10 Ramalan Teratas Harga Bitcoin Masa Depan

Selepas Bitcoin hampir mencapai harga rekodnya pada minggu-minggu terakhir 2017, banyak yang membuat spekulasi apakah pertumbuhan serupa akan berlaku lagi. Walaupun ada yang percaya bahawa Bitcoin tidak akan melihat pertumbuhan terlalu cepat, beberapa pelabur dan penganalisis crypto meramalkan bahawa harga BTC akan meningkat tahun ini.

  1. Kay Van-Petersen: BTC akan menjadi $ 100,000 menjelang Disember 2018

Kay Van-Petersen, seorang penganalisis di Bank Saxo, percaya bahawa Bitcoin boleh mencapai $ 100,000 pada tahun 2018, juga menambah bahawa duit syiling saingan lain juga dapat mengunggulinya.

Van-Petersen meramalkan pada bulan Disember 2016 bahawa Bitcoin akan mencapai tahap $ 2,000 pada tahun 2017. Pada masa ramalannya, Bitcoin diperdagangkan di bawah $ 900. Harga Bitcoin melepasi $ 2,000 pada bulan Mei seperti yang dinubuatkan oleh penganalisis Saxo Bank.

“Pertama, anda boleh berpendapat bahawa kami telah melakukan pembetulan yang betul dalam Bitcoin, ia telah menarik kembali 50 persen pada satu titik, yang sihat. Tetapi kita masih belum melihat kesan penuh kontrak niaga hadapan, ”kata Van-Petersen.

Kontrak niaga hadapan Bitcoin dilancarkan tahun lalu oleh CME dan CBOE. Pelancaran itu dianggap sebagai taktik untuk menarik lebih banyak pelabur institusi ke pasaran cryptocurrency dan untuk menambahkan kesahihannya. Van-Petersen percaya bahawa lebih banyak institusi akan terlibat seiring berjalannya waktu, menggambarkannya sebagai proses yang perlahan dan stabil.

Untuk Bitcoin mencecah $ 100,000, ia memerlukan kenaikan lebih dari 635 peratus dari harga semasa $ 13,601.43. Perlu juga diperhatikan bahawa Van-Petersen sebelumnya telah menyatakan bahawa ambang $ 100,000 dapat memakan waktu hingga sepuluh tahun untuk dicapai.

Walaupun Bitcoin telah diperdagangkan sejak awal tahun ini, Van-Petersen menyatakan bahawa Bitcoin cenderung untuk berdagang di sekitar tahap tertentu yang biasanya diikuti dengan “re-rate”.

“Saya tidak akan terkejut jika ia adalah sesuatu yang kita lihat. Ini semacam membina landasan, kemudian akan dinilai semula sedikit lebih tinggi. “

  1. Jeet Sighn – BTC akan mencapai sekurang-kurangnya $ 50,000 pada tahun 2018

Jeet Singh, seorang pengurus portfolio cryptocurrency selama enam tahun kebelakangan ini, mendakwa bahawa sangat biasa bagi mata wang digital berayun antara 70 hingga 80 peratus dari harga rekod awal mereka.

Semasa dia bercakap di Forum Ekonomi Dunia di Davos, dia membandingkan mata wang digital seperti Bitcoin dan Ripple dengan gergasi teknologi awal seperti Microsoft.

“Sekiranya anda melihat Microsoft atau epal, ketika mereka mengedar saham mereka sangat tidak menentu kerana pasarannya tidak matang, “jelasnya.

Singh menjelaskan bahawa turun naik pasaran mungkin menyangkut pedagang cryptocurrency yang lebih baru, tetapi pelabur yang lebih tua tidak berkongsi kebimbangan mereka, kerana mereka terbiasa dengan turun naik biasa ini.

Dia juga menyatakan bahawa dia yakin cryptocurrency akan digunakan dalam urus niaga lebih kerap pada bulan dan tahun akan datang.

“Tidak ada banyak vendor sekarang yang menerima cryptocurrency, tetapi terdapat penggunaan besar di pasaran gelap,” katanya.

Penerapan bermula terutamanya di negara-negara dengan ekonomi dan mata wang yang tidak stabil, tetapi ini akan meluas ke industri dan negara lain, katanya. Dia juga menyatakan bahawa di kalangan petani kopi dan tembakau tampaknya ada tingkat penggunaan yang tinggi.

“Di negara yang berlainan, Bitcoin mempunyai kelayakan yang berbeza,” katanya. Ini adalah komoditi di AS, mata wang di Switzerland “tetapi bagi saya harganya lebih dari sekadar mata wang.”

Singh meramalkan bahawa “bitcoin pasti dapat melihat $ 50,000 pada tahun 2018” walaupun “kita mungkin akan melalui masa turun naik yang menderita.”

  1. Dan Morehead- $ 20,000 menjelang Disember 2018

Dan Morehead, Ketua Pegawai Eksekutif PT Modal Pantera, dana lindung nilai cryptocurrency bernilai $ 1 bilion, telah membuat spekulasi bahawa pasaran crypto dapat mencapai “$ 40 trilion” dalam sepuluh tahun akan datang.

 “Ini pasaran yang menarik … pasaran $ 400 bilion yang tidak dimiliki oleh siapa pun … kita tidak pernah melihatnya sebelumnya … industri secara keseluruhan dapat dengan mudah mencapai $ 4 trilion, $ 40 trilion pasti mungkin … Ini adalah ramalan sepuluh tahun, itu tidak akan berlaku berlaku dalam semalam. “

Morehead menyatakan bahawa penyenaraian niaga hadapan kripto CBOE dan CME dari tahun lalu boleh menjadi salah satu cara untuk “berpotensi menjadi pendek dengan pelaburan aset kripto” ketika pasaran berkembang. Walaupun begitu, dia memperkirakan peningkatan minat Wall Street untuk berurusan dengan perdagangan kripto akan mewujudkan “pasaran pinjaman kripto yang bersemangat dalam dua belas bulan.”

Morehead menunjukkan bahawa pasaran kini kembali 25 persen sejak kejatuhan 2018 yang pertama, dan meramalkan bahawa harganya akan mencapai rekod baru dalam tahun ini.

“Bitcoin telah turun di bawah purata bergerak 200-hari, dan itu penting kerana mata wang telah meningkat pada 170 peratus setahun selama enam tahun … ia turun 65 peratus sejak tertinggi, dan jika anda masing-masing meletakkan 100 dolar dari empat kali ia menyentuh purata bergerak 200 hari, anda akan mendapat pulangan 285 peratus … ini adalah pembelian menjerit sekarang. “

Dalam penampilan baru-baru ini di podcast Unchained, pengasas modal Pantera menjelaskan bagaimana Bitcoin akhirnya dapat mencapai $ 42,000 pada akhir tahun semasa. Ini sejajar dengan ramalan lain yang dibuat oleh penganalisis dan pakar lain. Dia juga telah menyebutkan bahawa mata wang digital akhirnya akan mencapai $ 356,000 atau sekurang-kurangnya berpotensi untuk melakukannya. 

Baginya, Bitcoin akan mencapai tahap harga itu kerana trend semasa yang sedang diikuti oleh mata wang digital di pasaran. Akhirnya, terdapat banyak perkembangan teknologi penting dalam rangkaian Bitcoin yang akan membantu harga terus meningkat pada masa akan datang. 

Satu lagi peristiwa penting yang akan membantu Bitcoin mencapai tahap tertinggi adalah dana yang diperdagangkan pertukaran (ETF). Morehead percaya bahawa ETF memerlukan masa yang lebih lama sebelum diluluskan. Sekiranya itu diluluskan, Bitcoin akan sangat menggembirakan.

  1. Arthur Hayes – BTC akan mencecah $ 50,000 pada akhir 2018

Arthur Hayes, pengasas bersama, dan CEO BitMEX, menyatakan bahawa dia yakin nilai Bitcoin akan mencapai $ 50,000 pada akhir tahun 2018.

Hayes juga merupakan bekas pekerja ekuiti Citigroup dan Deutsche Bank. Dia menyebut bahawa alasan untuk mewujudkan operasi asas BitMex di Hong Kong adalah kerana dia berpendapat bahawa pasaran Asia lebih menerima ketika berdagang dengan cryptocurrency. Dia juga berpendapat bahawa perdagangan aset digital adalah industri yang lebih “mapan” di Asia Utara.

“Asia menguasai kripto kerana mereka sangat biasa untuk memperdagangkan aset digital. Korea Selatan telah memperdagangkan barang digital yang berkaitan dengan permainan selama dua dekad. Apabila anda beralih ke mata wang digital berasaskan wang semata-mata, mereka memahaminya secara budaya, sehingga mereka dapat masuk dengan cepat, ”kata Ketua Pegawai Eksekutif BitMEX.

Ketika diminta memberikan ramalan harga Bitcoin dalam wawancara, Hayes mengatakan ia berpotensi mencapai $ 50,000 sebelum akhir tahun ini. Mengenai kesungguhan ramalannya, Hayes berkomentar bahawa:

“Ini tugas saya untuk membuat ramalan. Sama ada mereka betul atau salah, itu tidak menjadi masalah bagi saya. “

  1. Tom Lee – BTC akan mencecah $ 25,000

Thomas Lee, pengasas bersama Tabung dana, telah menyatakan dalam banyak keadaan bahawa dia yakin Bitcoin akan pulih. Dalam beberapa siri tweet, dia menunjukkan bahawa carta pemulihan Bitcoin selalu mempunyai bentuk-V dan kemungkinan besar harganya akan naik lagi. Dia meramalkan bahawa Bitcoin akan mencapai puncaknya tahun ini pada $ 25,000.

Dia percaya bahawa faktor terbesar yang akan menyumbang kepada pertumbuhan ini adalah peningkatan penglibatan pelabur institusi dalam pasaran crypto.

“Saya fikir pelabur institusi telah mendapat banyak minat, dan mereka belum benar-benar memasuki crypto kerana masih ada beberapa ketidakpastian peraturan. Tetapi semacam peruntukan muktamad ke dalam crypto sebagai kelas aset akan menjadi alasan kuat mengapa bitcoin mengumpul. “

Selanjutnya, data sejarah dari Fundstrat juga menyokong ramalannya yang bersemangat:

“Dari segi sejarah, sepuluh hari merangkumi semua prestasi dalam satu tahun harga Bitcoin,” katanya. “Sekiranya anda mengambil masa sepuluh hari itu, Bitcoin turun 25 peratus setahun. Begitu menyedihkan kerana merasakan Bitcoin berharga $ 8,000, kenaikan dari $ 8,000 ke $ 25,000 akan berlaku dalam beberapa hari. “

Sehingga kini, ramalan Lee cukup tepat, termasuk tekanan penjualan cukai yang mempengaruhi harga Bitcoin hingga suku pertama 2018.

Sudah tentu, terdapat banyak ramalan lain mengenai harga Bitcoin, lima teratas ini hanyalah puncak gunung es. Satu nasihat walaupun; jangan mendasarkan keputusan perdagangan anda pada ramalan sahaja.

The Binance Ketua Pegawai Eksekutif juga mempunyai beberapa perkara yang perlu disebutkan mengenai harga Bitcoin, lebih lanjut mengenai perkara itu yang anda dapati di sini.

Di Twitter, Lee menulis bahawa tweet Trump mengenai Bitcoin dan Libra meningkat untuk pasaran cryptocurrency. Dia menjelaskan bahawa terdapat, paling banyak, 1% dunia yang benar-benar mengikuti cryptocurrency yang bermaksud 99% tidak mempedulikannya. 

Dengan Donald Trump, Presiden A.S., yang mengulas mengenai Bitcoin, dia membuat 99% sisanya menyedarinya. Sekiranya hanya sebahagian kecil daripada individu ini yang tidak pernah mendengar mengenai Bitcoin sebelum memasuki pasaran, Bitcoin mungkin mempunyai ukuran pasarannya dua kali ganda. 

Secara seimbang, itu positif.

– terdapat paling banyak 1% dunia yang benar-benar mengikuti crypto (lebih kurang 0.1%) jadi 99% pada dasarnya tidak peduli

– DJT yang menyatakan bahawa dia bukan peminat membuat 99% yang lain lebih sedar.

– jika 1% daripadanya menjadi positif, hanya 2x ukuran pasaran. https://t.co/dz9QY3mjWP

– Thomas Lee (@fundstrat) 13 Julai 2019

Pada masa yang sama, Thomas Lee berpendapat bahawa penurunan kadar faedah di Amerika Syarikat juga dapat membantu Bitcoin berkembang. Mario Draghi, presiden Bank Pusat Eropah (ECB), juga telah mengumumkan bahawa mereka akan meneruskan rangsangan ekonomi selama beberapa bulan mendatang setelah data negatif dari indikator yang berbeza. Ini telah menarik perhatian banyak penganalisis yang menganggap bahawa ini boleh memberi kesan positif kepada Bitcoin sebelum turun pada tahun 2020. 

6- Mike Novogratz – Bitcoin Boleh Melambung ke $ 40,000

Pelabur yang diiktiraf, bekas pengurus dana lindung nilai dan penyokong Bitcoin (BTC), Michael Novogratz, menganggap bahawa Bitcoin akan mencapai dan bahkan melampaui tahap tertinggi sepanjang masa yang terdaftar pada tahun 2017.

Semasa perbualan baru-baru ini dengan Bloomberg, Novogratz mengatakan bahawa dia tetap yakin tentang masa depan pasaran crypto dan mata wang digital. Dia menyebutkan bahawa Bitcoin boleh meroket ke $ 40,000 pada tahun 2020 dan tahun ini Bitcoin boleh diperdagangkan hampir $ 20,000. 

Novogratz mengulas mengenainya:

“Saya tidak menjangkakan Bitcoin akan meningkat kepada $ 20,000 dalam dua minggu akan datang. Saya juga tidak menjangkakannya menjelang pertengahan hingga akhir suku keempat. Kita akan melihat tempoh penggabungan. “

Salah satu sebab utama di sebalik kenaikan harga ini termasuk pelancaran rasmi Libra mata wang digital, yang kini sedang dikembangkan oleh Facebook. Selain itu, terdapat banyak syarikat kewangan lain yang bersedia melabur di pasaran cryptocurrency. Dua daripadanya termasuk Intercontinental Exchange (ICE) dan Fidelity Investments.

7- John McAfee – Bitcoin Akan Meningkat $ 1,000,000

John McAfee mungkin salah satu tokoh paling kontroversial di ruang cryptocurrency. Dengan beberapa juta dolar di belakang, dia telah mempromosikan Penawaran Syiling Permulaan (ICO), token, mata wang maya dan pelbagai syarikat di pasaran. 

John McAfee juga terkenal kerana meramalkan bahawa Bitcoin akan mencapai $ 1 juta sebelum 2021. Dia mengatakan bahawa pada tahun 2017 ketika Bitcoin melonjak dan mencapai tahap tertinggi sepanjang masa $ 20,000. 

McAfee menulis di Twitter:

“Ketika saya meramalkan Bitcoin pada $ 500,000 pada akhir tahun 2020, ia menggunakan model yang meramalkan $ 5,000 pada akhir tahun 2017. BTC telah meningkat dengan lebih pantas daripada andaian model saya. Saya sekarang meramalkan Bitcoin pada harga $ 1 juta pada akhir tahun 2020. Saya masih akan memakan makanan saya jika salah.

Ketika saya meramalkan Bitcoin pada harga $ 500,000 pada akhir tahun 2020, ia menggunakan model yang meramalkan $ 5,000 pada akhir tahun 2017. BTC telah meningkat dengan lebih pantas daripada andaian model saya. Saya sekarang meramalkan Bircoin pada $ 1 juta pada akhir tahun 2020. Saya masih akan memakan batang saya jika salah. pic.twitter.com/WVx3E71nyD

– John McAfee (@officialmcafee) 29 November 2017

8- Oliver Isaacs – Bitcoin Boleh Menjana $ 25,000 

Penganalisis harga Bitcoin Oliver Isaacs menganggap bahawa mata wang digital boleh mencecah $ 25,000 pada akhir 2019. Ini menurut laporan baru-baru ini dilepaskan oleh Bebas. Dia percaya bahawa terdapat banyak alasan berbeza di sebalik kenaikan harga Bitcoin. Perang perdagangan semasa yang sedang dihadapi oleh China dan Amerika Syarikat dapat mendorong pelabur ke arah Bitcoin.

9- Time Draper – Bitcoin Mampu Mendapat $ 250,000

Tim Draper, pelabur dan penyokong Bitcoin yang diiktiraf menganggap terdapat trend penggunaan yang penting dalam industri ini. Terdapat beberapa syarikat yang mula berurusan dengan Bitcoin dan cryptocurrency. Sebilangan syarikat ini termasuk Microsoft, Amazon, Starbucks dan juga Whole Foods. 

Penerapan arus perdana juga akan berlaku dalam beberapa tahun akan datang, yang akan membantu Bitcoin mencapai $ 250,000 pada tahun 2023, empat tahun dari sekarang. 

Mengenai penerapan arus perdana, Draper menjelaskan:

“Saya rasa ketika anda pergi ke Starbucks untuk membeli secawan kopi, dan anda cuba membayar dengan dolar, mereka akan mentertawakan anda kerana anda tidak menggunakan bitcoin atau cryptocurrency lain […] Ia akan seperti wanita tua itu membayar dengan wang. “

Sekiranya Bitcoin dapat mencapai nilai itu, itu akan menunjukkan kenaikan harga lebih dari 2520% dari harga semasa.

10- PlanB – Bitcoin Boleh Melonjak Menjadi $ 370,000

PlanB adalah penganalisis dan pelabur cryptocurrency yang diiktiraf yang memberikan maklumat mengenai masa depan Bitcoin dan harganya di pasaran. Menurutnya, pasar lembu mulakan pada tahap kesukaran, itu bermaksud apabila ada penambangan perlombongan. 

#bitcoin pasaran lembu nampaknya bermula pada tahap yang sukar.

Kami melihat tahap kesukaran (kapitulasi penambang) pada Disember 2011 ($ 4,6), Mei 2015 ($ 230) dan Disember 2018 ($ 3691). Harga terus meningkat dari dasar ini hingga ATH sekitar 100x .. menunjukkan kenaikan berterusan hingga $ 370K ATH. pic.twitter.com/xgwp3SeHfb

– PlanB (@ 100trillionUSD) 26 Julai 2019

Dia menyebut bahawa pasaran telah mengalami tahap kesukaran pada Disember 2011, Mei 2015 dan Disember 2018. Pada masa itu, Bitcoin diperdagangkan sekitar $ 4.6, $ 230 dan $ 3691 masing-masing. PlanB juga telah mencadangkan agar Bitcoin bergerak 100x dari harga bawah. Ini bermaksud bahawa Bitcoin akhirnya dapat mencapai $ 370,000 semasa pasaran bull berikutnya. Bitcoin harus berkembang sekitar 3756% dari tahap semasa pada 29 Julai.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me