OKEx Melancarkan Platform Dagangan Peer-to-Peer Dengan Pelbagai Kaedah Pembayaran di India

Malta, 4 Ogos 2020 – OKEx (www.okex.com), pertukaran mata wang kripto dan derivatif terkemuka di dunia, telah mengumumkan bahawa platform perdagangan peer-to-peer di India akan dilancarkan pada 5 Ogos, yang membolehkan pengguna India membeli cryptocurrency dengan rupee India (INR) dengan sifar yuran transaksi. Pada masa yang sama, kempen dengan kumpulan hadiah 30,000 USDT akan berlangsung. Dengan berdagang di platform P2P, merujuk rakan, menyiarkan di media sosial dan menjawab kuiz harian, peserta dapat memperoleh mata, yang merupakan baucar untuk bahagian hadiah yang sesuai.

Platform perdagangan OKEx P2P kini menawarkan pasangan Bitcoin dan USDT untuk INR, dengan lebih banyak syiling akan tersedia tidak lama lagi. Selain harga terendah, pasaran terdalam dan proses KYC terpantas yang disediakan oleh OKEx, pengguna juga dapat menggunakan kaedah pembayaran India yang paling banyak digunakan – termasuk UPI, IMPS, NEFT, dll..

Di antara penduduk India yang berjumlah 1.3 bilion, kini dianggarkan 5 juta orang memiliki mata wang digital, dengan peluang besar untuk pertumbuhan dalam jangka pendek. Pengangkatan larangan cryptocurrency oleh Reserve Bank of India pada 4 Mac baru-baru ini membawa kepada pergeseran momentum yang dramatik untuk pasaran India, dengan jumlah pertukaran tempatan meningkat semula secara menyeluruh setelah beberapa bulan berhenti. Menurut data dari CoinDCX, rakan OKEx, jumlah dagangan BTC / INR meningkat sebanyak 1031.4% bulan ke bulan setelah larangan itu dicabut pada bulan Mac dan mengekalkan kadar pertumbuhan lebih dari 100% pada bulan April.

Isipadu CoinDCX BTC / INR (Kira mengikut BTC)

Sumber: https://coindcx.com/trade/BTCINR

Menurut laporan bersama yang diterbitkan oleh OKEx dan Coinpaprika, Laporan Penyelidikan Pasaran Crypto India mengenai ekosistem cryptocurrency di India menunjukkan bahawa permintaan besar untuk pengiriman wang merentas sempadan dan pertukaran mata wang asing telah menunjukkan minat yang tinggi terhadap cryptocurrency, kerana dapat mengurangkan kos dengan ketara. Memandangkan ini dan rasa hormat yang tinggi dari segi peraturan tempatan, OKEx dengan senang hati meneruskan komitmen baru di India.

India, lautan separa biru untuk pasaran cryptocurrency

Pada masa ini, pasaran cryptocurrency India masih menghadapi banyak cabaran dan batasan. Walaupun larangan kripto telah dicabut oleh RBI, dasar pengawalseliaan yang kabur menyebabkan beberapa bank masih enggan membuka akaun untuk pertukaran kripto, dengan mendakwa bahawa mereka sedang menunggu arahan lebih lanjut dari RBI mengenai cryptocurrency. Sebaliknya, peniaga juga tidak mahu menghubungkan akaun bank mereka dengan sebarang transaksi yang berkaitan dengan kripto.

Menghadapi permintaan yang besar, pemerintah India mengambil langkah positif. Kerajaan India dilaporkan sedang berbincang dengan RBI dan Lembaga Sekuriti dan Bursa India mengenai kerangka peraturan untuk cryptocurrency. Selain itu, pemerintah juga menunggu Mahkamah Agung mempertimbangkan keputusan kes cryptocurrency lain sebelum membuat keputusan akhir mengenai peraturan cryptocurrency.

Memandangkan itu, kemasukan platform perdagangan berskala besar ke India pasti akan menyelesaikan ekosistem perdagangan kripto di India dan membawa situasi menang-menang bagi platform dan pedagang India.

Platform perdagangan OKEx P2P dengan pelbagai kaedah pembayaran

Platform OKEx P2P adalah pasaran bagi peniaga untuk melakukan transaksi fiat-to-crypto antara satu sama lain melalui escrow. Platform ini membolehkan peniaga membeli Bitcoin dan USDT dengan bayaran transaksi 0% dan pelbagai kaedah pembayaran tersedia untuk mereka. Onramp fiat INR ini akan dihubungkan terus ke akaun perdagangan OKEx pedagang, yang membolehkan pengguna mengakses ekosistem perdagangan OKEx yang lebih luas dengan mudah.

“Kami selalu memperhatikan perubahan dalam pasaran kripto global dan mempunyai keyakinan besar terhadap pasaran India. Dengan semakin banyak cryptocurrency dan projek dengan kualiti tinggi muncul di India, kami menganggap India sebagai salah satu pasaran kenaikan yang paling penting dalam industri crypto dan blockchain, ”kata Ketua Pegawai Eksekutif OKEx, Jay Hao. Dia menambah:

“Kami percaya bahawa teknologi blockchain akan menghilangkan halangan terhadap transaksi, dan kami komited untuk menghubungkan pedagang India ke pasaran perdagangan kripto antarabangsa dengan menyediakan perkhidmatan sehenti untuk pedagang India, termasuk spot dan banyak jenis derivatif. Terlebih lagi, OKEx juga akan meningkatkan susun atur ekologi di India dan meningkatkan pengalaman perdagangan pengguna India. Sebagai contoh, kita akan segera melancarkan meja OTC di India. Nantikan. “

TAMAT

Mengenai OKEx

Salah satu pasaran cryptocurrency terbesar dan paling pelbagai di dunia, OKEx adalah tempat pedagang crypto global, pelombong dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset crypto, meningkatkan peluang pelaburan dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif – termasuk niaga hadapan, pertukaran dan opsyen berterusan – dengan cryptocurrency utama, menawarkan pelabur fleksibiliti penting dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Hubungan media:

Vivien Choi

E-mel: [email protected]

@vivienchoi

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me