Mengapa Melabur dalam Bitcoin?

Terdapat banyak sebab untuk melabur dalam Bitcoin. Instrumen kewangan yang unik ini mengubah dunia untuk selamanya dan memasuki pendigitan ekonomi. Bitcoin lebih daripada sekadar protokol. Ini mewakili perubahan mendasar dalam dasar monetari global. Buat pertama kalinya, dasar kerajaan dan kewangan terpisah.

Tidak ada yang tahu dengan tepat alasan mengapa pencipta Bitcoin tanpa nama Satoshi Nakamoto mencipta Bitcoin. Namun, ada beberapa petunjuk mengenai alasannya. Contohnya, mesej kripto disematkan di blok Genesis Bitcoin. Mesej berbunyi, “The Times 03 / Jan / 2009 Canselor di ambang bailout kedua untuk bank” dapat dijumpai.

Mengapa Melabur dalam Bitcoin (BTC)?

Sebilangan besar penganalisis bersetuju bahawa untuk menguasai semula masa depan kewangan anda adalah mesej yang paling baik menyampaikan inspirasi Bitcoin. Perkembangannya bertujuan untuk memberikan bentuk wang yang baik bebas dari manipulasi faktor luar. Tidak seperti mata wang fiat, tidak ada cara bagi pemerintah untuk mencetak lebih banyak Bitcoin. Bekalan terhad dan dibina terus ke dalam protokol teras rangkaian.

Data Bitcoin melalui CoinMarketCap

Data Bitcoin melalui CoinMarketCap

Kaedah Terbaik untuk Memulakan Portfolio Cryptocurrency anda

Sektor crypto kini lebih besar dari sebelumnya. Terdapat beribu-ribu platform yang berbeza. Setiap rantaian ini membawa ciri unik ke pasaran. Walaupun banyak platform ini akan berjaya, banyak yang tidak akan berjaya. Bitcoin adalah blockchain tertua, terbesar dan paling selamat di dunia. Oleh itu, satu projeknya yang pasti akan wujud selagi cryptocurrency mempunyai nilai.

Bekalan Terhad (21,000,000 Bitcoin)

Hanya akan ada 21,000,000 Bitcoin yang pernah dibuat. Bitcoins ini diterbitkan sebagai ganjaran perlombongan untuk memberi insentif pada nod rangkaian. Ganjaran Bitcoin baru diedarkan kira-kira setiap sepuluh minit. Dengan cara ini, Bitcoin menyediakan mata wang ramalan global pertama yang boleh dipercayai di dunia.

Tanda-tanda perubahan jelas kelihatan di pasaran. Bulan ini menyaksikan firma metrik pelaburan Strategi Mikro mengalihkan simpanan syarikat mereka dari fiat ke Bitcoin. Keputusan untuk menukar aset datang setelah pemerintah AS mengeluarkan paket stimulus bernilai triliun dolar ke pasar sebagai sebahagian daripada pakej rangsangan Pandemik.

Membincangkan keputusan itu, pegawai syarikat menyatakan bahawa disebabkan oleh peningkatan penawaran mata wang fiat di pasaran, dan ketidakpastian keseluruhan di sekitar Coronavirus, Bitcoin memberikan pilihan yang lebih baik. Mereka menjelaskan bahawa Bitcoin mempunyai banyak langkah anti-inflasi yang menjadikannya pelaburan jangka panjang yang lebih baik.

Kekurangan ini terus mendorong harga Bitcoin ke tahap baru. Baru 11 tahun sejak cryptocurrency ini memasuki pasaran, dan dalam jangka masa yang singkat, harga Bitcoin telah meroket. Secara khusus, Bitcoin telah meningkat dari sekitar $ 0.50 satu syiling hingga lebih dari $ 20.000 setiap duit syiling. Pasaran diperbetulkan sejak tahun 2017 tertinggi, tetapi nilai Bitcoin tetap melebihi $ 10,000. Itu adalah ROI yang mengagumkan yang telah menjadikan pelabur awal menjadi jutawan.

Perdagangan Bitcoin - Analisis melalui CoinMarketCap

Perdagangan Bitcoin – Analisis melalui CoinMarketCapBitcoin Trading – Analisis melalui CoinMarketCap

Daripada 21 juta Bitcoin, lebih daripada 18 juta syiling sedang beredar. Selain itu, Nakamoto melombong 1 juta syiling sebelum dia hilang tanpa jejak. Bitcoin ini tidak pernah bergerak sejak awal-awal ini. Juga, sejumlah besar Bitcoin telah hilang kerana kesalahan manusia.

Sekiranya anda menghantar Bitcoin ke alamat dompet yang salah, ia akan hilang selama-lamanya. Kajian menunjukkan bahawa sekitar 4 juta BTC hilang selama-lamanya kerana kesalahan ini. Bersama-sama, semua faktor ini bermaksud bahawa daripada 18 juta Bitcoin yang dilombong, hanya 13 juta yang masih ada.

Rangkaian Bitcoin Meningkat dalam Saiz

Rangkaian Bitcoin lebih besar daripada sebelumnya. Terdapat lebih banyak dompet, pertukaran, dan platform yang tersedia untuk pengguna. Selain itu, lebih banyak vendor menerima Bitcoin. Malah ada kad debit dan kredit Bitcoin yang membolehkan pengguna menghabiskan Bitcoin mereka di mana sahaja yang menerima Visa.

Inovasi-inovasi ini, ditambah dengan sektor Dapp yang semakin meningkat, bermaksud bahawa Bitcoin dijangka berkembang untuk masa hadapan. Selain itu, terdapat pelbagai produk kewangan berasaskan Bitcoin generasi berikutnya, seperti EFT, tersedia untuk orang ramai. Setiap produk ini membantu membawa pasaran tradisional ke dalam sektor crypto.

Pelabur Institusi Perhatikan

Setiap kali produk berasaskan Bitcoin baru memasuki sektor tradisional, ia mendorong penggunaan Bitcoin ke tahap yang baru. Alat kewangan yang inovatif ini membolehkan pengguna mengambil bahagian dalam pasaran Bitcoin tanpa memiliki Bitcoin secara langsung. Strategi ini membolehkan pelabur menghindari peraturan atau cukai cryptocurrency yang berat.

Baru-baru ini, telah terungkap bahawa pemerintah tertentu di seluruh dunia telah mulai melakukannya menimbun Bitcoin. Negara-negara ini menyedari nilai yang sangat baik yang diwakili oleh Bitcoin dan telah memutuskan untuk melindungi nilai pertaruhan mereka. Sebilangan besar Bitcoin ini adalah penyitaan yang memberikan pulangan yang besar bagi agensi kerajaan.

Sebagai contoh, pegawai Bulgaria merampas lebih dari 200,000 Bitcoin semasa serangan jenayah terancang. Juga, Sweden, Amerika Syarikat, dan Korea Utara memiliki pegangan Bitcoin yang besar. Sejak penyitaan ini, beberapa duit syiling dilelong untuk mendapat pulangan besar. Dalam satu contoh, Perkhidmatan Marshals A.S. dilelong lebih daripada 144,000 BTC kepada orang ramai dengan harga $ 48 juta.

Bitcoin Menambah Fungsi Baru

Sebagai projek utama di pasaran, Bitcoin terus melihat perkembangan inovatif. Lightning Network adalah satu peningkatan yang menyediakan Bitcoin dengan pelbagai fungsi baru. Lightning Network adalah penyelesaian luar rantai yang menggunakan saluran pembayaran swasta untuk menghilangkan kesesakan dalam rangkaian.

Protokol lapisan kedua yang revolusioner ini juga membolehkan Bitcoin memanfaatkan teknologi baru di pasaran. Sebagai contoh, Lightning Network memperkenalkan penggunaan oracle ke rangkaian Bitcoin. Oracle adalah sensor luar rantai yang boleh mencetuskan tindakan on-chain. Oracles adalah salah satu teknologi yang paling menarik di pasaran. Mereka memperluaskan kebolehgunaan cryptocurrency ke tahap baru.

Pelaburan dalam Bitcoin adalah Pelaburan dalam Diri Anda

Terdapat sesuatu yang lain yang menggerakkan rangkaian Bitcoin selain teknologi blockchain. Ada kepercayaan bahawa orang-orang di dunia berhak mendapat yang lebih baik. Segala-galanya mengenai Bitcoin bertentangan dengan butiran. Ia benar-benar menyebarkan tahap pemerkasaan kewangan yang baru dan menunjukkan bagaimana masyarakat dapat berkembang setelah menghadapi masalah kewangan semasa.

Apa Masa Depan

Tidak ada yang dapat memberitahu anda dengan kepastian 100% bahawa Bitcoin akan mencapai tahap tinggi yang diramalkan oleh banyak pihak di sektor kewangan. Walau bagaimanapun, semua petunjuk menunjukkan penerimaan rekod bertahun-tahun lagi. Bitcoin lebih daripada sekadar cryptocurrency. Ini adalah suara untuk mengawal masa depan kewangan anda.

Beli Bitcoin (BTC)

Kami mengesyorkan pertukaran berikut:

Mengapa Melabur dalam Bitcoin? Mengapa Melabur dalam Bitcoin? Mengapa Melabur dalam Bitcoin?
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Poloniex

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Peniaga Maju

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Kemudahan penggunaan

Yuran Perdagangan

0.10%

Yuran Perdagangan

0.16%

Yuran Perdagangan

0.125%

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me