Cara Menjual Ethereum Langkah demi Langkah

Sama ada anda memperoleh Ether dari perlombongan atau membeli dari bursa, mungkin ada masanya anda perlu menjual sebahagian atau semua pegangan anda. Pada masa ini, Ethereum (ETH) adalah cryptocurrency kedua terbesar di dunia, dengan had pasaran hampir $ 43 bilion, dan diperdagangkan sekitar $ 378.00 / ETH. Anda boleh menjual Ethereum untuk mata wang fiat, misalnya, dolar AS (USD), atau menggunakannya untuk membeli mata wang digital yang lain. 

Kaedah termudah dan termurah untuk menjual Ethereum adalah melalui pertukaran dengan pasangan ETH / USD. Dalam panduan ini, kami akan melalui proses penjualan Ethereum pada pertukaran mata wang fiat dan mata wang digital.

Jual Ethereum Untuk Mata Wang Fiat 

Menjual ETH untuk mata wang fiat umumnya lebih cepat dan lebih mudah, terutamanya jika anda seorang peniaga baru. Oleh itu, mari kita lalui proses langkah demi langkah untuk menjual token Ethereum untuk mata wang fiat.

Langkah 1: Daftar Di Bursa yang Menyenaraikan ETH / USD

Beberapa pertukaran yang telah menyenaraikan Ethereum bersama USD termasuk, Kraken, Binance, Cointree, dan Pangkalan Wang Syiling.

Setelah memilih pertukaran yang sesuai, daftar untuk akaun di bursa dan berikan alamat e-mel dan kata laluan anda. Beberapa pertukaran meminta maklumat peribadi lengkap dan bukti pengenalan anda untuk memenuhi peraturan KYC dan AML.

Selain itu, aktifkan pengesahan 2 faktor pada akaun baru anda sebelum beralih ke langkah seterusnya.

Langkah 2: Masukkan ETH ke dalam akaun baru anda

Perkara seterusnya ialah memindahkan pegangan ETH anda ke dompet pertukaran anda. Pertama, log masuk akaun anda. Cari alamat ETH anda, dan gunakan alamat untuk memindahkan token dari dompet luaran anda.

Sebagai contoh, jika anda telah membuka akaun Coinbase, klik pada Dompet tab di bahagian atas bursa dan pilih dompet Ethereum. Klik Jana Alamat Deposit, selepas itu anda akan diberikan alamat yang boleh anda pindahkan ETH.

Langkah 3: Jual Eada

Setelah menerima ETH ke dalam akaun anda, arahkan ke halaman perdagangan bursa, dan pilih pasangan mata wang yang anda inginkan. Masukkan jumlah ETH yang anda ingin jual dan buat pesanan anda.

Contohnya, pada akaun Coinbase anda, klik Jual dan pilih dompet yang anda mahu pindahkan ETH. Klik Jual ETH dan masukkan jumlah ETH yang anda ingin jual di tempat yang disediakan. Dari sini, pilih mata wang yang anda mahu jual ETH anda.

Di semua pertukaran ini, pastikan anda mengesahkan perincian transaksi sebelum menyelesaikan tindakan ini.

Langkah 4: Tarik balik USD

Langkah terakhir adalah mengeluarkan jumlah yang anda terima dan memasukkannya ke dalam akaun bank anda. Ini adalah proses yang mudah, tetapi pastikan anda mengetahui fasa yang akan dikenakan sebelum menyelesaikan tindakan ini.

Menjual Ethereum Untuk Cryptocurrency 

Langkah 1: Daftar di bursa yang menyenaraikan ETH

Sekiranya anda berhasrat untuk menjual ETH di bursa yang sama di mana anda membelinya, lompat ke langkah kedua.

Sekiranya anda ingin menjual di bursa baru, anda harus mempertimbangkan faktor-faktor tertentu sebelum menyelesaikan pertukaran yang sesuai dengan keperluan anda. Berita baiknya adalah bahawa Ethereum adalah cryptocurrency kedua terbesar, sehingga diniagakan di hampir semua bursa.

Setelah memilih pertukaran yang sesuai, daftarkan akaun dengan memberikan alamat e-mel anda dan membuat kata laluan. Seperti yang dinyatakan di atas, beberapa pertukaran akan memerlukan maklumat dan bukti pengenalan diri anda sesuai dengan peraturan KYC / AML.

Sekali lagi, pastikan anda mengaktifkan ciri 2-FA untuk keselamatan tambahan.

Langkah 1: Masukkan ETH ke dalam akaun

Pindahkan jumlah ETH yang ingin anda jual dari dompet luaran ke dalam akaun anda. Gunakan alamat ETH dompet anda dan kemudian pindahkan ETH ke bursa menggunakan alamat.

Contohnya, jika anda ingin menjual Ethereum di Binance, pilih Deposit daripada Dana menu lungsur turun. Kemudian pilih ETH sebagai mata wang deposit anda dan imbas kod QR. 

Langkah 2: Jual Ethereum

Setelah menerima token di akaun pertukaran anda, klik bahagian perdagangan pertukaran anda. Pilih pasangan yang ingin anda jual, seperti ETH / BTC dan masukkan jumlah ETH yang ingin anda jual.

Contohnya, klik Pertukaran di Binance, dan pilih salah satu Asas atau Mahir pandangan perdagangan. Cari pasangan yang ingin anda jual di kotak yang disediakan di sebelah kanan skrin, dan pilih pesanan. Klik Jual ETH.

Jual Ethereum

Sekali lagi, pastikan anda mengesahkan semua butiran sebelum melangkah ke hadapan.

Langkah 3: Pindahkan Cryptocurrency Baru Anda ke Dompet yang Selamat

Setelah membeli duit syiling baru, anda harus ingat bahawa menyimpan kripto anda di bursa terlalu lama tidak digalakkan. Untuk keselamatan yang lebih baik, pindahkan wang anda ke dompet peribadi yang membolehkan anda menyimpan kunci peribadi anda.

Sebagai contoh, di Binance, anda boleh memindahkan mata wang digital ke dompet selamat dengan mengklik Pengeluaran pautan dari Dana menu lungsur turun. Pilih mata wang digital yang ingin anda pindahkan dari bursa anda dan masukkan jumlah dan alamat pengeluaran.

Jual Ethereum

Apa Yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Menjual ETH Anda

Sebelum anda menjual Ethereum untuk pertama kalinya, ingat bahawa terdapat beberapa risiko. Selain itu, cryptocurrency tidak menentu. Oleh itu, lakukan usaha yang wajar sebelum membuat keputusan ini. 

Faktor-faktor yang harus anda pertimbangkan termasuk, yuran perdagangan di bursa, yuran dan kaedah pengeluaran, had transaksi, jenis platform yang akan digunakan, pengesahan ID diperlukan dan sokongan pelanggan pertukaran.

Ini adalah faktor penting kerana mereka menentukan kemudahan untuk menjual ETH anda. Lihat jumlah bayaran yang dikenakan oleh bursa yang ingin anda jual di Ethereum. Beberapa pertukaran agak mahal, sementara yang lain murah. Selain itu, yang lain mesra pengguna dan mempunyai perkhidmatan sokongan pelanggan yang baik, sementara yang lain sukar dilayari, terutama untuk pemula, dan mempunyai sokongan pelanggan yang buruk. 

Lebih-lebih lagi, pertimbangkan maklumat peribadi yang anda ingin berikan sebelum memilih pertukaran yang sesuai untuk keperluan anda. Beberapa pertukaran meminta maklumat dan ID anda, sementara yang lain tidak memerlukan pengenalan diri, yang sesuai untuk mereka yang ingin menjaga privasi mereka.

Juga, orang lain mungkin memerlukan masa untuk mengesahkan butiran anda, dan memandangkan turun naik cryptocurrency, ini mungkin tidak sesuai untuk peniaga yang ingin menjual duit syiling mereka secepat mungkin.

Oleh itu, sangat penting untuk mempertimbangkan faktor-faktor ini sebelum memilih pertukaran yang sesuai.

Kesimpulannya

Menjual ETH anda adalah proses yang mudah bagi peniaga yang berpengalaman dan baru. Yang anda perlukan adalah mendaftar di bursa yang sesuai dan membuat pesanan anda. Anda boleh memilih untuk menjual ETH anda untuk mata wang fiat atau cryptocurrency lain, pilihan ini bergantung pada keperluan anda. Namun, sebelum memilih pertukaran yang sesuai untuk menjual ETH anda, pertimbangkan faktor seperti yuran perdagangan, kaedah pengeluaran, sokongan pelanggan, pengesahan ID, dan had transaksi. Faktor-faktor ini menentukan betapa lancarnya proses menjual Ethereum untuk anda. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me