Trend Bitcoin Setiap Jam di Saluran Peningkatan, Tetapi Tekanan Jual Di Bawah $ 7,300 Masih Kuat: Pasar Crypto Setiap Hari

Isnin, 20 April: Pasaran mata wang kripto mengalami pembetulan ringan selama 24 jam terakhir setelah pertumbuhan pada hujung minggu.

Bitcoin (BTC) berada di atas paras $ 7,000, kini menghadapi rintangan sekitar $ 7,300.

Ethereum (ETH) menyaksikan prestasi yang baik, meningkat lebih daripada 10 peratus pada minggu ini. Harga telah meningkat di atas rintangan keras pada $ 176 untuk diperdagangkan lebih dari $ 180 pada waktu akhbar.

Ripple’s XRP menyelesaikan penembusan saluran penurunan harga yang berkesan dan diperdagangkan di atas $ 0.19.

Trend BTC 1 jam di saluran kenaikan harga

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

BTC disekat setelah pulih sedikit menjadi $ 7,300 pada hujung minggu, dan harganya stabil setelah penarikan semula ke $ 7,050. Trend kejutan gagal beberapa kali untuk menguji rintangan $ 7,200 pagi ini, dan kenaikan menunjukkan kelemahan semula.

Pasukan analisis pasaran OKEx menyatakan bahawa BTC cenderung stabil di atas tahap ini setelah menembus $ 7,000 pada hujung minggu, menunjukkan trend pemulihan berterusan. Sebab utama kenaikan pada hari Ahad menembusi $ 7,300 adalah kerana hampir tidak ada rintangan keras di bawah kedudukan ini.

Kegagalan Bitcoin untuk menguji $ 7,300 bermaksud bahawa bull tidak mempunyai kekuatan yang cukup untuk menerobos kawasan perdagangan intensif dalam jangka masa terdekat. Walaupun tren 1 jam masih berada di saluran menaik, rintangan sekitar $ 7,300 masih kuat, oleh itu ada kemungkinan harga akan turun kembali.

Sekiranya tren tidak jatuh di bawah pinggir bawah saluran, kami boleh terus mengharapkan kenaikan semula. Jika tidak, Bitcoin dapat menguji keberkesanan sokongan USD ke bawah sekitar $ 7,000.

Carta 6H data BTC / USD Perpetual Swap. Sumber: OKEx.com

Carta 6 jam Bitcoin menunjukkan bahawa Prinsip Gelombang juga berlaku dalam aliran penyatuan. Pelabur boleh menggunakan teori ini untuk menilai trend pasaran masa depan – ini juga merupakan kaedah yang baik untuk mencari titik masuk dan penutup dalam corak penyatuan.

Oleh kerana trend telah disekat oleh $ 7,200, yang lebih rendah daripada tinggi sebelumnya sekitar $ 7,450, ini mungkin bermaksud bahawa gelombang ke-3 bergerak ke penghujung dan gelombang ke-4 akan muncul. Secara umum, harga akan sentiasa mendapat sokongan di sekitar pinggir bawah kawasan penyatuan, dan penembusan biasanya berlaku pada gelombang ke-5.

Walau bagaimanapun, pelabur harus diingatkan bahawa gelombang ke-5 dapat diperluas untuk lima sub-gelombang jika pasaran relatif lemah. Jadi, penembusan akan bergantung pada kekuatan sokongan dan rintangan kawasan semasa. Sub-gelombang mungkin muncul jika gelombang ke-5 disekat oleh $ 7,300- $ 7,450 atau disokong oleh $ 6,500- $ 6,600.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,200
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7.500
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,950
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,550

ETH memimpin di kalangan altcoin

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Melihat carta ETH 4 jam di atas, kita melihat bahawa ia telah menjadi altcoin terkuat baru-baru ini, kerana penembusan tinggi sebelumnya yang tinggi sekitar $ 176. Sekarang kedudukan ini memberikan sokongan yang berkesan terhadap trend semasa.

Walau bagaimanapun, walaupun pemulihan kelihatan cukup kuat untuk mengharapkan pertumbuhan yang lebih besar, rintangan sekitar $ 190- $ 195 untuk ETH sangat sukar, kerana kawasan ini pernah menjadi kelebihan kawasan perdagangan intensif tahun lalu dan pada awal tahun ini. Oleh kerana terdapat banyak kaunter penjualan di kawasan ini, trend tidak akan mudah ditembusi dalam jangka masa pendek.

Carta volum ETH menunjukkan bahawa perdagangan lebih aktif dalam dua minggu kebelakangan ini, dan, berbanding dengan altcoin lain, emosi menaik ETH adalah yang paling kuat. Walau bagaimanapun, lebih banyak bull perlu dimasukkan agar harganya menembusi $ 195, jumlah semasa tidak mencukupi.

Pelabur boleh menumpukan pada keberkesanan sokongan $ 176 dalam masa terdekat dan boleh menjangkakan kenaikan seterusnya sekiranya harga dapat terus stabil.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 190
 • Rintangan jangka sederhana: $ 206
 • Sokongan jangka pendek: $ 176
 • Sokongan jangka sederhana: $ 166

XRP melihat penembusan yang berkesan

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Carta 1 jam XRP menunjukkan bahawa arah aliran telah menembusi bahagian atas saluran menurun pada hujung minggu. Keberkesanan penembusan terbukti pagi ini, kerana penarikan pertama selepas penembusan disokong oleh $ 0.1888 – lebih tinggi daripada kelebihan atas.

Keluar dari saluran penurunan bermaksud tren meninggalkan kawasan lemah buat sementara waktu. Dikombinasikan dengan kenaikan volume kenaikkan secara beransur-ansur, kemungkinan sukar bagi harga untuk kembali ke kawasan saluran dalam jangka pendek.

Walau bagaimanapun, rintangan atas sekitar $ 0.1975 tidak mudah ditembusi, kerana ia mewakili bahagian bawah gabungan dari 7-10 April. Kemungkinan untuk pulih ke kawasan ini jika harganya dapat stabil sekitar $ 0.1900 pada separuh pertama minggu ini. Jika tidak, XRP boleh menguji bahagian atas atas sekali lagi.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1950
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1975
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1900
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1865

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me