Bitcoin Bulls Tidak Mati, Trend Bearish Hanya Dijangka Selepas Penembusan Harga Di Bawah Trendline Bullish: Crypto Market Daily

Jumaat, 27 Mac: Sebilangan besar pasaran cryptocurrency teratas terus melihat sedikit turun naik selama 24 jam terakhir, hanya sedikit hijau pada hari itu.

Setelah membuat percubaan lain untuk mencapai $ 7,000, Bitcoin (BTC) kini diperdagangkan sekitar $ 6,700, naik sebahagian kecil dari peratus pada waktu tekan.

Ether (ETH) mengikuti corak yang serupa, melonjak ke arah $ 140 pada awal pagi ini, sebelum turun kembali ke $ 136, naik sekitar setengah peratus selama 24 jam terakhir.

Berbeza dengan pasaran teratas yang lain, Ripple’s XRP telah meningkat hampir 7 peratus pada hari tersebut. Duit syiling ketiga terbesar membuat penembusan yang lebih berjaya, memperoleh keuntungan pagi ini di sekitar kawasan rintangan $ 0.17.

BTC bergerak ke kedudukan penting

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Pagi ini, BTC berusaha untuk menembusi di atas $ 7,000 sekali lagi, tetapi harganya terhalang dan jatuh setelah naik menjadi $ 6,900. Ia terus berubah-ubah di atas $ 6,500 pada waktu akhbar.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa pasaran bergerak ke kedudukan penting kerana trend mendekati akhir kawasan segitiga. Ini adalah isyarat bahawa kekuatan lembu dan beruang agak seimbang. Oleh kerana aktiviti perdagangan yang belum berkembang baru-baru ini, tidak mudah untuk meramalkan arah mana harga akan bergerak.

$ 6,400 akan menjadi kedudukan penting yang boleh mempengaruhi trend masa depan. Sekiranya ia dapat menjadi sokongan yang berkesan pada hujung minggu, para bull masih berpeluang untuk menaikkan harga kembali ke $ 7,000. Jika tidak, jika harga turun di bawah $ 6,400, ini bermaksud bahawa garis aliran menaik tidak sah. Pastikan kenaikan semula dapat ditekan oleh garis arah aliran atau $ 6,400 setelah penembusan, maka pelabur dapat memastikan trend penurunan telah terbentuk.

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa walaupun trend pada awal minggu ini terus meningkat, kerana harga mendekati kawasan rintangan keras $ 6,900- $ 7,000, kenaikan harga secara beransur-ansur habis. Itulah sebabnya kami melihat banteng berulang kali naik lebih tinggi tetapi cepat jatuh – corak stagnasi jelas.

Daripada dihancurkan oleh beruang, harganya menunjukkan sokongan yang kuat pada $ 6,500. Sejauh trend semasa, walaupun sokongan di bawah kuat, keyakinan bulls secara beransur-ansur akan melemah dengan percubaan gagal berulang, dan risiko penurunan secara beransur-ansur akan meningkat.

Walau bagaimanapun, para pelabur harus memperhatikan bahawa garis aliran menaik pada tahap jam belum ditembusi. Tetapi kita harus berhati-hati dan meramalkan penurunan harga, kerana $ 6.400 mungkin menjadi harga rujukan untuk menembusi di bawah garis tren.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,900
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,000
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,400
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,000

ETH mungkin menyentuh sokongan pada $ 110- $ 120

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH terus ditekan oleh julat rintangan dari $ 140 hingga $ 145. Sekiranya garis kenaikan harga tidak lama lagi (hampir $ 134) dan tidak ada pemulihan dalam beberapa jam atau kenaikan tidak dapat menembusi di atas $ 134, maka pasaran boleh terus menurun sehingga kawasan $ 110- $ 120.

Ingatlah bahawa jika harga menembusi garis aliran kenaikkan harga tanpa jumlah jualan yang tinggi, maka trend tersebut mungkin akan meningkat semula. Sekiranya pantulan tidak dapat kembali ke kawasan segitiga, ini bermakna beruang mempunyai kelebihan dan kemungkinan untuk menyentuh kawasan sokongan antara $ 110- $ 120 mungkin disentuh. Ini juga merupakan isyarat bahawa bahagian bawah kedua terbentuk setelah jatuh ke $ 88 – pelabur boleh menjangkakan pemulihan besar jika bahagian bawah berjaya dibentuk.

Laluan 1 pada carta di atas bermaksud bahawa lembu sedikit lebih kuat. Sekiranya demikian, harganya mungkin berpeluang untuk menguji $ 145 dan memecahkannya. Walau bagaimanapun, jika harga menembus $ 155, kita dapat menjangkakan pemulihan besar-besaran.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 145
 • Rintangan jangka sederhana: $ 155
 • Sokongan jangka pendek: $ 134
 • Sokongan jangka sederhana: $ 120

XRP memecahkan rintangan, menentang trend pasaran

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Bulls XRP bermula secara tiba-tiba pada awal pagi ini, dan bergerak sekali untuk menembusi rintangan keras $ 0.1750, tetapi jatuh kembali ke sekitar $ 0.1710 setelah menyentuh $ 0.1840.

Ini bukan kali pertama XRP meningkat berbanding keseluruhan trend pasaran. Tahap bawah dari akhir 2019 sekali lagi menjadi titik rintangan jangka pendek yang sukar ditembus.

Sekiranya harga tidak dapat bertahan di atas $ 0.1750, ini mungkin membuktikan bahawa peluru pemulihan sebelumnya telah habis. Jika tidak, masih ada peluang untuk terus menguji rintangan $ 0.1840.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1750
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1820
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1710
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1650

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me