3 Dompet Ripple teratas pada tahun 2017

Pada masa penulisan ini, Ripple kini berada di kedudukan keempat dalam cryptocurrency berdasarkan permodalan pasaran lebih dari $ 27.96billion, dan terdapat juga 99.99billion Ripples yang ada. Lihat Carta XRP untuk statistik semasa.

Ripple bukan cryptocurrency yang boleh diminati; hanya pencetus yang berhak membuat atau menghilangkan jumlah token Ripple pada bila-bila masa. Walaupun begitu, Ripple terus bertambah nilainya kerana kami telah melihat permintaan cryptocurrency yang tinggi dari masa ke masa.

Ripple adalah lebih daripada sekadar mata wang digital tetapi menjadi rangkaian transaksi terbuka pertama di dunia. Ia akan berfungsi sebagai rekod akaun dan urus niaga yang terdesentralisasi dan dikongsi dalam bentuk apa pun. Dengan membuat lejar global ini, Ripple melakukan dengan wang apa yang dilakukan oleh Internet untuk semua bentuk maklumat lain.

Seperti cryptocurrency lain, Ripple juga disimpan dalam dompet, dan terdapat beberapa dompet untuk cryptocurrency Ripple.

Berikut adalah dompet cadangan utama untuk Ripple.

Gatehub.net

Gatehub adalah dompet dalam talian. Ini adalah tempat yang bagus untuk memulakan tetapi pastikan anda tidak meninggalkan terlalu banyak riak di sana. Anda boleh mempunyai cukup untuk urus niaga harian biasa atau cukup untuk pertukaran mata wang kripto lain.

Gatehub.net telah membuat pendaftaran dompet dengan cepat dan mudah. Setelah berjaya mendaftar, anda diminta memasukkan beberapa maklumat mengenai anda untuk memenuhi syarat KYC mereka. Anda memerlukan dokumen pengenalan yang dimuat naik bersama dengan bil utiliti atau penyata bank yang menyimpan alamat kediaman anda untuk pengesahan penuh.

Keselamatan di platform Gatehub cukup baik. Anda mempunyai kata laluan tahap akaun anda yang boleh anda gunakan perkataan alfanumerik yang sukar diteka dan pastikan anda tidak membenarkan penyemak imbas anda menyimpan maklumat log masuk. Anda juga mempunyai pilihan Pengesahan Google 2FA yang boleh anda aktifkan untuk lapisan keselamatan tambahan pada platform Gatehub.

Rippex

Dompet Rippex adalah dompet desktop untuk sebahagian besar sistem operasi di luar sana. Awak boleh muat turun dompet di sini di Laman Web Rasmi Rippex. Memuat turun dan pemasangan adalah mudah dan tidak memerlukan pengetahuan yang sangat berteknologi untuk menyelesaikan prosesnya.

Selepas pemasangan berjaya, aplikasi membimbing anda untuk membuat alamat dompet baru dan menghasilkan frasa laluan dan kunci rahsia yang perlu anda tulis dan simpan di tempat yang selamat. Anda tidak mahu maklumat ini disalahgunakan.

Perhatikan bahawa sebelum anda dapat mengaktifkan dompet anda, anda memerlukan 20 Ripples yang disimpan. Anda boleh menghantarnya dari bursa seperti Bittrex atau Poloniex, dan anda boleh menggunakan Ripple Desktop Wallet anda.

Petua keselamatan untuk aplikasi Ripple Wallet Desktop adalah mempunyai kata laluan anda untuk aplikasi yang sukar ditebak. Pastikan juga kata kunci dan kunci rahsia anda ditulis pada sehelai kertas. Jangan simpan ini di PC anda, jika PC anda terganggu, anda mempertaruhkan duit syiling Ripple anda.

Lejar Nano S

The Ledger Nano S tetap merupakan kaedah paling selamat untuk menyimpan cryptocurrency dan mempunyai sokongan untuk Ripple; itu adalah pilihan yang baik jika anda berhasrat menyimpan Ripples untuk pelaburan dan juga kaedah transaksi kewangan.

Menyiapkan Ledger Nano S adalah mudah dan perlu menghasilkan frasa kata laluan anda pada tahap peranti menjadikannya pilihan yang sangat baik kerana maklumat keselamatan anda tidak dapat didedahkan. Urus niaga juga disahkan menggunakan butang berganda pada peranti sehingga sesiapa sahaja yang tidak mempunyai peranti anda tidak dapat memindahkan duit syiling Ripple anda.

Dompet Guarda

Guarda adalah dompet pelbagai mata wang, pelbagai platform dan bukan kustodian yang membolehkan pemegang XRP menyimpan dana mereka dengan mudah. Salah satu kelebihan utama dompet ini ialah ia membolehkan pengguna berurusan dengan sebilangan besar aset digital dalam platform yang sama. 

Pada masa ini, terdapat lebih dari 40 mata wang digital yang berbeza yang disokong oleh dompet Guarda selain XRP. Beberapa cryptocurrency ini termasuk Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Binance Coin (BNB), dan banyak lagi yang lain. Beberapa token ERC-20 juga disokong oleh dompet ini.

Individu boleh mula menggunakan dompet ini melalui sambungan Google Chrome, menggunakan dompet mudah alih, aplikasi desktop atau laman web mereka. Ini bermaksud bahawa mereka akan mempunyai kaedah yang mesra pengguna untuk mengendalikan mata wang maya mereka. Pengguna boleh menghantar, menerima, menahan atau menukar XRP mereka (dan cryptos lain) melalui dompet Guarda. 

Menurut data disediakan oleh Trustpilot, 80% pengguna Guarda menganggap bahawa dompet itu menawarkan perkhidmatan “Cemerlang”. Hanya 10% ulasan yang berkaitan dengan dompet dianggap “Buruk.”

Walaupun Guarda bukan dompet perkakasan, ia memberikan keselamatan yang lebih baik kepada pengguna. Salah satu sebabnya adalah kerana ia tidak menyimpan atau meminta maklumat mengenai pemegang crypto. Maklumat disimpan oleh pengguna dan mereka menyimpan kunci peribadi mereka. Ini bermaksud bahawa pengguna akan dapat mengawal dana mereka dan menjadi pemilik sebenar aset mereka. 

Pertukaran cryptocurrency di seluruh dunia telah dipengaruhi oleh pelbagai hacks dan serangan yang mengakibatkan kehilangan dana dari pengguna. Inilah sebabnya mengapa menyimpan mata wang maya dalam dompet bukan kustodian selalu menjadi perkara terbaik. Pemegang XRP akan mengetahui bahawa mereka mempunyai dompet yang dikenali, mudah digunakan dan selamat untuk menyimpan dana mereka.

Kos Transaksi di Ripple Network

Bayaran transaksi standard yang diperlukan oleh rangkaian Ripple untuk transaksi standard adalah 0.00001 Ripples (XRP), dan kadangkala ini meningkat kerana beban yang sangat luar biasa pada rangkaian.

Kini anda tahu bagaimana mengawal sepenuhnya cryptocurrency Ripple dan amalan terbaik anda untuk memastikannya selamat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me