Pandangan Terperinci di Bakkt – Mengapa Semua Hype?

Sekiranya anda mengikuti cryptospace, sudah pasti anda pernah mendengar orang membincangkan Bakkt. Platform ini terus menjadi tajuk utama dan ada alasan yang baik untuk semua gembar-gembur ini. Selain menyediakan penyimpanan aset digital peringkat perusahaan, pelantar berupaya menjadi antara yang pertama menawarkan niaga hadapan Bitcoin.

Platform Bakkt adalah salah satu projek yang paling dinanti-nantikan di ruang kripto dan mudah dilihat mengapa. Pertama, pemilik Bursa Saham New York, ICE (Intercontinental Exchange Inc.), adalah pemaju projek ini. Pengalaman mereka dan rangkaian yang luas membantu menavigasi keperluan pelesenan yang rumit yang mesti dipenuhi oleh projek ini. Pada dasarnya, Bakkt mempunyai pengaruh untuk menjadikan produk unik mereka menjadi kenyataan.

Bakkt Crypto-Storage

Ketika cryptomarket berkembang dan firma pelaburan berskala besar memasuki ruang, terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk kedua-dua perkhidmatan ini. Firma pelaburan tradisional perlu mengetahui bahawa crypto mereka bukan sahaja disimpan dengan selamat tetapi diinsuranskan terhadap pencurian dan tindakan jahat lain. Pada dasarnya, platform ini memberikan keselamatan ini kepada penggunanya.

Crypto Thievery

Pencurian Crypto semakin meningkat. Satu yang baru diterbitkan belajar mendedahkan bahawa lebih daripada $ 1.7 bilion crypto dicuri pada tahun 2018 sahaja. Tambahan pula, lebih daripada $ 356 juta dalam bentuk crypto dicuri tahun ini setakat ini. Akibatnya, syarikat penyimpanan aset digital seperti Bakkt terus melihat peningkatan minat dalam perkhidmatan mereka.

Niaga Hadapan Bitcoin

Walaupun terdapat penundaan berulang, Bakkt tetap melakukannya tolak untuk niaga hadapan Bitcoin. Niaga hadapan adalah perjanjian untuk membeli aset tersebut dengan harga yang dipersetujui di kemudian hari. Apa yang menjadikan Bitcoin niaga hadapan sangat penting untuk ruang adalah kenyataan bahawa firma pelaburan berskala besar dapat menawarkan produk tersebut kepada pelanggan mereka tanpa menawarkan Bitcoin secara langsung. Syarikat pelaburan tradisional ini ingin memasuki ruang tersebut tetapi memerlukan lebih banyak peraturan sebelum mereka dapat menawarkan produk yang berkaitan dengan crypto kepada pelanggan mereka.

Bakkt - Pandangan Terperinci

Bakkt melalui Twitter

Strategi Niaga Hadapan Bitcoin

Bakkt akan menggabungkan strategi kontrak niaga hadapan berganda. Kontrak niaga hadapan pertama adalah niaga hadapan Bitcoin penyelesaian harian. Perjanjian ini membolehkan para pelabur untuk berinteraksi dalam pasaran “hari yang sama”. Produk ini membolehkan para peniaga masuk ke dalam tindakan niaga hadapan. Produk kedua yang ingin disatukan oleh syarikat itu ialah niaga hadapan Bitcoins bulanan. Niaga hadapan bulanan membolehkan pelabur berdagang melintasi keluk harga bergerak ke hadapan.

Pemantauan ICE

Untuk menjadikan konsepnya menjadi kenyataan, Bakkt menggabungkan sebilangan alat kewangan tradisional. Alat ini bertujuan untuk mengesan dan mencegah penyalahgunaan dan manipulasi pasaran. Kedua-duanya menjadi kebimbangan besar untuk cryptomarket semasa. Juga, semua kontrak akan dipinggirkan oleh ICE AS yang jelas dan perkhidmatan hak milik akan memastikan pematuhan semua niaga hadapan sepanjang kitaran hidup mereka.

Jalan Panjang

Bakkt pertama kali mengumumkan rancangan untuk menerbitkan niaga hadapan Bitcoin pada bulan Ogos 2018. Firma itu mengemukakan cadangannya kepada Suruhanjaya Perdagangan Hadapan Komoditi AS (CFTC) pada bulan Disember. Firma itu juga mengemukakan permintaan pengecualian pada waktu yang sama. Pengecualian, jika diluluskan, membolehkan Bakkt melindungi Bitcoin yang digunakan untuk menyelesaikan kontrak niaga hadapannya.

Menariknya, syarikat itu telah beroperasi sejak dulu lagi. Pegawai kerajaan menyebut beberapa sebab penangguhan tersebut. Sebab-sebab ini termasuk penutupan pemerintah yang bermula pada 22 Disember 2018, dan berlangsung hampir lima minggu. Malangnya, penutupan itu menyebabkan CFTC ditangguhkan dengan timbunan kerja dan lain-lain “keutamaan yang tinggi“Projek.

Untuk memburukkan lagi keadaan, para penganalisis menunjukkan bahawa CFTF masih perlu melepaskan cadangan Bakkt untuk semakan orang ramai. Langkah ini boleh memakan masa lebih dari tiga puluh hari dan dapat menunda tarikh pelepasan Bakkt yang diumumkan sebelumnya pada bulan Julai. Membincangkan kelewatan itu, pengarah CFTF, Amir Zaidi dengan cepat menunjukkan bahawa proses analisis untuk masa depan yang berkaitan dengan kripto jauh berbeza daripada aset tradisional kelas yang sama.

Bakkt yang Mencuba

Bakkt nampaknya mempunyai strategi yang sesuai dan pada ketika ini, anda dapat menjangka untuk melihat niaga hadapan Bitcoin datang ke bursa berhampiran anda. Jangkaan mengenai projek ini sangat mengagumkan. Selain itu, peniaga Bitcoin mengharapkan pam harga yang bagus sebaik sahaja produk ini memasuki pasaran. Buat masa ini, komuniti crypto menunggu kelulusan akhir Bakkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me