Crypto Market Daily (1.9) | Ruang atas terhad baru-baru ini, stabil pada $ 7750 ~ $ 7850 mungkin mempunyai pemulihan terakhir

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Penyatuan 1H

Ini adalah carta 1 jam BTC, setelah mencipta tinggi baru pada $ 8460, harga telah jatuh kembali di bawah $ 8000 pada masa ini.

Dari carta, kita dapat melihat bahawa trend bergerak 1 jam adalah bentuk bentuk kepala dan bahu atas. Bentuk ini selalu bermaksud pentas semula atau pam akan berakhir. Seperti yang saya tandakan pada carta, pemulihan panggil balik (bahu 2) lebih rendah daripada yang pertama (bahu 1). Ini bermakna pemulihan seterusnya akan lebih lemah daripada yang kedua. Setelah harga menembusi di bawah MA (60), purata bergerak ini akan menjadi rintangan ketika rebound berlaku.

Pelabur tidak boleh terlalu optimis terhadap pemulihan seterusnya, kerana jumlah pembelian tidak sekuat sebelumnya. Banyak kedudukan yang menguntungkan mula dijual di sana kaunter secara beransur-ansur. Pelabur harus memberi perhatian lebih kepada risiko jatuh.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Dari carta harian, kita dapat melihat bahawa BTC mempunyai panggil balik untuk hampir 70% pemulihan, dan ini adalah tahap tertentu bahawa kekuatan pemulihan harian ini semakin lemah, dan berita baik kepada bull ialah MA (90) mungkin berkesan sokongan dalam jangka pendek, jika harga stabil pada hujung minggu. Trend masih berpeluang untuk memulakan pemulihan seterusnya tetapi ruang atas akan terhad sekitar $ 8500 ~ $ 8600.

Ingatkan pelabur bahawa selepas pemulihan ini, pasaran memerlukan masa untuk menyatukan pemulihan dan panggilan balik. Oleh itu, ini bukan pilihan yang baik untuk masuk sekiranya trend bergabung. Tunggu bahagian bawah atau atas boleh menjadi idea yang baik untuk masuk.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 8020 Rintangan jangka sederhana:$ 8130

Sokongan Jangka Pendek:$ 7850 Sokongan jangka sederhana:$ 7750

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Penyatuan 4H

Ini adalah carta ETH 4 jam, harga tidak dapat stabil pada MA (30) dan pecah di bawah dalam sehari. Sekarang $ 138 sementara adalah sokongan yang berkesan. Trend akan menuju ke akhir pemulihan seperti yang dapat kita lihat dari jumlah pembelian, sebelum tahap pemulihan ini, ETH berada dalam arah aliran yang lemah dan setelah wang beli terhad dan dana keuntungan meninggalkan pasaran, $ 138 tidak akan menjadi sokongan kuat pada masa itu. Ada kemungkinan besar bahawa ETH akan mencari rata-rata bergerak untuk mendapatkan sokongan yang merangkumi MA (60), MA (90) dan bahkan MA (180).

Pelabur harus ingat bahawa jika garis aliran atas tidak dapat dipecahkan, ETH berpeluang untuk memecahkan $ 138 ~ $ 140 sekali lagi dan untuk menguji $ 150. Dalam jangka pendek, jika harga stabil pada $ 138, harga mungkin menguji $ 145 terlebih dahulu.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 141.6 Rintangan jangka sederhana:$ 145.3

Sokongan Jangka Pendek:$ 138 Sokongan jangka sederhana:$ 135

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:Penyatuan 4H

Kontrak berkekalan OKEx XRP: Pada tahap 4 jam, XRP telah jatuh di bawah kawasan sokongan $ 0.2105, yang merupakan kelebihan bawah zon kontra-intensif sebelumnya. Ini bermakna jumlah penjualan semakin kuat dan indikator Volume menunjukkan bahawa, dan sekarang MA (30) juga telah rusak tanpa sokongan, pelabur harus memperhatikan kitaran rata-rata jangka panjang dan jangka panjang. Antaranya, MA (180) akan menjadi sokongan pertama yang berkesan, kerana bahagian atas zon kejutan baru-baru ini juga dekat sini, kawasan antara $ 0.1975 ~ $ 0.2000 akan menjadi kawasan sokongan paling kuat baru-baru ini.

Pelabur harus perhatikan bahawa jika harga dapat stabil hampir $ 0.2000, ia mungkin mempunyai peluang yang baik untuk memperoleh keuntungan yang melambung tinggi tetapi ruang atas akan menjadi sekitar $ 0.2100, jangan terlalu tamak pada masa ini, trend penggabungan kemungkinan akan muncul setelah volume yang besar adalah berakhir.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 0.2075 Rintangan jangka sederhana: $0.2107

Sokongan Jangka Pendek: $0.1990 Sokongan jangka menengah:$0.1974

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me