Menavigasi Akaun OKEx yang berbeza

Pernah terfikir berapa jenis akaun yang ada di OKEx?

Jawapannya ialah 9 – Akaun Pembiayaan, Akaun Spot, Akaun Margin, Akaun Niaga Hadapan, Akaun Pertukaran Kekal, Akaun Pilihan, Akaun Fiat, Akaun Simpanan dan Akaun Perlombongan.

Nampaknya menakutkan harus mengurus 9 akaun yang berbeza, belum lagi anda perlu mengikuti pasaran yang sentiasa berubah 24/7. Tetapi akaun tersebut direka khusus untuk memenuhi keperluan perdagangan anda yang berbeza, sehingga anda dapat memanfaatkannya secara maksimum. Mari lihat akaun dan fungsinya.

Akaun berbeza & fungsi mereka

Kami menawarkan akaun yang berbeza untuk membolehkan pengguna menguruskan aset mereka dan mengawal risiko dengan selesa, aset di setiap akaun adalah bebas dan boleh dipindah milik. Sebagai contoh, jika pengguna perlu melakukan perdagangan spot atau derivatif, mereka perlu memindahkan dana ke akaun spot atau derivatif yang sesuai melalui port transfer dana terlebih dahulu.

1. Akaun Pembiayaan

Anggap ini sebagai akaun “utama” anda di OKEx kerana Akaun Pembiayaan menguruskan deposit, pengeluaran, dan baki dana anda. Segala airdrops dan bonus yang anda dapat dari promosi kami akan dihantar ke Akaun Pembiayaan anda (pastikan anda melayari laman web kami untuk mengambilnya!) Awak boleh masukkan dana ke dalam Akaun Pembiayaan anda, atau mengeluarkan dana dari Akaun Pembiayaan anda ke dompet peribadi anda atau akaun di platform lain.

2. Akaun Spot

Akaun Spot digunakan untuk perdagangan spot. Anda boleh menyemak baki perdagangan spot anda di sini, dan menggunakannya untuk berdagang semua pasangan di pasaran spot. Untuk berdagang, anda perlu terlebih dahulu memindahkan dana ke Akaun Spot anda dari Akaun Pembiayaan anda.

3. Akaun Margin

Akaun Margin yang direka khas untuk perdagangan margin. Setiap pasangan perdagangan margin dihubungkan dengan satu Akaun Margin, dan anda perlu menguruskan risiko secara berasingan untuk setiap pasangan perdagangan. Untuk melakukan perdagangan margin pasangan perdagangan, anda perlu memindahkan dana dalam mata wang yang sama dengan mata wang pendasar atau mata wang sebut harga pasangan ke Akaun Margin yang sesuai. Pemindahan dana langsung tersedia di antara Akaun Margin pasangan perdagangan dengan mata wang asas yang sama (mis. Anda boleh memindahkan ETH dari ATH / USDT Margin Account ke ETH / BTC Margin Account anda).

4. Akaun Niaga Hadapan

Akaun Niaga Hadapan digunakan untuk perdagangan niaga hadapan. Setiap kontrak niaga hadapan mempunyai satu Akaun Niaga Hadapan yang sesuai, dan hasil dan risiko dalam setiap akaun dikira secara berasingan. Oleh kerana kita mempunyai dua jenis kontrak niaga hadapan, USDT-margined dan coin-margined, pemindahan antara akaun beroperasi secara berbeza. Hanya mata wang yang mendasari, seperti BTC dan ETH, yang dapat dipindahkan sebagai margin ke Akaun Niaga Hadapan kontrak niaga berjangka coin, dan hanya USDT yang dapat dipindahkan sebagai margin ke Akaun Niaga Hadapan kontrak niaga berjangka USDT.

5. Akaun Pertukaran Kekal

Akaun Perpetual Swap digunakan dalam perdagangan pertukaran kekal. Sama dengan Akaun Margin, setiap kontrak pertukaran kekal mempunyai Akaun Pertukaran Kekal yang berasingan, dan hasil dan risiko dalam setiap akaun dikira secara berasingan. Hanya mata wang yang mendasari, seperti BTC dan ETH, yang dapat dipindahkan sebagai margin ke Akaun Perpetual Swap dari kontrak pertukaran abadi berjumlah coin, dan hanya USDT yang dapat ditransfer sebagai margin ke Akaun Swap Perpetual dari kontrak pertukaran abadi marginal USDT.

6. Akaun Pilihan

Pilihan Akaun digunakan untuk perdagangan opsyen. Oleh kerana kami telah melancarkan perdagangan pilihan BTC, anda kini boleh memasukkan BTC ke dalam Akaun Pilihan anda untuk berdagang.

7. Akaun Spot

Akaun Spot digunakan untuk perdagangan spot. Anda dapat menukar mata wang fiat menjadi cryptocurrency mengikut kadar pertukaran sistem. Crypto yang ditukar akan disimpan di Akaun Fiat anda.

8. Akaun Simpanan

Akaun Simpanan adalah tempat anda menyimpan hasil dari Simpanan. Penjimatan adalah produk bernilai tambah yang membolehkan pengguna berkongsi pendapatan OKEx dari pinjaman margin. Logiknya mudah. Apabila anda memasukkan duit syiling anda ke dalam Akaun Simpanan, kami akan meminjamkan dana tersebut sebagai pinjaman margin kepada peniaga margin kami. Dan kemudian, sebahagian daripada faedah margin yang dikumpulkan dari peniaga akan diperuntukkan sebagai faedah untuk Simpanan anda. Terdapat tiada syarat deposit minimum atau sekatan lokap. Anda boleh menggunakan syiling ganti anda dengan baik dengan Simpanan.

9. Akaun Perlombongan

Akaun Perlombongan digunakan untuk menyimpan hasil perlombongan anda dari Kolam OKEx. Anda boleh menggunakan dana dalam Akaun Perlombongan anda untuk mempertaruhkan token, dan hasil penambangan crypto anda yang dihasilkan di Kolam OKEx juga akan dikreditkan ke dalam Akaun Perlombongan anda dengan cryptocurrency yang sesuai.

Akaun induk & sub-akaun

Anda mungkin menyedari bahawa terdapat dua jenis akaun yang belum kami lindungi – akaun utama dan sub-akaun mereka. Akaun induk boleh digunakan untuk beberapa sub-akaun, dan setiap sub-akaun mempunyai nombor akaun dan kata laluan bebas. Sub-akaun diuruskan melalui akaun induk melalui izin split. Sebahagian daripada dana anda dapat dipindahkan ke sub-akaun, sehingga anda dapat melakukan perdagangan spot, margin, niaga hadapan dan opsyen secara terpisah tanpa menggunakan dana dari akaun induk. Walau bagaimanapun, anda tidak dapat mengeluarkan dana dari sub-akaun anda. Anda mesti terlebih dahulu memindahkan dana dari sub-akaun anda ke akaun induk anda, dan kemudian mengeluarkan dana dari sana.

Tahap yuran transaksi dan tahap pengesahan KYC sub-akaun anda sama dengan akaun utama anda. Tetapi jumlah permintaan pesanan dari akaun induk dan setiap sub-akaun dikira secara berasingan. Dengan cara ini, anda boleh berniaga dengan lebih fleksibel dan lebih mudah diuruskan.

Masih keliru?

Kadang-kadang kita juga melakukannya. Jangan risau, kami sentiasa melayani anda. Jangan ragu untuk menghubungi kami bila-bila masa melalui e-mel [email protected] atau berbual dengan kami di Telegram https://t.me/OKExOfficial_Bahasa Inggeris!

Ikuti OKEx pada:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_Bahasa Inggeris

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Laman web: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me