Pelombong Bitcoin Mengantisipasi Musim Hujan kerana Harga Tetap Di Bawah $ 10K: Crypto Market Daily

Pada waktu akhbar (11:00 UTC), Bitcoin (BTC) diniagakan hampir $ 9,800 dan turun 0,25 peratus dalam tempoh 24 jam terakhir, mengikut Harga Indeks BTC OKEx. Pada masa ini, jumlah permodalan pasaran cryptocurrency meningkat 0.1 peratus dan dominasi BTC berada pada tahap 66.7 peratus CoinGeckoData.

Mata wang kripto besar akan menyimpang – dengan Ethereum (ETH) turun 0.12 peratus dan Litecoin (LTC) naik 0.42 peratus.

Papan Indeks Token OKEx (mulai 11:00 UTC). Sumber: OKEx

Di bawah Maklumat Coin OKEx, ORBS adalah yang mendapat keuntungan tertinggi selama 24 jam terakhir dengan pulangan 18.16 peratus. Pencatat keuntungan lain adalah DEP dan THETA.

APM adalah yang paling rugi dalam 24 jam terakhir – kehilangan 14.23 peratus dari nilainya.

Keuntungan Teratas Perubahan 24H Kerugian Teratas Perubahan 24H
ORBS / USDT 18.16% APM / USDT -14.23%
DEP / USDT 17.35% DGB / USDT -12.85%
THETA / USDT 16.10% KCASH / USDT -8.47%

Keuntungan Teratas & Kerugian (USDT) selama 24 jam terakhir. Sumber: OKEx

Penurunan kesukaran perlombongan Bitcoin boleh meningkatkan harga

Mengikut Pautan OK penyemak imbas blockchain, Bitcoin berubah kesukaran pada 10:06 waktu Hong Kong, hari ini. Kesukaran rangkaian Bitcoin menurun sebanyak enam peratus kepada 15.14T.

Sejak 2011, ada 264 penyesuaian kesukaran, 48 daripadanya merupakan penyesuaian ke bawah. Penyesuaian ke bawah lebih dari enam peratus telah berlaku 15 kali – mengambil 31,25 persen secara keseluruhan, per BeatleNews data.

BeatleNews menambah bahawa harga BTC telah meningkat hampir 50 peratus atau lebih sebulan setelah setiap penyesuaian kesukaran menurun lebih dari enam peratus – kecuali yang berlaku pada 7 November 2019. 

Musim hujan masih belum tiba

Oleh kerana harga elektrik sangat penting bagi pelombong, musim hujan di wilayah barat daya China akan menentukan apakah mungkin ada kehidupan kedua bagi pelantar perlombongan yang lebih tua, seperti Antminer S9.

Mengikut BlockBeats lapor, banyak pelombong mengatakan bahawa mereka masih menunggu musim hujan. Kerana suhu tinggi di Provinsi Sichuan hari ini, permintaan hidup untuk elektrik telah meningkat dengan mendadak – yang menyebabkan pemindahan elektrik dari perlombongan Bitcoin untuk memastikan penggunaan elektrik harian oleh penduduk.

Di F2Pool laman web, ia menyatakan bahawa beberapa kolam perlombongan dapat memberikan $ 0.032 / kWh pada musim hujan. Di bawah kos elektrik ini, beberapa pelantar S9 boleh kembali ke perlombongan yang menguntungkan.

Pelabur institusi yang masuk dengan infrastruktur bertambah baik

Seperti yang kita perhatikan di Crypto Market Daily semalam, ada tanda-tanda jelas Wall Street memasuki pasaran Bitcoin. Sejak seminggu yang lalu, minat terbuka opsyen CME meningkat menjadi tinggi sepanjang masa – hampir $ 150 juta.

Lonjakan besar dalam Kepentingan Terbuka Opsyen Bitcoin CMI (OI) telah mendedahkan bahawa peniaga institusi telah bertaruh lebih banyak dalam bidang crypto. Opsyen keseluruhan OI telah mengambil 14 peratus daripada jumlah bahagian pasaran, per Skew data, sehingga semalam.

OI yang meroket dapat dijelaskan oleh kemungkinan lebih banyak pelanggan institusi memegang jawatan jangka panjang.

Jumlah Minat Terbuka Pilihan BTC. Sumber: Skew

Oleh kerana lebih banyak pelanggan institusi telah memasuki CME dan Bakkt, cabaran keselamatan dibincangkan lagi. Peretasan beberapa bursa di seluruh dunia telah mengancam beberapa pelabur. Sebagai contoh, Binance adalah digodam untuk lebih daripada 7,000 bitcoin setahun yang lalu.

Arca dalam laporan terbarunya bahawa CME menawarkan sedikit yang diketahui "Pertukaran Fizikal" pilihan – yang merupakan perjanjian dua hala antara rakan niaga yang membolehkan seseorang menyelesaikan kedudukan panjangnya dengan bitcoin sebenar.

Pertukaran kripto yang dihantar secara fizikal berasaskan Bakkt di New York mengumumkan perlindungan insurans baru dan telah dilapor bahawa ia mempunyai 70 pelanggan institusi. Pembangunan infrastruktur ini juga akan membantu menarik lebih banyak pelabur institusi.

Analisis Teknikal Bitcoin

Per harga OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD20200626), Bitcoin masih berjalan dalam julat $ 9,280 hingga $ 10,200, dalam jangka pendek, dan masih dalam saluran menaik. Selagi sokongan $ 9,280 bertahan, trend jangka pendek harus dikuasai oleh kenaikan harga.

Oleh kerana jumlah dagangan yang tidak berubah untuk perdagangan intraday, mengejar harga dalam aliran menaik mungkin sangat berisiko. Kami menjangkakan jarak sempit akan berakhir pada bulan Mei, berakhir selewat-lewatnya.

Carta 4H Futures OKEx BTC Futures (BTCUSD0626). Sumber: OKEx

Analisis Teknikal Ethereum

Untuk Futures Quarterly OKEx Ethereum (ETHUSD0626), $ 205 adalah tahap sokongan utama untuk perdagangan jangka pendek. Sekiranya kita tidak dapat melihat penembusan harga di atas $ 220 dengan jumlah yang besar, ia mungkin menjadi perangkap lembu.

Kami masih tidak dapat melihat trend bebas dalam harga eter.

Carta 4H Futures OKEx ETH Futures (ETHUSD0626). Sumber: OKEx

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me