Cara Membeli Monero (XMR) Dengan USD Dari Changelly

Monero (XMR) adalah cryptocurrency sumber terbuka (dapat diakses oleh semua orang) yang terutama tertumpu pada privasi dan desentralisasi. Monero adalah cryptocurrency peribadi, selamat dan tidak dapat dikesan. Dengan Monero, anda adalah bank anda kerana anda mengawal sepenuhnya dan bertanggungjawab terhadap dana anda. Akaun dan urus niaga anda dijaga keselamatan dan rahsia dari gangguan mata.

Dicipta pada bulan April 2014, Monero menggunakan lejar awam untuk merekod urus niaga sementara unit baru dihasilkan melalui proses perlombongan. Monero bertujuan untuk mengembangkan reka bentuk cryptocurrency semasa dengan mengaburkan pengirim, penerima, dan ukuran transaksi yang dilakukan pada blockchainnya serta menjadikan proses perlombongan lebih tidak terhad.

Konsensus yang diedarkan mengesahkan semua transaksi dan kemudian tidak dapat dikesan direkodkan di blockchain. Pihak ketiga tidak perlu dipercayai dan dipercayai untuk menjaga keselamatan Monero anda. Tumpuan pada privasi telah memikat penggunaan haram oleh orang-orang yang berminat untuk menghindari penguatkuasaan undang-undang. Proses perlombongan yang adil memungkinkan untuk membuang usaha penambangan dengan memulakan jalan pendanaan baru untuk penerbit dalam talian yang sah dan penggodam jahat yang secara diam-diam memasukkan kod perlombongan ke dalam platform seperti aplikasi dan laman web. Monero menampilkan penggunaan tandatangan dering, transaksi deringan persendirian, dan alamat rahsia untuk mengaburkan asal-usul, jumlah, dan tujuan setiap transaksi. Penyediaan semua faedah dan keuntungan cryptocurrency terdesentralisasi dibuat oleh Monero, walaupun tanpa sebarang konsesi privasi biasa.

Monero berharga $ 13.352 pada 1 Januari 2017. Setelah hampir setahun, kerana pertumbuhan nilainya yang pesat, ia kini $ 384.00 pada hari ini, 11 Januari 2018. Harga Monero melonjak ke paras tertinggi di atas $ 439.390 pada 21 Disember 2017 sementara harga serendah $ 10.495 pada 16 Januari 2017. Harga Monero pada akhir tahun 2017 ialah $ 348.25 memberikan kenaikan kepada Monero sebanyak 2508.223% pada tahun 2017. Pelaburan sebanyak $ 100 pada awal Tahun 2017 akan memperoleh anda lebih dari $ 2,500.00.

Cara Membeli Monero (XMR) Dari Changelly

Changelly tidak menerima wang tunai secara langsung di platform, tetapi anda boleh menggunakan kad debit yang disambungkan ke akaun bank anda atau kad kredit, Master Card atau Visa untuk membeli beberapa cryptocurrency di platform Changelly.

LANGKAH-LANGKAH UNTUK BERIKUT APABILA MEMBELI MONERO DENGAN KAD KREDIT USD

Beli Monero dengan kad kredit USD dengan hanya memasukkan jumlah dalam USD di halaman utama Changelly. Kadar masa nyata semua mata wang akan dilihat di sana termasuk harga Monero XMR. Kadar ini berubah seketika bergantung pada kenaikan atau penurunan jumlah duit syiling digital ini.

  • Di laman utama, pilih USD dari drop-down pada kotak pertama dan XMR di bahagian lain. Masukkan jumlah yang diinginkan untuk pembelian di bidang USD, jumlah Monero yang dapat Anda beli dengan USD yang Anda masukkan akan dihasilkan di bidang lain. Klik ‘Tukar!’.
  • Periksa jumlah, kadar anggaran dan klik pendahuluan ‘seterusnya’ ke langkah seterusnya.
  • Masukkan alamat penerima, tentukan dompet Monero anda. Anda mungkin perlu menambahkan ID pembayaran jika dompet anda memerlukannya. Jika tidak, ciri ini adalah pilihan, oleh itu, anda tidak perlu memasukkannya. Kemudian, klik seterusnya.
  • Semak semua maklumat yang diberikan dengan teliti untuk mengelakkan kesilapan sebelum diproses. Klik ‘Sahkan dan Lakukan Pembayaran’.
  • Anda diminta memasukkan butiran Kad Kredit anda di halaman ini. Untuk ini, masukkan nombor Kad Kredit anda, anda juga perlu memasukkan tarikh luput Kad Kredit / Debit anda dengan nombor CVC-nya, maklumat ini terdapat di bahagian belakang kad anda. Apabila semua butiran dimasukkan, klik pada butang Bayar. Ini akan menunjukkan jumlah dalam USD yang Changelly akan ditolak dari Kad Kredit anda.
  • Tunggu sebentar sehingga transaksi selesai.
  • Anda mendapat resit yang dikeluarkan setelah transaksi berjaya kerana ia menunjukkan ‘Transaksi selesai.’ Pastikan ID transaksi anda dicatat atas alasan keselamatan.

Anda harus mendapatkan Monero anda dalam Dompet Monero yang anda tentukan dalam masa maksimum 30 minit berikutnya. Pastikan alamat dompet yang anda masukkan betul dan juga alamat dompet yang tepat untuk Monero dan bukan untuk duit syiling yang lain. Kegagalan untuk memeriksa dan memasukkan alamat dompet yang sesuai akan membuat anda kehilangan duit syiling Monero anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me