xCoins Exchange: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke xCoins Exchange

xCoins, yang terdapat dalam talian di xCoins.io, adalah platform pinjaman dan pembelian bitcoin. Ketahui apakah xCoins sah hari ini dalam ulasan dan panduan pengguna xCoin kami untuk melihat apakah ini cara yang selamat dan berkesan untuk mendapatkan bitcoin dengan serta-merta.

ciri-ciri

 • Pinjam bitcoin dengan serta-merta
 • Pinjamkan bitcoin untuk memperoleh faedah
 • Beroperasi dengan lancar sejak 2016

Kaedah Deposit

 • Kad Debit
 • Pindahan bank (ACH)
 • eCheck
 • Kredit PayPal
 • Baki PayPal
 • Kad Kredit (Visa dan MasterCard)

Kelebihan

 • Beli bitcoin dengan baki PayPal atau kredit PayPal
 • Beli bitcoin menggunakan semua kad kredit utama
 • Jaminan keuntungan 50% untuk pemberi pinjaman

Keburukan

 • Bayaran 15% hingga 20% untuk peminjam (termasuk kadar faedah)
 • Ketelusan terhad untuk syarikat
 • Mungkin tidak selalu dapat berhubung dengan pemberi pinjaman

Pengenalan

xCoins.io, tidak boleh dikelirukan dengan Xcoins.com, adalah platform pinjaman bitcoin yang membolehkan anda meminjam atau meminjamkan bitcoin. Platform ini memudahkan untuk meminjam bitcoin dengan serta-merta menggunakan kad kredit dan kaedah pembayaran konvensional yang lain.    xcoins-semakan

Oleh kerana xCoins adalah platform pinjaman yang dijamin, peminjam diminta untuk mencagarkan sesuatu sebagai cagaran untuk pinjaman tersebut. Sama seperti pinjaman gadai janji atau kereta, peminjam memberi pemberi pinjaman beberapa jenis cagaran sepanjang pinjaman. Dalam kes ini, peminjam memberikan pinjaman kepada USD sebagai pertukaran untuk BTC.

Salah satu perkara unik mengenai xCoin adalah anda boleh membeli bitcoin dengan PayPal. Kembali pada tahun 2016, xCoins adalah salah satu daripada beberapa platform di mana anda boleh membeli bitcoin menggunakan PayPal. xCoin juga menyokong semua kad kredit utama dan kaedah pembayaran lain yang mudah.

Biasanya, membeli bitcoin dengan PayPal sangat mencabar kerana potensi tolak bayar. Walau bagaimanapun, xCoins telah menemui jalan keluar kerana syarikat tidak secara teknikal menjual bitcoin kepada anda: ia hanya memberi anda bitcoin. Anda berhubung dengan pemberi pinjaman, menghantar wang ke PayPal pemberi pinjaman itu, kemudian pemberi pinjaman tersebut menghantar bitcoin kepada anda.

bagaimana-xcoins-berfungsi

Proses pinjaman xCoins berada di antara penjualan dan pinjaman. Untuk memulakan, pembeli akan menyatakan berapa banyak bitcoin yang akan dibeli. Pembeli akan menyelesaikan proses pengesahan ID, kemudian deposit setara USD dari jumlah yang dipinjam. Pembeli juga perlu menambahkan kad kredit atau bayaran pemprosesan PayPal dan sejumlah wang tetap yang bertindak sebagai faedah pinjaman.

Kerana struktur pinjaman yang unik ini, xCoin tidak secara teknikal mengenakan faedah pinjaman yang berterusan. Faedah sudah ada sebagai pembayaran sekali sahaja. Walau bagaimanapun, jumlah bayaran untuk membeli bitcoin dengan xCoin cenderung meningkat hingga lebih dari 20%, jadi anda pasti membayar premium untuk xCoin tanpa mengira.

Setelah mengambil ‘pinjaman’ dengan xCoin, anda boleh membayar balik pinjaman pada bila-bila masa untuk mendapatkan kembali deposit USD anda dikurangkan daripada yuran. Anda mesti mengembalikan setara USD dari bitcoin yang anda pinjam. Sekiranya anda meminjam 1 BTC ketika BTC pada $ 10,000, misalnya, dan kemudian BTC meningkat menjadi $ 20,000, maka anda hanya perlu mengembalikan 0,5 BTC (jumlah USD adalah sama).

menggunakan-xcoins-petua

xCoins juga membolehkan anda meminjamkan bitcoin melalui platform. Sebagai pemberi pinjaman, anda memutuskan berapa banyak yang anda mahu pinjamkan dalam USD, kemudian masukkan jumlah tersebut ke dalam akaun xCoin anda. xCoin akan memasangkan anda dengan pembeli (peminjam) secara automatik, dan peminjam tersebut memasukkan wang terus ke akaun PayPal anda.

kaedah pembayaran-xcoins

xCoins juga merupakan salah satu daripada beberapa platform pinjaman yang menawarkan jaminan margin keuntungan. xCoin akan menjamin keuntungan bagi pemberi pinjaman. Sekiranya atas sebab apa pun, margin keuntungan pemberi pinjaman jatuh di bawah 50% pinjaman, maka xCoin akan membayar balik perbezaan pinjaman untuk mendapatkan kembali keuntungan margin sekurang-kurangnya 50%.

xcoins-crypto-lending-platform

xCoins adalah syarikat milik persendirian yang ditubuhkan pada 1 April 2016, di Santa Monica, Amerika Syarikat. Syarikat ini mempunyai empat pekerja berdaftar, yang diketuai oleh pengasas Sergey Nikitin. Selain daripada perincian asas ini, kami mempunyai maklumat terhad mengenai siapa yang menjalankan syarikat atau bagaimana syarikat itu beroperasi. Beberapa siaran akhbar yang ditaja telah diterbitkan dalam talian, tetapi itu sahaja. Syarikat ini beroperasi dengan nama Aspect Intl, Inc..

Ciri-ciri utama

Ciri utama xCoin termasuk:

Beli Bitcoin dengan PayPal: xCoins adalah salah satu platform pertama yang membolehkan anda membeli bitcoin dengan selamat dan selamat dengan PayPal. Sebelum xCoin, membeli bitcoin dengan PayPal adalah sukar kerana potensi caj balik. Anda boleh membeli bitcoin melalui xCoin langsung dengan kredit PayPal atau baki PayPal anda.

Beli Bitcoin dengan Kad Debit dan Pemindahan Bank: xCoins menyokong pembelian kad debit dan pemindahan bank melalui ACH.

Bayar dengan Kad Kredit: xCoins menerima pembayaran kad kredit melalui PayPal.

xcoins-beli-bitcoin-pilihan

Struktur Bayaran Mudah: Banyak platform pinjaman mempunyai struktur yuran yang rumit atau kadar faedah yang sangat tinggi. xCoins, sementara itu, mempunyai struktur yuran sederhana yang langsung dimasukkan ke dalam pinjaman. Sangat mudah untuk melihat berapa banyak yang anda bayar untuk bitcoin yang anda beli dimuka.

Jana Wang dari Bitcoin anda: Sekiranya anda ingin menjana wang dari bitcoin anda, maka anda boleh mendaftar ke platform sebagai pemberi pinjaman. Depositkan jumlah yang anda mahu pinjamkan, kemudian tunggu xCoin untuk memadankan anda dengan pembeli.

Beli Bitcoin dalam Minit: Banyak pertukaran membuat anda menunggu hari untuk mengesahkan identiti anda dan membeli bitcoin untuk pertama kalinya. xCoin, sementara itu, berfungsi berbeza, membiarkan anda mendapatkan bitcoin anda dalam beberapa minit.

Pasaran P2P: Mirip dengan LocalBitcoins, xCoins membolehkan anda melihat-lihat pasar yang penuh dengan pemberi pinjaman yang menawarkan perkhidmatan mereka. Pasaran pinjaman adalah kompetitif, walaupun bayaran pinjaman tidak akan turun di bawah 15%.

Dompet xCoin: xCoins mempunyai dompet terbina dalam yang membolehkan anda menerima bitcoin dengan cepat, kemudian membelanjakannya terus dari dompet.

Kawalan untuk turun naik harga: Apa yang berlaku sekiranya harga BTC naik atau turun semasa pinjaman? Pinjaman selalu dinyatakan dalam mata wang USD. Sekiranya anda meminjam 1 BTC pada harga $ 10,000, tetapi harga bitcoin kini $ 20,000, maka anda hanya perlu mengembalikan jumlah BTC USD yang setara, iaitu 0,5 BTC ($ 10,000).

Sistem Automatik: Laman web yang setanding seperti LocalBitcoins memerlukan pembeli dan penjual untuk menyelesaikan perdagangan secara manual menggunakan pelbagai kaedah (ditetapkan oleh pembeli atau penjual). Dengan xCoin, proses ini semuanya automatik. xCoins menjejaki pembayaran pengguna dan melepaskan bitcoin untuk pembeli / peminjam.

Pinjam Bitcoin sebanyak $ 20: xCoins membolehkan anda memulakan dengan hanya $ 20. Anda tidak perlu mendepositkan sejumlah besar wang untuk mula menjana wang dari pegangan crypto anda.

Jaminan Margin Keuntungan: xCoin mempunyai jaminan margin keuntungan. xCoins mendakwa sebagai satu-satunya platform pelaburan yang menjamin keuntungan. Sekiranya margin keuntungan jatuh di bawah 50% untuk pemberi pinjaman, maka xCoin akan mengembalikan perbezaan untuk membuat anda kembali ke margin keuntungan sekurang-kurangnya 50%.

Pembayaran Balik Pinjaman Mudah: xCoins memudahkan pembayaran balik pinjaman. Cukup hubungi pemberi pinjaman setiap kali anda bersedia membayar balik pinjaman. Kemudian, pindahkan jumlah bitcoin kembali ke dompet bitcoinnya. Kemudian, pemberi pinjaman akan membuat pembayaran ke akaun PayPal anda. Peminjam diminta membayar semua yuran pemprosesan dan yuran pemindahan bank.

25,000+ Pelanggan: Sejak ditubuhkan pada tahun 2016, xCoins telah melayani 25,000+ pelanggan di 40+ negara di seluruh dunia.

Mata Wang dan Pasangan xCoin

xCoin hanya berurusan dengan bitcoin (BTC) dan Dolar Amerika Syarikat (USD). Tidak ada mata wang fiat atau cryptocurrency lain yang disokong di platform.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran xCoin

xCoins menyokong kad debit, kad kredit, PayPal, dan pemindahan bank (melalui ACH). Sebilangan besar pemindahan dilakukan menggunakan PayPal (termasuk kredit PayPal atau baki PayPal anda). Anda memindahkan wang terus ke pemberi pinjaman melalui kaedah ini. Sementara itu, pemberi pinjaman memasukkan BTC ke dalam xCoin. xCoin tidak mempunyai USD.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk xCoins

xCoins mempunyai proses pendaftaran dan log masuk yang mudah. Pengguna mesti melengkapkan pengesahan ID asas meminjam atau meminjamkan wang melalui platform, termasuk memuat naik foto anda yang memegang ID foto yang dikeluarkan oleh kerajaan dan sehelai kertas dengan tarikh hari ini dan ‘XCOINS’ tertulis di atasnya.

Dagangan xCoin

xCoins adalah platform pinjaman bitcoin yang menghubungkan pemberi pinjaman dengan peminjam. Semua perdagangan dilakukan dengan BTC dan USD.

Bayaran xCoin

Anda akan membayar yuran purata 15% hingga 20% untuk membeli atau meminjam bitcoin dengan xCoin.

xCoins dengan jelas mengiklankan “bayaran kompetitif”, dengan menyatakan bahawa pemberi pinjaman bersaing antara satu sama lain untuk secara teorinya memberi anda kadar faedah yang terbaik. Pada hakikatnya, xCoins tidak membenarkan pemberi pinjaman menetapkan yuran di bawah 15%. Itu adalah bayaran yang lebih tinggi daripada pertukaran bitcoin rata-rata.

Perlu diingat bahawa xCoin tidak mengenakan bayaran faedah berterusan, jadi yuran 15% hingga 20% ini adalah satu-satunya yuran yang dikenakan oleh platform, tanpa mengira tempoh pinjaman.

xCoins Masalah Keselamatan dan Waktu Henti

xCoin menghasilkan kontroversi hanya beberapa bulan selepas pelancaran. Pada bulan Disember 2016, platform digodam, dan pengguna kehilangan sejumlah besar bitcoin dari dompet xCoin mereka. Tidak pernah terungkap sama ada peretasan itu adalah pekerjaan dalaman atau serangan luar. Walau bagaimanapun, xCoins nampaknya telah membayar sepenuhnya semua pengguna dari penggodaman bitcoin.

Kemudahan Penggunaan xCoin

xCoin mudah digunakan. xCoins menangani proses pinjaman secara automatik, walaupun terpulang kepada peminjam untuk menghubungi pemberi pinjaman setiap kali mereka bersedia membayar balik pinjaman.

xCoins Kepercayaan dan Privasi

xCoins tidak mengalami pelanggaran keselamatan atau kebocoran data yang besar. Syarikat tidak mendedahkan banyak maklumat mengenai dirinya atau siapa yang terlibat dengan syarikat itu, dan terdapat ketelusan terhad mengenai xCoin secara keseluruhan.

Perkhidmatan Pelanggan xCoins

xCoin tidak terlalu telus mengenai maklumat syarikatnya. Namun, syarikat itu menerbitkan nombor perkhidmatan pelanggan, alamat e-mel, dan alamat fizikal:

 • E-mel: [email protected]
 • Telefon: +3 310-589-4556 atau +1 310-589-4556
 • Alamat: 1541 Ocean Ave., Suite 200, Santa Monica, CA 90401

xCoins juga mempunyai meja bantuan yang tersedia dari 8 pagi hingga 5 petang PST Isnin hingga Jumaat, tidak termasuk cuti umum. Walaupun kurangnya ketelusan dari syarikat secara keseluruhan, syarikat itu nampaknya mempunyai perkhidmatan pelanggan yang baik.

Panduan Pengguna xCoins: Cara Menyiapkan dan Menggunakan xCoin

Menyiapkan dan menggunakan xCoin serupa dengan mendaftar ke platform pertukaran crypto atau crypto lending. Anda membuat akaun anda, mengesahkan e-mel anda, kemudian melengkapkan pengesahan identiti.

1. Daftar

Lawati xCoins.io, kemudian klik butang ‘Daftar’ di sudut kanan atas halaman.

akaun-masuk-xcoins

Masukkan nama depan, nama belakang, dan e-mel anda. E-mel anda akan menjadi log masuk xCoin anda.

bergabung-xcoins

2. Pengesahan

Anda akan menerima alamat e-mel dengan kod pengesahan. Salin kod itu, kemudian tampal ke tetingkap xCoin.

Pada ketika ini, anda juga boleh memasukkan kod promosi atau membiarkannya kosong.

xcoins-promo-kod

Kemudian, anda akan diminta memasukkan kata laluan dan memilih negara anda.

3. Pengesahan Dua Faktor

Anda perlu memasukkan nombor telefon untuk mengesahkan akaun anda melalui SMS atau suara. Masukkan nombor telefon anda, kemudian klik ‘Verifikasi’. Anda akan menerima panggilan atau teks dengan kod.

xcoins-keselamatan-kebenaran

4. Pengesahan ID

xCoin memerlukan pengguna mengesahkan identiti mereka meminjam atau meminjamkan bitcoin di platform. Proses pengesahan sedikit lebih sengit daripada pertukaran konvensional:

Langkah 1) Namun di atas nama anda di sudut kanan atas skrin, kemudian klik ‘ID Verification’

Langkah 2) Tulis perkataan XCOINS dan tarikh hari ini pada sehelai kertas atau nota

Langkah 3) Pegang ID dan nota anda bersama-sama, kemudian ambil gambar diri menggunakan kamera web atau telefon pintar anda

Langkah 4) Muat naik fail foto

Nama pada ID foto mesti sepadan dengan nama orang yang membuat pembayaran.

xcoins-pengguna-pengesahan

Bentuk kad pengenalan yang boleh diterima termasuk kad pengenalan persekutuan atau negeri, lesen memandu, pasport, atau dokumen lain yang dikeluarkan oleh kerajaan dengan nama dan foto anda

5. Kaedah Pembayaran

Setelah mengesahkan pengenalan diri, anda boleh memasukkan wang ke dalam dompet xCoin anda.

xcoins-pinjaman-bitcoin-dompet

Sekiranya anda merancang untuk meminjamkan bitcoin melalui xCoin, anda boleh memasukkan BTC ke dalam dompet bitcoin xCoins anda. Anda perlu melakukan ini sebelum berhubung dengan peminjam.

Sekiranya anda merancang untuk membeli / meminjam bitcoin melalui xCoin, maka anda boleh memindahkan USD menggunakan PayPal, pindahan bank, kad kredit, atau kad debit. Anda hanya akan memindahkan wang setelah sepadan dengan pemberi pinjaman.

Untuk menguruskan pegangan anda pada bila-bila masa, klik ‘Dompet Saya’ dari sepanduk atas.

6. Meminjam atau Meminjamkan Bitcoin

Setelah bitcoin dimasukkan ke dompet xCoin anda, anda boleh meminjamkan bitcoin kepada bakal peminjam. xCoins sepadan dengan tawaran anda dengan peminjam yang memerlukan, kemudian mengendalikan transaksi untuk anda. Untuk memulakan proses pinjaman, cukup klik ‘Lend Bitcoin’ dari menu atas.

Sekiranya anda meminjam bitcoin, anda boleh mengklik ‘Dapatkan Bitcoin’ dari bar menu atas untuk memulakan. Anda akan melihat senarai tawaran pinjaman bitcoin yang tersedia, termasuk jumlah harga yang dapat anda harapkan untuk membayarnya, serta jumlah minimum dan maksimum yang ada.

7. Pengeluaran

Untuk mengeluarkan bitcoin anda dari xCoin pada bila-bila masa, pergi ke ‘My Wallet’ di bahagian atas, kemudian klik ‘Tarik Bitcoin’.

Sebagai alternatif, anda boleh menukar bitcoin anda dengan cryptocurrency lain dengan mengklik butang ‘Trade Cryptocurrencies’. Anda akan diarahkan ke pertukaran pihak ketiga yang disebut Bitior untuk menyelesaikan transaksi.

Kata Akhir

xCoins adalah platform pinjaman dan pinjaman bitcoin yang ingin menyaingi pesaing teratas seperti BlockFi dan Nexo. Peminjam boleh membeli bitcoin menggunakan pilihan pembayaran yang unik seperti PayPal, kad debit, kad kredit, dan pindahan bank, membayar jumlah yuran 15% hingga 20% sambil meminjam bitcoin untuk jangka masa yang panjang.

Sementara itu, pemberi pinjaman dapat memperoleh faedah dari pegangan bitcoin mereka. Cukup masukkan bitcoin ke xCoin, kemudian dapatkan faedah apabila xCoins memadankan anda dengan peminjam.

xCoins telah beroperasi dengan lancar sejak tahun 2016. Laman web ini mempunyai model perniagaan yang unik (terutama dengan jaminan keuntungan untuk pemberi pinjaman), tetapi nampaknya cara yang sah bagi peminjam dan pemberi pinjaman untuk saling berinteraksi antara satu sama lain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me