Coinmama Exchange: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

coinmama-pertukaran-tinjauan

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke Coinmama Crypto Exchange

Coinmama telah membantu orang membeli cryptocurrency dengan cepat dan mudah di 190 negara sejak 2013. Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai Coinmama hari ini dalam ulasan kami.

ciri-ciri

 • Beli bitcoin dengan sebarang kad kredit / debit Visa atau MasterCard
 • Pengesahan landasan pantas
 • Penghantaran segera

Kaedah Deposit

 • SEPA untuk Penduduk EU
 • Deposit Kripto
 • Visa atau MasterCard

Kelebihan

 • Kaedah murah dan mudah untuk membeli cryptocurrency utama
 • Mudah untuk digunakan
 • Terdapat di 190+ negara

Keburukan

 • Bayaran tinggi (11% yuran untuk memproses kad kredit dan debit)
 • Pilihan jual terhad; bukan secara teknikal pertukaran crypto
 • Tiada sokongan pelanggan 24/7

Pengenalan

Coinmama adalah pertukaran cryptocurrency Israel yang beribu pejabat di Ra’anana di pinggir Tel Aviv. Pertukaran ini terus beroperasi sejak tahun 2013. Hari ini, Coinmama mempunyai sekumpulan 30 pekerja yang melayani lebih dari 1 juta pengguna di 190 negara. Pertukaran ini didaftarkan di Slovakia, walaupun secara rasmi dimiliki oleh New Bit Ventures di Israel.

Pertukaran bertujuan untuk menawarkan salah satu kaedah terpantas dan termudah untuk membeli cryptocurrency. Anda boleh membeli cryptocurrency dalam talian dalam satu jam (termasuk pengesahan) menggunakan kad debit atau kredit. Coinmama menerima sebarang kad kredit atau debit Visa atau MasterCard, mengenakan yuran 11% untuk memproses pembayaran dan membeli cryptocurrency. Itu adalah bayaran yang sangat tinggi, tetapi anda membayar premium yang besar untuk kelajuan dan kemudahan.

Coinmama sangat sesuai untuk pengguna crypto pemula yang ingin membeli bitcoin pertama mereka. Pedagang yang lebih maju boleh menggunakan platform yang berbeza untuk menjimatkan kos transaksi, tetapi pengguna pemula akan menganggap Coinmama sangat mudah digunakan. Sekiranya anda mencari kaedah cepat dan mudah untuk membeli bitcoin pertama anda, maka Coinmama adalah pilihan yang tepat. Coinmama juga menjual sebilangan kecil cryptocurrency lain, termasuk BCH, ETH, LTC, dan lain-lain.

Sudah tentu, anda tidak perlu membayar yuran transaksi kad kredit dan kad debit yang tinggi. Coinmama juga membenarkan pemindahan SEPA dan SWIFT. Pada pemindahan ini, anda akan membayar 0% untuk memasukkan wang ke dalam platform, walaupun anda masih akan membayar yuran kadar pertukaran 5.9% yang tidak dapat dielakkan.

Satu lagi perkara baik mengenai Coinmama ialah pertukaran itu menerima pengguna dari senarai negara yang panjang. Sebenarnya, penduduk hampir setiap negara di dunia semestinya tidak menghadapi masalah untuk mengakses Coinmama. Coinmama tidak membenarkan pengguna dari negara yang dilarang (seperti Korea Utara), dan juga tidak menerima pengguna dari 27 negeri di Amerika. Secara keseluruhan, bagaimanapun, Coinmama menerima pengguna dari senarai lokasi yang panjang.

Ciri-ciri utama

Ciri utama Coinmama merangkumi:

Kaedah Pembayaran Mudah: Coinmama membolehkan anda menggunakan kaedah pembayaran yang sama dengan yang anda gunakan untuk pembelian sehari-hari, termasuk kad debit atau kredit anda. Adalah sukar untuk membeli crypto di bursa lain, hanya untuk menyedari anda perlu menggunakan transfer wire yang mahal atau crypto-to-crypto transfer untuk memasukkan dana ke bursa. Dengan Coinmama, membeli bitcoin semudah memesan pizza dalam talian.

Platform Mesra Pengguna: Coinmama memasarkan platformnya kepada pemula. Seperti yang anda harapkan, ini adalah platform mesra pengguna yang bertujuan untuk menjadikan bahagian crypto yang rumit menjadi mudah. Coinmama mempunyai grafik, carta, dan statistik yang anda dapati di bursa lain, walaupun anda tidak perlu melihat maklumat ini semasa proses pembelian syiling awal.

Sokongan Pelanggan yang kuat: Coinmama umumnya dipuji kerana sokongan pelanggannya. Anda boleh menghubungi pasukan sokongan melalui sembang langsung. Walau bagaimanapun, sokongan pelanggan segera hanya tersedia pada waktu perniagaan biasa Israel (9:00 hingga 18:00 GMT + 3). Anda juga boleh menghubungi sokongan pelanggan melalui e-mel, tiket sokongan, atau Facebook.

Terima Syiling dengan Segera ke Dompet Peribadi anda: Salah satu ciri unik Coinmama berbanding pertukaran seperti Coinbase adalah anda menerima duit syiling itu segera ke dompet peribadi anda. Coinmama tidak menyimpan duit syiling anda di dompet pertukarannya sendiri. Ini bermakna anda memerlukan alamat dompet sebelum menggunakan Coinmama untuk pertama kalinya. Ini juga bermaksud anda mengawal sepenuhnya duit syiling anda.

Tidak Diperlukan Pengetahuan Crypto Sebelumnya: Adakah anda tidak pernah membeli bitcoin dalam hidup anda? Tak mengapa! Coinmama menjadikannya sangat mudah untuk membeli bitcoin sehingga anda tidak memerlukan pengetahuan mengenai bitcoin atau crypto sebelumnya.

Sangat Selamat: Coinmama telah berjalan dengan lancar sejak tahun 2013. Mulai tahun 2019, Coinmama tidak mengalami peretasan atau pelanggaran keselamatan, dan juga tidak pernah mencuri data pengguna.

Dikawal selia dan Didaftarkan: Coinmama didaftarkan dengan FINCEN di Amerika Syarikat, memberikan platform perlindungan keselamatan tambahan kepada beberapa pesaingnya yang lebih cerah.

Mata Wang dan Pasangan Coinmama

Coinmama menerima sebilangan kecil cryptocurrency, termasuk:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Riak (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • Tunai Bitcoin (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Qtum (QTUM)
 • Ethereum Classic (ETC)

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong oleh Coinmama

Coinmama menerima kad kredit atau debit yang dikeluarkan oleh Visa atau MasterCard dengan bayaran 5% (ditambah dengan kadar pertukaran 5.90%).

Coinmama juga baru-baru ini mula menerima pemindahan SEPA. Pemindahan SEPA mempunyai yuran pemprosesan 0%, walaupun anda masih akan membayar yuran kadar pertukaran 5.9% untuk semua pembelian Coinmama.

Anda juga boleh memasukkan dana ke Coinmama menggunakan SWIFT.

Anda boleh membeli duit syiling dari Coinmama menggunakan mata wang fiat apa pun. Coinmama menerima pengguna dari 190+ negara.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Coinmama

Mendaftar untuk Coinmama sangat mudah. Anda memasukkan nama dan alamat e-mel anda untuk memulakan.

Dalam beberapa saat, anda akan menerima e-mel pengesahan di peti masuk anda. Klik pada pautan dalam e-mel pengesahan itu untuk mengesahkan alamat e-mel anda.

Kemudian, anda akan dibawa ke halaman pendaftaran Coinmama, di mana anda akan diminta untuk melengkapkan maklumat lebih lanjut mengenai diri anda. Masukkan nama, alamat, dan maklumat hubungan anda.

Pada ketika ini, bergantung pada negara tempat tinggal anda, anda mungkin dapat memulakan perdagangan bitcoin dengan segera, membeli dan menjual hingga $ 15,000 cryptocurrency.

Bagi mereka di negara lain, termasuk penduduk Amerika Syarikat, anda perlu memuat naik dokumen lebih lanjut untuk membuktikan identiti anda dan menerima pengesahan tahap 2. Coinmama mempunyai ruang di mana anda boleh memuat naik bahagian depan dan belakang ID anda. Anda boleh menggunakan pasport, lesen memandu, atau dokumen identiti nasional.

Anda juga perlu memuat naik bil utiliti (elektrik, kabel, gas, bil air, cukai harta tanah, penyata bank, atau penyata kad kredit).

Setelah memuat naik dokumen-dokumen ini, seorang pekerja Coinmama akan mengesahkan maklumat yang anda berikan. Kemudian, anda akan mendapat akses penuh ke Coinmama.

Sehingga 2019, waktu pendaftaran Coinmama adalah sekitar 30 minit. Ini bermakna anda boleh mendaftar ke Coinmama, mengesahkan dokumen anda, dan membeli bitcoin pertama anda dalam masa kurang dari 30 minit.

Muat naik ID: Coinmama menerima pasport, lesen memandu, dan kad pengenalan negara lain.

Dokumentasi: Anda perlu memuat naik bil utiliti untuk membuktikan alamat anda (elektrik, kabel, gas, bil air, cukai harta tanah, penyata bank, atau penyata kad kredit dengan nama dan alamat anda disenaraikan).

Selfie: Coinmama juga menghendaki anda memiliki telefon bimbit dengan kamera kerja. Anda perlu memuat naik gambar selfie untuk menyelesaikan proses pengesahan.

Setelah anda menerima pengesahan tahap 1, anda dapat meningkatkan had pembelian dan had transaksi harian anda dengan mendapatkan pengesahan tahap 2. Beberapa pengguna juga diminta untuk mendapatkan pengesahan tahap 2 untuk memperdagangkan kripto apa pun, termasuk pengguna dari Amerika Syarikat.

Dalam kes yang jarang berlaku, kakitangan Coinmama mungkin meminta anda memuat naik dokumen tambahan – katakanlah, jika dokumen awal anda tidak mencukupi atau kelihatan tidak tepat.

Dagangan Coinmama

Coinmama membolehkan anda membeli dan menjual bitcoin atau Ethereum dalam talian. Namun, secara teknikalnya bukan platform perdagangan bitcoin. Anda tidak boleh berdagang bitcoin dengan pengguna lain. Anda membeli dan menjual crypto terus ke dan dari Coinmama.

Tangkapan skrin telefon bimbit Penerangan dihasilkan secara automatik

Sebaik sahaja anda membeli duit syiling dari Coinmama, duit syiling tersebut ada di dalam dompet peribadi anda. Coinmama tidak menyimpan duit syiling anda. Ini bermakna anda boleh memindahkan bitcoin anda ke bursa yang berbeza untuk memperdagangkannya. Atau, anda boleh menyimpannya di dompet peribadi pilihan anda.

Seperti yang dinyatakan di atas, Coinmama anda membeli dan menjual BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, ADA, QTUM, dan ETC.

Bayaran Coinmama

Coinmama mempunyai bayaran yang agak tinggi berbanding dengan pertukaran crypto tradisional. Sudah tentu, Coinmama juga merupakan salah satu daripada beberapa platform di mana anda boleh membeli dan menjual crypto menggunakan kad kredit. Inilah cara struktur yuran Coinmama dipecah:

Bayaran Kadar Pertukaran: Coinmama mendasarkan kadarnya pada Indeks XBX, kemudian menambahkan yuran 5.90% untuk semua perdagangan

Bayaran Kad Kredit dan Pemprosesan: 5.00% (ditambah dengan kadar pertukaran 5.90%)

SEPA: 0.00% (ditambah dengan kadar pertukaran 5.90%)

SWIFT: 0.00% (pada pemindahan lebih dari $ 1,000 USD) atau 20 GBP (pada pemindahan di bawah $ 1,000)

Coinmama tidak menyimpan wang anda. Semua dana disimpan di dompet anda sendiri. Tidak ada bayaran deposit atau pengeluaran tambahan. coinmama-fi-caj

Isu Keselamatan Coinmama dan Waktu Henti

Coinmama tidak mempunyai masalah keselamatan yang diketahui, pelanggaran data pengguna, atau insiden downtime yang besar. Sebahagian sebabnya ialah Coinmama tidak menyimpan cryptocurrency pengguna di dompetnya sendiri; sebaliknya, semua cryptocurrency dihantar terus ke dompet pengguna. Secara keseluruhan, Coinmama mempunyai rekod keselamatan yang kuat.

Kemudahan penggunaan

Coinmama adalah salah satu platform pertukaran crypto termudah untuk digunakan tanpa mengira tahap pengalaman crypto anda. Pengguna memuji pertukaran kerana antara muka yang mudah. Tidak seperti pertukaran tradisional, anda tidak perlu melihat carta atau memasuki pasaran atau menghadkan pesanan. Sebaliknya, anda boleh membeli cryptocurrency semudah anda membeli sesuatu dari Amazon atau memesan pizza dalam talian.

Kepercayaan dan Privasi

Coinmama mempunyai rekod prestasi yang baik untuk menjaga keselamatan dana pengguna. Platform ini tidak mengalami pelanggaran keselamatan yang besar selama bertahun-tahun. Sejauh yang kami tahu, Coinmama menyimpan maklumat anda secara peribadi dan tidak membagikannya kepada rakan pihak ketiga.

Khidmat Pelanggan

Coinmama mempunyai pilihan perkhidmatan pelanggan sembang langsung yang tersedia semasa GMT + 3 waktu perniagaan biasa. Anda juga boleh menghubungi platform melalui e-mel atau Facebook di luar waktu perniagaan. Secara amnya, Coinmama mempunyai masa tindak balas yang cepat, dan kebanyakan pengguna mempunyai pengalaman positif dengan perkhidmatan pelanggan Coinmama. Coinmama bahkan memberikan istilah yang tidak masuk akal kepada pasukan perkhidmatan pelanggannya: ia memanggil mereka “Pahlawan Kebahagiaan”.

Panduan Pengguna Coinmama: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Coinmama

1. Daftar

sign-up-start-coinmama-exchange-join

Proses pendaftaran bermula di laman utama Coinmama. Masukkan alamat e-mel, nama pengguna, dan kata laluan anda.

coinmama-pertukaran-e-mel-mengesahkan

Kemudian, tunggu e-mel pengesahan muncul di peti masuk e-mel anda. Klik pada pautan dalam e-mel tersebut untuk mengesahkan alamat e-mel anda.

selamat datang-coinmama-pertukaran crypto

2. Pengesahan

pengesahan coinmama-crypto-exchange

Anda tidak akan dapat menggunakan aspek akaun Coinmama anda sehingga anda mengesahkan dokumentasi anda. Bergantung pada negara tempat tinggal anda, anda mungkin perlu segera melengkapkan pengesahan tahap 2. Atau, anda mungkin dapat memulakan perdagangan setelah memasukkan maklumat hubungan asas anda.

coinmama-perdagangan-maklumat

Tatal ke bawah halaman untuk melihat tahap tahap, termasuk maklumat yang diperlukan untuk menyelesaikan setiap peringkat pengesahan. Sekiranya anda ingin meningkatkan had deposit, pengeluaran, atau perdagangan anda, maka anda perlu menyerahkan dokumentasi yang diperlukan.

maklumat pengguna-coinmama

3. Muat naik Dokumentasi

Coinmama menghendaki anda memuat naik dokumen pengenalan yang dikeluarkan oleh pemerintah, termasuk lesen memandu, pasport, atau dokumen pengenalan diri nasional. Anda juga perlu memuat naik bil utiliti atau penyata bank. Bergantung pada negara tempat tinggal anda, anda mungkin juga perlu memuat naik selfie.

coinmama-dokumentasi

3. Pengesahan Dua Faktor

Coinmama menawarkan pengesahan dua faktor (2FA) dan kami sangat mengesyorkan menetapkannya. Coinmama dapat menghantar permintaan ke Google Authenticator di telefon anda untuk mengesahkan identiti anda. Mereka juga membenarkan pengesahan dua faktor melalui e-mel, walaupun mereka sangat mengesyorkan menggunakan Google Authenticator sebagai gantinya.

4. Kaedah Pembayaran

Coinmama menerima deposit melalui tiga kaedah utama, termasuk Visa / Mastercard, SWIFT, atau SEPA. Anda akan membayar yuran deposit 0% dengan SWIFT atau SEPA dan bayaran deposit 5% dengan Visa / Mastercard (semua pembelian cryptocurrency di Coinmama juga dikenakan bayaran kadar pertukaran 5.90%).

5. Membeli Cryptocurrency

Untuk membuat perdagangan baru di Coinmama, pergi ke Menu > Beli dan kemudian pilih cryptocurrency yang anda inginkan dari senarai.

Masukkan jumlah yang anda ingin beli dalam BTC atau USD. Kemudian, Coinmama akan memberitahu anda berapa banyak yang akan anda terima untuk jumlah tersebut (harga termasuk yuran).

coinmama-beli-bitcoin

Anda juga boleh menjual bitcoin melalui Coinmama. Walau bagaimanapun, anda hanya dapat menjual bitcoin, dan wang hanya dapat dipindahkan melalui SEPA ke bank Eropah. Sekiranya anda membeli crypto melalui kad kredit atau debit pada mulanya, anda perlu menjual bitcoin menggunakan pertukaran lain.

6. Pengeluaran

Coinmama tidak mempunyai pilihan pengeluaran kerana dana anda disimpan di dompet peribadi anda sendiri. Walau bagaimanapun, anda boleh menjual bitcoin dari dompet web Coinmama anda secara langsung melalui platform pertukaran, tetapi hanya jika anda dapat memindahkan dana melalui SEPA ke bank Eropah. Untuk menjual bitcoin dan mengeluarkan wang anda dari Coinmama, pergi ke Menu > Jual.

coinmama-jual-bitcoin-pengeluaran

Semua dana lain yang dibeli di Coinmama disimpan di dompet anda sendiri. Anda sudah membayar yuran tinggi Coinmama, jadi tidak perlu membayar yuran tambahan untuk mengeluarkan dana tersebut lagi. Dana tersebut dalam dompet peribadi anda boleh dipindahkan ke bursa lain untuk dijual dan ditarik balik, jika anda memilih untuk melakukannya.

Kata Akhir

Coinmama bukan secara teknikal pertukaran. Anda tidak boleh benar-benar membeli dan menjual cryptocurrency di platform. Coinmama berfungsi seperti Coinbase, memberikan pengguna kaedah yang mudah (dan mahal) untuk membeli bitcoin dan cryptocurrency lain menggunakan kad kredit dan kaedah pembayaran lain yang biasa.

Coinmama mengenakan yuran tinggi sehingga 11% (yuran kad kredit 5% + yuran kadar pertukaran 5.9%). Namun, jika anda mencari cara yang mudah dan pantas untuk membeli bitcoin dalam 30 minit, maka Coinmama adalah salah satu pilihan yang baik.

Berniaga & Pertukaran

 • Panduan Crypto 101: Memilih Pertukaran Cryptocurrency Terbaik
 • Panduan untuk Bittrex Exchange: Cara Berdagang di Bittrex
 • Panduan Pertukaran Binance: Cara Membuka Akaun Binance dan Perkara Yang Harus Anda Ketahui
 • Panduan Pertukaran Gemini: Panduan Ulasan Pengguna
 • Panduan Pertukaran Kraken: Panduan Ulasan Pengguna
 • Panduan untuk Etherdelta Exchange: Cara Berdagang di Etherdelta
 • Panduan Asas Perdagangan Cryptocurrency: Pengenalan Analisis Teknikal Crypto
 • Perdagangan Cryptocurrency: Memahami Pasangan Dagangan Cryptocurrency & Bagaimana ia berfungsi
 • Panduan Dagangan Crypto: 4 Kesalahan Umum Setiap Pengedar Crypto Akan Mengalami

Dompet

 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Mengapa Anda Memerlukan Dompet?
 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Membuka Dompet Bitcoin
 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Membuka MyEtherWallet (MEW)

Anda juga boleh menyertai kumpulan Facebook kami di Kuasai Crypto: Pengetahuan Cryptocurrency Lanjutan untuk mengemukakan sebarang pertanyaan mengenai cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me