RealBlocks mengumpulkan $ 3.1 juta untuk Tokenized Real-Estate Platform

Kenaikan Yang Mengagumkan

Syarikat Blockchain, RealBlocks, baru-baru ini mengumumkan penutupan pusingan pembiayaan terbarunya. Kenaikan yang berjaya ini menyaksikan RealBlocks menghasilkan $ 3.1 juta.

Pelbagai syarikat menyumbang kepada pembiayaan ini. Terutama, Science Inc., dan Morgan Creek Digital. Setiap syarikat ini mempunyai hubungan erat dengan sektor sekuriti digital, kerana mereka berusaha untuk mencapai kematangan industri yang berterusan.

Dengan pembiayaan ini, RealBlocks bertujuan untuk meneruskan pengembangan platform harta tanah berasaskan blockchain mereka. Sebagai sebuah syarikat, mereka telah menyedari kelebihan sekuriti digital yang disokong oleh aset dunia nyata seperti harta tanah. Oleh itu, mereka bertujuan untuk membawa, bukan sahaja aksesibilitas, tetapi kecairan ke pasaran harta tanah.

Yang juga termasuk dalam kenaikan gaji adalah Zelkova Ventures, Ulu Ventures, dan Usaha Merentas Budaya.  Semua firma modal teroka.

Ulasan

Setelah pengumuman dikeluarkan, perwakilan dari setiap syarikat bercakap mengenai perkara itu. Berikut adalah beberapa perkataan yang membentuk individu tersebut:

Perrin Quarshie, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif RealBlocks, dinyatakan,

“Dengan sokongan pelabur strategik kami, kami mempercepat pengembangan produk kami dan penggunaan teknologi blockchain untuk harta tanah, industri yang sebelumnya tidak melihat banyak inovasi. Ini adalah peluang yang baik untuk meningkatkan pengalaman pelaburan untuk kedua-dua penaja dan pelabur di samping meminimumkan gesekan sepanjang keseluruhan proses. “

Greg Gilman, Pembentuk bersama & Pengarah Urusan Science Inc.., dinyatakan,

“Kami melabur dalam RealBlocks kerana penggunaan teknologi blockchain ini mempunyai manfaat dunia nyata yang sesuai dengan model pelaburan kami. Kami percaya bahawa pasaran harta tanah, seperti hampir semua kelas aset, akan terus didorong oleh data dan digital atau asli digital, dan kami berharap dapat membina sejarah syarikat transformatif kami. “

Anthony Pompliano, Pengasas & Rakan kongsi Morgan Creek Digital, dinyatakan,

“2019 akan menjadi tahun yang sangat penting untuk projek blockchain. Setelah bertahun-tahun bereksperimen dan berkembang, pasaran mengharapkan syarikat-syarikat ini dapat menyelesaikan masalah sebenar sekarang. RealBlocks adalah salah satu pasukan yang mempunyai produk yang berfungsi dan telah menunjukkan bahawa mereka boleh melaksanakannya pada tahap yang tinggi – itulah salah satu sebab mengapa kita teruja untuk melabur. Salah satu tesis utama kami di Morgan Creek Digital adalah bahawa setiap stok, bon, mata wang, dan komoditi akan diberi token pada suatu masa nanti. RealBlocks telah mengembangkan penyelesaian yang akan membantu pemain terbaik dalam industri harta tanah menyertai revolusi blockchain. “

Sekatan Sebenar

Mereka yang berada di belakang RealBlocks mengasaskan syarikat itu pada tahun 2017, dengan ibu pejabat di New York. Yang terpenting, RealBlocks memudahkan pengumpulan modal. Mereka melakukannya melalui gabungan blockchain dan harta tanah. Melalui penerbitan sekuriti digital, RealBlocks menarik minat pelabur dan penerbit token keselamatan.

Operasi syarikat diterajui oleh pengasas, Perrin Quarshie – lulusan kedua Institut Teknologi Georgia dan Institut Teknologi Massachusetts.

Dalam siaran akhbar mereka, Quarshie secara ringkas menerangkan beberapa kelebihan platform RealBlocks. Dia menyatakan, “Platform kami juga memberi peluang untuk kecairan pasca penerbitan Pelabur akan dapat kredit dompet platform mereka dengan Mata Wang Digital / Fiat dan kemudian membeli token yang mewakili pemilikan harta tanah yang mendasari melalui penempatan peribadi. Melalui platform kami, para pelabur di seluruh dunia diberi kemampuan untuk melabur dan mengumpul dana untuk tawaran harta tanah dengan cekap tanpa komplikasi dan kos pendaftaran sekuriti awam yang berlebihan. “

Science Inc..

Science Inc. berpusat di Santa Monica. Yang terpenting, syarikat ini bertindak sebagai firma modal teroka, melabur dalam perniagaan yang menjanjikan. Contohnya termasuk syarikat seperti DollarShaveClub, Science Blockchain, dan lain-lain.

Selain memperincikan acara pendanaan, kami juga telah melihat Science Blockchain dalam beberapa bulan terakhir. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai projek ini, pastikan anda mengunjungi halaman senarai token di SINI.

Morgan Creek Digital

Morgan Creek Digital adalah cabang baru Pengurusan Modal Morgan Creek. Walaupun setiap cawangan berfungsi sebagai firma modal teroka, cabang baru ini mengkhususkan diri dalam sekuriti blockchain dan digital.

Cabang ini dibentuk pada awal 2018, dan dipelopori oleh Anthony Pompliano – tokoh terkemuka dalam industri.

Dalam Berita Lain

Pembiayaan yang dibincangkan di sini hari ini meneruskan aliran minat terhadap syarikat yang mengembangkan sektor sekuriti digital. Berikut adalah satu lagi contoh acara pendanaan yang berjaya:

Securitize Meningkatkan $ 12.75 juta dalam Siri A

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me