Crypto.com: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

Ulasan Crypto.com

Crypto.com, yang mungkin mempunyai nama domain terbaik di semua crypto, mendakwa sebagai tempat terbaik untuk membeli, menjual dan membayar dengan cryptocurrency. Dompet Crypto.com, yang dikatakan digunakan oleh lebih dari 1 juta pelabur crypto, menawarkan kemampuan untuk membeli lebih dari 50 syiling berbeza yang menawarkan yuran atau markup sifar yang membolehkan pelabur membeli kripto dengan kos sebenar aset digital.

Dalam ulasan tinjauan aplikasi Crypto.com yang popular ini, kami akan merangkumi dompet, kad cashback Metal Visa, kemampuan untuk menjana sehingga 18% p.a. pada aset crypto anda, kredit untuk pinjaman crypto segera, dan pilihan pembayaran serta pilihan pelaburan. Terdapat juga analisis ringkas mengenai token MCO / CRO Crypto.com.

Cara-cara di mana pengguna benar-benar dapat menggunakan Bitcoin, antara cryptocurrency lain, terus meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Tetapi salah satu cara yang diamalkan secara relatif adalah bagaimana anda melabur.

Pasti, keseluruhan proses penghasilan sejumlah crypto harus dianggap sebagai pelaburan untuk dirinya sendiri, tetapi bagi mereka yang melabur dalam jangka masa panjang, pastinya anda boleh melakukan lebih banyak daripada menyimpannya?

Kini, terdapat produk di pasaran yang memberikan lebih banyak kelonggaran untuk pelaburan anda. Salah satunya ialah Celsius, yang sudah kita lihat, dan yang lainnya adalah Crypto.com, yang menggunakan garis panduan ‘Cryptocurrency in Every Wallet’ dan mempunyai misi mempercepat perpindahan dunia ke bitcoin dan ekonomi digital yang terdesentralisasi. Yang terakhir ini telah menjadikan dirinya sebagai lebih daripada sekadar platform pelaburan lain, dan lebih seperti pakej kewangan ‘semua dalam satu’ dalam (kira-kira) urat yang sama dengan penyelesaian seperti Glint.

Kami akan mengambil sedikit lebih banyak tentang apa itu Crypto.com, apa yang ditawarkan kepada penggunanya, dan bagaimana ia benar-benar menentang beberapa sezamannya di pasaran.

Mengenai Crypto.com

Ditubuhkan pada tahun 2016, Crypto.com mempunyai beberapa persamaan menarik dengan orang-orang seperti Celsius: aplikasinya bertujuan untuk menghadapi apa yang diyakini sebagai hak asasi manusia – kedaulatan kewangan.

semakan crypto-comKonsep ini adalah konsep yang difikirkan oleh pemikir seperti Andreas Antonopoulos. Sekiranya sistem berpusat memegang monopoli terhadap maklumat peribadi seperti ID, bersama dengan maklumat kewangan dan aset, apa yang menghalangnya daripada mengganggu siapa atau apa yang boleh anda bayar, atau bahkan membebaskan anda dari perkhidmatan mereka?

Ini lebih dari sekadar kemungkinan, kerana aset (individu) yang kontroversial (sepertinya), dengan orang-orang seperti Milo Yiannapolos dikenakan serangan dan demonetisasi. Tetapi kita melihatnya secara lebih langsung dengan pelaburan cryptocurrency; dengan beberapa bank menghalang sebilangan pengguna membeli Bitcoin.

Di sinilah Crypto.com masuk, inti nilainya, pasukan menubuhkan syarikat tersebut untuk memberikan kedaulatan digital, peribadi dan kewangan kepada pengguna kerana ia bertujuan untuk “mengubah visi” cryptocurrency di setiap dompet “menjadi kenyataan , satu pelanggan pada satu masa. “

Sama seperti Celsius, platform Crypto.com adalah aplikasi mudah alih, yang merupakan kekuatan sebenar bagi perniagaan; memberi kuasa kepada pengguna untuk mempunyai akses yang cukup ke aset mereka, di mana sahaja mereka memilih untuk memasukkannya.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, pengguna dapat mengakses aplikasi dengan mudah berkat ketersediaannya untuk dimuat turun di Android dan iOS dan naik dengan mudah.

Pasukan utama di Crypto dot com terdiri daripada Ketua Pegawai Eksekutif Kris Marszalek, CFO Rafael Melo, CTO Gary Or dan Bobby Bao sebagai Ketua Pembangunan Korporat.

Crypto.com Bermula

Bermitra dengan institusi kewangan bermaksud anda perlu melalui prosedur peraturan sebelum memulakan perjalanan Crypto.com anda. Malangnya, syarikat itu menjelaskan bahawa perkhidmatannya belum tersedia di Amerika Syarikat, tetapi sedang dalam proses menyediakan ini kepada penduduknya.

Pertama, sediakan nama anda berserta maklumat hubungan seperti nombor dan alamat e-mel. Pengalaman Pengguna memberikan maklum balas segera mengenai apa yang perlu anda lakukan bersama dengan proses KYC yang cukup mudah diikuti.

Dengan mematuhi KYC, AML dan PSD2, Crypto.Com menggunakan ID biometrik seperti cap jari dan pengecaman wajah. Oleh itu, untuk memberikan bukti alamat dan identiti anda, semua pengguna perlu lakukan adalah memberikan gambar identiti mereka. Ini termasuk pasport, lesen memandu atau kad pengenalan kerajaan.

Selepas ini – aplikasi akan meminta anda mengambil gambar muka untuk merujuk bersama ID anda.

Walaupun aplikasi memberitahu anda bahawa ini biasanya memerlukan 1-3 hari untuk memproses dan menyetujui permohonan akaun anda. Sebenarnya, ia boleh menjadi proses yang cukup cepat; sebagai contoh, saya memerlukan masa kurang dari beberapa jam untuk diluluskan dan akaun saya dapat diakses sepenuhnya.

Satu bahagian yang memerlukan sedikit masa adalah mengatur pembayaran fiat, dan hanya ada beberapa mata wang yang dapat Anda bayar, buat masa ini. Ini termasuk Dolar AS, Pound Sterling, Euro dan Dolar Singapura.

Untuk pembayaran, anda perlu membuat pembayaran antarabangsa ke banknya (yang ironinya berpusat di London)

Apa yang ada dalam Aplikasi Dompet Crypto.com?

aplikasi crypto-com-wallet

“Beli dan jual 7 cryptocurrency fiat dan 53. Akses, urus dan belanjakan dana anda dengan Kad Visa MCO bila-bila masa. “

Walaupun anda perlu menggunakan gerbang pembayaran anda dengan pembayaran antarabangsa, anda sebenarnya boleh memulakan dengan dompet Crypto.com. Salah satu cara yang berbeza dari penyelesaian dompet / pelaburan seperti Celsius ialah anda tidak ‘melabur’ di platform secara lalai.

Dompet Crypto.com sebenarnya adalah produk yang berasingan dari aplikasi yang mempunyai ciri lain dan membolehkan penggunanya menyimpan kuantiti tinggi hampir 60 aset digital. Segera, yang perlu anda lakukan ialah mendapatkan alamat dompet anda dan menghantarnya. Aplikasi ini juga memberikan pemberitahuan untuk kapan mata wang dipindahkan ke dompet anda, dan membuat anda tetap diperbarui ketika akhirnya disahkan dan memasuki akaun anda.

Seperti mana-mana jenis dompet crypto, pengguna dapat dengan mudah menghantar, menyimpan dan mengeluarkan mata wang digital mereka. Tetapi ia juga membolehkan anda membuat pembayaran secara langsung dengan jenis cryptocurrency yang anda ada di dompet anda.

Pembayaran ini dapat dilaksanakan melalui pembelian kad hadiah dari pelbagai kafe, kedai perkakasan. Malah dilengkapi dengan pengimbas kod QR sekiranya perniagaan yang mengambil bahagian ingin menerima pembayaran crypto sambil mengelakkan keperluan pihak ketiga yang mahal.

Menurut pasukan Crypto.com, sistem pembayaran dompet sebenarnya bekerjasama dengan lebih daripada 120 jenama besar dan lebih dari 60,000 produk yang berbeza.

Ulasan Kad Crypto.com

semakan crypto-com-cards

Dengan kerjasama dengan Visa, titik penjualan unik Crypto.com berasal dari kenyataan bahawa ia mempunyai rangkaian kad debit yang inovatif. Kad yang sama ini dapat disokong dengan mata wang pilihan anda, dan juga memberikan sejumlah faedah berbeza bergantung pada jenis model yang anda pilih untuk mendapatkan.

Mari kita perhatikan beberapa jenis kad yang berbeza ini, dan jenis faedah yang dapat diperoleh pengguna sekiranya mereka memilih untuk / tidak mempertaruhkan aplikasi mereka.

Biru Tengah Malam

Ini adalah kad debit MCO asas, dan merupakan ‘standard box’ pepatah untuk syarikat. Walaupun demikian, ia dilengkapi dengan beberapa keuntungan tambahan, seperti insentif pengembalian tunai 1 persen untuk setiap pembelian yang dilakukan menggunakan kad.

Semua kad disediakan bekerjasama dengan Visa, yang bermaksud kad itu diiktiraf secara global serta dilengkapi dan siap untuk pembayaran tanpa sentuhan.

Had ATM percuma – $ 200 / £ 200

Had bulanan antara bank – $ 2,000

Keluli Ruby (Staking)

Sekiranya anda memilih untuk mempertaruhkan cryptocurrency (MCO, tepatnya), di sinilah faedah bersih Mycrypto.com benar-benar dimainkan.

Bersama dengan insentif pengembalian tunai 2 peratus untuk pembelian, serta membawa dua kali ganda had ATM dan Kadar Antara Bank adalah positif segera:

Had ATM – $ 400 / £ 400

Salah satu faedah tambahan lain ialah jika anda memilih untuk membuat pembayaran untuk langganan Spotify menggunakan Ruby Steel, anda mendapat rebat sepenuhnya (sehingga kos $ 9.99 sebulan)

Salah satu positif dari siri kad jenis ini adalah bahawa ia terbuat dari logam. Memberi anda ketahanan yang sangat diperlukan.

Unstaked mengurangkan pulangan tunai anda dari 2 hingga 1 peratus dan menghilangkan rebat Spotify.

Untuk mendapatkan faedah kad pegangan saham, khusus untuk Ruby Steel, anda perlu melaburkan 50 MCO untuk mengaksesnya. 50 MCO setara dengan £ 138.

Siri Logam Berharga (Jade Green dan Royal Indigo) semakan kad crypto.comSalah satu faedah bersih dari rangkaian kad Berharga Logam ke atas termasuk hakikat bahawa pemegang kad ini membolehkan anda mendapat akses ke pelbagai ruang rehat lapangan terbang dari seluruh dunia.

Selanjutnya, Jade Green dan Royal Indigo memberikan pulangan tunai 3 peratus, serta rebat 100 peratus bukan hanya pada Spotify, tetapi juga Netflix hingga nilai pembelian $ 11,99.

Had ATM percuma – $ 800

Had Bulanan Antara Bank (selepas itu 0.5%) – $ 10,000

Untuk mendapatkan faedah yang terdapat pada Jade Green atau Royal Indigo, anda perlu mempertaruhkan 500 MCO yang setara dengan £ 1,380 untuk jangka masa 3 bulan atau lebih.

Edisi Emas Putih / Rose Icy

Menambah dari beberapa faedah yang diinginkan dari siri kad debit Precious Metal, kedua-dua kad Icy White dan Rose Gold menawarkan pulangan tunai 4 peratus untuk semua pembelian, bersama dengan rebat 100 peratus pada Netflix dan Spotify, kad-kad ini juga menawarkan 10 peratus pulangan tunai untuk sebarang tempahan dan pembayaran yang dibuat dengan Expedia.

Ini menambah lebih banyak lagi keuntungan dengan membenarkan pemegang memiliki akses ke sebilangan ruang rehat lapangan terbang di peringkat antarabangsa, bukan hanya untuk pemegangnya, tetapi untuk tambahan satu.

Had ATM – $ 1,000

Had Bulanan Antara Bank (0.5% selepas itu) – $ 15,000

Untuk membuka kunci ciri ini dari kad debit edisi Icy White atau Rose Gold, pengguna perlu mempertaruhkan lebih dari 5,000 MCO di rangkaian untuk jangka masa 3 bulan atau lebih. 5,000 MCO setara dengan £ 13,800, yang disimpan dalam simpanan dan mendapat faedah.

Hitam Obsidian

Ini adalah edisi terbaik yang terdapat di MyCrypto.com, dan membawa pelbagai faedah yang sangat digemari pengguna, terutama yang sering disukai oleh flyer.

Kad Obsidian Black membawa semua kelebihan Icy White dan Rose Gold, tetapi dengan tambahan pulangan tunai 10 peratus untuk pembayaran yang dibuat kepada Airbnb bersama dengan pulangan tunai 5 peratus untuk sebarang pembelian.

Satu-satunya kelemahan ialah anda perlu mempertaruhkan 50,000 MCO, iaitu £ 138,000. Tetapi bagi mereka yang mempunyai wang yang tersisa dan berminat dengan minat yang dapat dihasilkannya, sementara mempunyai akses ke kad yang cukup mengagumkan, Obsidian Black adalah satu-satunya.

Dividen Crypto – Perolehan dengan Crypto.com

crypto-com-earnSalah satu sebab kami meletakkannya di sebelah produk seperti Celsius adalah kerana Crypto.Com membolehkan anda melakukan lebih daripada sekadar menyimpan, membeli, menjual dan membelanjakan aset digital anda.

Dengan menggunakan Crypto Earn di dalam dompet / aplikasi mudah alih, anda boleh memilih untuk mengunci pelbagai kuantiti cryptocurrency dan memperoleh kadar faedah.

Jumlah ini bergantung pada sama ada anda pemegang kepentingan MCO; dengan tahap minat yang berbeza bergantung pada berapa banyak MCO yang anda pilih untuk melabur.

Proses penambahan crypto ke dompet ini untuk memperoleh faedah cukup mudah. Yang perlu anda lakukan ialah tekan ikon ‘+’ di halaman Earn. Selepas itu, anda hanya memilih cryptocurrency pilihan anda daripada yang disokong oleh Crypto.com.

Sekarang, kadar faedah yang dapat anda kumpulkan dari masa ke masa bergantung pada jumlah MCO yang anda pilih untuk dipertaruhkan, tetapi juga pada jangka masa yang anda memutuskan untuk menguncinya.

Untuk Bitcoin, terdapat tiga jangka masa yang boleh anda pilih:

Fleksibel: Pendapatan 2% Setahun ($ 20 dengan pegangan $ 1,000)

Memilih pilihan yang fleksibel memberi anda sejumlah kecil pendapatan dalam jangka masa panjang berbanding kaedah lain. Tetapi jika anda mengambil peranan yang lebih aktif dengan crypto anda, mengumpulkan beberapa crypto adalah lebih baik daripada tidak ada.

Tempoh 1 Bulan: Pendapatan 4% Setahun ($ 40 untuk kepentingan $ 1,000)

Dengan memilih untuk menyimpan crypto anda selama 1 bulan, mata wang anda akan disimpan dalam escrow, tetapi masih dapat dilihat oleh anda. Ini memberi anda kadar faedah yang jauh lebih baik, dan membuka masa ketika sebulan berlalu.

Tempoh 3 Bulan: Pendapatan 6% Setahun ($ 60 pada pegangan $ 1,000)

Aset disimpan untuk jangka masa tiga bulan. Sepanjang masa itu, jumlahnya masih dapat dilihat dengan jelas, tetapi anda tidak akan dapat mengeluarkannya dari dompet sehingga tiga bulan berlalu.

Penting untuk diperhatikan bahawa kadar faedah ini berbeza bergantung pada jenis aset digital yang anda miliki. Sebagai contoh, pelaburan Bitcoin yang tidak dikuasai akan menjimatkan anda 6% Setahun, sementara pelaburan Tether yang tidak diambil dapat menjana anda 8%.

Sekiranya anda memilih untuk mempertaruhkan 500 MCO, kadar faedah ini lebih baik. Bitcoin meningkat kepada 8% untuk kepentingan tiga bulan, sementara Tether meningkat kepada 10%.

Tidak ada batasan jumlah crypto yang boleh anda laburkan, dan setelah anda menyelesaikan kedudukan fleksibel, 1 atau 3 bulan, crypto anda dikembalikan ke dompet anda, di mana anda dapat membuka kembali posisi tersebut.

Crypto.com – Kredit dan Cagaran

pinjaman kredit-com-kredit

Seiring dengan melaburkan cryptocurrency anda untuk hasil dividen, pengguna dapat memberikan crypto mereka sebagai bentuk jaminan untuk meminjam fiat terhadapnya. Terdapat jumlah minimum dan maksimum yang perlu anda berikan untuk memenuhi syarat untuk Crypto Credit.

Minimum adalah sejumlah $ 100 dalam aset digital seperti TUSD / PAX, dengan jumlah maksimum $ 1 juta. Salah satu kelebihan tambahan untuk memperoleh kredit melalui Crypto.com adalah bahawa ia ditawarkan dalam jangka masa 12 bulan dan menawarkan lebih banyak fleksibiliti dalam pembayaran kadar faedah.

Bergantung pada sama ada anda mempertaruhkan MCO di platform, anda juga dapat memperoleh kadar faedah yang lebih baik, menurunkannya dari rata-rata 12% APR, menjadi 8% jika anda mempertaruhkan 500 MCO atau lebih.

Pastikan anda memerhatikan terma dan syarat sebelum mengambil sebarang jenis pinjaman. Mereka menyebutkan kelebihan memberi pengguna seketika, bersedia menghabiskan kredit tanpa memerlukan pemeriksaan kredit dan juga tidak ada tarikh akhir pembayaran di laman web rasmi crypto.com mereka.

Crypto.com Melabur

crypto-com-invest-portfolio-manager

Sudah tentu, dompet cryptocurrency berasaskan mudah alih tidak akan lengkap tanpa pertukaran cryptocurrency bawaan untuk menambah portfolio anda, atau memanfaatkan beberapa mata wang fiat yang anda perolehi. Walaupun belum semua fungsi dan pilihan tersedia di Amerika Syarikat, mereka dirancang untuk berfungsi di mana-mana pasaran dan membolehkan pilihan yang disesuaikan sepenuhnya berdasarkan pilihan peribadi anda.

Beberapa ciri terbaru yang ditambahkan pada aplikasi mudah alih syarikat termasuk amaran harga. Beroperasi dengan cara yang serupa untuk memberi amaran mengenai aplikasi perdagangan saham, ini memungkinkan pengguna untuk memantau prestasi pelaburan yang dipegang mereka dan suku bunga pinjaman yang berpotensi.

Yang anda perlukan untuk membeli crypto tertentu adalah memilihnya di menu dompet, memasukkan jumlahnya dan memilih dari mana dompet yang anda mahu lakukan pembayaran: dari kad kredit yang dilampirkan, crypto anda atau bahkan dompet fiat yang berkaitan.

Secara keseluruhan, menurut pasukan, ini membolehkan pengguna dimaklumkan mengenai pergerakan harga lebih dari 200 mata wang maya, termasuk kemampuan untuk membuat peringatan harga yang diperibadikan. Bersama dengan makluman harga individu ini, segmen aplikasi ‘Track’ khasnya membolehkan pengguna melihat prestasi cryptocurrency di pasaran dengan lebih mudah. Mereka juga memiliki kemampuan untuk membangun portfolio kripto anda dengan memanfaatkan strategi perdagangan kuantiti automatik mereka yang dapat disiapkan dalam beberapa minit dan tidak memerlukan biaya pengurusan, masuk atau keluar.

Bergantung pada metrik apa yang anda mahukan, anda boleh memilih sebilangannya, dari besar, topi kecil hingga yang terbaik dan berprestasi terburuk di pasaran pada hari itu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me