Penjualan Muka BCH dan BSV Minggu Ini, Tetapi Peniaga Tidak Harus Terlalu Optimis Mengenai Kesan Penyebaran: Crypto Market Daily

Rabu, 8 April: Sebilangan besar pasaran cryptocurrency teratas melihat pembetulan ringan hari ini, kecuali Bitcoin Cash (BCH) dan Bitcoin SV (BSV). Kedua-dua garpu keras Bitcoin (BTC) menyaksikan pertumbuhan 24 jam yang kukuh dalam jangkaan penurunannya, yang akan berlaku minggu ini.

Bitcoin (BTC) – yang bahagiannya sendiri akan berlangsung pada bulan Mei – turun lebih dari satu peratus, diperdagangkan sekitar $ 7,300.

BTC memasuki trend penurunan

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Tertakluk pada rintangan yang kuat di atas $ 7.500, BTC telah memasuki trend penurunan. Cryptocurrency terkemuka menyaksikan penyatuan sedikit pada $ 7,450 sebelum stabil di atas $ 7,000 semalam. Pada masa ini, duit syiling ini diperdagangkan di bawah $ 7,300.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa setelah tren melebihi $ 7,000, kenaikan BTC secara beransur-ansur menyusut. Oleh itu, genangan sekitar $ 7,500 sesuai dengan jangkaan.

Walaupun minggu ini kedua-dua Bitcoin menggunakan Bitcoin Cash dan Bitcoin SV akan mengalami penurunan, fakta ini sebenarnya tidak menguntungkan Bitcoin, sekurang-kurangnya belum. Pantulan pada waktu pagi gagal mencapai tahap tinggi baru, dan tidak ada tanda jelas peningkatan jumlah yang ketara.

Pelabur perlu memberi perhatian kepada sokongan berterusan di atas $ 7,000 dalam jangka pendek dan tenaga kinetik ketika mencipta.

Stagnasi sekitar $ 7K masih boleh dilakukan

Carta 6H data BTC / USD Perpetual Swap. Sumber: OKEx.com

Carta 6H Bitcoin di atas menunjukkan bahawa trend mendapat sokongan dan pulih pada $ 7,050. Ini bermaksud bahawa sebahagian besar kedudukan kerugian di bawah $ 7,000 telah dikeluarkan dari pasaran hingga tahap tertentu.

Kejatuhan pada pertengahan bulan Mac telah hampir dicerna, tetapi kemungkinan ayunan berterusan berulang-ulang sekitar $ 7,000 tidak dapat dikesampingkan.

Pelabur harus memperhatikan bahawa kesukaran perlombongan meningkat. Ini boleh menyebabkan sebilangan pelombong menjual BTC mereka untuk menjimatkan keuntungan. Oleh itu, penting untuk mengetahui risiko pembuangan dalam beberapa hari akan datang.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,400
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7.500
 • Sokongan jangka pendek: $ 7,250
 • Sokongan jangka sederhana: $ 7,050

BCH meningkat ketika semakin hampir separuh hari ini

Data Pertukaran Kekal 1H BCH / USD Sumber: OKEx.com

BCH – yang ganjaran bloknya set kepada separuh dalam masa kurang dari satu jam – meningkat lebih daripada 6 peratus dalam 24 jam terakhir. Memandangkan peristiwa pembelahan sudah dekat, tidak menghairankan bahawa dana majoriti telah menaikkan harga dalam jangka pendek.

Walau bagaimanapun, melihat arah aliran pada carta di atas, BCH telah disekat oleh tepi atas kawasan rintangan sebelumnya $ 280. Sekiranya kedudukan itu tidak dapat dipecahkan dalam jangka pendek, kesan pembelahan boleh berakhir di sana.

Jika tidak, jika ia dapat menembus $ 280 dan stabil, kembali menjadi $ 300 akan menjadi sangat mungkin. Pelabur harus fokus pada tahap sokongan pertama yang pertama sekitar $ 270. Sekiranya kemunduran atau penyatuan masih boleh stabil, kemungkinan harga akan naik ke paras tinggi baru di atas $ 280 dengan jumlah yang agak baik.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 280
 • Rintangan jangka sederhana: $ 300
 • Sokongan jangka pendek: $ 272
 • Sokongan jangka sederhana: $ 262

BSV melihat pertumbuhan yang ketara, tetapi menghampiri rintangan yang kuat

Data Pertukaran Kekal 1H BSV / USD Sumber: OKEx.com

BSV juga akan mengalami penurunan pada minggu ini – dianggarkan berlaku dalam masa kurang dari dua hari. Walaupun BSV telah menyaksikan pertumbuhan paling banyak 24 jam dari semua 50 syiling teratas – naik hampir 14 peratus hari ini – jumlah kenaikan harga jangka pendek akan berakhir kerana ia sudah memuncak. Ruang atas antara $ 220- $ 226 adalah kawasan rintangan yang kuat.

Sekiranya harganya dapat terus disokong oleh $ 204, masih ada kemungkinan untuk mewujudkan harga tinggi baru di pasaran masa depan. Sebaliknya, ia mungkin terus jatuh di bawah $ 200 dan mendapat sokongan kedua sekitar $ 186.

Selama beberapa jam terakhir, sekitar jam 5 petang HKT, harga ditutup dengan corak tukul terbalik. Ini bermaksud bahawa tekanan jual sedang meningkat ke atas pada masa ini. Oleh itu, lebih baik tidak memasuki posisi panjang dalam jangka pendek, tunggu sehingga harganya stabil, kemudian buat keputusan.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 225
 • Rintangan jangka sederhana: $ 235
 • Sokongan jangka pendek: $ 204
 • Sokongan jangka sederhana: $ 188

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me