4 Keperluan Projek Blockchain Harus Dipenuhi Untuk Memenuhi Syarat IEO

Tahun ini kita menyaksikan perubahan besar dalam bagaimana syarikat mengumpulkan dana untuk projek mereka. Sejak Binance mengumumkan bahawa ia akan menyokong token setiap bulan melalui Binance Launchpad, kami menyaksikan pertukaran lain bergegas melancarkan platform serupa. Dorongan ini diilhami oleh kejayaan yang dialami pertukaran yang berpangkalan di Malta dengan platformnya.

Setakat ini, tiga projek; BitTorrent, Ambil.AI dan Rangkaian Celer telah berjaya mengumpulkan lebih dari $ 17 juta melalui Binance PAD pelancaran. Tidak mahu ketinggalan, seperti Bittrex, Huobi, KuCoin, Liduid, CoinBene, ProBit, dan banyak lagi yang lain telah melancarkan platform penjualan token mereka.

Beberapa faktor mendorong pertukaran untuk melancarkan IEO mereka sendiri termasuk; keperluan untuk menawarkan nilai tambah kepada pengguna mereka dengan membolehkan mereka mengumpul dana projek yang berbeza, untuk meningkatkan kecairan dan juga kesedaran bahawa Penawaran Pertukaran Permulaan dengan cepat menggantikan Penawaran Syiling Permulaan dengan cepat sebagai mod pengumpulan dana yang dipercayai dalam ruang cryptocurrency.

Mengapa Projek Berasaskan Blockchain Mengganggu?

Dengan projek-projek yang memenuhi semua syarat untuk menawarkan IEO yang dijamin untuk mengumpulkan wang dengan cepat dan mudah, siap dengan baik tidak boleh dianggap biasa. Pertukaran mempunyai tuntutan yang ketat ketika datang ke IEO dan yang terbaik untuk mana-mana projek untuk memastikan ia merupakan peluang terbaik untuk memenuhi syarat untuk satu.

Setelah menganalisis tiga IEO yang berjaya yang pernah berlaku di platform Binance tahun ini, kami telah mengenal pasti empat faktor yang sangat penting sekiranya projek adalah peluang untuk layak untuk mendapat IEO. Tanpa basa-basi, mari kita mulakan:

1. Model Perniagaan Padat IEO yang Disokong oleh Pasukan yang Kuat

Pada masa lalu kita telah melihat banyak ICO penipuan mengumpulkan sejumlah besar wang dari pelabur naif. Walau bagaimanapun, pertukaran lebih arif dan tidak dapat menyokong projek yang tidak mempunyai model perniagaan yang mantap. Mereka harus melihat jalan yang jelas untuk berjaya dan untuk itu projek itu juga harus mempunyai pasukan yang mampu melaksanakan rancangan.

Pasukan BitTorrent diketuai oleh Justin Sun, yang juga pengasas TRON. Secara keseluruhannya, projek ini mempunyai sembilan belas ahli pasukan dengan semuanya ahli dalam pelbagai bidang termasuk dua belas pemaju.

Pasukan di belakang Celer Network terdiri daripada pemegang PHD dari MIT, Princeton, UIUC dan UC Berkeley. Ia mempunyai seramai enam belas ahli sepenuh masa yang mempunyai pengalaman industri selama bertahun-tahun yang bekerja untuk syarikat berteknologi tinggi seperti Amazon, Google, HP dan banyak lagi.

Juga, Fetch.AI mempunyai sekitar tiga puluh satu ahli pasukan yang semuanya pakar dalam pelbagai bidang.

2. Produk yang Menyelesaikan Masalah

Penting untuk diperhatikan bahawa produk itu mungkin sudah ada sebelum IEO dijalankan, atau mungkin sedang dalam pengembangan seperti yang berlaku dengan Fetch.AI, yang IEOnya berlangsung hampir setahun sebelum melancarkan Mainnetnya. Token FET bertujuan untuk membantu menghubungkan ejen ke rangkaian dan juga membantu mereka menukar nilai.

Semasa penjualan token Celer berlaku, mereka mempunyai produk minimum yang layak (MVP). Celer sedang mengembangkan platform penskalaan lapisan-2 yang akan membantu pembangun membina dan mengendalikan dapps yang sangat berskala dengan cepat. BitTorrent adalah platform perkongsian fail peer to peer yang mempunyai pangkalan pengguna yang besar. Token BTT bertujuan untuk membantu pengguna ini untuk membeli, menjual atau bahkan memperdagangkannya untuk masa muat turun yang lebih cepat.

3. Tetapkan Cap Keras Rendah

Sudah berlalu hari-hari ketika projek dapat dengan mudah bertujuan untuk mengumpulkan puluhan juta dolar melalui penjualan token. Pada masa ini adalah tidak masuk akal bagi syarikat untuk menetapkan had tinggi seperti itu dengan banyak yang jarang melebihi tanda $ 5 juta.

Oleh kerana lebih banyak projek yang bersedia mengumpulkan dana melalui IEO muncul menjangkakan akan ada penurunan dalam cap keras yang sedang ditetapkan. Melihat tiga contoh kami, BitTorrent mempunyai had terbesar $ 7.2 juta, diikuti oleh Fetch. AI pada $ 6 juta dan Celer pada $ 4 juta.

4. Mewujudkan Pangkalan Komuniti yang Besar dan Aktif

Kelebihan IEO adalah bahawa ia membantu mendedahkan projek kepada pengguna baru. Walau bagaimanapun, jika projek mempunyai peluang dengan pertukaran, ia harus dapat menjana minat awam yang mencukupi.

Menurut Arthur Boytsov Priority Token, sebuah syarikat yang membantu projek dengan IEO untuk memastikan mereka disenaraikan di bursa secara langsung, platform ini tidak mungkin menyokong projek yang belum membina komuniti pengguna yang besar dan aktif.

Sebelum IEO mereka, BitTorrent sudah mempunyai lebih dari 100 juta pengguna di seluruh dunia. Selain itu, ia mempunyai lebih daripada 110,000 ahli di kedua-dua akaun Telegram dan Twitternya.

Fetch.AI mempunyai sekitar 20,000 ahli di saluran Telegram Inggeris dan Cina. Bagi Celer, saluran Telegramnya mempunyai lebih daripada 27,000 ahli dan 7,500 lagi ahli di Twitter. Semua nombor yang layak walaupun tidak sebesar BitTorrent.

Untuk membuat pangkalan pengguna yang besar, projek baru boleh dimulakan dengan membuat akaun media sosial di mana mereka dapat mendedahkan inti pati projek, pengembangan produk dan penglibatan aktif pasukan melalui pemasaran media sosial.

Kesimpulannya

Kesimpulannya, empat faktor di atas adalah penting tetapi bukan satu-satunya syarat. Pertukaran memerlukan jaminan bahawa projek tersebut tidak menawarkan token keselamatan dan ini hanya boleh datang dari syarikat sah yang dipercayai. Mereka juga memerlukan kertas putih yang membahas tokenomik, model kewangan projek, kes penggunaan untuk produk, potensi pasaran untuk produk dan pesaingnya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

439 14c fa0 6a8 ba7 aeb b76