Laporan Bulanan Ekosistem OKB – April 2020

Pada bulan April, kami telah mencapai kemajuan besar dalam semua aspek pembinaan ekologi OKB – Convert Small Balances to OKB dilancarkan, 4 rakan baru berganding bahu dengan OKB, dan OKB disenaraikan di platform perdagangan global yang terkenal dengan pasangan perdagangan spot, perdagangan margin, dan perkhidmatan pinjaman.

Untuk memberikan kembali kepada OKBelievers, kami melancarkan kempen ulang tahun 2 tahun untuk menawarkan sejumlah 2 juta USD setara USD untuk dijual dengan diskaun 20%.

Pada masa yang sama, OKChain telah menjadi sumber terbuka di Github. Berdasarkan teknologi rantaian rentas maju, OKChain memungkinkan penyatuan yang lancar dengan pelbagai rantaian awam arus perdana, seperti Cosmos, BTC, dan ETH, dan lain-lain pada masa akan datang. Bukan hanya memastikan kebebasan setiap rantai, ekologi rantaian silang dan otonomi nod, urus niaga, dan pemindahan maklumat merentasi rantaian kini dapat dilakukan, tanpa penilaian diperlukan untuk menjalankan DeFi oleh mana-mana nod OKChain.

1. OKB mencatatkan kenaikan 40.5% pada bulan April, terus menduduki 10 teratas dalam nilai pasaran

Prestasi OKB pada bulan April

  • Harga OKB pada 1 April: 4,15 USDT
  • Harga OKB pada 30 April: 5.57 USDT
  • Harga tertinggi pada bulan April: 5.83 USDT
  • Kenaikan ibu pada bulan April: 40.5%

Cap pasaran OKB terus menduduki tangga 10 teratas pada peringkat, di mana nilai pasaran pada 2 April mencapai USD 1,296 bilion, rekod tertinggi pada bulan April. Selain itu, jumlah dagangan 24 jam pada 4 April adalah USD 291 juta, yang tertinggi sepanjang bulan.

Jumlah dagangan pasangan perdagangan OKB pada bulan April terutamanya berbanding dengan kripto utama, seperti BTC, ETH, USDT, dan USDK, di mana pasangan perdagangan USDT menyumbang 65.39%, dan USDK menyumbang 2.17%.

Pada bulan April, bilangan alamat OKB mencapai pertumbuhan yang stabil.

2. Empat rakan kongsi ekosistem baru dan satu hak istimewa dalaman ditambahkan

Pada bulan April, 4 rakan ekosistem baru mendarat di ekosistem OKB dan memperluas kerjasama dan aplikasi dalam dompet, transaksi, pembayaran, permainan, dll. Sehingga hari ini, rakan ekosistem OKB telah mencapai sejumlah 43 perniagaan.

Pada 2 April, OKB bekerjasama dengan penyedia protokol asas terkenal untuk permainan blockchain – BetProtocol, yang akan menyokong pengguna untuk menggunakan OKB dalam mempertaruhkan e-sukan & permainan sukan serta perkhidmatan lain yang berkaitan di platform permainan yang dikembangkan oleh BetProtocol.

Pada 3 April, WhaleEx, salah satu platform perdagangan terdesentralisasi terbesar di dunia, menjadi rakan ekologi global OKB dan secara rasmi melancarkan pasangan perdagangan OKB / USDT. Ia akan melancarkan perdagangan margin, pinjaman, pengurusan kewangan, dan perkhidmatan perdagangan lain untuk peniaga OKB.

Pada bulan April, OKB dan Dappbirds mencapai perkongsian ekologi untuk menyediakan pelbagai perkhidmatan kepada pengguna OKB, termasuk pembangunan rantai awam, perkhidmatan dompet, pengeluaran semula rantai Dapp, Defi, DEX, dan lain-lain. Pada masa yang sama, lebih daripada 4000+ Dapps di platform Dappbirds akan menyokong penggunaan OKB.

Ellipal, dompet perkakasan crypto generasi baru yang memberi tumpuan untuk memberikan penyelesaian dompet perkakasan sehenti, selamat untuk pengguna telefon bimbit, dan Dimension, pelanjutan penyemak imbas yang membolehkan semua pengguna Internet, membuat catatan yang disulitkan di laman rangkaian sosial, termasuk Facebook dan Twitter , telah menjadi rakan kongsi ekologi global OKB pada bulan April.

Pada 7 April, OKEx secara rasmi mengumumkan pelancaran perkhidmatan Convert Small Balances to OKB untuk menyokong pertukaran sejumlah kecil aset (kurang dari 0,001 BTC) ke dalam akaun OKB mereka, dan dengan cepat telah mendapat sokongan luas dari pengguna.

Pada 8 April, salah satu aplikasi dalaman OKB, DEP projek OKEx Jumpstart ke-11, dibuka untuk langganan. Harga sulungnya meningkat dua kali ganda selepas penjualan bermula.

Imej

3. OKChain menjadi sumber terbuka, rakan ekosistem merangkumi 5 bidang utama

Pada bulan April, OKChain berada dalam posisi untuk membangun ekosistem aplikasi blockchain baru, mencapai 100% sumber terbuka. Berdasarkan teknologi rentas rantai maju, OKChain akan menggunakan "alat alatan rentas" dan protokol lain pada masa akan datang untuk mencapai integrasi yang lancar dengan semua ekosistem rantai awam arus perdana, seperti BTC, ETH dan Cosmos.

OKChain terbuka dan terdesentralisasi, memberikan semua status dan hak yang sama di semua peserta. Setiap individu yang mengambil bahagian dapat menggunakan kemampuan mereka sepenuhnya, menerbitkan, dan menjalankan pelbagai aplikasi terdesentralisasi tanpa halangan. Tidak seperti “sistem cadangan” rantai awam tradisional, di mana setiap tindakan simpul memerlukan proposal untuk disampaikan kepada gabenor, OKChain melanggar peraturan ini dengan mengadopsi konsep “OpenDEX”. Apabila pelari nod mahu membina aplikasi terdesentralisasi, DEX, atau menyenaraikan pasangan perdagangan di OKChain, tidak diperlukan cadangan. Semua DEX berdasarkan OKChain dijalankan di rangkaian peer-to-peer blockchain, menjadikannya ekosistem tanpa kebenaran yang benar.

Berdasarkan reka bentuk teknologi rentas rantai, OKChain bertujuan untuk mempromosikan pelaksanaan ekologi aplikasi pelengkap dan mempelopori konsep pakatan perniagaan. Aplikasi teknologi blockchain berskala besar akan dipromosikan. Pada masa ini, fasa pertama pembinaan rakan kongsi ekologi telah selesai, yang melibatkan 5 arah kerjasama ekologi utama, termasuk rantai awam, dompet, penjelajah, kolam perlombongan, dan lain-lain.

4. OKB menyambut ulang tahun 2 tahun dengan 20% diskaun jualan

Bulan ini, kami meraikan ulang tahun ke-2 OKB dengan promosi pra-pesanan diskaun 20% untuk pengguna global kami, menawarkan 2 juta dolar AS yang setara dengan dolar dari pasaran untuk mengucapkan terima kasih kepada pengguna atas sokongan berterusan mereka terhadap OKB selama dua tahun terakhir.

Kemas kini Mingguan OKEx: 11 Apr - 17 Apr | Kemas kini Syarikat | OKEx ...

Mengikut harga pasaran rata-rata 24 jam, OKB didiskaunkan pada 3.52 USDT, iaitu 1.31 USDT lebih rendah daripada harga OKB tertinggi pada bulan tersebut (4.83 USDT).

5. Sepuluh acara komuniti untuk berjuta-juta pengguna di seluruh dunia

Selain daripada penjualan diskaun 20% OKB, kami juga mengadakan 10 acara menarik untuk pengguna OKB global kami. Ketua Pegawai Eksekutif OKEx Jay Hao ditemuramah oleh CoinTelegraph dan media dan komuniti terkenal lain.

Secara keseluruhan, peningkatan secara beransur-ansur dalam jumlah kes penggunaan OKB diperhatikan sejak beberapa bulan kebelakangan ini. Melalui usaha bersama dengan pasukan pengembangan, bersama dengan sokongan pemegang OKB, diramalkan OKB akan terus memperluas cakupan aplikasi pada tahun-tahun mendatang.

Sekiranya anda mempunyai cadangan mengenai OKEx, sila tinggalkan komen di bawah atau hubungi kami di [e-mel dilindungi] atau [e-mel dilindungi].

Ikuti OKEx pada:

Laman web: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me