Stok Terbaik Di Bawah $ 5

Stok di bawah $ 5 juga dikenali sebagai saham sen terdiri daripada saham harga rendah syarikat kecil. Ini adalah beberapa saham termurah yang boleh anda beli — di Robinhood atau di tempat lain. Mereka termasuk stok tenaga, stok bioteknologi, dan lain-lain. Saham perdagangan penny adalah cara untuk melabur dalam syarikat yang tidak mainstream.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, stok sen perdagangan hari ini melambung tinggi kerana halangan masuk yang rendah selain kemampuan mengubah jumlah wang kecil menjadi keuntungan yang besar. Sekiranya anda seorang pelabur yang bijak, maka saham sen ini boleh menjadi cara untuk memperoleh keuntungan yang cepat, dengan risiko. 

Terima kasih kepada aplikasi perdagangan tanpa komisen seperti Robinhood, melabur dalam harga saham (“sen sen”) di bawah $ 5 belum semudah ini. Aplikasi pelaburan semakin popular sejak kebelakangan ini, terutama di kalangan orang dewasa muda. Saham sen di Robinhood mewakili beberapa pilihan anda, tetapi ada beberapa pilihan yang baik untuk dipilih. 

Robinhood menawarkan pelbagai produk yang dapat digunakan dan menghasilkan wang, termasuk emas, pengurusan tunai, cryptocurrency, perdagangan opsyen, dan, tentu saja, stok untuk dibeli.

Dalam bahagian ini kita akan mengambil dua saham Robinhood dengan harga di bawah $ 5

Limelight Network (NASDAQ: LLNW) – Salah Satu Stok Terbaik Di Bawah $ 5

Limelight Networks, Inc. ditubuhkan pada bulan Jun 2001 oleh Allan M. Kaplan, Michael M. Gordon, William H. Rinehart, dan Nathan F. Raciborski. Syarikat ini mempunyai ibu pejabatnya di Temple, AZ. 

Syarikat ini memberi tumpuan untuk menawarkan perkhidmatan dan perisian teknologi. Ia kini menggaji sekitar 563 pekerja. 

Selama bertahun-tahun, syarikat ini berjaya memantapkan dirinya sebagai penyedia keselamatan awan, penyampaian kandungan digital, dan perkhidmatan pengkomputeran yang unggul dengan tujuan keseluruhan untuk memberdayakan pelanggan untuk memberikan pengalaman digital yang luar biasa.

Platform perkhidmatan canggih syarikat merangkumi perisian pintar yang digabungkan dengan perkhidmatan sokongan pakar yang unik yang memungkinkan untuk aliran kerja semasa dan masa depan.

Limelight Networks, Inc diperdagangkan sebagai salah satu saham teknologi di pasaran saham Nasdaq di bawah tinker LLNW. 

Hasil Kewangan S3 

Baru-baru ini Limelight Networks, Inc keluar dengan Laporan pendapatan Q3. Syarikat itu dapat memadankan pendapatan $ 0.01 sesaham sejajar dengan Anggaran Konsensus Zacks. 

Syarikat ini juga berjaya mencatat pendapatan kedua tertinggi dalam sejarahnya dalam satu suku. 

Limelight Networks, Inc mencatatkan pendapatan sebanyak $ 51.32 juta untuk suku ketiga melebihi Anggaran Konsensus Zacks sebanyak 1.87%. Dengan melakukan ini, syarikat dapat mengalahkan anggaran hasil konsensus untuk pertama kalinya dalam lebih dari empat tahun.

Peningkatan ini disebabkan oleh keputusan strategik untuk fokus pada pengkomputeran awan berkualiti tinggi. Pada mulanya, langkah tersebut menyebabkan kerugian pendapatan bersih yang ketara dan juga mengakibatkan masa sukar bagi saham. 

Namun, pasukan eksekutif percaya bahawa perjudian akhirnya mulai membuahkan hasil. Perkhidmatan berkaitan pengkomputeran platform meningkat 60%, dan lalu lintas suku tahunan mencapai tahap tertinggi yang pernah ada.

Sebab Mengapa LLNW Akan Membuat Stok Penny Yang Hebat Untuk Beli

Pada masa ini diperdagangkan pada harga $ 3,98, stok teknologi nampaknya akan mengalami kenaikan besar dan tidak lama lagi dapat meninggalkan status saham sen jika semuanya berjalan lancar. Syarikat memproyeksikan pendapatan sesaham meningkat 500% pada tahun berikutnya, yang boleh menjadi peningkatan ketara pada saham syarikat.

Juga, menurut laporan “Status Video Dalam Talian” baru-baru ini, tontonan video melalui penstriman telah mencapai sepanjang 6h48min seminggu, dengan majoriti penonton menonton rancangan dalam talian. Seiring bertambahnya tontonan dalam talian, begitu juga harapan untuk pengalaman berkualiti.

Menurut kepada Michael Milligan, pengarah kanan di LLNW, kunci kejayaan bagi penyedia kandungan adalah menggunakan perkhidmatan canggih video untuk memastikan mereka menawarkan pengalaman pengguna terbaik kepada pengguna mereka, dan ini akan membantu mereka menjaga pelanggan mereka.

“Itulah sebabnya Limelight membezakan dirinya dengan melabur dalam meningkatkan kapasiti global, menyampaikan video dalam talian dengan kualiti tertinggi, dan memungkinkan pengalaman penonton interaktif yang inovatif.” 

Seperti yang anda lihat di atas, LLNW menuju masa yang baik; oleh itu, jika anda mempertimbangkan untuk menjual saham sen, anda harus mempertimbangkan untuk membeli saham LLNW.

Juga, jika anda menyemak berita saham, anda akan menyedari bahawa broker dan penganalisis dalam talian menilai LLNW sebagai salah satu saham sen teknologi teratas walaupun kita menyedari bahawa LLNW bukan saham termurah, ia pasti merupakan saham pertumbuhan dan antara saham penny teratas untuk memerhatikan.

LITB (NYSE: LITB) – Stok LightInTheBox Di Bawah $ 1

Idea untuk melancarkan LITB terkandung ketika pengasas syarikat itu, Liang Zhang dan Quji Guo, berusaha memanfaatkan rantaian pembuatan dan bekalan China yang luar biasa. 

Minggu lalu, LightInTheBox mengumumkan hasil kewangan suku ketiga, yang cukup mengagumkan dan menunjukkan kemajuan yang baik yang dicapai oleh syarikat. 

Ringkasnya, jumlah pendapatan kembali mendapat momentum pertumbuhan yang ketara dengan meningkat sebanyak 34.6% tahun ke tahun kepada $ 59.9 juta. Margin kasar meningkat sebanyak 27.2% dari 15.1% kepada 42.3% berbanding suku yang sama tahun lalu. 

Pendapatan bersih adalah $ 10 juta, yang merupakan peningkatan lebih dari $ 27 juta setelah kerugian bersih $ 17.8 juta yang dicatatkan pada Q3 2018. Saham yang berharga lebih rendah daripada satu dolar jarang mempunyai pendapatan bersih yang muncul sebagai perputaran seperti ini dari kerugian bersih. 

Dan akhirnya, keuntungan kasar adalah $ 25.3 juta, peningkatan lebih dari $ 18 juta berbanding $ 6.7 juta, yang dicatatkan pada Q3 tahun lalu. 

Selain itu, EBITDA yang diselaraskan meningkat dari kerugian $ 17.3 juta pada Q3 tahun 2018 kepada pendapatan $ .5 juta pada Q3 2019, yang menandakan suku positif kedua bagi syarikat itu dan menyoroti lintasan pertumbuhan yang sedang dijalankan syarikat. Apabila melihat jumlah sen dan pertumbuhan, metrik seperti ini sangat penting. 

Seperti yang kita lihat dari hasil kewangan di atas, LITB adalah syarikat yang menjana wang. Ia juga memiliki aset yang besar dan memiliki strategi pertumbuhan, yang semuanya merupakan bahan penting jika saham sen untuk menjadi pembuat wang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me