Bitcoin Jatuh Ke Zon Perdagangan Intensif Sekitar 2019 Bawah: Crypto Market Daily

Pasaran kripto mendapat tekanan hebat hari ini, 12 Mac, kerana cryptocurrency teratas melihat kerugian dua digit sejak 24 jam yang lalu.

Bitcoin (BTC) mengalami paling sedikit daripada sepuluh syiling teratas, turun hampir 6 peratus pada hari itu dan diperdagangkan sekitar $ 7,300 pagi ini. 

Ethereum (ETH) mengalami kerugian yang lebih teruk, kehilangan cengkaman pada tanda sokongan $ 180 dan menjunam lebih 15 peratus dalam tempoh 24 jam terakhir. Cryptocurrency kedua terbesar dengan permodalan pasaran kini diperdagangkan sekitar $ 170.

Pertukaran Kekal BTC / USD

Carta 4H Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Souce: okex.com

Melihat carta 4-H Bitocin, kami melihat bahawa tahap sokongan $ 7,700 tidak berkesan dan harga jatuh di bawahnya hanya dalam satu jam pada awal pagi 12 Mac.

Sebenarnya, harga sudah memberi isyarat jatuh setelah gagal menembus $ 8,000 lagi pagi ini, dan arah bergerak bermaksud ramalan kami dari semalam tidak dapat dipenuhi. Seiring dengan kegagalan dua bahagian bawah, sentimen pasaran akan menjadi lebih buruk.

Carta volum perdagangan memberitahu kami alasan penurunan harga: walaupun jumlah penjualan aktif menurun, kekurangan dana membeli adalah faktor utama yang membuatnya sehingga tahap penjualan dana yang rendah dapat menyebabkan penurunan besar. Pelabur mula berhati-hati dan pesimis.

Berita baik untuk bulls adalah bahawa julat $ 7,000- $ 7,700 adalah zon perdagangan intensif dan membentuk kawasan bawah pada akhir 2019. Kawasan sokongan ini akan menjadi yang terkuat, menjadikannya saat yang tepat untuk membeli beberapa tempat.

Peniaga menjangkakan $ 7,000 sebagai tahap sokongan seterusnya

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Souce: okex.com

Mari ubah pandangan kita ke carta 1 hari. Seperti yang telah kami nyatakan pada carta di atas dengan anak panah, anda dapat melihat bahawa BTC bergerak untuk menyatakan corak kepala dan bahu sepenuhnya. Sekiranya $ 7,000 dapat menjadi bahagian bawah lain pada masa akan datang, tahap pemulihan harian boleh diharapkan.

Jumlah jualan harian juga menunjukkan trend yang lemah, tetapi masih berada pada tahap pertengahan untuk hari ini. Adalah mungkin untuk mencapai julat harga berhampiran tahap $ 7.000 dalam jangka pendek, dan pemulihan mungkin berlaku jika harga dapat stabil di sana selama sekitar satu minggu.

Harap maklum bahawa jika harga pecah di bawah $ 7000, kami akan mempunyai dua senario yang mungkin: jika ia adalah penembusan yang salah, pemulihan akan berlaku dengan segera; atau jika ia adalah rehat sebenar, disertai dengan jumlah jualan yang besar, maka pasaran beruang sebenar akan tiba.

Peniaga harus memperhatikan keberkesanan kawasan ini antara $ 7,000- $ 7,700 minggu ini.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan Jangka Pendek: $ 8.000
 • Rintangan Jangka Menengah: $ 7,700
 • Sokongan Jangka Pendek: $ 7,250
 • Sokongan jangka sederhana: $ 7,000

Pertukaran Kekal ETH / USD

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: okex.com

Berbanding dengan BTC, ETH jatuh lebih banyak sejak beberapa hari kebelakangan ini. Tempoh kerugian semasa hampir menghapuskan semua keuntungan ETH sejak awal tahun 2020. Syiling ini menembusi di bawah sokongan kuat $ 180, yang bermaksud bahawa panik semakin tinggi.

Carta volum perdagangan menunjukkan bahawa jumlah penjualan yang besar masih ada di pasaran ETH dan jumlah lambakan untuk hari ini lebih tinggi daripada yang sebelumnya. Oleh itu, sukar untuk menentukan lokasi bahagian bawah sehingga kelantangannya mengecil.

Trend semasa boleh menunjukkan bahawa tahap sokongan berkesan seterusnya adalah sekitar $ 155- $ 160. Sekiranya duit syiling dapat stabil di sini, mungkin ada peluang untuk pemulihan, atau harga mungkin bergerak ke bawah untuk menguji $ 140.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan Jangka Pendek: $ 177
 • Rintangan jangka sederhana: $ 185
 • Sokongan Jangka Pendek: $ 160
 • Sokongan jangka sederhana: $ 155

Pilihan pedagang: TRX / USD Perpetual Swap

Data Pertukaran Kekal 4H TRX / USD. Sumber: okex.com

Trend TRX bergerak mengikut siklus bersepadu dari bullish ke bearish. Volume beli telah meningkat secara beransur-ansur semasa tren kenaikan, dan jumlah penjualan menurun secara beransur-ansur semasa aliran menurun.

Berbanding dengan BTC dan ETH, tahap kelantangan TRX sangat berkurang, dan harganya hampir bergerak berhampiran tahap tercatat paling rendah. Oleh itu, peluang pemulihan akan lebih tinggi untuk duit syiling ini.

Walau bagaimanapun, prasyarat pemulihan adalah bahawa pasaran harus stabil, atau mungkin untuk membuat rendah baru di masa depan.

Pelabur harus mencatat kekuatan sokongan sekitar $ 0.01300, trend boleh berlaku sebaliknya jika berkesan.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.01450
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.01540
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.01300
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.01200

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me