Permintaan perlombongan Bitcoin meningkat, Ethereum 2.0 mencapai kejayaan baru

Berita Minggu – Kisah terbesar di dunia cryptocurrency minggu ini 

Berita gambar Minggu

Walaupun pasaran cryptocurrency banyak meraikan BTC yang tinggi sepanjang masa minggu ini, banyak yang berlaku di industri ini sehingga mendapat perhatian media yang kurang meluas. Didorong oleh kenaikan harga cryptocurrency paling utama, permintaan untuk perkakasan perlombongan Bitcoin menjadikan mesin baru hampir mustahil untuk diperoleh. Pada masa yang sama, peralihan jaringan Ethereum dari model bukti kerja telah mencapai tonggak baru dari segi simpanan ETH. Sementara itu, bidang kewangan yang terdesentralisasi menyaksikan kehilangan dana yang lain berikutan serangan.

Inilah semua yang mungkin anda terlepas minggu ini di hadapan berita blockchain dan cryptocurrency dalam edisi OKEx Insights ‘Crypto News of the Week ini.

Bitmain meningkatkan harga penambang Bitcoin dalam permintaan sebanyak 20%

Walaupun banyak di luar dunia cryptocurrency tertumpu untuk mencetak PlayStation 5s untuk runcit, perkakasan perlombongan Bitcoin akan tetap sukar dicapai hingga tahun 2021 – dengan penjual semula menaikkan premium harga. Pengilang perkakasan perlombongan terkemuka Bitman mempunyai meningkat harga praorder untuk perkakasan utamanya sebanyak 20% sejak awal bulan ini.

Pengambilan utama

  • Walaupun permintaan untuk perkakasan perlombongan Bitcoin baru telah melampau selama beberapa waktu, kenaikan harga terbaru dari Bitmain menggambarkan bahawa ia belum sejuk.
  • Kenaikan harga BTC ke tahap tertinggi sepanjang masa mungkin terus memenuhi permintaan persamaan.

Serangan pinjaman kilat Warp Finance mencuri $ 7.7 juta

Pada suatu hari, serangan pinjaman kilat lain berlaku dalam dunia kewangan yang terdesentralisasi.

Warp Finance, protokol pinjaman DeFi, adalah projek terbaru di sektor yang baru dilancarkan pengalaman serangan pinjaman kilat yang bertanggungjawab untuk kehilangan dana bernilai jutaan dolar – $ 7.7 juta digabungkan dalam DAI dan USDC, tepatnya.

Pengambilan utama

  • Ini jauh dari serangan pinjaman kilat pertama yang berlaku di dunia pinjaman DeFi, dan seseorang mungkin ragu untuk menyebutnya sebagai yang terakhir.
  • Pinjaman bukanlah satu-satunya sektor DeFi yang mengalami serangan. Awal minggu ini, CEO DeFi platform insurans Nexus Mutual hilang $ 8 juta dari dompet MetaMask peribadinya berikutan eksploitasi.

AS untuk mengenakan peraturan mengenai dompet crypto yang dihoskan sendiri

Lebih banyak peraturan adalah dilapor datang ke industri cryptocurrency di Amerika Syarikat kerana Perbendaharaan negara nampaknya hampir melaksanakan peraturan pelaporan baru untuk perniagaan yang berinteraksi dengan dompet cryptocurrency yang dihoskan sendiri. Peraturan baru dijangka akan diumumkan dalam masa terdekat – berpotensi bahkan sebelum edisi Berita Minggu ini disiarkan.

Pengambilan utama

  • Peraturan tersebut mungkin mengharuskan perniagaan mengajukan laporan transaksi mata wang, atau CTR – yang, untuk memerangi pencucian wang, saat ini diisi oleh bank setelah deposit atau penarikan lebih dari $ 10,000.
  • Berita ini mungkin tidak akan mengejutkan kerana Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase, Brian Armstrong, sebelum ini menulis tweet mengenai peraturan ini yang tampaknya masuk pada akhir November.

Kontrak pemerolehan Ethereum 2.0 mencapai tonggak baru

The kontrak pegangan untuk peningkatan protokol Ethereum 2.0 yang dilancarkan baru-baru ini telah melakar kejayaan lain setelah menarik lebih daripada $ 1 bilion, dalam bentuk 1,545,857. Pada masa penulisan ini, jumlah nilai yang terkunci dalam kontrak deposit tersebut telah menurun kepada $ 982,036,576,43 di samping penurunan harga ETH.

Pengambilan kunci

  • Kontrak deposit untuk Ethereum 2.0 kemungkinan akan terus menarik deposit ETH baru seiring berjalannya waktu. Semua deposit pada dasarnya terkunci selama beberapa tahun, dengan berkesan mengeluarkan ETH itu dari pasaran yang boleh dijual.

Coinbase secara rasmi menyerahkan rancangan IPO dengan SEC

Pertukaran kripto utama yang berpangkalan di A.S. Coinbase secara rasmi membuat langkah pertama untuk menjadi awam selepas itu mengumumkan penyerahan draf penyata pendaftarannya dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S..

Pengambilan utama

  • Coinbase menjangkakan bahawa SEC akan menyelesaikan kajiannya dan membenarkan syarikat untuk menyelesaikan penawaran awam awal.
  • Secara meluas, pelabur yang berminat dengan cryptocurrency akan bersemangat untuk melabur di Coinbase, memandangkan ia sama dengan melabur di Facebook untuk pelabur yang berfikiran media sosial pada tahun 2012.

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam, penyelidikan asli & berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me