Harga Bitcoin Disokong oleh MA (90) pada Tahap 1H, Menembusi Di Bawah Ini Bererti Menguji $ 7.4K

Selasa, 28 April: antara cryptocurrency teratas, XRP Ripple telah menyaksikan turun naik paling banyak dalam tempoh 24 jam yang lalu. Crypto ketiga terbesar naik lebih dari 5 peratus pada hari tersebut, diperdagangkan di atas $ 0,20 pada waktu akhbar.

Bitcoin (BTC) terus diperdagangkan sekitar $ 7,700, menghadapi rintangan pada $ 7,850.

Ethereum (ETH) juga hampir tidak melihat perubahan bersih pada hari itu, diperdagangkan sekitar $ 197 pada waktu akhbar.

MA BTC (30), MA (60) patah sebentar

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Semalam, 27 April, BTC disokong setelah penurunan harga melebihi $ 7,600. Namun, ia gagal lagi untuk menguji rintangan $ 7,800 pagi ini dan kini hampir mendekati $ 7,700.

Penganalisis OKEx mencatatkan bahawa bahagian atas pemulihan kedua lebih rendah daripada kenaikan semalam, iaitu sekitar $ 7,818, dan jumlah dagangan telah menyusut. Sekiranya pantulan tidak selalu disertai dengan jumlah yang besar di kemudian hari, kebarangkalian bull dapat menembusi dengan berkesan adalah sangat rendah.

Menurut analisis penunjuk purata bergerak tahap satu jam, harga secara ringkas menembusi purata bergerak 30 hari (MA (30)), dan kebanyakannya tidak jatuh di bawah purata bergerak 60 hari (MA (60)) . Melihat tren baru-baru ini, dapat dilihat bahawa tren itu jatuh di bawah MA (60) sekali, tetapi selalu mendapat sokongan dengan purata bergerak 90 hari (MA (90)).

Ini menunjukkan keberkesanan sokongan MA (90), yang dapat digunakan sebagai jaminan untuk kelanjutan pemulihan. Menembusi di bawah purata bergerak ini mungkin membawa ke arah penurunan yang lebih jauh, dan trend secara langsung dapat menguji kemungkinan sokongan $ 7,400.

Pelabur harus memperhatikan bahawa walaupun trend dapat terus stabil di atas MA (90), dengan penurunan volum semasa, tidak wajar untuk melebih-lebihkan kebarangkalian penembusan yang efektif dalam jangka pendek.

Tahap kelantangan BTC menyusut

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta 1 hari Bitcoin menunjukkan bahawa arah aliran semakin hampir ke rintangan MA (90) dan MA (180). Nampaknya kekuatan kenaikan tren menunjukkan isyarat yang semakin lemah, dan kawasan rintangan mungkin antara $ 7,850 dan $ 7,900.

Tahap kelantangan masih tidak menunjukkan tren yang semakin meningkat – sebenarnya, mereka terus berkurang. Adalah berbahaya untuk membuka kedudukan panjang di kawasan sekarang, kerana kemungkinan penembusan secara beransur-ansur semakin kecil dalam jangka pendek.

Dua kedudukan penting harus diperhatikan sekiranya kemunduran berlaku: pinggir atas kawasan penyatuan sebelumnya sekitar $ 7,400 dan kawasan sokongan kedua yang kuat sekitar $ 7,000. Menstabilkan pada $ 7,400 bermaksud bahawa kekuatan penguat harga bullish adalah kuat dan kita boleh menjangkakan pemulihan selanjutnya. Menjatuhkan kembali ke $ 7,000 mungkin bermaksud penurunan yang mendalam.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,800
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,900
 • Sokongan jangka pendek: $ 7,600
 • Sokongan jangka sederhana: $ 7.500

ETH’s MA (90) memberikan sokongan

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH jatuh di bawah $ 190 sekali semalam. Selepas pemulihan pesat, berbanding dengan dua hari sebelumnya, kekuatan secara beransur-ansur semakin lemah. Titik tinggi secara beransur-ansur menurun dari $ 200, menjadi $ 199 hingga $ 197. Peniaga perlu berwaspada memandangkan kemungkinan penurunan efektif di bawah $ 190.

Seperti yang ditunjukkan oleh carta 1 jam di atas, MA ETH (90) berjaya menyokong harga baru-baru ini. Walau bagaimanapun, para pelabur harus memperhatikan bahawa trend telah jatuh di bawahnya sebelum pemulihan – fakta ini adalah isyarat bahawa purata bergerak ini mungkin tidak dapat memberikan sokongan yang berkesan sekiranya jumlah penurunan meningkat.

Kini ETH boleh membentuk corak kepala dan bahu, jika tren menyatu pada $ 190. Ada kemungkinan juga selepas tempoh penggabungan, jumlah kenaikkan harga yang tinggi akan muncul dan menaikkan harga terus ke $ 200 atau bahkan ke $ 205.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 200
 • Rintangan jangka sederhana: $ 206
 • Sokongan jangka pendek: $ 191
 • Sokongan jangka sederhana: $ 186

XRP melihat kenaikan volum kenaikan

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Perdagangan XRP menyaksikan jumlah kenaikkan yang kuat dalam beberapa jam kebelakangan ini dan trend meningkat dengan cepat di atas pola segitiga penumpuan.

XRP cenderung bergerak berbeza dari altcoin lain dalam aliran penyatuan. Trend XRP akan cepat mengepam atau merosot apabila syiling lain stabil. Tetapi ketika altcoin lain mula mengepam, XRP mungkin memasuki kawasan penyatuan atau bahkan jatuh kembali.

Pelarian hari ini mungkin rasional, selagi volumnya tetap kuat. Walau bagaimanapun, untuk mengesahkan ini, kita perlu menunggu untuk melihat adakah penarikan balik jatuh atau tidak di bawah $ 0.2. Sekiranya harganya stabil pada $ 0.2 atau bahkan $ 0.25, kita boleh menjangkakan pam lebih jauh. Jika tidak, pam jangka pendek ini mungkin dianggap sebagai tindakan ikan paus yang menarik kedudukan panjang, dan harganya akan turun dengan cepat ke $ 0.19.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.2070
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.2100
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.2050
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.2010

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me