Harga BTC Disokong oleh SUSHI dan DeFi Surge yang Diperbaharui

Semalaman, pasaran cryptocurrency sekali lagi menyaksikan jumlah permodalannya meningkat apabila permintaan untuk token kewangan terdesentralisasi meningkat. Metrik meningkat 3.2% yang signifikan untuk bergerak di atas $ 400 bilion, berdasarkan data dari CoinGecko. Pada masa yang sama, bahagian Bitcoin (BTC) dari keseluruhan pasaran jatuh kepada 54.8%.

Sementara semua orang bergegas ke berbagai projek pertanian hasil, permintaan untuk Ether (ETH) melonjak – meningkat 8,85% dalam semalam. Ether telah menjadi enjin utama yang memacu pasaran minggu ini, menaikkan harga Bitcoin naik 2.02% kepada sekitar $ 11.900. Walau bagaimanapun, altcoin utama lain jelas tidak disukai oleh peserta pasaran dan berprestasi rendah berbanding ETH, dengan EOS dan Litecoin (LTC) masing-masing meningkat 2.21% dan 1.82%.

Papan Indeks Token OKEx berwarna hijau pada jam 7:00 pagi UTC pada 1 September. Sumber: OKEx

Menurut DeBank, jumlah nilai yang dikunci dalam DeFi kini telah melepasi $ 11 bilion – dan SushiSwap (SUSHI) adalah yang terpanas di menu. Pada 28 Ogos, garpu Uniswap dilancarkan dan nilai keseluruhan terkunci melebihi lebih dari $ 270 juta dalam masa kurang dari 12 jam. Sekarang, SushiSwap telah mengumpulkan token bernilai lebih dari $ 1.5 bilion, atau sekitar 80% daripada jumlah aset Uniswap, menurut Papan tulis.

Nilai keseluruhan yang terkunci dalam DeFi terus meningkat. Sumber: DeBank

Sushiswap menambahkan insentif token kepada Uniswap dengan memperuntukkan sebahagian daripada yuran perdagangannya kepada pemegang token SushiSwap SUSHI, yang dapat dijual di pasar sekunder. Kerana ekonomi token SUSHI yang menguntungkan dan kumpulan hasil tinggi, SUSHI adalah nama terpanas di antara token DeFi hari ini. Selanjutnya, persaingan yang kumpulan kecairannya harus disenaraikan di SushiSwap sangat sengit, yang dengan cepat meningkatkan permintaan untuk SUSHI semalam. Kami bahkan melihat projek tertentu membeli undi di SushiSwap agar projek mereka mempunyai peluang lebih besar untuk disenaraikan. Pemimpin semasa dalam pertandingan ini termasuk YAMV2-ETH, SRM-ETH, REN-ETH, sUSD-BASED dan lain-lain.

Penting untuk diperhatikan bahawa sebarang bug kod kecil boleh membawa akibat yang tidak dapat dihitung untuk platform terdesentralisasi ini dan menjadi ATM bagi penggodam. Setakat ini, SushiSwap belum menyelesaikan audit rasmi.

Serum (SRM) juga diminati semalam dan meningkat 27% dalam semalam, kerana kemungkinan besar akan disenaraikan dalam pusingan seterusnya di SushiSwap. Token DeFi lain yang melebihi 20% semalam adalah Compound (COMP), Curve (CRV) dan UMA. TRON akan melancarkan projek perlombongan kecairannya, SUN, pada 2 September dan meningkat 15%.

SushiSwap / Pools dan peratusan kecairan Uniswap. Sumber: Papan tulis

Penyenaraian baru

OKEx dengan sukacitanya mengumumkan bahawa SushiSwap (SUSHI), YFValue (YFV), dan PowerPool Concentrated Voting Power (CVP) kini disenaraikan di OKEx.

Semua token yang disebutkan di atas dapat dimasukkan ke dalam akaun OKEx dengan segera. Pasangan perdagangan SUSHI / USDT, YFV / USDT dan CVP / USDT akan tersedia pada jam 10:00 pagi UTC hari ini. SUSHI / ETH, YFV / ETH dan CVP / ETH akan tersedia hari ini pada 11:00 pagi UTC.

Untung dan rugi altcoin teratas

  • TCT / USDT + 87.09%
  • XUC / USDT + 36.63%
  • CRV / USDT + 31.21%
  • ORS / USDT -11.51%
  • YEE / USDT -12.10%
  • YFII / USDT -25.01%

Altcoin bertutup kecil terus berlepas. Exchange Union (XUC) membuat senarai untung teratas untuk hari kedua berturut-turut dan meningkat 36.63%. Pemenang besar hari ini adalah TokenClub (TCT), yang melonjak 87.09% semalam.

Analisis teknikal BTC

BTC meningkat dengan kuat pagi ini setelah membuat pembetulan ke tahap $ 11,550, ambang intraday disebutkan semalam. Sudah jelas untuk melihat bahawa BTC ditingkatkan oleh altcoin besar seperti ETH dan TRX.

BTC kini berjalan pada tahap kritikal $ 11,900. Sekiranya tahap itu dapat dipertahankan, ia dapat terus mencabar tahap tertinggi sebelumnya hampir $ 12.200.

Carta 1h Pertukaran Kekal OKEx BTC – 9/1. Sumber: OKEx, TradingView

Analisis teknikal ETH

Harga Ether telah kuat setelah mengundurkan sokongan $ 430 dan kemudian segera menetapkan harga tertinggi baru $ 467. Oleh kerana perhimpunan cepat, sokongan pada $ 445 kini semakin jauh.

Sekiranya mania di sekitar DeFi dapat dipertahankan minggu ini, permintaan ETH kemungkinan akan tetap bertahan. Pembetulan yang ketara tidak mungkin berlaku.

Carta harga Ethereum - 9/1OKEx ETH Perpetual Swap 1h chart – 9/1. Sumber: OKEx, TradingView

Bukan peniaga OKEx? Ketahui cara memulakan perdagangan!

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam, penyelidikan asli & berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me