Ulasan Crypto.com | Panduan Lengkap

Crypto.com sudah beberapa tahun berada di pasaran. Walau bagaimanapun, kami percaya bahawa pengguna crypto berhak mendapat semakan Crypto.com yang tepat. Inilah sebabnya mengapa di UseTheBitcoin, kami telah memutuskan untuk membuat tinjauan Crypto.com lengkap dengan semua maklumat yang diperlukan. 

Dalam tinjauan Crypto.com ini, kami akan membahas semua ciri yang ditawarkan oleh platform, penyelesaiannya dan bagaimana syarikat itu membantu keseluruhan ekosistem crypto untuk berkembang. Selanjutnya, kita akan berakhir dengan kesimpulan Crypto.com yang akan merangkum kandungan yang dikaji dalam panduan ini.

Sekiranya anda seorang pelabur atau peniaga, Crypto.com pasti akan menjadi salah satu platform terbaik untuk anda. Panduan ini akan memberi tumpuan kepada semua produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Crypto.com. Ini akan membantu anda memahami bagaimana firma ini merevolusikan pasaran mata wang maya dan blockchain. 

Mari pergi ke Ulasan Crypto.com kami

Apa itu Crypto.com?

Crypto.com adalah syarikat berkaitan cryptocurrency dan blockchain yang bertujuan mempercepat peralihan dunia ke mata wang maya. Syarikat ini menawarkan pengguna untuk memproses pembayaran, menggunakan kad debit berkuasa crypto dan menyediakan cryptocurrency untuk semua orang. 

Sebagai sebuah syarikat yang ditubuhkan pada tahun 2016, ia dapat mencapai jumlah pengguna yang luar biasa. Setelah empat tahun berada di pasaran, lebih daripada 3 juta pengguna kini menikmati penyelesaian yang diberikan oleh Crypto.com. 

Ketua Pegawai Eksekutif syarikat itu ialah Kris Marszalek. Dia dianggap sebagai pembina syarikat berpengalaman dan dia juga bekas CEO kumpulan Ensgo dan pengasas BEECRAZY. CFO adalah Rafael Melo, pakar kewangan dengan pengalaman lebih dari 15 tahun dalam pembayaran mudah alih. 

Anggota tertinggi pasukan lain termasuk Gary Or (CTO), Bobby Bao (Ketua Pembangunan Korporat), Brend Diehl (EVP, Ketua Penyelesaian Perniagaan Global), dan banyak lagi yang lain. Walaupun projek crypto lain tidak mempunyai kepemimpinan yang jelas, Crypto.com dipandu oleh beberapa pemimpin paling berjaya dalam industri crypto. 

ahli pasukan crypto.com

Ini jelas menunjukkan bahawa pasukan telah dibina dengan teliti dengan pemimpin pakar dalam pelbagai industri. Berbanding dengan projek crypto lain, pasukan di sebalik Crypto.com pasti bersedia dan bersedia untuk menawarkan penyelesaian yang sangat baik.  

Dengan ini, syarikat mempunyai sekumpulan nilai yang membolehkannya fokus pada matlamatnya: mempercepat peralihan dunia ke mata wang maya.

Nilai utama syarikat merangkumi yang berikut:

 • Berfikir dengan Jelas
 • Berhemah
 • Tetap Bertekad
 • Impian besar & Jadilah Penentu
 • Bertindak sebagai Pemilik
 • Kekal Merendah diri

Lembaga Penasihat Crypto.com juga dibentuk oleh tokoh terkemuka dalam pelbagai industri. Antoine Blondeau adalah Pengerusi Lembaga Penasihat. Dia adalah Pengasas dan Rakan Pengurus Alpha Intelligence Capital. Ini adalah dana modal teroka global yang tertumpu pada syarikat teknologi Artificial Intelligence dan Machine Learning. 

Anggota Lembaga Penasihat lain termasuk Rob Bier, Reka Bentuk Organisasi & Scaling, Chien-Liang Chou, Kejuruteraan, Chris Corrado, Teknologi Dagangan dan Dimitri Tsamados, Bakat. Pasukan pakar ini akan siap untuk bekerjasama dengan pasukan Crypto.com dan membantu syarikat bergerak maju dengan matlamatnya. 

Untuk tinjauan Crypto.com ini, kami akan mempertimbangkan sebahagian besar perkhidmatan yang ditawarkan oleh platform ini. Kami berpendapat bahawa tinjauan Crypto.com harus adil dengan memahami produk yang mereka tawarkan sekarang.

Cryptocurrency CRO

Cryptocurrency Crypto.com Coin (CRO) kini merupakan salah satu yang terbesar di dunia. Token CRO adalah cryptocurrency asli ekosistem Crypto.com. Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Crypto.com semuanya akan disokong oleh aset digital ini. Memahami cryptocurrency CRO adalah perkara yang sangat penting dari tinjauan Crypto.com. 

Aset digital ini dilancarkan ke pasaran pada akhir tahun 2018. Tujuannya adalah untuk melancarkannya untuk mempercepat penggunaan mata wang maya. Dengan menggunakan blockchain CRO, syarikat ini memberikan pelbagai perkhidmatan. 

Selain itu, token CRO berfungsi sebagai penyelesaian mata wang perantara aset silang untuk Rantai Crypto.com. Pada masa ini, terdapat puluhan pertukaran cryptocurrency yang menyokong token CRO. Pada masa akan datang, platform lain dapat menambahkan aset digital ini ke syiling mereka yang tersenarai. Beberapa pertukaran yang menyokong CRO termasuk Bithumb, UPbit, ZB.com dan banyak lagi. 

Dengan menggunakan token CRO, pengguna dapat menikmati potongan harga dalam sejumlah besar penyelesaian yang ditawarkan. Pada masa yang sama, mereka dapat memperoleh pendapatan yang lebih tinggi jika mereka melaburkan syiling mereka di ekosistem Crypto.com. 

Pengguna juga boleh mendapatkan akses ke Kad Visa dan aplikasi pembayaran crypto mudah alih. Selain itu, terdapat pelbagai perkhidmatan kewangan yang membolehkan pelabur mendapatkan harga istimewa pada Crypto Earn dan Crypto Credit. 

Pada saat menulis catatan ini, aset digital CRO mempunyai harga $ 0,066059. Ia juga mempunyai nilai pasaran $ 1,41 bilion, menjadikannya mata wang maya terbesar ke-19 di dunia. 

Carta harga CRO di crypto.com

Produk dan Perkhidmatan Aplikasi Crypto.com

Crypto.com menawarkan pelbagai perkhidmatan dan produk. Ini termasuk kad debit Cryptocurrency, membeli dan menjual cryptocurrency, mengeluarkan dana ke dompet dan akaun bank anda, memperoleh pendapatan pasif melalui Crypto Earn, memberi pinjaman dan meminjam melalui Crypto Credit, perlombongan likuiditas menggunakan Supercharger, dan banyak perkara lain.

Sebilangan besar projek cryptocurrency dianalisis mengikut produk dan perkhidmatan mereka. Dengan menambahkannya ke tinjauan Crypto.com kami, kami dapat memperoleh idea yang jelas mengenai apa yang ditawarkan oleh syarikat itu. 

Mari kita perhatikan satu persatu penyelesaian dan produk ini untuk memahaminya dengan lebih baik. 

Kad Debit Cryptocurrency

Crypto.com telah menjadi salah satu syarikat crypto pertama yang menawarkan kad debit cryptocurrency. Kad debit Crypto.com adalah salah satu kaedah termaju untuk menggunakan mata wang digital anda. Anda akan dapat menghabiskan crypto, di mana sahaja di seluruh dunia di mana kad debit Crypto.com VISA diterima. 

Terdapat banyak faedah menggunakan kad debit yang disediakan oleh Crypto.com. Walaupun begitu, faedahnya akan dibahagikan kepada pelbagai peringkat. Apakah maksudnya? Bergantung pada CRO yang anda pegang, anda akan mendapat ganjaran yang berbeza. 

Dengan kad Crypto.com VISA percuma, anda akan mendapat ganjaran CRO 1% untuk setiap pembelian yang anda lakukan. Namun, ganjarannya meningkat sehingga 8% jika anda mempertaruhkan sebanyak 5,000,000 CRO di akaun Crypto.com anda. Ini sangat besar jika anda merupakan pemegang token CRO yang besar. Memahami cara kerja kad Crypto.com VISA adalah bahagian penting untuk tinjauan Crypto.com ini. 

Tahapnya adalah seperti berikut: 

 • PERCUMA: tidak perlu mempertaruhkan duit syiling CRO. Ganjaran CRO 1% untuk perbelanjaan kad. Tanpa bayaran pengeluaran bulanan ATM sehingga $ 200. Kadar pertukaran antara bank dengan had bulanan $ 2,000.
 • 5,000 saham CRO: Ganjaran CRO 2% untuk perbelanjaan kad. Spotify 100% percuma. Tanpa bayaran pengeluaran bulanan ATM sehingga $ 400. Kadar pertukaran antara bank dengan had bulanan $ 4,000. 
 • 50,000 pegangan CRO: Ganjaran CRO 3% untuk perbelanjaan kad. Spotify 100% percuma. Netflix 100% percuma. Akses Lounge Lapangan Terbang. Tanpa had had pengeluaran bulanan ATM $ 800. Kadar pertukaran antara bank dengan had bulanan $ 10,000. 
 • 500,000 pegangan CRO: Ganjaran CRO 5% untuk perbelanjaan kad. Spotify 100% percuma. Netflix 100% percuma. Prime 100% percuma. Diskaun 10% untuk Expedia. Pek selamat datang barangan eksklusif. Dapatkan faedah bonus di platform Crypto.com. Perkhidmatan peribadi Crypto.com dengan OTC blok perdagangan CRO, laporan penyelidikan, perkhidmatan pewarisan, akses acara industri dan perkhidmatan pelanggan keutamaan. Akses lounge lapangan terbang, termasuk satu tetamu percuma. Tiada had pengeluaran bulanan ATM sebanyak $ 1,000. Had pertukaran antara bank had bulanan $ 20,000. 
 • 5,000,000 saham CRO: Ganjaran CRO 8% untuk perbelanjaan kad. Spotify 100% percuma. Netflix 100% percuma. Prime 100% percuma. Diskaun 10% untuk Expedia. Pek selamat datang barangan eksklusif. Minat bonus di platform Crypto.com. Perkhidmatan peribadi Crypto.com dengan OTC blok perdagangan CRO, laporan penyelidikan, perkhidmatan pewarisan, akses acara industri dan perkhidmatan pelanggan keutamaan. Perkongsian Jet Persendirian. Akses lounge lapangan terbang, termasuk satu tetamu percuma. Tiada had pengeluaran bulanan ATM sebanyak $ 1,000. Kadar pertukaran antara bank tanpa had.

Ganjaran Staking CRO

Anda dapat melihat semua perincian faedah kad Crypto.com crypto VISA di laman rasmi

Beli dan Jual Mata Wang Kripto

Anda juga boleh membeli dan menjual cryptocurrency dengan aplikasi Crypto.com. Aplikasi Crypto.com tersedia di Stor aplikasi dan dalam Google Play. Dalam aplikasi ini, anda akan dapat membeli cryptocurrency dengan “kos sebenar” mereka. 

Aplikasi rasmi Crypto.com menawarkan penyelesaian jual beli 7 mata wang fiat dan lebih daripada 80 cryptocurrency. Pada masa yang sama, aplikasi ini akan membolehkan anda mengurus dan membelanjakan dana dengan kad VISA. 

Untuk membeli cryptocurrency dengan aplikasi ini, anda perlu menambah akaun. Anda boleh melakukannya dengan kad debit atau kredit, pindahan wang melalui bank, atau mata wang maya yang lain. Sebaik sahaja anda mengikuti langkah ini, anda akan bersedia untuk membeli cryptocurrency. Untuk tinjauan Crypto.com ini, ini tentunya merupakan perkara penting. 

Dana yang anda ada dalam akaun anda kemudian boleh dikeluarkan ke alamat dompet luaran. Walaupun begitu, anda perlu membayar sedikit bayaran tetap untuknya. Sekiranya anda ingin menghantar mata wang maya kepada pengguna Aplikasi Crypto.com yang lain, anda akan dapat melakukannya dengan serta-merta dan percuma. 

Dengan Aplikasi Crypto.com, anda juga dapat mengesan sejumlah besar duit syiling. Ini membolehkan anda mempunyai maklumat berharga dan tepat mengenai pasaran cryptocurrency. Anda boleh memantau lebih dari 200 syiling, termasuk harga, jumlah dagangan, permodalan pasaran dan banyak lagi. 

Bayaran untuk deposit, pertukaran dan pemindahan dana kepada pengguna dengan Crypto.com Wallet adalah 0.00%. Bayaran untuk pemindahan ke alamat luar akan berubah bergantung pada mata wang digital. Membeli dan menjual cryptocurrency semestinya penting untuk mempunyai kajian Crypto.com yang lengkap. 

Perolehi Crypto

Pasaran kewangan terdesentralisasi (DeFi) telah berkembang sepanjang tahun lalu. Walaupun kewangan tradisional membolehkan individu menjimatkan wang dan melabur simpanan, kini menjadi kurang berguna dan eksklusif. 

Dengan pasaran DeFi, pengguna cryptocurrency dari seluruh dunia akan mempunyai akses kepada pelbagai penyelesaian. Ini bermaksud bahawa mereka dapat memperoleh faedah dari mata wang maya mereka dari masa ke masa. 

Walau bagaimanapun, platform DeFi biasanya sukar digunakan untuk pelabur tradisional. Inilah sebabnya mengapa syarikat seperti Crypto.com menawarkan penyelesaian untuk mendapatkan akses kepada pendapatan pasif menggunakan mata wang maya. 

Pengguna di Platform Perolehan Crypto dapat menjana sehingga 6.5% p.a. pada crypto mereka dan sehingga 12% p.a. Untuk Stablecoins. Faedah dibayar setiap minggu dalam cryptocurrency anda. Ini bermakna bahawa jika anda mendepositkan BTC, anda akan menerima duit syiling BTC. 

Pengguna yang mempertaruhkan mata wang maya CRO akan dapat harga yang lebih baik. Ini adalah salah satu daripada banyak faedah memegang cryptocurrency CRO. Dengan 25,000 atau lebih saham CRO, pengguna dapat memperoleh kadar faedah berikut:

membandingkan faedah taruhan dan bukan taruhan di crypto.com

Pada masa ini, Crypto.com menawarkan pengguna untuk mendapatkan ganjaran dalam pelbagai mata wang maya. Duit syiling ini merangkumi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dan Litecoin (LTC). Tezos (XTZ), MakerDAO (MKR), dan Decentraland (MANA) juga disertakan. 

Sebilangan besar stablecoin seperti USD Coin (USDC), Tether (USDT), Binance USD (BUSD), Paxos Standard (PAX) atau TrueUSD (TUSD) juga disokong. Pada masa akan datang, Crypto.com ingin menambahkan sokongan kepada sejumlah besar syiling dan token. Ini akan menarik lebih banyak pengguna dan pelabur. 

Stablecoins memainkan peranan yang sangat penting dalam pasaran cryptocurrency. Mereka membenarkan pelabur mendapatkan akses ke sebilangan besar produk kewangan. Inilah sebabnya mengapa, dalam tinjauan Crypto.com ini, kami mempertimbangkan ketersediaan stablecoin. 

Kredit Crypto

Kredit Crypto adalah salah satu penyelesaian paling berguna yang ditawarkan oleh Crypto.com. Kredit crypto adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan pinjaman segera. Untuk melakukannya, anda hanya perlu menyimpan cryptocurrency. Perkara yang baik mengenai pinjaman ini adalah segera. Anda boleh menggunakannya sebaik sahaja anda mendapatkannya dan tidak diperlukan pemeriksaan kredit.

Perkhidmatan kewangan kini lebih dekat dengan semua orang dengan platform seperti Crypto.com. Dengan Crypto Credit, anda boleh menggunakan mata wang maya anda sebagai cagaran dan mendapatkan pinjaman segera. Anda boleh menerima TUSD, PAX, USDC atau bahkan USDT yang dapat anda belanjakan sebaik sahaja anda mendapatkannya. Dana akan segera dimasukkan ke dalam dompet crypto anda. 

Ingatlah, dengan mata wang digital CRO anda akan mendapat potongan pinjaman anda. Anda boleh menggunakan CRO, LTC, BTC, ETH, XRP, EOS dan banyak mata wang maya lain yang disokong oleh Crypto.com. Terdapat beberapa syarikat yang menawarkan perkhidmatan seperti ini. Ulasan Crypto.com ini merangkumi Crypto Credit sebagai bahagian penting firma ini. 

Dengan Crypto Credit, anda boleh membayar bila-bila masa anda mahu dan tidak akan ada tarikh akhir penyata. Contohnya, anda boleh mendeposit $ 5,000 dalam BTC dan menerima $ 2,500 dalam PAX, TUSD, USDC dan USDT. Anda juga boleh menggunakan mata wang maya di atas sebagai cagaran. Sekiranya anda mempertaruhkan lebih daripada 25,000 CRO (sekarang ~ $ 16,500), anda boleh mendapatkan kadar faedah tahunan yang lebih rendah. 

nisbah deposit kepada kredit di crypto.com

Walaupun pasaran kewangan terdesentralisasi (DeFi) sukar digunakan, Crypto.com membawa peluang kewangan kepada semua orang. Inilah sebabnya mengapa Crypto.com memberikan penyelesaian dan akses yang sama ke dunia kewangan tetapi dengan cara yang mesra pengguna. 

Bayaran Kripto

Dengan penyelesaian Crypto.com Crypto.com anda boleh mula menerima pembayaran crypto hari ini. Ulasan Crypto.com ini akan merangkumi semua produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat. Crypto Pay adalah sebahagian daripada penyelesaian utama yang menggerakkan ekosistem Crypto.com. 

Dengan Bayaran Kripto, anda boleh memasuki ekonomi kripto dan mula menerima Bitcoin dan mata wang maya yang lain. Semuanya dapat dilakukan melalui penyatuan laman web dan hanya dalam beberapa langkah mudah. Sekiranya anda sudah menggunakan penyelesaian ini, anda akan membayar yuran rendah atau tidak ada bayaran sama sekali. 

Ini jauh lebih baik daripada menggunakan penyedia perkhidmatan lain yang berkaitan dengan crypto. Anda boleh membayar kos pemprosesan sifar untuk penyelesaian dalam cryptocurrency. Selain itu, anda akan dapat menjimatkan bayaran sehingga 80% berbanding pemproses pembayaran biasa. 

Selain itu, anda tidak perlu risau tentang masalah turun naik atau penukaran crypto. Kami mempermudah anda untuk memahami ulasan Crypto.com ini. Anda akan dibayar dalam crypto dan menerima mata wang fiat pilihan anda. Ini bermaksud bahawa keseluruhan proses pembayaran akan berjalan lancar bagi semua peniaga dalam talian. 

Beberapa syarikat yang telah melaksanakan Crypto Pay Crypto.com termasuk WooCommerce, Ecwid, Opencart, Loveit dan nopCommerce, antara lain. 

Akhirnya, anda juga boleh menggunakan Crypto Pay untuk menghabiskan aset digital anda. Di mana-mana halaman yang disokong oleh Crypto Pay, anda dapat menggunakan aplikasi anda dan membayar hanya dalam beberapa langkah. Ini akan membolehkan anda membeli-belah dalam talian dengan mudah dan mendapatkan wang tunai yang banyak. 

Jemput Rakan dan Dapatkan Ganjaran

Crypto.com juga membolehkan pengguna mengesyorkan perkhidmatan dan mendapat penghargaan untuknya. Anda boleh mendapat hadiah sehingga $ 2,000 CRO untuk setiap rakan yang anda rujuk di bursa Crypto.com. Pada masa yang sama, anda akan menikmati 50% daripada yuran perdagangan mereka. 

Pada masa ini, tidak ada had rujukan. Ini bermaksud anda boleh merujuk seberapa banyak rakan yang anda mahukan. Di samping itu, anda akan menerima bonus dengan segera di akaun anda setelah semua syarat dipenuhi. 

Anda akan mempunyai akaun khusus dalam talian yang membolehkan anda menganalisis prestasi rujukan anda. Ini akan memberi anda idea yang jelas mengenai dana yang anda terima, termasuk komisen yuran perdagangan. Bonus rujukan akan menjadi $ 2,000 untuk pengguna yang mempertaruhkan 5 juta CRO atau lebih. 

Seperti yang anda lihat di bawah, semakin besar kepentingan CRO anda, semakin besar ganjaran anda.

bonus rujukan di crypto.com

Pertukaran Crypto.com

The Pertukaran Crypto.com merangkumi beberapa ciri dan penyelesaian. Ini adalah salah satu bahagian terpenting dalam Ulasan Crypto.com ini. 

Perkara pertama yang perlu anda pertimbangkan ialah pertukaran Crypto.com dikuasakan oleh CRO. Ciri utamanya termasuk kecairan mendalam, bayaran rendah dan beberapa harga pelaksanaan terbaik. 

Pertukaran Crypto.Com dilancarkan pada akhir tahun 2019 dan membolehkan pengguna mempunyai beberapa kadar yang paling kompetitif untuk berdagang cryptocurrency. Bergantung pada jumlah dagangan 30 hari dan pegangan CRO anda, anda juga dapat mengurangkan yuran perdagangan anda. 

Perlu disebutkan bahawa pertukaran Crypto.com berfungsi dengan REST dan Websocket API yang disatukan. Ini akan menjadikannya sangat mesra pengguna untuk kedua-dua pedagang pakar dan pendatang baru ke pasar. Selain itu, ia juga membolehkan pengguna berdagang dengan margin dan derivatif.

Pada saat menulis catatan ini, terdapat 44 pasangan perdagangan yang berbeza. Pasaran akan dibentuk oleh tiga cryptocurrency: BTC, USDT dan CRO. USDT adalah mata wang digital dengan bilangan pasangan perdagangan terbesar dalam platform ini. USDT kini merupakan mata wang maya dengan jumlah terbesar di seluruh dunia. 

Dengan menggunakan pertukaran Crypto.com, anda perlu disahkan. Untuk melakukannya, anda boleh memilih pengesahan yang anda inginkan. Tahap pengenalan “Asas” akan membolehkan anda mendapat akses ke kebanyakan perkhidmatan dengan hanya memberikan e-mel, nombor telefon dan nama anda. Dengan pengesahan lanjutan, anda akan mempunyai had pengeluaran 100 BTC. Walau bagaimanapun, anda perlu menyerahkan identiti ke platform. 

Dalam bahagian ulasan Crypto.com berikut, anda akan dapat memahami mana beberapa perkhidmatan lain yang ditawarkan oleh syarikat ini.

Kajian Sindiket Crypto.com

Sindiket Crypto.com adalah penyelesaian yang membolehkan projek crypto mengumpulkan dana dari pangkalan pengguna Crypto.com. Pengguna bursa Crypto.com yang ingin mengambil bahagian dalam penjualan token ini akan dapat melakukannya. Lebih-lebih lagi, jika anda meletakkan CRO, anda akan mempunyai keutamaan dalam penjualan ini. 

Promotor token akan memperuntukkan sebahagian daripada token mereka dengan potongan 50%. Duit syiling ini boleh diperoleh oleh pengguna Crypto.com. Semua dana yang dikumpulkan akan dikembalikan kepada projek crypto. Untuk melakukan tinjauan Crypto.com ini, kami mengikuti dengan teliti bagaimana Syndicate berfungsi. 

Perlu diingat bahawa projek crypto ini akan mempunyai banyak kelebihan. Sebagai contoh, mereka akan dapat mengintegrasikan token mereka ke dalam kad Crypto.com VISA. Mereka juga dapat menambahkannya ke bahagian pinjaman segera dan menawarkan sokongan di rangkaian Crypto.com Pay.

Dana yang dapat dibeli oleh pengguna menggunakan kaedah ini akan bergantung pada taruhan CRO mereka. Julatnya antara 10k hingga 50 juta token CRO. Peruntukan terendah ialah $ 1,000 dan peruntukan maksimum adalah $ 200,000. 

Walaupun tidak semua projek akan menguntungkan dalam jangka masa panjang, ini adalah kaedah terbaik bagi pengguna untuk mendapatkan akses kepada token yang didiskaun di pasaran crypto. Dalam jangka masa panjang, ini boleh memberi kesan positif kepada pelabur. 

Pengecas Crypto.com

Terdapat lebih banyak perkara dalam tinjauan Crypto.com ini yang dihubungkan dengan pertukaran. Salah satu platform ini dikenali sebagai Pengecas super. Penyelesaian Supercharger adalah platform perlombongan mudah tunai yang selamat yang membolehkan pengguna menyimpan token dan melombong syiling DeFi lain. 

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, pasaran kewangan yang terdesentralisasi mula menawarkan kemungkinan pengguna untuk menambang token. Ini berlaku dengan memberikan kecairan kepada kolam yang disebut. Kumpulan ini membolehkan peniaga menukar duit syiling dengan mudah tanpa perlu menggunakan pertukaran tradisional. 

Dengan Supercharger, pengguna berpeluang berpartisipasi dalam pasar DeFi. Anda boleh mendeposit dan mengeluarkan dana dari kolam Supercharger pada bila-bila masa selama “Tempoh Pengisian.” Setelah Tempoh Pengecasan tamat, tempoh ganjaran akan bermula. Jumlah masa antara pelaburan dan tempoh ganjaran akan menjadi 60 hari. 

Sehingga kini, Polkadot dan Uniswap telah ditawarkan kepada pengguna di platform Crypto.com. Pengguna aplikasi Crypto.com (dengan pengecualian warga Hong Kong, China dan Amerika Syarikat) dapat mengambil bahagian dalam acara ini. Mana-mana pengguna Crypto.com Exchange yang disahkan juga layak untuk mengambil bahagian dalam acara Supercharger. 

Pengguna akan mempunyai kemungkinan untuk membuat banyak deposit bermula dengan 100 CRO. Selama “Masa Pengisian,” pengguna akan mendeposit dan mengeluarkan token dari kumpulan yang mereka inginkan. Selama “Periode Ganjaran”, pengguna akan menerima ganjaran pada skor kecairan yang terkumpul dalam “Periode Pengisian.” Ganjaran akan dibahagi sama rata setiap hari. 

Pengiraan skor kecairan akan diukur melalui Gambar yang berbeza. Kecairan yang diberikan oleh setiap pengguna akan diukur setiap satu jam. Contoh yang diberikan oleh Crypto.com adalah berikut:

“Alice memberikan kecairan seperti berikut:

 • 100 CRO dari hari 1 hingga hari 10 selama 24 jam sehari
 • Dia mengeluarkan 100 CROnya dan dari hari ke-11 hingga hari ke-20 memberikan 0 CRO
 • Dia mendepositkan 200 CRO selama 10 jam sehari dari hari ke 21 hingga hari ke-30
 • Jumlah mudah tunai yang diberikannya adalah (100 * 24 * 10) + (0 * 10) + (200 * 10 * 10) = 44,000 “

Akhirnya, semua sumbangan pengguna akan disimpulkan. Bahagian kecairan setiap pengguna akan sama dengan jumlah kecairan yang disediakan bagi setiap pengguna dibahagikan dengan jumlah kecairan dari semua pengguna.

Ganjaran yang diterima akan dikira mengikut bahagian mereka dari jumlah kecairan. Ini bermaksud bahawa token ganjaran yang diedarkan akan sama dengan token ganjaran di bahagian ini kali bahagian kecairan setiap pengguna. 

Sekiranya anda mahu menerima ganjaran anda, ini akan memakan masa beberapa saat sahaja. Anda perlu pergi ke Aplikasi Crypto.com dan pilih halaman perincian acara Supercharger. Sekiranya anda menerima sebelum hari pertama pengagihan ganjaran, anda akan mendapat ganjaran penuh untuk baki hari tempoh ganjaran. Sekiranya anda tidak menerima pembahagian hadiah sebelum ia bermula, anda akan kehilangan bahagian ganjaran tersebut. 

Ulasan Crypto.com: Faedah Staking dan CRO

Mempertaruhkan CRO menggunakan Aplikasi Crypto.com akan membolehkan anda mendapat banyak faedah. Pada masa yang sama, anda boleh melabur dalam aset digital CRO jika anda yakin harganya boleh meningkat. Mempertaruhkan CRO adalah salah satu daripada banyak cara untuk mendapat penghargaan kerana penyertaan anda di ruang tersebut. 

 • Bergantung pada tahap taruhan anda, anda boleh mendapatkan kad VISA logam premium
 • Anda boleh mendapatkan Manfaat Dompet Crypto seperti rebat, pulangan tunai kad tambahan dan banyak lagi
 • Anda boleh mendapatkan APR yang lebih baik di bahagian Crypto Credit dan platform Crypto Earn

Terdapat banyak penyelesaian lain dalam ekosistem Crypto.com yang akan memberi anda ganjaran. Anda hanya perlu melalui tinjauan Crypto.com ini dan periksa apa yang membolehkan CRO cryptocurrency anda lakukan. Pada asasnya, ini memperkuat faedah anda menggunakan platform Crypto.com. 

Semakin besar kepentingan anda, semakin besar faedah yang akan anda perolehi pada produk dan perkhidmatan Crypto.com. 

Ulasan Crypto.com mengenai DeFi, DeFi Wallet dan DeFi Swap

Seperti yang telah kita sebutkan dalam tinjauan Crypto.com ini, pasaran DeFi menarik sejumlah besar pelabur. Inilah sebabnya mengapa Crypto.com berfungsi untuk menawarkan penyelesaian yang berkaitan dengan DeFi kepada pengguna. 

Dalam bahagian tinjauan Crypto.com ini, kami akan melalui dua perkhidmatan DeFi yang paling berguna. Kami bercakap mengenai DeFi Wallet dan DeFi Swap Crypto.com. Mempunyai penyertaan aktif dalam pasaran DeFi pasti penting bagi kita. Inilah sebabnya mengapa kami menganggapnya sebagai tinjauan Crypto.com. 

Ulasan Crypto.com mengenai DeFi Wallet 

Dompet Crypto.com DeFi adalah penyelesaian terdesentralisasi dan selamat untuk menyimpan crypto anda. Walaupun sebahagian besar platform di ruang crypto menawarkan penyelesaian kustodian, Crypto.com semakin maju. Inilah sebabnya mengapa mereka memutuskan untuk menawarkan dompet DeFi. 

Dengan Crypto.com DeFi Wallet, pengguna akan mengawal sepenuhnya crypto mereka. Ini adalah “Kunci Anda, Kripto Anda.” Anda akan menjadi pemilik sebenar duit syiling anda. Tanpa perantara. Anda boleh menguruskan BTC, ETH, CRO, LTC, XRP dan XLM dengan mudah. Anda juga boleh menyimpan token ERC-20 di dompet DeFi anda. Pada masa akan datang, syiling baru dapat ditambahkan ke dompet ini. Ulasan Crypto.com terhadap produk DeFi mereka akan bertambah baik sekiranya syarikat itu menambah mata wang maya baru. 

Dengan Dompet Crypto.com DeFi, anda akan mendapat akses ke pelbagai perkhidmatan kewangan crypto. Penyelesaian ini akan disediakan oleh Crypto.com dan platform lain. Selanjutnya, Crypto.com menjadikan keselamatan sebagai keutamaan. Ini bermaksud bahawa kunci peribadi anda disulitkan pada peranti anda menggunakan Secure Enclave. Ini dilindungi oleh Pengesahan Biometrik dan juga Pengesahan 2-F.

Custody adalah perbezaan utama antara Aplikasi Crypto.com dan Crypto.com DeFi Wallet. Dompet Crypto.com DeFi adalah dompet yang dikawal oleh pengguna. Anda adalah penjaga utama dana anda. Anda akan mendapat akses penuh dan kawalan kunci peribadi crypto anda. Ini adalah salah satu bahagian yang paling penting dalam mata wang maya. Anda adalah pemilik sebenar duit syiling anda. Ini semestinya penting untuk kajian Crypto.com kami. 

Aplikasi Crypto.com adalah pembrokeran aset crypto yang bertindak sebagai penjaga. Ini sama sekali berbeza dengan Crypto.com DeFi Wallet. Penyelesaian ini menyimpan crypto untuk anda dan bagi pihak anda. Anda akan dapat menggunakan dana ini, mengurus dan menanganinya, tetapi anda tidak akan dapat mengawal kunci peribadi anda. 

Crypto.com percaya bahawa adalah hak manusia untuk mengawal wang yang kita miliki. Tidak ada orang lain yang boleh memutuskan untuk anda. Inilah sebabnya mengapa mereka memutuskan untuk membuat dompet yang memberi pengguna kawalan penuh terhadap duit syiling mereka. Sekiranya anda ingin terlibat dalam pasaran DeFi, anda harus menggunakan dompet ini. Sekiranya sebaliknya, anda ingin memperdagangkan aset digital, Aplikasi Crypto.com akan menjadi pilihan yang tepat untuk anda. 

Ulasan Crypto.com mengenai DeFi Swap

Pertukaran mata wang kripto menjadi salah satu topik terpanas dalam aset digital dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Pengguna boleh menukar dana dan duit syiling mereka dengan token lain dengan mudah hanya dalam beberapa langkah mudah. Semuanya tanpa harus bergantung pada pertukaran terpusat. Pada masa yang sama, mereka dapat mengusahakan dan menambang token baru hanya dengan memberikan kecairan ke kolam. 

Pertukaran DeFi dibuat oleh Crypto.com untuk pengguna mendapatkan akses ke perkhidmatan kewangan yang terdesentralisasi termasuk pertanian dan pertukaran wang. Perbezaan utama antara protokol DeFi lain adalah cara pengguna mendapat insentif. Platform ini akan dikuasakan oleh ekosistem Crypto.com dan mata wang maya CRO. 

Dalam protokol ini, penyedia kecairan akan diberi insentif melalui penyelesaian baru yang disebut Triple Yield. Penyedia kecairan akan diberi insentif melalui perkongsian Swap-fee, CRO DeFi Yield untuk CRO stakers dan LP dan Bonus LP Yield untuk kumpulan terpilih. 

Seperti yang dilaporkan oleh Crypto.com, terdapat 5 fungsi berbeza yang tersedia melalui protokol ini. 

Yang pertama disebut Swap. Pengguna akan dapat menukar (menukar) token yang membayar yuran pertukaran 0.3%. Ini akan menjadi salah satu kaedah termudah untuk mendapatkan akses kepada sebilangan besar token. Pertukaran masa kini sangat penting untuk cryptocurrency. Inilah sebabnya mengapa kami menambahkannya pada ulasan Crypto.com kami.

Fungsi kedua adalah kolam. Setiap kumpulan kecairan mempunyai simpanan untuk dua token ERC-20 yang berbeza (yang berdasarkan platform Ethereum) dan mengeluarkan token ERC-20 yang merupakan bahagian kumpulan. 

Fungsi ketiga dikenali sebagai Boost. Penyedia kecairan dengan mudah dapat meningkat, menuntut dan melihat CRO DeFi Yield dan Bonus LP Yield mereka. Semakin besar insentif yang diberikan kepada pengguna, semakin baik pengalamannya.

Fungsi keempat akan membolehkan pengguna mengira CRO DeFi Yield mereka melalui APY. Mereka akan menerima semua maklumat terperinci yang mesti mereka miliki untuk memahami cara platform berfungsi.

Akhirnya, fungsi terakhir adalah analisis. Ini dihubungkan juga dengan fungsi sebelumnya. Pengguna dapat melihat keseluruhan dan per token protokol CRO DeFi Swap. Ini termasuk kecairan, jumlah dagangan, dan semua data yang ada. 

Perlu disebutkan bahawa protokol ini berfungsi berdasarkan kontrak pintar yang berjalan di blockchain Ethereum. Tambahan pula, ini adalah perisian sumber terbuka yang dilesenkan di bawah GPL. Sekiranya anda mempunyai keraguan, anda sentiasa boleh melihatnya Kertas Putih Pertukaran DeFi

Harga Crypto.com 

Harga Crypto.com adalah cara yang betul untuk memulakan hari anda. Halaman ini akan memberi anda semua maklumat yang anda perlukan mengenai mata wang maya. Anda dapat melihat harga cryptocurrency terbesar di dunia, bagaimana mereka berkelakuan dan banyak perkara lain. Kami mempertimbangkannya untuk melakukan Kajian Crypto.com. 

Harga Crypto.com

Sekiranya anda seorang pelabur atau peniaga, anda perlu mempunyai maklumat berharga mengenai pasaran. Walau bagaimanapun, mencari semua data yang anda perlukan agak sukar. Inilah sebabnya mengapa Crypto.com memikirkannya dan memutuskan untuk membuat platform baru dan unik untuk memaparkan maklumat berkaitan crypto.

Sebaik sahaja anda mendapat akses ke halaman, anda akan dapat melihat mana yang menjadi penggerak utama. Ini merujuk kepada mata wang teratas dengan kenaikan harga terbesar dalam beberapa jam kebelakangan ini. Sekiranya cryptocurrency bergerak 50%, ia mungkin dipaparkan di halaman Harga Crypto.com utama. 

Dengan menggunakan Harga Crypto.com, anda juga berpeluang mendapatkan maklumat berharga mengenai setiap mata wang maya di pasaran. Anda boleh, misalnya, melihat harga setiap aset, perubahan peratusan dalam 24 jam terakhir dan banyak lagi. Anda juga boleh mengklik pilihan “Perdagangan” jika anda ingin membeli atau menjual mata wang maya tertentu.

Inilah sebabnya mengapa kami percaya bahawa Harga Crypto.com adalah kaedah terbaik bagi pelabur untuk mendapatkan akses ke mata wang maya kegemaran mereka dan mula memperdagangkannya hanya dalam beberapa klik. Pada masa akan datang, maklumat baru dapat ditambahkan pada Harga Crypto.com. Halaman ini baru-baru ini dilancarkan dan banyak lagi ciri yang akan dilaksanakan. 

Kesimpulan Kajian Crypto.com

Dalam tinjauan Crypto.com ini, kami melalui perkhidmatan utama yang ditawarkan oleh platform. Kami juga telah berkongsi maklumat mengenai produk yang terdapat di Crypto.com. Semua trend baru dan paling menarik dalam mata wang kripto boleh didapati dalam ulasan Crypto.com ini. 

Beberapa produk yang paling diguna pakai termasuk kad Crypto.com VISA dan platform Crypto.com Earn. Ini menunjukkan pengguna mencari cara baru untuk mengembangkan kewangan dan kemungkinan mereka.

Kami berpendapat bahawa tinjauan Crypto.com ini harus diakhiri dengan keputusan yang jelas mengenai penyelesaian yang ditawarkan oleh Crypto.com. Dalam kajian Crypto.Com ini, kami menganggap bahawa syarikat itu adalah peneraju pasaran dan ini dapat dilihat dengan cara mempercepat peralihan dunia ke cryptocurrency. 

Walaupun suatu ketika dahulu sukar untuk memikirkan kad debit crypto, sekarang ini adalah kenyataan. Sesungguhnya, syarikat lain mengikuti contoh dan kepimpinan Crypto.com dalam industri yang kompetitif ini. 

Tidak kira sama ada anda seorang peniaga atau pelabur. Crypto.com akan menawarkan perkhidmatan yang anda cari. Pada masa yang sama, jika anda peminat mata wang maya, Crypto.com juga akan bersedia menawarkan produk yang anda perlukan. 

Oleh itu, tinjauan Crypto.com ini menganggap bahawa syarikat itu pasti berada di barisan hadapan dalam mempercepat peralihan dunia ke cryptocurrency. Bagaimana? Dengan semua penyelesaian, perkhidmatan dan produk yang ditawarkan kepada pengguna crypto dari seluruh dunia. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me