5 Cryptocurrency Masternode untuk Dilaburkan

Apabila cryptocurrency menjadi semakin popular, sebilangan besar orang mula berminat dengannya. Walaupun sebilangan orang beralih kepada cryptocurrency untuk tujuan praktikal, yang lain hanya berminat dengan aspek teknologi, sementara sebahagian besar orang hanya mencari cara cepat untuk menjana wang.

Salah satu kaedah yang paling popular untuk menjana wang dengan mata wang kripto adalah dengan membeli duit syiling dengan bijak dan memegangnya sehingga nilai mereka meningkat. Kaedah lain untuk menjana wang dengan crypto adalah dengan melombong duit syiling.

Duit syiling yang berdasarkan algoritma Proof-of-Stake membolehkan mana-mana pihak yang berminat untuk mengesahkan urus niaga dengan melakukan sejumlah syiling. Pengguna dihargai melalui sistem yang sering disebut sebagai “taruhan”, yang biasanya melibatkan meletakkan token di dompet yang serasi.

Walau bagaimanapun, ada satu lagi kaedah menjana wang dengan cryptocurrency, dan itu adalah dengan bantuan masternod. Kaedah ini melibatkan lebih banyak komitmen daripada prosedur staking, walaupun masternode pada dasarnya adalah bentuk staking.

Seperti disebutkan sebelumnya, staking memerlukan anda memiliki dompet, tetapi dalam hal masternode, pengguna juga perlu memiliki komputer yang dapat mengambil peranan sebagai pelayan. Komputer yang dimaksudkan perlu disambungkan ke Internet 24/7.

Setelah komputer siap, dan pelayan disiapkan, seseorang mesti memasang aplikasi masternode, dan memberikan beberapa syiling di atas ambang minimum yang ditentukan oleh protokol token..

Setelah syarat-syarat ini dipenuhi, masternode selalu terlibat dalam membantu mengesahkan transaksi di blockchain. Oleh kerana mereka beroperasi setiap hari, mereka secara praktikal selalu membayar sumbangan tersebut yang menghasilkan aliran pendapatan yang stabil.

Kelemahan utama dari masternodes adalah bahawa mereka biasanya memerlukan sejumlah besar wang untuk ditaruh. Yang mengatakan, jika seseorang mempunyai sejumlah wang tunai dan kuasa pengkomputeran dan mencari pelaburan jangka panjang, maka duit syiling masternode adalah alternatif yang perlu dipertimbangkan.

Untuk membantu anda memulakan, berikut adalah senarai 5 cryptocurrency masternode kami yang layak dilaburkan:

Sengkang (DASH)

Sengkang adalah “sistem wang digital revolusioner,” dan salah satu cryptocurrency paling popular sehingga kini berada di kedudukan ke-14 yang terhormat CoinMarketCap. Dash juga merupakan cryptocurrency pertama yang melaksanakan sistem masternode.

Memandangkan bahawa pada masa penulisan ini, satu duit syiling Dash bernilai $ 178,31, Dash masternode tanpa ragu-ragu merupakan pelaburan yang serius, kerana rangkaian memerlukan saham Dash 1.000 untuk memulakan.

Aspek teknikal lain yang perlu diketahui adalah hakikat bahawa masternodes membelah 45% daripada ganjaran blok dan bahawa, sekali setiap 380 hari, ganjaran blok dikurangkan lebih dari 7%. Selain pelaburan kewangan, pengguna harus mengetahui hakikat bahawa menyiapkan dan mengekalkan Dash masternode memerlukan sedikit kesabaran dan sejumlah pengetahuan. Pengguna harus bersedia untuk mempelajari apa yang diperlukan untuk menubuhkan pelayan peribadi maya dan mengedit banyak fail konfigurasi.

Untuk maklumat lanjut, lihat artikel masa lalu kami di DASH.

Zcoin (XZC)

Zcoin adalah cryptocurrency yang difokuskan terutamanya untuk mencapai privasi dan tanpa nama untuk penggunanya. Zcoin kini berada di kedudukan ke-92 di CoinMarketCap, dengan jumlah permodalan $ 73,132,911. Sama seperti Dash, masternode Zcoin boleh dibeli dengan 1,000 XZC. Protokol masternode Zcoin disebut Znodes, dan memerlukan komputer yang menjalankan Linux, serta sedikit pengetahuan Putty dan baris perintah dari penggunanya.

Maklumat lebih lanjut mengenai cara menyediakan Znode masternode boleh didapati di crypto’s laman web rasmi.

peta jalan zcoin 2018 01 1024x1024

Sumber: https://zcoin.io/

PIVX (PIVX)

PIVX adalah mata wang maya yang popular yang merupakan sebahagian daripada kelab terpilih yang disebut sebagai koin privasi. Pada masa ini berada di kedudukan ke-93 di CoinMarketCap, mata wang menjanjikan transaksi yang lebih pantas, serta keselamatan dan privasi yang lebih baik daripada kebanyakan syiling lain. Token PIVX dipanggil PIVX, dan ia hadir dalam bekalan sebanyak 55 juta, walaupun hanya 30 juta yang sedang beredar, kerana 20 juta duit syiling ini dikatakan sudah tersimpan di dompet atau masternodes.

Untuk menjalankan masternode pada PIVX, diperlukan 10,000 PIVX. Aspek lain yang perlu diperhatikan adalah hakikat bahawa memberikan pulangan yang lebih kecil (kira-kira 5.74% setiap tahun) jika dibandingkan dengan mata wang lain. Menjalankan masternode PIVX melibatkan pengguna yang mempunyai komputer Linux atau Raspberry Pi, keduanya dengan alamat IP yang unik.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai cara menyiapkan pod masternode, pengguna dapat membaca lebih lanjut mengenainya di sini.

Phore (PHR)

Kini berada di kedudukan ke-394 di CoinMarketCap, dengan permodalan pasaran $ 73,025,936, Phore jelas bukan cryptocurrency yang sangat popular. Namun, duit syiling itu mula menarik perhatian semakin banyak pelabur yang berminat dengan masternodes berkat kadar pulangannya yang baik (40%).

Untuk menjalankan masternode Phore, pengguna dikehendaki melabur 10,000 syiling. Pada masa ini, Phore mempunyai lebih dari 500 ratus masternode aktif.

Lebih banyak maklumat boleh didapati di mata wang digital laman web rasmi.

PhoreLogoBlack2

Sumber: https://phore.io/

SmartCash (SMART)

SmartCash adalah cryptocurrency berasaskan komuniti dengan sistem pemerintahan yang sangat menarik dan ekonomi yang terdesentralisasi. SmartCash kini berada di kedudukan ke-108 CoinMarketCap, dengan jumlah permodalan pasaran sebanyak $ 59,662,696.

Salah satu teknologi terbaik SmartCash adalah SmartHive, sistem yang memastikan bahawa 80% daripada ganjaran blok diperuntukkan untuk dana komuniti, berbanding dengan duit syiling lain seperti Bitcoin dan Litecoin, di mana 100% ganjaran blok diberikan kepada pelombong. The masternode di

Ekosistem SmartCash disebut SmartNode dan, untuk menjalankannya, pengguna akan memerlukan 10,000 duit syiling. Maklumat lebih lanjut mengenai SmartCash masternodes boleh didapati di sini.

Kesimpulannya

Sekiranya menjalankan masternode berdasarkan ROI (Return of Investment) semata-mata menarik minat anda, maka anda boleh melihat pelbagai statistik dan meter prestasi di laman web masternodes.pro. Namun, memilih token untuk menjalankan masternode berdasarkan ROI sahaja tidak sesuai, dan disarankan agar anda memilih hanya projek dengan prospek masa depan yang anda percayai. Kami harap anda akan memilih dengan baik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me