Pelancaran mainnet OKExChain pada bulan Januari ketika penyebaran kontrak pintar EVM selesai

Laporan kemajuan untuk pengembangan OKExChain pada bulan Disember 2020

OKExChain adalah inisiatif blockchain awam yang dikembangkan oleh OKEx yang merangkumi sekumpulan rantai sumber terbuka yang boleh digunakan sebagai platform untuk aplikasi terdesentralisasi, termasuk pertukaran yang terdesentralisasi. Untuk maklumat lebih terperinci, lihat panduan kami ke OKExChain. 

Disember 2020 telah menyaksikan perkembangan yang signifikan untuk OKExChain – termasuk pengumuman OKEx mengenai pelancaran mainnet rasmi Januari 2021.

OKExChain akan dilancarkan dalam empat peringkat – bermula dengan tahap genesis, iaitu dari 31 Disember 2020, hingga 14 Januari 2021. Kemudian akan beralih ke tahap kedua. Ini akan melibatkan ujian kestabilan mainnet yang berterusan untuk memastikan keselamatan dan kebolehpercayaannya. Pada tahap ketiga, setelah proses pengundian proposal-validator, fungsi transaksi akan diaktifkan dan pengguna dapat menarik balik OKT mereka dari OKEx ke OKExChain. Semasa fasa keempat dan terakhir, mesin maya kontrak pintar akan diaktifkan, dan OKExChain akan serasi dengan semua projek di Ethereum. Pada masa itu, rangkaian utama akan dilancarkan sepenuhnya.

Pada bulan Disember, persiapan untuk pelancaran mainnet OKExChain mencapai 80% penyelesaian, dan simpul API di testnet OKExChain ditingkatkan kepada v0.15.1. Penyebaran kontrak pintar EVM mencapai 100% penyelesaian.

Dari segi pembangunan ekosistem, wakil pasukan OKExChain adalah hakim rasmi di DoraHacks Hackathon di Hangzhou.

Ringkasan

 • OKExChain dikemas kini ke v0.15.1
 • OKExChain-go-SDK dikemas kini ke v0.15.0
  • https://github.com/okex/okexchain-go-sdk/releases
  • OKExChain-java-SDK dikemas kini ke v0.16.0
   • https://github.com/okex/okexchain-java-sdk/releases
   • Persiapan pelancaran mainnet OKExChain mencapai 80% penyelesaian

    Persiapan keseluruhan untuk pelancaran mainnet OKExChain mencapai 80% siap pada bulan Disember. Khususnya, pembangun menyiapkan dokumen yang diperlukan untuk pelancaran mainnet.

    Walaupun versi terkini OKExChain adalah v0.15.1, pembangun sedang bersiap sedia untuk menaik taraf ke v0.16.0. Selesai 90%. Modul DEX dan Swap OKExChain telah dikemas kini ke v0.16, dan ujian regresi pertama pada bulan Disember selesai.

    Aplikasi desentralisasi dalam modul OKExChain’s Farm sedang digunakan dan dijangka siap pada 16 Januari. Modul perlombongan kecairan OKExChain siap dilancarkan setelah lulus ujian kualiti dan sistem. Selain itu, OKExChain akan membolehkan alat yang memudahkan pengeluaran token ujian secara automatik. Alat ini sedang digunakan dan dijangka siap pada 15 Januari.

    Node API OKExChain testnet ditingkatkan kepada v0.15.1

    Nod API di testnet OKExChain telah ditingkatkan ke v0.15.1. Lebih-lebih lagi, alat tengah yang berorientasikan mesej dalam modul aliran menyokong Apache Kafka – membolehkan penghantaran ringkasan pesanan transaksi ke OKEx DEX.

    Penerapan perbaikan bug di Rest API telah selesai dan kini dalam tahap pengujian.

    Penyebaran kontrak pintar EVM mencapai 100% penyelesaian

    Penyebaran kontrak pintar EVM mencapai 100% penyelesaian dan memasuki tahap penyempurnaan. Ujian tekanan kontrak pintar EVM telah mencapai 60% penyelesaian.

    Pengguna boleh sekarang menyambung dompet MetaMask mereka dengan testnet OKExChain. 

    Kami telah mengesan sembilan pepijat semasa ujian dalaman OKExChain EVM dan menyerahkan semua pepijat kepada komuniti Ethermint.

    Hakim hakim pasukan OKExChain dari DoraHacks Hackathon

    Wakil pasukan OKExChain adalah hakim rasmi dalam DoraHacks Hackathon pertama di Hangzhou. Tema hackathon yang berkaitan dengan ekosistem Polkadot dan penggunaan DApps menggunakan bahasa kontrak pintar Polkadot, Substrate.

    Memohon untuk menjadi pengesah testnet OKExChain!

    Untuk menyokong pertumbuhan OKExChain, kami merekrut institusi untuk menjadi pengesah OKExChain dan rakan kongsi ekosistem OKExChain.

    Untuk menyertai pemilihan validator OKExChain, anda perlu mempertaruhkan sekurang-kurangnya 10,000 OKT. Pengesah dipilih oleh pemegang OKT. dan 21 pengesahan teratas dengan undian terbanyak akan menjadi pengesah OKExChain.

    OKExChain menghasilkan blok baru setiap tiga saat, dan setiap blok baru menghasilkan satu OKT sebagai ganjaran. Untuk setiap OKT, 0.5 daripadanya masuk ke kolam pertanian OKExChain. Untuk separuh ganjaran yang lain, 25% daripadanya akan diperuntukkan kepada pengesah berdasarkan berat berapa banyak suara yang mereka terima. Selebihnya 75% akan diagihkan ke node pengesahan dan calon berdasarkan berat undi yang diterima.

    Senarai lengkap pengesah dan nod calon untuk testnet OKExChain boleh didapati di sini. Untuk memohon menjadi pengesah OKExChain dan rakan ekosistem, sila hantarkan permohonan anda ke [email protected].

    Mengenai OKExChain

    Komuniti teknikal OKExChain:

    Laman web OKExChain rasmi: https://okex.com/okexchain

    Laman web rasmi untuk OKEx DEX: https://okex.com/dex-test

    Pautan untuk menerima duit syiling ujian: https://okex.com/drawdex

    Dokumentasi OKExChain: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

    OIP: https://oips.readthedocs.io/en/latest/

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me

    301 05e 9cd 709 bcf 672 279