Melabur dalam Zcash (ZEC) – Semua yang Perlu Anda Ketahui

Zcash (ZEC) adalah cryptocurrency yang popular dan blockchain yang terdesentralisasi. Rangkaian ini terkenal dengan fokus pada privasi. Zcash adalah duit syiling pertama yang memberikan anonimiti sebenar pada blockchain awam. Rangkaian peer-to-peer ini menggabungkan kombinasi strategi untuk tetap berharga termasuk penawaran yang terbatas, pilihan privasi, dan kemampuan.

Masalah Apa Yang Diselesaikan Zcash (ZEC)?

Masalah utama Zcash percubaan untuk membetulkan di pasaran adalah kurangnya privasi. Pada masa awal pasaran kripto, orang salah menganggap bahawa urus niaga mereka adalah peribadi. Sebenarnya, sebaliknya berlaku. Namun, sudah bertahun-tahun sebelum firma forensik blockchain menjadi popular dan memberi penerangan mengenai keadaan ini. Zcash memberi kuasa kepada pengguna dengan kemampuan untuk melakukan transaksi tanpa nama melalui sistem unik rangkaian.

Kelebihan Zcash (ZEC)

Zcash memperkenalkan beberapa faedah berharga untuk pasaran. Pengguna dapat melakukan pembelian, pelaburan, dan sumbangan dengan yakin kerana jaringan memberikan transaksi transparan dan sulit kepada pengguna. Berikut adalah beberapa faedah terbaik dari rangkaian.

Privasi

Zcash adalah mengenai privasi. Rangkaian ini memperkenalkan bukti pengetahuan Sifar untuk menyulitkan semua maklumat. Pendekatan ini adalah yang pertama di pasaran dan telah membantu Zcash kekal sebagai cryptocurrency teratas sejak awal.

Halaman Utama Zcash

Halaman Utama Zcash

Fungible

Zcash mudah dijangkiti. Kebolehfungsian berlaku apabila anda mempunyai mata wang yang boleh ditukar dengan mata wang yang sama dan mustahil untuk diuraikan antara satu sama lain. Mata wang Fiat adalah contoh dekat dari fungibility penuh. Setiap dolar mempunyai nilai yang sama. Mata wang Fiat hampir tidak dapat difahami kerana mata wang itu mempunyai nombor siri individu yang boleh digunakan untuk mengesan dana ini. Zcash menyelesaikan tugas ini tanpa nombor siri ini. Secara mengagumkan, blockchain berfungsi tanpa mengikat duit syiling dengan sejarah rantai, yang memastikan pertukaran cryptocurrency dapat ditukar dan menjadikannya hampir mustahil untuk dijejaki dengan penjelajah blockchain.

Kekurangan

Kekurangan adalah kelebihan lain bagi pelabur Zcash. Rangkaian ini berkongsi kekurangan Bitcoin dari segi jumlah pengeluaran syiling. Hanya akan ada 21 juta duit syiling ZEC yang dikeluarkan sepanjang masa projek ini.

Skalabiliti

Zcash dapat memproses transaksi dengan lebih pantas daripada Bitcoin. Ia juga lebih berskala. Kebimbangan skalabiliti terus melanda pengguna Bitcoin. Apabila pasaran menjadi sibuk, bayaran dan kelewatan membatalkan ciri-ciri seperti wang tunai. Zcash mengubah beberapa sistem untuk meningkatkan prestasi Bitcoin dengan cara utama.

Keselamatan

Zcash memperoleh reputasi kerana dedikasi terhadap keselamatan. Projek ini dibangunkan menggunakan pendekatan saintifik yang dikaji oleh rakan sebaya. Strategi ini menjadikan Zcash salah satu koin privasi paling selamat yang pernah memasuki sektor ini.

Bagaimana Zcash (ZEC) Berfungsi?

Zcash unik dalam beberapa cara yang berbeza. Pertama, ia adalah salah satu daripada beberapa lejar awam yang memberikan anonimiti sebenar kepada pengguna. Rangkaian ini membolehkan pengguna memilih transaksi peribadi apabila mereka memerlukan lebih banyak perlindungan. Terutama, hanya transaksi peribadi yang tidak dapat dilihat. Semua transaksi awam dapat dilihat oleh siapa saja yang meninjau rangkaian.

zk-SNARK

Inti Zcash adalah protokol zk-SNARK. Terutama, zk-SNARK bermaksud “Zero-Knowledge Ringkas Non-Interactive Argument of Knowledge. Ini adalah teknologi yang mendasari pilihan privasi Zcash. Reka bentuknya memudahkan simpul untuk mengesahkan transaksi dengan cepat.

Pilihan Transaksi di Zcash Blockchain

Pilihan Transaksi di Zcash Blockchain

Transaksi Zk-SNARK juga disebut transaksi terlindung. Urus niaga ini selesai dengan cara yang sama seperti yang biasa, perbezaan utama adalah bahawa ia berlaku tanpa menyebarkan kandungannya. Pengguna Zcash dapat melihat setiap kali transaksi terlindung berlaku di blockchain. Urus niaga ini bermula dengan z dan pergi dengan nama “z-addrs.”

Transaksi Zcash

Transaksi Zcash biasa termasuk alamat pengiriman, alamat penerima, baki akaun, dan biaya transaksi kecil. Maklumat ini berbeza semasa fungsi kiriman peribadi. Terutamanya, urus niaga hanya tanpa nama sepenuhnya semasa menghantar antara dua alamat z.

Dua Kunci

Rangkaian Zcash bergantung pada pengaturan kunci dua untuk menyediakan perkhidmatannya. Kunci ini digunakan untuk tujuan audit atau berkongsi maklumat tanpa mendedahkannya kepada seluruh dunia. Kekunci pertama dipanggil kekunci paparan. Kunci ini membolehkan beberapa individu melihat maklumat peribadi mengenai urus niaga anda. Kunci kedua dikenali sebagai kunci perbelanjaan. Kunci ini adalah apa yang digunakan untuk membelanjakan dana antara pengguna.

ZEC (token Zcash)

Token ZEC adalah sekutu kuat bagi mereka yang berada di pasaran yang mencari lebih banyak privasi. Token ini secara konsisten kekal dalam 20 cryptocurrency teratas dari segi cap pasaran. ZEC dibatasi pada 21 juta syiling seperti Bitcoin.

Konsensus

Rangkaian Zcash menggunakan mekanisme konsensus Proof-of-Work yang diubah untuk mengamankan rangkaian. Mekanisme PoW yang dirombak ini disebut protokol perlombongan Equihash. Tujuannya adalah untuk mengesahkan transaksi, mencegah perbelanjaan berganda, dan memberi ganjaran kepada pelombong dengan syiling ZEC yang baru dikeluarkan. Sistem ini lebih pantas daripada mekanisme PoW Bitcoin.

Sejarah Zcash (ZEC)

Sejarah Zcash bermula pada tahun 2013. Projek ini bermula sebagai rangkaian yang sama sekali berbeza yang dikenali sebagai Zerocoin. Koin privasi ini merupakan cetusan idea beberapa anggota Jabatan Sains Komputer Universiti John Hopkins, Baltimore. Secara khusus, Zerocoin dikembangkan oleh Matthew Green, Christina Garman, Ian Miers, dan Aviel Rubin.

Pada tahun 2014, protokol baru muncul berikutan kolaborasi kriptografi MIT. Syiling baru ini mempunyai ciri yang lebih maju. Ia diberi nama Zerocash. Rangkaian ini segera menyaksikan penciptaan Zcash pada Oktober 2016. Pada masa yang sama, yayasan Zcash bukan keuntungan mula berkuatkuasa. Kumpulan ini berusaha ke arah pengembangan dan pengembangan ekosistem Zcash di masa depan.

Pasukan Semua Bintang

Zcash mempunyai salah satu pasukan yang paling dihormati di pasaran. Zooko Wilcox adalah Ketua Pegawai Eksekutif Zcash. Dia terkenal sebagai pakar keselamatan komputer Amerika dan Ketua Pegawai Eksekutif Least Authority Enterprises. Dia dibantu oleh ahli fakulti sains komputer UC Berkeley dan pengasas bersama Zcash, Alessandro Chiesa.

Terutama, Cryptographer Matthew D. Green dari Johns Hopkins University juga merupakan sebahagian daripada pasukan pengasas dan Roger Ver adalah salah satu pelabur awal syarikat. Juga, Vitalik Buterin, pengasas Ethereum, menandatangani sebagai penasihat projek Zcash.

Korporat

Tidak seperti banyak projek yang terdesentralisasi di sektor ini, Zcash mempunyai syarikat di belakang pembangunannya. Secara khusus, Syarikat Zcash adalah syarikat yang menjalankan projek ini. Syarikat untung ini berusaha menjadikan Zcash sebagai nama rumah tangga di kalangan peminat privasi. Menariknya, 10% daripada semua Zcash yang dilombong dalam empat tahun pertama diberikan kepada pihak berkepentingan syarikat sehingga tahun 2020.

Perkongsian Terkenal

Tidak hairanlah apabila mengetahui bahawa pasukan pembangunan bertabur bintang Zcash dapat memperoleh beberapa perkongsian besar sejak diperkenalkan ke sektor ini. Sebagai contoh, institusi kewangan tradisional, JPMorgan bekerjasama dengan Zcash untuk membangun dan menggabungkan lapisan zk-SNARKs privasinya ke dalam projek blockchainnya. Eksekutif bank menyatakan bahawa mereka meramalkan nilainya akan mencecah hampir $ 60,000 pada tahun 2025.

Pengasas Zcash Zooko Wilcox

Pengasas Zcash Zooko Wilcox

Zcash boleh digunakan untuk membayar bil perubatan mereka tanpa menunjukkan kandungannya. Oleh itu, Ethereum bekerjasama dengan Zcash untuk mengintegrasikan teknologi privasinya ke dalam rangkaian Ethereum. Juga, cryptocurrency ini mendapat sokongan dari Agensi Projek Penyelidikan Lanjutan Pertahanan AS (DARPA) dan Kementerian Sains dan Teknologi Israel untuk memajukan sistem kriptografi. Menariknya, beberapa di pasaran percaya langkah ini bertujuan untuk lebih memahami kemampuan ciri privasi rangkaian.

Cara Membeli Zcash (ZEC)

ZEC adalah duit syiling yang popular sekarang. Anda boleh mendapatkannya di bursa utama dunia dari segi permodalan pasaran, Binance. Sebilangan besar pertukaran tidak akan menawarkan duit syiling ini dengan pasangan fiat. Anda terlebih dahulu perlu memuatkan akaun anda dengan mata wang fiat dan menukarnya menjadi ETH atau BTC. Setelah anda mempunyai BTC, diperlukan beberapa saat untuk menukarnya menjadi Zcash.

Melabur dalam Zcash (ZEC) - Semua yang Perlu Anda Ketahui Melabur dalam Zcash (ZEC) - Semua yang Perlu Anda Ketahui Melabur dalam Zcash (ZEC) - Semua yang Perlu Anda Ketahui
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Poloniex

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Peniaga Maju

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Kemudahan penggunaan

Yuran Perdagangan

0.10%

Yuran Perdagangan

0.16%

Yuran Perdagangan

0.125%

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Cara Menyimpan Zcash (ZEC)

Terdapat banyak cara untuk menyimpan Zcash hari ini. Salah satu kaedah yang paling popular adalah menggunakan dompet Zcash rasmi. Dompet ini boleh didapati dalam bentuk aplikasi mudah alih dan desktop. Pengguna menikmati tahap perlindungan identiti yang tinggi ketika mereka menggunakan protokol ini.

Dompet Perkakasan

Pilihan lain yang popular adalah dompet perkakasan. Menyimpan cryptocurrency anda di dompet perkakasan dianggap sebagai pilihan yang paling selamat. Peranti ini menyimpan cryptocurrency anda di luar talian dalam apa yang disebut “penyimpanan sejuk”. Dalam banyak keadaan, keadaan ini dicapai melalui jurang udara di dalam peranti. Juga, banyak dompet ini mempunyai butang fizikal yang mesti ditekan untuk mengesahkan transaksi. Reka bentuk ini, seperti yang terdapat di dompet Ledger, menjadikan penggodam tidak dapat mengakses dana anda.

Secara kritikal, anda tidak boleh membeli dompet perkakasan terpakai. Terdapat banyak aktiviti penipuan yang berkaitan dengan unit-unit ini. Untuk melindungi pelaburan anda dengan betul, hanya beli dompet perkakasan anda terus dari pengilang. Kami mengesyorkan dompet perkakasan terbaik di sini.

Zcash (ZEC) – Tanya dan Anda Akan Menerima

Zcash adalah hasil langsung dari keinginan untuk transaksi peribadi di blockchain. Pelabur blockchain telah mencari ciri-ciri ini sejak menjadi pengetahuan umum Bitcoin tidak mempunyai privasi. Akibatnya, Zcash melayani ceruk penting di pasaran pada masa ini. Oleh itu, Zcash akan terus menjadi pesaing teratas di pasaran untuk masa yang akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me