Kemas kini mengenai SALT Selepas Pemergian CEO

Selepas tahun 2017 yang pastinya merupakan tahun terbaik untuk teknologi cryptocurrency dan blockchain, 2018 membawa banyak kesukaran untuk pelbagai projek crypto, termasuk GAJI, platform pinjaman dan pinjaman berasaskan keahlian dan sokongan blockchain.

Setelah menangguhkan keahlian baru pada bulan Februari, SALT kembali sekali lagi pada bulan Julai 2018 ketika CEOnya, Shawn Owen, tiba-tiba memutuskan untuk meninggalkan syarikat itu.

Acara ini berlaku tidak lama kemudian Nexo (salah satu pesaing terkuat SALT, juga penyedia pinjaman yang disokong blockchain) yang ditawarkan untuk membeli syarikat itu. Pada hari Jumaat minggu itu, Nexo menerbitkan sebuah Surat Niat (LOI) untuk membeli aset SALT seperti “penghutang pinjaman yang dijamin dengan aset jaminan yang sesuai, aset jenama dan pangkalan data pelanggan.”

Oleh kerana butiran rasmi yang sangat sedikit masuk ke dalam terang, pemergian tiba-tiba ini mencetuskan banyak akhbar buruk untuk SALT, beberapa orang bahkan menunjukkan kemungkinan penipuan keluar, amalan penipuan oleh penganjur cryptocurrency yang tidak beretika yang hilang dengan wang pelabur setelah ICO projek (penawaran syiling awal).

Apa yang berlaku selepas itu?

Sebagai permulaan, tawaran Nexo ditolak secara meluas oleh komuniti SALT yang mengumpat jenis iklan publisiti ini. Seterusnya, Sean Owen digantikan oleh Presiden dan CEO sementara, Bill Sinclair, seperti yang dijelaskan oleh pegawai platform catatan blog.

Ketua Pegawai Eksekutif yang baru tidak melepaskan peluang untuk menyatakan keyakinannya terhadap projek dan optimisme mengenai masa depan SALT, dengan menyatakan bahawa “Saya tidak sabar untuk membina jambatan inovasi berterusan antara perkhidmatan kewangan tradisional dan blockchain. Senang bekerjasama dengan orang-orang pintar dan berdedikasi, dan kami baru memulakannya. “

4

Sumber: Wikipedia

Di sebalik semua cabaran dan rintangan, SALT nampaknya tidak menghentikan perkembangannya kerana semakin banyak catatan blog yang mengumumkan pelbagai kejadian terus muncul di blog Medium platform.

Peristiwa-peristiwa yang berlaku kemudian menggambarkan semua khabar angin sebelumnya sebagai tidak berasas. Dalam satu kebelakangan ini catatan blog mulai 1 Ogos, Bill Sinclair bersikeras menegaskan komitmen syarikat terhadap inovasi masa depan. Oleh yang demikian, CEO dengan lembut menyatakan penghargaannya terhadap minat yang ditunjukkan oleh pelbagai pesaing dalam membeli SALT.

“Baru-baru ini, SALT telah menerima sejumlah pertanyaan pemasaran yang menunjukkan minat untuk membeli perniagaan kami. Walaupun kami menghargai minat pesaing kami terhadap tujuan dan model perniagaan kami, syarikat kami tidak dijual, dan kami juga tidak mencari M&Aktiviti (penggabungan dan pengambilalihan), ” dia menyatakan.

CEO mengakhiri catatan blog dengan sekali lagi menyatakan keyakinannya yang besar terhadap projek yang diwakilinya. “Dengan pinjaman bernilai lebih dari $ 50 juta sehingga kini, basis pengguna lebih dari 70,000, dan pinjaman aktif di 3 negara, masyarakat harus yakin bahawa SALT tetap kuat dan berdedikasi untuk meningkatkan produk, perkhidmatan, dan ketersediaannya.”

Program POA baru SALT

Selama minggu-minggu berikutnya, SALT menunjukkan kehausan untuk pembangunan yang tidak dapat dilupakan ketika mengumumkan yang baru Program Bukti Akses (POA) bertujuan untuk memperluas fleksibiliti anggota.

“Dengan pengenalan POA yang telah lama ditunggu-tunggu, para anggota kini memiliki akses ke lebih banyak fleksibilitas dalam hal menyusun pinjaman mereka. Ini memberi peluang kepada ahli untuk menyesuaikan pendekatan mereka untuk memenuhi keperluan pinjaman individu mereka. Ahli tidak perlu lagi menebus unit keahlian SALT untuk mengakses had pinjaman. Mereka hanya boleh menggunakan unit keahlian SALT mereka untuk menyesuaikan syarat pinjaman mereka, “ catatan blog menerangkan.

Ringkasnya, POA memberikan pengguna platform cara mudah untuk mengubah syarat pinjaman menggunakan token SALT.

Perkhidmatan SALT kini tersedia di 35 negeri AS

Lebih mengagumkan adalah syarikat itu pengembangan aktivitinya ke 20 lagi negeri di AS. Dengan langkah ini, SALT memperluas jangkauan pasarannya sebanyak 60% dengan memperluas penembusan pasarannya ke 35 negara, dari jumlah keseluruhan 50 di seluruh Amerika Syarikat. Fakta bahawa SALT berjaya dalam pasaran beruang semestinya menjadi bukti bahawa syarikat itu bermaksud perniagaan. Sama seperti inspirasi adalah kenyataan bahawa SALT telah mengatasi halangan seperti skala geografi AS yang besar dan kepelbagaian peraturan antara semua negara yang terlibat.

“Sehingga baru-baru ini, SALT Lending telah beroperasi di 15 bidang kuasa A.S., serta New Zealand dan United Kingdom. Aktif kami mencari peluang tambahan untuk membolehkan ahli kami berjaya. Kami dengan bangga mengumumkan penambahan 20 bidang kuasa baru di Amerika Syarikat di mana kami dapat memperluas operasi kami dengan jumlah keseluruhan 35. Secara efektif, kami telah memperluas jangkauan kami sebanyak 60%. Semasa pertumbuhan kami berterusan, kami menjangka akan membuat pengumuman tambahan mengenai di mana kami akan beroperasi. Untuk hari ini, kami dengan senang hati melayani banyak aplikasi ahli baru, ”jelas catatan blog.

1

Sumber: https://blog.SALTlending.com

Perkongsian baru untuk kepentingan organisasi bukan untung

SALT juga telah mengumumkan melalui a catatan blog bahawa “organisasi saudari dermawan,” Yayasan SALT Bridge, bekerjasama dengan Doing Good Foundation untuk memberi bantuan kepada organisasi kecil nirlaba yang lain.

Pengenalan harga dinamik

Di dalam catatan blog, SALT menerangkan pertumbuhannya yang memecahkan rekod dan fakta bahawa ia bukan lagi hanya syarikat permulaan. Catatan itu juga memberikan gambaran bagaimana syarikat beralih ke model harga dinamik, semua faedah yang terlibat, dan bagaimana langkah ini mencerminkan semua yang telah dipelajari oleh SALT dari pengalamannya sendiri dan dari komunitinya.

2

Sumber: Saham Adobe

Semasa membeli keahlian SALT secara langsung dari SALT Lending, pengguna akan mendapat keuntungan dari kebijakan pengembalian dana yang kompetitif, dari “tidak ada had pembelian kuantiti pada harga yang disebutkan,” “tidak ada penurunan harga,” dan dari kemungkinan melihat kemas kini harga di papan pemuka peminjam dalam masa nyata.

“Tujuannya adalah untuk menawarkan harga yang kompetitif dan pengalaman yang mudah bagi pelanggan kami,Ketua Pegawai Eksekutif Bill Sinclair menyatakan.

Berdasarkan semua kejadian semasa, SALT dapat digambarkan sebagai contoh profesionalisme yang sempurna. Separuh pertama tahun 2018 adalah tempoh yang menarik bagi syarikat ini, dengan banyak naik turun, tetapi SALT berjaya bukan sahaja mengatasi semua rintangan dan rintangan sepanjang perjalanan, tetapi berjaya mengekalkan tahap evolusi yang mengagumkan di semua bidang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me