkan di atas, Changeangel melihat dirinya sebagai “pertukaran pertukaran untuk kebaikan sosial”. Changeangel menggunakan sebahagian daripada pendapatan pertukarannya untuk menyumbang kepada pelbagai projek dan amal blockchain. Projek blockchain semasa yang disokong oleh Changeangel termasuk DigiByte, Potcoin, Groestl, Decred, dan Litecoin. Changeangel juga menyokong badan amal seperti Manny Pacquaio Foundation.

Apabila Changeangel berkembang, syarikat itu merancang untuk menyokong projek blockchain sumber terbuka dan bukan keuntungan tambahan.

Changeangel diketuai oleh Ketua Pegawai Operasi “Ben” (@ConveryBen). Pertukaran dilancarkan pada Februari 2019.

Kata Akhir

Changeangel adalah perkhidmatan pertukaran crypto yang murah dan mudah dengan satu perbezaan besar dari pesaingnya: sebahagian daripada pendapatan dari yuran pertukaran digunakan untuk menyumbang kepada projek dan amal blockchain.

Hari ini, Changeangel menyokong 23 cryptocurrency yang berbeza, termasuk syiling utama seperti BTC dan ETH dan syiling yang lebih kecil seperti Ravencoin, PotCoin, dan Groestlcoin. Untuk mengetahui lebih lanjut atau mula menukar cryptocurrency di Changeangel hari ini, lawati Changeangel.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me