Segitiga Konvergensi Bentuk Bitcoin, Pullback Bawah Mendapat Sokongan Sekitar $ 6,950: Crypto Market Daily

Khamis, 23 April: kebanyakan cryptocurrency teratas melihat keuntungan sederhana hingga sederhana selama 24 jam terakhir.

Bitcoin (BTC) terus melayang lebih dari $ 7,000, menyaksikan pertumbuhan 1.5 peratus pada hari itu.

Ethereum (ETH) naik 3.4 peratus, menyaksikan pertumbuhan kedua terbesar dari sepuluh syiling teratas.

XRP Ripple hanya memperoleh 0.6 peratus selama 24 jam terakhir, masih diperdagangkan di bawah $ 0.19.

$ 7,200 sukar ditembusi dengan jumlah semasa

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Setelah Bitcoin ditekan oleh kawasan rintangan antara $ 7,200- $ 7,300, trend menurun kembali pagi ini dan kini mendapat sokongan pada $ 7,050. Selama dua jam terakhir, tren menyaksikan isyarat pemulihan, tetapi ruang terhad, kerana tidak mudah untuk menembus $ 7.200 dengan tahap volume semasa.

Lingkaran merah pada carta 1 jam di atas menunjukkan bahawa sejak harga mencapai puncak pada $ 7,470 pada 7 April, bahagian atas setiap kenaikan berikut adalah lebih rendah – mencecah sekitar $ 7,300 dan kemudian $ 7,200.

Lingkaran hijau menunjukkan bahawa bahagian bawah tarik balik setiap jam juga lebih tinggi daripada yang sebelumnya, sekitar $ 6,450 dan kemudian $ 6,750.

Terdapat ciri klasik pola segitiga penumpuan. Oleh itu, dapat diramalkan bahawa tahap penarikan balik pada tahap ini mungkin mendapat sokongan sekitar $ 6,950. Pelabur harus perhatikan bahawa jika penarikan balik atau kenaikan kembali bergerak lebih tinggi atau lebih rendah daripada bahagian atas atau bawah sebelumnya, ini mungkin bermaksud bahawa trend seterusnya akan dapat dilihat pada tahap harian.

Kawasan bergerak Bitcoin menyempit antara MA (30) dan MA (60)

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta 1 hari Bitcoin masih menunjukkan bahawa pada masa ini trend tidak mematahkan sokongan MA (30) atau rintangan MA (60). Namun, kawasan bergerak semakin menyempit, yang bermaksud bahawa penembusan itu boleh berlaku dalam beberapa hari mendatang.

Peniaga perlu mengesahkan bahawa penembusan itu tidak masuk akal sebelum memasuki pasaran. Dua keadaan boleh muncul semasa pelarian. Dalam keadaan 1, trennya kuat dan kemungkinan lebih daripada satu pertiga dari candlestick pecah pertama akan terbentuk di atas MA (60). Sukar untuk tren kembali ke kawasan sebelumnya dalam keadaan ini. Jika tidak, jika hanya terdapat kurang dari satu pertiga dari candlestick di atas MA (60), ini mungkin bermaksud bahawa pecahnya lemah dan mungkin itu adalah perangkap. Prinsip yang sama berlaku jika jatuh di bawah MA (30).

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,200
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,300
 • Sokongan jangka pendek: $ 7,050
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,950

Sokongan MA (30) ETH perlu dibuktikan

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

MA ETH (30) telah terbukti menjadi sokongan yang berkesan selama tiga jam terakhir. Namun, masih memerlukan masa untuk membuktikan kekuatan sokongan kerana tempoh pengesahan sudah singkat.

Walau bagaimanapun, walaupun trend pernah mencecah $ 187, yang sedikit lebih rendah daripada paras tertinggi baru-baru ini sekitar $ 189, kekuatan kenaikkan ETH belum meningkat ke tahap yang kuat sehingga sekarang. Tenaga pulih kurang.

Sekiranya tren turun di bawah $ 175 sekali lagi pada hujung minggu ini, kemungkinan akan membentuk corak double top dan harganya boleh menguji $ 166. Sebaliknya, jika harga masih boleh stabil pada $ 180 setelah penarikan balik, kenaikan semula untuk menguji $ 189 adalah mungkin dalam keadaan ini.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 183
 • Rintangan jangka sederhana: $ 187
 • Sokongan jangka pendek: $ 178
 • Sokongan jangka sederhana: $ 175

XRP mempunyai sokongan pada $ 0.1855

Data Pertukaran Kekal 4H XRP / USD. Sumber: OKEx.com

Seperti yang ditunjukkan oleh carta 4 jam XRP, trend sementara disokong oleh $ 0.1855 setelah menerobosnya semalam. Walau bagaimanapun, corak tukul terbalik yang terbentuk dua jam yang lalu memberikan isyarat lemah terhadap lembu. Rintangan sekitar $ 0.1920 cukup sukar pada masa ini.

Tahap kelantangan juga menurun ke paras terendah baru-baru ini dan pertumbuhan mungkin berlaku pada bila-bila masa pada waktu malam. Dari pandangan tahap rintangan dan sokongan semasa, kemungkinan besar akan jatuh, tetapi trennya mungkin pulih tanpa menyentuh $ 0.1780 jika jumlah penurunan tidak dapat terus meningkat.

Bagi pelabur jangka pendek, kerana jarak bergerak semakin mengecil, dan XRP adalah duit syiling yang turun naik secara drastik, penting untuk diingat bahawa anda tidak boleh menahan terlalu lama dan menetapkan stop loss yang sesuai.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1920
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1950
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1855
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1780

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me