Di mana dan Bagaimana Membeli Digibyte (DGB) | Tutorial Langkah demi Langkah

Dalam artikel ini kami akan menerangkan kepada anda cara membeli DigiByte (DGB) dengan cara yang sangat mudah. Perkara pertama yang perlu kita fahami ialah apa DigiByte dan bagaimana mata wang digital ini berfungsi.

Apa itu DigiByte?

DigiByte adalah bentuk mata wang baru yang tidak memiliki otoritas pusat, sumber terbuka, dan membolehkan semua orang terlibat. Keamanan canggih DigiByte menjadikannya lebih selamat daripada mata wang digital lain yang ada. Selain itu, cepat digunakan dan dapat dikirim ke semua orang di seluruh dunia hanya dalam hitungan detik.

Pada masa ini, DigiByte mempunyai komuniti yang berdedikasi dan lebih daripada 100,000 nod di seluruh dunia. Sebilangan orang menyebutnya sebagai ‘raksasa tidur’ dari mata wang kripto kerana potensi masa depannya. Sehingga kini, perkara itu masih belum dapat dilihat.

Tetapi bagaimana mungkin untuk memperoleh mata wang maya ini? Di sini kami akan menerangkan kepada anda bagaimana.

Mendapatkan Dompet Digibyte Anda

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menyediakan dompet untuk menyimpan DigiByte yang ingin anda beli. Untuk melakukannya, anda perlu pergi ke halaman dompet rasmi DigiByte di mana anda akan mempunyai semua maklumat yang diperlukan untuk memuat turun dan menyiapkan dompet.

Terdapat pelbagai panduan yang tersedia untuk menyiapkan dompet mengikut jenis sistem yang anda miliki. Sekiranya anda mempunyai komputer Windows, anda harus memilih Pengaturan Dompet Windows DigiByte.

Setelah memuat turun dompet, pasang dan jalankan program. Semasa proses pemasangan mereka akan bertanya di mana anda menyimpan fail, jadi anda harus memilih tempat di komputer anda.

Untuk dapat berfungsi dengan baik, dompet perlu mempunyai akses ke internet. Setelah dimuat turun, ia akan mula menyegerakkan ke blockchain, dan ini memerlukan sedikit masa untuk diproses.

Kemudian anda harus menekan butang ‘Tetapan’, masukkan ke ‘Encrypt wallet’ dan pilih kata laluan yang sukar tetapi mudah diingat. Kata laluan ini sangat penting kerana tanpanya anda tidak akan mempunyai akses kepada duit syiling anda.

Selepas itu, klik pada ‘File’ dan kemudian tekan ‘Backup wallet.’ Sangat penting untuk menyimpan fail di tempat yang selamat seperti cakera keras luaran atau USB.

Kaedah terbaik untuk menyimpan mata wang maya adalah dengan menggunakan dompet perkakasan seperti yang dibina oleh Ledger. The Ledger Nano S adalah peranti hebat yang digunakan untuk menyimpan mata wang maya yang terbukti selamat dan sangat berguna.

Sekiranya anda telah melakukan semuanya, anda boleh mengklik butang ‘Terima’, dan setelah itu pilih ‘Minta pembayaran.’

Salin alamat panjang yang akan dipaparkan di sana dan simpan kerana kita perlu menggunakannya kemudian untuk menyimpan duit syiling yang dibeli di platform lain.

Membeli Syiling DGB Digibyte

Pada masa ini, tidak ada pasaran fiat untuk membeli DigiByte, yang merupakan sesuatu yang tidak selesa bagi pengguna yang ingin membeli mata wang maya ini untuk pertama kalinya. Untuk membelinya, kita harus menggunakan Ethereum (ETH), mata wang yang sangat penting dan terkenal di pasaran crypto.

Untuk membeli Ethereum, kami akan melakukannya Pangkalan Wang Syiling, salah satu platform yang paling penting dan terkenal di pasaran, tetapi anda boleh melakukan perkara yang sama dengan pertukaran lain di rantau anda, langkahnya harus serupa.

Anda perlu membuat akaun di Coinbase dengan menekan butang ‘Daftar’ di laman web mereka. Di sana anda perlu memberikan nama, e-mel dan kata laluan anda. Pertukaran ini mengikuti peraturan kewangan yang sangat ketat, dan ini bermaksud bahawa mereka harus mengesahkan identiti anda dengan cara yang sangat serius.

Untuk mengesahkan maklumat yang diberikan, anda perlu memberikan nombor telefon anda, memuat naik gambar ID foto anda dan mengesahkan kad kredit / debit atau akaun bank sebelum anda dapat membeli cryptocurrency.

Setelah akaun dibuat, anda perlu membeli Ethereum. Untuk melakukannya, anda mesti melakukannya dengan menggunakan kad kredit atau pindahan wang melalui bank. Setelah anda mempunyai wang di akaun, anda harus memilih ‘beli / jual’ di menu atas dan pilih ‘Ethereum’ sebagai mata wang yang ingin anda beli.

Di sini anda perlu memilih jumlah ETH yang ingin anda beli. Sekiranya anda sudah melakukannya, anda akan melihat bahawa anda mempunyai ETH untuk membeli DigiByte di bursa lain.

Kami akan menerangkannya dengan Kucoin, tetapi jika anda mempunyai akaun lain di bursa yang membolehkan anda membeli DigiByte dengan Ethereum, teruskan ke sana.

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun di sini, anda perlu Mendaftar, pilihan yang terdapat di laman web utama mereka. Setelah anda mengesahkan semua data yang diberikan, anda akan menerima e-mel di mana anda perlu mengesahkan akaun tersebut.

Kami sangat mengesyorkan anda menggunakan pengesahan dua faktor (2FA) kerana jauh lebih selamat daripada hanya menggunakan nama pengguna dan kata laluan biasa. Dana anda akan tetap jauh lebih selamat sekiranya anda membiarkan 2FA diaktifkan.

Sekarang kita harus memindahkan ETH yang dibeli di Coinbase ke Kucoin. Pergi ke menu dan pilih ‘Aset’, dan selepas itu, Ethereum (ETH). Sebaik sahaja anda berada di sini, anda perlu menekan ‘Deposit’ dan alamat baru di mana anda akan menghantar ETH. Salin alamat dan pergi ke Coinbase.

Di Coinbase klik bahagian ‘Akaun’ di menu atas, cari dompet Ethereum anda dan tekan butang ‘Kirim’ yang akan ditunjukkan di sana. Setelah selesai, tampal alamat yang disalin dari bursa Kucoin. Pastikan alamatnya sama, dan tentukan berapa banyak Ethereum yang ingin anda hantar. Selepas itu klik ‘Teruskan’ dan sahkan urus niaga jika anda pasti mengenainya.

Sebaik sahaja anda mempunyai duit syiling di dompet Kucoin, anda boleh membeli DigiByte. Pergi ke pasaran DGB / ETH dan cari pilihan ‘Beli / Jual’. Anda sekarang perlu pergi ke bahagian beli laman web dan tekan pilihan ‘Harga terbaik’, yang membolehkan anda membeli pada harga terendah yang ada pada masa ini.

Selepas itu, pilih jumlah yang ingin anda beli dan tekan butang ‘Beli’. Sekarang, anda akan mempunyai DigiByte yang ingin anda beli di akaun anda di Kucoin. Langkah seterusnya adalah menghantarnya ke dompet anda, yang telah kami muat turun pada awal panduan.

DigiByte kini diperdagangkan pada $ 0,0284 dolar per syiling, dan memiliki permodalan pasaran $ 302 juta dolar. Ini bermakna DigiByte adalah mata wang maya terpenting ke-31 di pasaran.

Kesimpulannya

Adakah anda berfikir untuk membeli DGB? Mengapa atau mengapa tidak? Beritahu kami dalam komen. Terdapat banyak minat pada duit syiling ini, jadi kami menjangkakan walaupun di pasaran bawah ada pihak yang berminat!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me