Apa itu Cryptocurrency Populasi (PPT) – Yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Crypto Populasi

Terdapat banyak bukti yang menunjukkan bahawa blockchain akan mengubah Internet seperti yang kita ketahui, dan kebanyakan perkhidmatan yang berkaitan dengannya. Ketika datang ke kewangan invois, Populous sudah membuat kenyataan yang cukup.

Banyak penduduk (PPT) adalah platform peer-to-peer (P2P) yang dibina berdasarkan teknologi blockchain yang menyediakan syarikat kecil hingga sederhana cara mudah untuk mengambil bahagian dalam pembiayaan invois. Ia sangat tertumpu pada ketelusan, keselamatan, dan kepantasan keseluruhan, dan ia menggunakan kontrak pintar proprietari untuk memasangkan penjual dan pemberi pinjaman untuk membantu mereka melakukan transaksi tanpa memerlukan perantara atau pihak ketiga yang lain.

Bagaimana penduduk berfungsi

Banyak menggunakan teknologi blockchain yang digabungkan dengan data XBRL, kontrak pintar, dan pelbagai token, sambil juga mempertimbangkan skor Z Altman. Yang terakhir adalah alat kewangan yang digunakan untuk menentukan pelbagai faktor risiko untuk perniagaan. Sebagai contoh, ia menentukan kemungkinan perniagaan menghadapi kemuflisan dalam dua tahun berikutnya, kemungkinan ia gagal memenuhi kewajiban kontraknya, dan ini memberikan pengukuran yang tepat untuk masalah kewangan.

Dengan menggabungkan hasil umum dari skor Altman Z dan data XBRL, Populous telah membuat sistem penilaian kredit yang boleh dipercayai. Sistem ini membantu syarikat sasaran yang ramai yang memerlukan aliran tunai dan mengabaikan syarikat yang bukan pilihan yang baik untuk platform ini.

Matlamat utama platform ini adalah untuk memperluas pembiayaan invois ke skala global serta memberikan pilihan kredit kewangan yang kuat kepada perusahaan kecil atau sederhana yang ingin menjual invois jauh lebih cepat daripada sebelumnya. Hingga kini, Populous masih merupakan satu-satunya (dan yang pertama) platform invois dan pembiayaan perdagangan berdasarkan Ethereum blockchain.

Data

Ekosistem yang ramai

Selain pentadbir, terdapat dua pihak utama yang berkaitan dengan ekosistem Populasi: peminjam dan pelabur. Ketiganya, pentadbir, peminjam, dan pelabur berinteraksi dengan tiga teknologi teras: bank, lelong, dan token luaran.

Cara menggunakan Populous

Hampir semua orang boleh menjual dan membeli invois melalui lelongan di Populous. Pengguna terlebih dahulu diminta untuk mendaftarkan syarikat mereka. Langkah kedua memerlukan persetujuan daripada pentadbir Berpenduduk. Sekiranya dan ketika pentadbir meluluskan penjual, invois dapat dihantar setelah menetapkan sasaran penjualan minimum.

Secara amnya, sama ada pentadbir menyetujui atau menolak pertanyaan penjualan invois sesuai dengan skor kredit Altman Formula. Sekiranya invois diluluskan, lelongan akan bermula dan akan terus aktif selama 24 jam.

Lelong berakhir apabila tawaran sesuai dengan sasaran penjualan dalam jangka waktu 24 jam yang ditentukan, ketika tempoh yang dimaksud berlalu dan tidak ada tawaran yang memenuhi matlamat penjualan, atau ketika pengguna memilih untuk menghentikannya lebih awal. Sekiranya terdapat dua pilihan terakhir, pengguna boleh menerima tawaran terbaik yang ada atau membatalkan lelongan sama sekali. Selain itu, pilihan kedua juga memberi pengguna kemungkinan untuk memulakan semula lelongan.

Perlu diperhatikan bahawa semua pembeli yang kehilangan lelongan akan mengembalikan dana mereka kepada mereka. Perkara yang sama berlaku dalam kes lelong yang dibatalkan. Namun, sekiranya lelong yang dimaksudkan berjaya, penjual akan menerima dana dari pembeli dalam bentuk Pokens.

Kerja

Pokens dan PPT (Token Platform Beramai-ramai)

Platform Populous didasarkan pada pengedaran Pokens ini. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, penjual menerima dana dari pembeli dalam bentuk Pokens, yang kemudiannya dapat ditukar dengan mata wang fiat.

Pokens dianggap sebagai mata wang dalaman platform; mereka perlu untuk membeli invois. Setiap Poken adalah setara dengan mata wang fiatnya. Contohnya, 1GBP Poken sama dengan 1 GPB. Walau bagaimanapun, Populous tidak hanya bergantung pada Pokens. Platform ini mempunyai dua token: Pokens, dan PPT, kependekan dari Populous Platform Token.

penduduk

Token PPT kebanyakannya digunakan sebagai alat pelaburan. Token ini boleh digunakan oleh sesiapa sahaja untuk melabur dalam invois. Token PPT diedarkan semasa ICO platform pada bulan Julai 2017, dan hanya 53 juta PPT yang akan diedarkan.

Pasukan yang ramai

Penduduk adalah Projek yang berpusat di London yang diuruskan oleh Stephen Williams. Walaupun dia bukan nama besar dalam industri kripto, Williams adalah pengasas asli Olympus Research, sebuah syarikat yang mengkhususkan diri dalam data komersial dan analisis kelas perusahaan.

pasukan

Cara membeli PPT

PPT bukan token paling popular di luar sana, oleh itu, ia tidak boleh dibeli dari seberapa banyak sumber seperti cryptocurrency cap pasaran besar yang lain. Salah satu sumber utama di mana token diperdagangkan adalah EtherDelta. Namun, sejak akhir-akhir ini, PPT bahkan boleh dibeli dari bursa paling popular di luar sana seperti Binance, OKEx, Kucoin, LATOKEN, Mercatox, HitBTC, dan lain-lain lagi. Senarai pertukaran lengkap tersedia di CoinMarketCap.

Tempat menyimpan PPT

Oleh kerana kedua-dua Pokens dan PPT pada dasarnya adalah token ERC-20, mereka boleh dipindahkan ke dan disimpan di dompet Ethereum dalam talian. Pengguna yang berorientasikan privasi yang mencari lebih banyak keselamatan boleh memilih dompet perkakasan.

Kesimpulannya

Populous adalah projek yang sangat bercita-cita tinggi yang kini tidak mempunyai pesaing di cryptosfer. Platform ini ditujukan untuk perniagaan yang memerlukan cara yang lebih cepat bagi pelanggan mereka untuk membayar invois. Pasukan ini berjaya memperoleh hampir $ 10 juta USD semasa ICO, wang yang pasti akan menjadikan Populous sebagai platform yang lebih komprehensif daripada yang ada.

Cabaran terbesar bagi Populous adalah meyakinkan bakal pelanggan untuk beralih daripada perkhidmatan pembiayaan invois tradisional. Platform ini mencadangkan kaedah invois perdagangan yang lebih murah dan cepat.

Mengingat betapa popularnya penjualan invois sejak akhir-akhir ini, pengembangan platform, dan pembuatan keputusan pengurusan yang baik (the Warga Emas Mewah perkongsian adalah contoh yang baik), tidak mengejutkan jika penduduknya akan menjadi salah satu yang terbaik sepanjang masa ini.

Kenalan dan Maklumat tambahan yang ramai:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me