Melabur dalam Invitae Corporation (NYSE: NVTA)

Invitae Corporation (NASDAQ: NVTA) adalah syarikat bioteknologi yang mencipta produk ujian genetik untuk keperluan berkaitan dengan penjagaan kesihatan. Matlamat Invitae yang dinyatakan adalah untuk berusaha mengadopsi pengujian genetik dalam penjagaan kesihatan seharian. Melalui penyelidikan dan pengembangan mereka, syarikat telah membuat produk yang membolehkan penyedia perkhidmatan kesihatan membuat keputusan yang lebih tepat mengenai perawatan pesakit. Ujian kos rendah, sangat dikurasi, dan tepat mereka telah menjadi salah satu alat ujian genetik yang paling dipercayai dan boleh dipercayai di pasaran sekarang.

Apa itu Invitae Corporation (NVTA)?

Invitae bermula sebagai anak syarikat Kesihatan Genomik, sebuah syarikat genomik yang ditubuhkan pada tahun 2000 yang memberi tumpuan kepada pengembangan ujian pengesanan barah. Invitae diciptakan pada tahun 2010 dan kemudian menjadi organisasi yang terpisah pada tahun 2012. Sejak itu, syarikat ini telah berkembang menjadi 800 pekerja dan memberikan sumber daya untuk mengembangkan alat ujian genetik yang berpatutan, tepat, dan dapat diakses. Ujian ini boleh dibuat baik oleh doktor yang bekerja dengan pesakit dengan masalah perubatan atau oleh individu yang sihat yang mungkin secara proaktif memeriksa keadaan keturunan. Dengan 1 dari 6 orang dewasa yang sihat berisiko menghadapi masalah kesihatan yang serius kerana genetik, pemeriksaan menjadi bahagian penting dalam penjagaan kesihatan. Syarikat ini mempromosikan pengesanan dan intervensi awal melalui produk mereka sebagai cara untuk mendorong perubahan gaya hidup dan meningkatkan pemantauan untuk mencegah keadaan kesihatan yang lebih serius daripada muncul di kemudian hari.

Untuk memastikan kos rendah, ujian biasanya disusun ke arah kawasan klinikal tertentu. Sebagai contoh, pemeriksaan untuk kawasan klinikal seperti barah keturunan atau penyakit jantung akan berharga $ 250 setiap ujian. Bagi mereka yang mungkin memerlukan proses penyaringan yang lebih holistik, ujian exome, yang memeriksa keseluruhan genom, tersedia dengan harga $ 1.250. Tiga produk utama Invitae adalah kit pemeriksaan kanser mereka, kit pemeriksaan kardio mereka, dan kit pemeriksaan kesihatan genetik holistik mereka.

Mengapa Invitae Corporation (NVTA) Perkara?

Invitae membezakan dirinya daripada pesaing dengan beberapa cara penting. Syarikat telah menjadikan ujian mereka sebagai sebahagian daripada perlindungan insurans dari banyak penyedia, dan sebagai hasilnya, kos untuk pengguna jauh lebih rendah dibandingkan dengan banyak perkhidmatan pengujian lain. Bagi mereka yang memerlukan ujian untuk memahami penyakit yang diwarisi atau gejala yang tidak dapat dijelaskan, doktor boleh membuat pesanan untuk pesakit secara dalam talian. Dengan anggaran 300 juta individu di seluruh dunia mempunyai perlindungan insurans yang merangkumi ujian genetik dari Invitae, penjimatan kos penggunaan sistem Invitae berbanding pesaing adalah salah satu faedah utama bagi bakal pelanggan. Selain daripada harga, faedah lain adalah portal pendidikan mereka dan ketersediaan kaunselor genetik. Tersedia tanpa kos tambahan, individu yang telah menjalani ujian dapat mengambil keputusan mereka selangkah lebih jauh dan berbicara dengan profesional dari dalam portal web Invitae mengenai hasilnya.

Dengan lebih dari 1 juta pesakit memilih Invitae untuk keperluan penjagaan kesihatan mereka, syarikat telah mengumpulkan data dan mengembangkan kerangka kerja untuk mengenal pasti segmen pasar yang dapat diatasi berdasarkan usia seseorang. Syarikat ini telah mengumpulkan pesakit ke dalam empat pasar yang dapat diatasi. Pasaran pertama yang dapat dikenal pasti adalah kanak-kanak berumur 0-17 tahun, yang akan menyaksikan individu menggunakan ujian genetik untuk ujian neonatal atau untuk menentukan sebab-sebab kelewatan perkembangan. Segmen seterusnya dari pasaran yang dapat dihubungi adalah berumur 18-40 tahun, yang mungkin mendapat manfaat daripada ujian genetik untuk rawatan seperti pembiakan dibantu dan pemeriksaan perinatal. Segmen ketiga, berumur 41-65 tahun, mungkin mendapat manfaat daripada ujian diagnostik yang mengenal pasti risiko genetik untuk penyakit dan ujian diagnostik lain. Akhirnya, pasaran 65+ adalah pasaran yang boleh dialamatkan terbesar, dianggarkan bernilai $ 63 bilion peluang di seluruh dunia. Individu ini mungkin mendapat manfaat daripada menggunakan ujian genetik untuk perkara seperti pemilihan terapi onkologi dan ujian garisan kuman.

Invitae Corporation (NVTA) Prospek?

Selama bertahun-tahun, inovasi syarikat membolehkan kos terus berkurang. Pada tahun 2015, satu sampel berharga purata $ 1,250 untuk dihasilkan. Lima tahun kemudian, kos telah diturunkan menjadi $ 274 sampel. Matlamat jangka panjang Invitae adalah untuk membuat pemeriksaan genetik sebagai “standard perawatan” untuk masalah yang berkaitan dengan kesihatan. Untuk melakukan ini, syarikat membuat sejumlah 11 pemerolehan strategik dengan jumlah keseluruhan $ 600 juta sejak awal. Bersama-sama, pemerolehan ini telah membawa pengalaman berpuluh-puluh tahun yang berkaitan dengan penjujukan dan analisis DNA kepada syarikat. Menyertakan pengetahuan ini ke dalam portfolio Invitae memungkinkan penyusunan idea baru dan inovatif yang konsisten, mengurangkan kos penyelidikan dan mempercepat garis masa untuk produk baru sampai kepada orang ramai.

Satu pemerolehan utama yang perlu disebutkan adalah perjanjian Jun 2020 untuk memperoleh ArcherDX, sebuah syarikat yang mengkhususkan diri dalam ujian kanser. Syarikat ini memiliki teknologi yang bukan hanya dapat mengesan risiko keturunan dari barah, tetapi juga memungkinkan kemampuan pesakit barah untuk memeriksa kemungkinan masalah genetik yang akan mengganggu perubatan atau pilihan rawatan lain. Jenis pemahaman ini sangat membantu syarikat farmaseutikal yang menjalankan ujian klinikal. ArcherDX juga akan dapat memanfaatkan Invitae dengan membawa hubungan mereka yang ada dengan nama-nama farmasi besar seperti AstraZeneca dan Bayer. Syarikat itu menganggarkan bahawa jumlah pasaran yang dapat dialamatkan yang telah dibuka akibat pemerolehan ini adalah sekitar $ 45 bilion.

Tempat Membeli Invitae Corporation (NVTA) Stok

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Invitae Corporation (NYSE: NVTA) Melabur dalam Invitae Corporation (NYSE: NVTA) Melabur dalam Invitae Corporation (NYSE: NVTA)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Invitae beroperasi dalam industri yang sangat mengganggu yang dapat mengubah cara kita berfikir tentang penjagaan kesihatan dalam beberapa tahun. Perkembangan baru sedang diteliti dan diuji setiap hari yang dapat mengurangkan risiko penyakit serius seperti barah dan penyakit jantung. Produk Invitae sangat dipercayai oleh kedua-dua pengamal penjagaan kesihatan yang bekerja dengan pesakit dan juga individu yang sihat yang ingin mendapat maklumat lebih baik mengenai faktor risiko mereka. Seiring bertambahnya usia kita, keperluan teknologi ini akan menjadi lebih penting.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me