Crypto Market Daily (1.21) | Perhatikan risiko pembuangan setelah penggabungan BTC setiap jam dalam satu atau dua hari

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Kenaikkan 1H

Hari ini, BTC memasuki aliran penyatuan setelah penurunan jangka pendek. Dari analisis carta 1 jam, penurunan terbaru hanya mencerna beberapa kenaikan sebelumnya, dan pasaran masih memerlukan masa untuk menyatukan. Oleh itu, terdapat dua situasi terobosan yang mungkin berlaku pada masa ini. Yang pertama adalah menerobos bahagian atas saluran penyatuan, dan kemudian menyentuh sekitar $ 8,800 untuk waktu yang singkat dan kemudian jatuh kembali ke sokongan $ 8,450 atau bahkan $ 8,200. Terdapat kebarangkalian tertentu bahawa harga akan menerima momentum pemulihan berhampiran kedudukan ini. Kadang-kadang, jika kekuatan pemulihan lemah, $ 8,000 boleh menjadi kawasan terakhir untuk mendapatkan pembetulan. Senario kedua ialah secara langsung memecahkan bahagian bawah saluran dan menguji $ 8,450 secara langsung atau bahkan sokongan $ 8,200. Kejadian ini bermaksud bahawa pasaran tidak bersedia untuk pulih, dan kekurangan dana yang mencukupi pada titik-titik penting. Pelabur perlu sedar bahawa keadaan pasaran dari senario kedua mungkin bermaksud sokongan $ 8,000 akan diuji lebih cepat daripada senario pertama.

Watak Tahap:1D – kenaikkan

Ini adalah carta tahap harian BTC, penganalisis OKEx Neo percaya bahawa dalam beberapa hari akan datang, trend mungkin bergerak di antara $ 8000 ~ $ 9000 kerana pasaran memerlukan tempoh lain untuk menyatukan, untuk mengatasi kenaikan sebelumnya. Bahagian bawah penarikan balik ini tidak akan berhenti di atas $ 8600 kerana masih banyak pelabur yang menguntungkan tidak menutup dan pergi. Ini bermakna mereka mungkin menunggu puncak pemulihan seterusnya semasa penarikan balik ini kemudian pergi, kerana kita dapat melihat bahawa kedudukan panjang di bawah $ 8000 masih mempunyai jumlah yang besar. Oleh itu, $ 8000 ~ $ 8200 akan menjadi kawasan sokongan yang kuat dan harga dapat meningkat semula dengan kemungkinan besar.

Pelabur dapat memperhatikan beberapa posisi sokongan penting iaitu hampir $ 8450, $ 8200 dan $ 8000. Sekiranya harga tidak dapat menembus $ 8000, kawasan rintangan $ 9200 akan diuji lagi tidak lama lagi dan kemungkinan untuk menerobos lain kali.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 8750 Rintangan jangka sederhana:$ 8980

Sokongan Jangka Pendek:$ 8450 Sokongan jangka sederhana:$ 8200

ETH berkekalan kontrak

Watak Tahap: 4H-pemuliharaan

Ini adalah carta ETH 4 jam, mudah untuk melihat bahawa harga telah dicuba berkali-kali untuk memecahkan MA (30) tetapi gagal, ini bermakna MA (30) menjadi perlawanan yang berkesan baru-baru ini. Menggabungkan waktu yang terlalu lama dan tidak dapat menembus rintangan bermaksud penurunan akan datang, dan pelabur dapat memperlakukan bentuk kepala dan bahu selama 4 jam, sekarang bahu kanan sudah terbentuk, setelah itu jatuh lagi yang mungkin mendapat sokongan hampir $ 158 pertama, dan tempoh efektif mungkin bergantung pada keseluruhan pasaran, sukar untuk diramalkan baru-baru ini, kerana pasaran semakin hangat, kemungkinan kenaikan baru lebih besar.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 167 Rintangan jangka sederhana:$ 173.5

Sokongan Jangka Pendek:$ 164 Sokongan jangka sederhana:$ 158

XRP berkekalan kontrak

Watak Tahap:Penyatuan 4H

Kontrak berkekalan OKEx XRP: Tahap carta 4 Jam menunjukkan bahawa rintangan 1 yang hampir dengan $ 0.2365 telah ditembusi pada waktu pagi, dan harga yang meningkat hampir menyentuh rintangan 2, tetapi bear dengan cepat mendorongnya kembali ke bawah $ 0.2365. Sekarang menjadi rintangan lagi kerana berita baiknya adalah MA (30) mungkin tidak berkesan untuk menekan harga pada masa ini. Walau bagaimanapun, kemunduran masih perlu diteruskan tetapi ruang penurunan tidak besar kerana rata-rata bergerak mempunyai isyarat untuk terus stabil.

Pelabur hanya memperhatikan keberkesanan $ 0.2300 dan $ 0.2230 dalam beberapa hari akan datang.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 0.2360 Rintangan jangka sederhana: $0.2430

Sokongan Jangka Pendek: $0.2300 Sokongan jangka menengah:$0.2230

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me