OKEx Memperluas Ke Dagangan Niaga Hadapan USDT

Pertukaran niaga hadapan cryptocurrency teratas di dunia menambah perdagangan niaga hadapan USDT dengan pasangan termasuk BTC, ETH dan EOS

OKEx (www.okex.com), pertukaran cryptocurrency niaga hadapan terbesar di dunia, hari ini mengumumkan pelancaran USDT Futures Trading, kontrak niaga hadapan linear. Kontrak niaga hadapan USDT OKEx adalah produk derivatif maya yang disebut harga dan diselesaikan dalam token digital USDT, dan setiap kontrak mempunyai nilai muka sejumlah jumlah token digital. Peniaga boleh mempunyai kedudukan untuk mendapat keuntungan dari kenaikan harga cryptocurrency, atau posisi pendek untuk mendapat keuntungan dari penurunan harga cryptocurrency. Pasangan USDT di OKEx merangkumi BTC, ETH, BCH, EOS, XRP, BSV, dan TRX dengan tahap leverage 0.01-100x, baik dalam mod tetap dan rentas margin. OKEx menyediakan portfolio derivatif yang lebih luas dengan pelbagai mata wang asas dan fungsi yang lebih komprehensif untuk memenuhi keperluan perdagangan pengguna.

Ciri utama Kontrak Niaga Hadapan OKEx USDT merangkumi:

– Kontrak Linear – lebih mudah untuk peniaga dan tidak perlu melindungi risiko margin kontrak terbalik

– Tahap Leverage: 0.01–100x

– Pasangan yang disokong: BTC, EOS, ETH, LTC, BCH, XRP, ETC, BSV, TRX

– Waktu Dagangan: 24/7

– Penyelesaian Harian

Kelebihan Kontrak Niaga Hadapan USDT merangkumi:

– Kecekapan dan Kos Rendah – Dengan hanya menahan USDT, pengguna dapat memperdagangkan kontrak berjangka USDT yang berbeza tanpa perlu beralih antara cryptocurrency.

– Cagaran USDT adalah relatif stabil – dengan menggunakan cagaran USDT untuk posisi margin, pengguna dapat mengurangkan risiko yang disebabkan oleh turun naiknya harga cagaran. Pengiraannya juga akan lebih mudah.

– Pengalaman Dagangan Intuitif – Keseluruhan pengalaman perdagangan untuk niaga hadapan berjumlah USDT sangat serupa dengan perdagangan spot. Dengan penambahan leverage, lebih mudah bagi pengguna untuk menguasai sistem perdagangan.

“Pasaran perdagangan niaga hadapan OKEx selalu menjadi yang teratas di pasaran. Semakin kompleks, instrumen kewangan selalu menarik bagi pedagang kripto, kerana kami menawarkan perkhidmatan perdagangan 24 jam, tahap leverage tinggi dan sistem pengurusan risiko komprehensif yang penting bagi semua pengguna, ”kata Lennix Lai, Pengarah Pasar Kewangan di OKEx. “Penambahan Perdagangan Berjangka USDT menunjukkan komitmen kami untuk menawarkan kedai sehenti untuk peniaga profesional dan runcit dengan pengalaman pengguna terbaik dalam industri.”

“Sebahagian besar masa, pengguna tidak bersedia untuk menganggap altcoin sebagai margin, dan mereka juga melihat kontrak terbalik itu sendiri sukar difahami. Kami melihat kontrak linier ini akan menjadi pintu terbuka bagi banyak peniaga runcit baru, ”tambah Lai. “Di OKEx, kami telah mengembangkan persekitaran yang selamat, boleh dipercayai, dan stabil untuk perdagangan cryptocurrency, dan berusaha untuk menawarkan perkhidmatan baru berdasarkan minat pelanggan kami. Kami akan terus meneliti dan menambahkan derivatif berasaskan stablecoin sehingga dapat menawarkan instrumen lindung nilai yang lebih sederhana untuk pedagang yang biasanya mencatat keuntungan dan kerugian dalam nilai USD. “

Kontrak niaga hadapan OKEx mempunyai tarikh penghantaran tetap, dan harga penghantaran akan menjadi nilai rata-rata indeks pada jam sebelumnya sebelum penghantaran. Harga tanda digunakan untuk mengira Untung dan Rugi Tidak Direalisasikan (UPL) pengguna untuk mengurangkan pembubaran yang tidak perlu dalam keadaan pasaran yang tidak menentu. Proses penyelesaian harian pada pukul 16:00 Waktu Hong Kong (HKT) menggerakkan Untung Rugi (PnL) yang belum direalisasi ke dalam PnL yang direalisasikan, meningkatkan fleksibiliti penggunaan modal. OKEx juga menawarkan alat lindung nilai termasuk insurans untuk membantu peniaga mengurangkan risiko.

Untuk memastikan harga indeks mencerminkan harga pasaran spot setiap token dengan tepat, OKEx dengan hati-hati memilih harga pasaran bursa utama lain sebagai komponen indeks berwajaran untuk setiap token. Pertukaran ini merangkumi Huobi, Bittrex, Coinbase dan Binance. Langkah-langkah akan diperkenalkan untuk menangani situasi yang tidak normal.

OKEx telah menggunakan sistem pengurusan risiko yang lebih baik untuk derivatif, yang merangkumi:

– Mark Price – Sistem harga mark yang mantap untuk mengelakkan turun naik yang besar dan pembubaran yang luar biasa

– Sistem Nisbah Margin Penyelenggaraan Bertingkat (TMMR) – untuk mengelakkan pembubaran kedudukan besar dan kesan selepasnya terhadap kecairan pasaran

– Mod Liquidation Terpaksa Terpaksa – untuk menghilangkan kesan pasaran yang disebabkan oleh sebilangan besar pesanan yang dilikuidasi

Kontrak Niaga Hadapan USDT akan dilancarkan pada 14 November 2019, dan simulasi akan bermula pada 5 November 2019. USDT Perpetual Swap akan dilancarkan pada 9 Disember 2019, dan simulasi akan bermula pada 30 November 2019.

TAMAT

Mengenai OKEx

Pasaran cryptocurrency terbesar dan paling pelbagai di dunia, OKEx adalah tempat pedagang crypto global, pelombong, dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset crypto, meningkatkan peluang pelaburan, dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif, termasuk niaga hadapan, pertukaran berterusan, dan pilihan, cryptocurrency utama, menawarkan fleksibiliti yang besar kepada para pelabur dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Hubungan media:

Vivien Choi

E-mel: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me