Laporan Bulanan Ekosistem Global OKB – Jun 2020

Gambar laporan OKB Jun

Pada bulan Jun, OKB mencapai beberapa tonggak penting. Untuk satu, jumlah dagangan satu hari OKB terus melampaui $ 300 juta. Juga, OKB Ecosystem menggunakan enam rakan global baru, merangkumi banyak bidang aplikasi yang sedang popular seperti dompet mata wang digital dan data besar. Selanjutnya, pasukan OKB berturut-turut membuka dua saluran terkenal di Spot Trading dan Buy Crypto.

Jumlah dagangan satu hari OKB mencecah $ 301 juta

Metrik penggunaan OKB utama untuk Jun 2020. Sumber: OKEx

Ekosistem OKB secara berterusan memberikan perkhidmatan berkualiti tinggi kepada pengikut dari 154 negara dan wilayah di dunia. Antaranya, pemegang paling aktif bulan ini berasal dari Eropah dan Asia Tenggara. Di samping itu, bulan lalu, pasangan perdagangan OKB dengan jumlah dagangan teratas adalah dengan cryptocurrency utama, seperti Bitcoin (BTC) dan stablecoin USD Coin (USDC) dan Tether (USDT).

Pasar OKB pada bulan Jun

Berikut adalah gambaran keseluruhan harga OKB – termasuk tinggi, rendah dan untung – sepanjang bulan Jun.

Pasaran OKB pada bulan Jun 2020. Sumber: OKEx

 

Komen pasaran 

Menurut agregator data crypto Coincodex, OKB menduduki tempat pertama di antara tiga token utama yang harus diberi tumpuan pasaran pada bulan Jun. Coincodex menyatakan bahawa nilai OKB akan terus ditingkatkan dengan pelaksanaan pembinaan ekologi penting seperti pembelian balik dan pembakaran.

Enam rakan baru menyertai ekosistem OKB

Menciptakan nilai untuk pengguna secara berterusan adalah salah satu tujuan terpenting untuk pembinaan Ekosistem OKB. Kami terus memilih senario aplikasi yang paling berharga dan saluran perdagangan yang paling sesuai untuk faedah pemegang OKB.

Pada bulan Jun, Ekosistem Global OKB telah mengalu-alukan sejumlah enam rakan baru dalam kapal. Rakan kongsi baru merangkumi banyak bidang teras seperti dompet crypto, permainan blockchain, data besar dan transaksi API.

Perkongsian Ekosistem OKB pada bulan Jun 2020

  •  Pada 3 Jun, OKB memulakan perkongsian dengan dompet crypto utama Coinomi, yang menawarkan berjuta-juta pengguna dan 168 saluran perdagangan fiat, memperluas pilihan penyimpanan dan perdagangan aset untuk pengguna OKB global.
  • Pada 10 Jun, OKEx menjadi pertukaran cryptocurrency pertama yang mengintegrasikan Flipside Crypto’s FCAS (Fundamental Crypto Asset Score) ke dalam platformnya. Metrik ini menilai keseluruhan kesihatan dan prestasi cryptocurrency berdasarkan aktiviti pengguna, tingkah laku pemaju, dan kematangan pasaran, dan akan membolehkan peniaga membuat keputusan yang lebih tepat secara langsung dari dalam platform OKEx. Token utiliti OKEx OKB juga telah disenaraikan di FCAS, yang memberikan ketelusan sepenuhnya kepada pemegang token.
  • Pada 15 Jun, gergasi permainan blockchain Enjin secara rasmi bergabung dengan OKB Global Ecosystem. Pengguna OKB kini boleh bertukar dan menyimpan aset permainan yang disokong melalui Enjin.
  • Pada 20 Jun, OKB menjalin hubungan kerjasama strategik dengan Guarda, pemaju dompet crypto Eropah yang terkenal. Melalui dompet Guarda, pengguna OKB dapat menyimpan dan bertransaksi antara aset dengan lebih mudah.

Setakat ini, OKB mempunyai 65 rakan kongsi global dan terus memberikan perkhidmatan kelas pertama kepada berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. Perkhidmatan rakan kongsi kami yang dipercayai merangkumi puluhan bidang industri termasuk pembayaran, perdagangan, dompet, pinjaman dan pengurusan kewangan, keselamatan teknikal, pelancongan, perkhidmatan kehidupan, hiburan, rangkaian sosial, kontrak elektronik dan banyak lagi.

Kempen Hackathon OKChain dan memperluas hak pengguna OKB

Mengoptimumkan dan memperkayakan hak dalaman semua pengguna OKB secara berterusan masih merupakan tugas utama kami pada bulan Jun. Pada masa ini, kami telah membuat beberapa langkah penting dalam hak pengguna, terutamanya berkaitan dengan blockchain OKChain yang terdesentralisasi dan platform penggalangan dana crypto OKEx Jumpstart. Pemegang OKB akan menerima OKT – token asli OKChain – sebagai titik udara. 

Kempen Hackathon OKChain

Sejak rangkaian ujian OKChain ditingkatkan ke versi 0.10, masyarakat telah menyelesaikan ujian kestabilan OKChain dan menambahkan dua fungsi utama: suara persetujuan untuk nod super dan pembinaan bebas pertukaran yang terdesentralisasi. Di Kosmos ’ Permainan Zon pertandingan ujian rentas rantai, OKChain mendapat keputusan yang sangat baik dan memuaskan.

Untuk meningkatkan lagi pemerkasaan dan hak pengguna ekologi OKChain, komuniti memutuskan untuk mengadakan Kempen Hackathon untuk semua pengguna sebelum 20 Julai, dan memberi penghargaan kepada pasukan dan pembangun yang cemerlang bernilai $ 5,000 OKB.

Kempen Hackathon merangkumi, tetapi tidak terbatas pada, aplikasi inovatif seperti alat pemaju, perkhidmatan node yang diamanahkan, pemalam pengkomputeran pasar, SDK dan staking.

Memulakan OKEx

Untuk memperbesar hak pengguna OKEx Jumpstart, OKB bekerjasama dengan WaykiChain untuk penjualan token tadbirnya, WGRT, di platform Jumpstart.

Hingga kini, OKB telah membuat 14 hak dalaman kepada pengguna, termasuk potongan yuran transaksi, perdagangan leveraj OKB, penukaran aset kecil, simpanan OKB, JumpEst OKEx dan banyak lagi. Matlamat kami adalah untuk terus mengembangkan dan mencipta lebih banyak hak dan faedah untuk pengguna OKB.

Lebih banyak kempen promosi untuk memberi faedah

Kempen untuk faedah masyarakat

Dari 1-5 Jun, OKB membuka aktiviti eksklusif untuk meraikan Hari Kanak-kanak Antarabangsa.

Dalam tempoh yang sama, OKB, bersama dengan projek blockchain Metaverse yang terkenal, telah menyalurkan 1 juta daripada Dualchain Network Architecture (DNA) Metaverse kepada pengguna OKB. Peserta hanya perlu membeli 10 OKB untuk mendapatkan 1,000 DNA. Pengguna baru juga boleh mendapatkan 500 DNA tambahan yang diturunkan. 

Sebagai tambahan, OKB terus menjalankan kempen "Beli OKB untuk menerima USDT" untuk pengguna di seluruh dunia. Pengguna yang layak akan mendapat ganjaran 10 USDT kerana membeli OKB bernilai 100 USDT.

Interaksi masyarakat

Dari 11-30 Jun, OKB bersama-sama menganjurkan tujuh aktiviti siaran langsung dengan banyak projek, organisasi dan kumpulan blockchain terkenal, termasuk BitTorent, Neo, TRON, Bitcoin Diamond, Bytom, Lambda dan SatoshiClub, menjangkau ratusan ribu pengguna blockchain aktif.

Kalendar Musim Ganjaran Super OKEx

Pada 26 Jun, komuniti Telegram rasmi OKB mengadakan siaran langsung berjudul “Sekarang dan Masa Depan OKB” untuk melaporkan mengenai pembinaan dan perancangan strategik dan susun atur masa depan OKB.

Menantikan bulan baru

Secara keseluruhan, kami telah menyaksikan peningkatan secara beransur-ansur dalam jumlah pengembangan aplikasi OKB selama beberapa bulan terakhir. Bersama dengan pasukan pembangunan kami dan sokongan pemegang OKB, kami mengharapkan OKB terus memperluas skop aplikasinya pada bulan dan tahun-tahun akan datang.

Pada masa akan datang, pasukan OKB akan berusaha untuk menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi kepada lebih banyak pengguna dan membantu membina konsensus dalam Ekosistem OKB dan industri blockchain pada umumnya.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau komen untuk pasukan OKB atau OKChain, hubungi melalui kenalan di bawah:

E-mel OKB: [e-mel dilindungi]

E-mel OKChain: [dilindungi e-mel]

OKChain https://t.me/okchaintech

Pasukan OKB

Julai 2020

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me