Kajian Pertukaran Poloniex: Panduan Lengkap

Tertanya-tanya bagaimana menggunakan pertukaran Poloniex untuk mula membuat perdagangan wang yang serius dan meminjamkan Bitcoin, Ethereum, dan aset digital lain? Adakah anda tertanya-tanya adakah Poloniex selamat? Baca ulasan pertukaran Poloniex lengkap ini untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui sebelum memulakan.

Poloniex adalah salah satu platform pertukaran cryptocurrency terbesar, tersibuk, dan paling komprehensif. Ia mempunyai 50 juta pelawat unik setiap bulan, 100 aset digital ditawarkan, dan lebih banyak kecairan daripada kebanyakan pesaing. Ia adalah pertukaran terbesar oleh pengunjung dan kedua mengikut jumlah. Isipadu 24 jam sekarang ialah 70,000 Bitcoin; kira-kira $ 1 bilion USD (menurut Coinmarketcap.com).

Pedagang yang serius tertarik dengan Poloniex kerana pelbagai altcoin, pilihan margin / perdagangan margin yang unik, yuran rendah dan carta terperinci. Itu tidak memberikan pilihan untuk mata wang fiat (USD, EUR, dll.).

Halaman perdagangan di pertukaran Poloniex

Ironinya, pertukaran paling sibuk juga sangat misteri. Ia mendakwa berpusat di Delaware, tetapi alamat itu hanya ejen. Tidak ada yang tahu banyak mengenai pelabur atau pengurusan. CEO Tristan D’agosta aktif dan bereputasi baik. Dalam beberapa bulan terakhir, Poloniex telah mengabdikan dirinya untuk mematuhi peraturan.

Walaupun peretasan pada tahun 2014, syarikat telah pulih; namun, perkhidmatan pelanggannya yang buruk telah merosakkan reputasinya dalam beberapa bulan terakhir. Namun, pengguna berpuluh-puluh juta ke Poloniex untuk pengalaman perdagangan seperti yang lain. Antara muka yang mendalam, buku pesanan dalam, dan katalog duit syiling yang bergaya adalah tarikan utama.

Saya telah melawat puluhan laman web tinjauan, membaca setiap rangkaian Reddit, dan menggunakan laman web itu sendiri untuk membuat ulasan yang jujur ​​ini. Di dalamnya, anda akan mempelajari semua yang perlu anda ketahui mengenai pertukaran yang berpusat di AS ini.

Kelebihan:

 • Perdagangan / Pinjaman Margin
 • Katalog Besar Duit Syiling
 • Yuran Sangat Rendah
 • Papan Pemuka Dalam Kedalaman & Carta terperinci

Keburukan:

 • Hack sebelumnya
 • Tanpa Fiat
 • thumbs-downKurangnya Ketelusan
 • sokongan pelanggan yang lemah

Ciri Pertukaran Poloniex

Keselamatan

Poloniex selamat, tetapi mereka telah diretas pada masa lalu. Tidak ada masalah besar baru-baru ini. Syarikat ini semakin mematuhi peraturan, tetapi hanya sedikit yang diketahui mengenai siapa di belakang tabir.

Ketelusan

Ketua Pegawai Eksekutif dikenali dan dihormati, tetapi tidak banyak yang diketahui mengenai siapa di belakang tabir. Komuniti juga tidak pasti di mana syarikat itu berpusat.

Kemudahan penggunaan

Poloniex tidak melakukan fiat. Anda mesti sudah mempunyai crypto. Papan pemuka adalah kompleks, dan pengeluaran dan perdagangan memerlukan pengesahan. Bukan platform mesra pemula.

Berniaga & Syiling

Poloniex menawarkan papan pemuka, pasaran cair, dan pilihan margin yang unggul. Bagi peniaga yang serius, pelbagai altcoin dan pilihan perdagangan mereka adalah tarikan utama.

Faedah pertukaran PoloniexSalah satu kelebihan Poloniex ialah anda boleh menetapkan had had.

Sokongan

Sokongan Poloniex terbeban sekarang. Tetapi sebelum sokongannya sangat buruk. Banyak kisah seram. Pengeluaran dan deposit diketahui tersekat.

Secara keseluruhan

Tidak dinafikan bahawa Poloniex adalah platform yang bagus untuk berdagang dan menjana wang. Tetapi ia mempunyai beberapa kelemahan yang serius. Bagi peniaga profesional, ia sangat menyakitkan.

Mengenai Poloniex

Poloniex adalah pertukaran kripto yang hanya berpusat di AS yang menjadikan dirinya sebagai “pertukaran aset digital paling aktif di dunia”. Ini adalah kegemaran di kalangan peniaga profesional kerana ia membolehkan anda berdagang dengan margin * – jarang di pasaran. Sejak ditubuhkan pada tahun 2014, ia terus mendapat perhatian masyarakat sejak itu. Ia menarik 50 juta pelawat sebulan, dan jumlah itu tidak perlahan.

Seperti yang popular, syarikat itu diselimuti misteri. Ketua Pegawai Eksekutif boleh menjadi tokoh utama, tidak ada yang tahu di mana ia sebenarnya berpusat, dan tidak banyak yang diketahui mengenai kumpulan pelabur. Faktor-faktor ini sering menakutkan pendatang baru yang konservatif.

Ia menawarkan carta terperinci untuk menganalisis pasaran, antara muka intuitif, banyak altcoin langka, dan pilihan perdagangan / pinjaman yang unik. Walau bagaimanapun, ia tidak menawarkan mata wang fiat. Keselamatannya tidak ketat seperti yang lain di pasaran, dan baru-baru ini sokongannya dipersoalkan.

Secara umum, Poloniex dilihat sebagai platform yang bagus untuk peniaga serius, dan pilihan yang buruk untuk pemula.

* Tempoh Baru: Perdagangan / Pinjaman Margin – Berdagang di margin adalah ketika anda meminjam crypto dari pemberi pinjaman untuk membeli lebih banyak crypto daripada yang anda dapat sendiri. Semua hasil terlebih dahulu diserahkan kepada pemberi pinjaman sehingga pinjaman dilunaskan. Sebaliknya, pinjaman margin adalah ketika anda bertindak sebagai pemberi pinjaman dan menerima pulangan yang dijamin atas pelaburan anda dari peminjam. Untuk penjelasan terperinci, lihat artikel perdagangan margin di Investopeida.wang tunai.

Mengklik tab Margin Trading menghasilkan papan pemuka margin. Anda mesti membuka akaun dagangan margin terlebih dahulu.

Mengklik tab Margin Trading menghasilkan papan pemuka margin. Anda mesti membuka akaun dagangan margin terlebih dahulu.

Bagaimana Poloniex Berfungsi?

Poloniex adalah pertukaran crypto tradisional. Ia berfungsi sebagai platform yang sepadan yang menghubungkan pembeli dan penjual aset digital seperti cryptocurrency (Bitcoin, Ethereum, dll.). Pembeli dipadankan dengan penjual, dan pertukaran memerlukan komisen kecil untuk masalahnya (sama ada. 15% -. 25%), bergantung pada jenis pesanan yang anda buat (lebih lanjut mengenai bayaran Poloniex kemudian).

Poloniex tidak menawarkan pilihan mata wang fiat (USD, GBP, dll.). Anda mesti sudah mempunyai cryptocurrency. Anda boleh membeli dari broker seperti Gemini. Sebaik sahaja anda mempunyai crypto, anda memasukkannya ke dalam akaun anda, dan dana tersedia untuk perdagangan atau pinjaman. Semua akaun di Poloniex mesti disahkan. Setelah anda disahkan, secara teknikal anda mempunyai 3 akaun: pertukaran, perdagangan margin, pinjaman margin.

Apa itu Margin Trading?

Ciri unik yang ditawarkan oleh Poloniex adalah pilihan perdagangan / pinjaman marginnya. Poloniex secara meluas dianggap sebagai pengalaman perdagangan margin terbaik di pasaran. Anda mempunyai 3 akaun berbeza di Poloniex: pertukaran, perdagangan margin, dan pinjaman margin. Setiap dana itu terpisah tetapi boleh dipindahkan dengan mudah ke akaun lain.

Contoh perdagangan marginPerdagangan margin adalah ciri unik yang paling baik diserahkan kepada profesional. Seperti yang anda lihat, terdapat banyak istilah yang membingungkan dan strategi kewangan lanjutan yang dimainkan.

Perdagangan margin adalah ciri unik yang paling baik diserahkan kepada profesional. Seperti yang anda lihat, terdapat banyak istilah yang membingungkan dan strategi kewangan lanjutan yang dimainkan.

Perdagangan margin pada dasarnya berdagang dengan dana yang dipinjam. Anda berniaga dengan wang pengguna lain menggunakan pinjaman peer-to-peer. Wang dalam akaun margin anda hanya digunakan sebagai jaminan untuk menyelesaikan hutang di kemudian hari. Sekiranya anda memperoleh keuntungan, dana tersebut akan dibayar balik kepada pemberi pinjaman.

Ini membolehkan anda memasuki perdagangan yang lebih besar dan berpotensi menjana (atau kehilangan!) Lebih banyak wang dalam perjanjian. Sebagai contoh, jika anda fikir harga mata wang akan naik, perdagangan di margin adalah idea yang baik jika anda tidak mempunyai dana. Sekiranya anda mempunyai $ 1,000 dalam akaun anda dan menggunakan semuanya untuk membeli duit syiling dan harganya meningkat 100%, anda telah menghasilkan $ 1,000. Tetapi jika anda berdagang dengan margin pada leverage 2: 1 (bermaksud anda meminjam 2x lebih banyak daripada baki akaun anda), anda kini boleh membeli duit syiling bernilai $ 2,000.

Pinjaman Margin

Pinjaman margin adalah apabila anda bertindak sebagai pemberi pinjaman dan bukan peniaga. Anda meminjamkan aset anda dan mendapat peratusan pulangan pinjaman. Ini sangat menarik bagi pengguna crypto konservatif, kerana tidak memerlukan anda untuk melakukan perdagangan dan mempunyai risiko minimum untuk pulangan kecil. Anda menawarkan dana anda pada kadar tertentu, dan peniaga margin mengisi tawaran anda.

Ini tentu saja gambaran keseluruhan yang mudah. Untuk keterangan lengkap, lihat Panduan Poloniex untuk perdagangan margin di laman web mereka.

Ciri Poloniex

 • periksaJenis: Pertukaran tradisional.
 • periksaDitubuhkan: 2014.
 • periksaTrafik: 50 juta. Kedudukan # 1.
 • periksaHQ: Delaware? San Francisco?
 • periksaMata Wang: ~ 100 aset (Bitcoin, Ethereum, Ripple, Monero, Bitshares, USDT). Tanpa fiat.
 • periksaDeposit / Pengeluaran: Kripto.
 • periksaMudah alih Aplikasi: Tidak.
 • periksaPengesahanYa. Sehingga 2018, semua akaun memerlukan pengesahan.
 • periksaPapan Pemuka: Sangat terperinci. Tidak mesra pemula.
 • periksaPerdagangan / Pinjaman MarginYa.
 • periksaSokongan: Buruk.
 • periksaSentimen Komuniti: Meh.

Adakah Poloniex Selamat?

Poloniex digodam pada tahun 2014 dan dilaporkan kehilangan kira-kira 12% daripada jumlah Bitcoinnya (kadar $ 50,000 USD pada tahun 2014). Semua akaun dipotong 12.3% pada masa itu dalam usaha untuk membendung kerosakan dan menghentikan orang dari menjalankan BTC mereka. Ketua Pegawai Eksekutif, Tristan D’Agosta, berkata:

“Oleh kerana tidak ada BTC yang cukup untuk menampung baki semua orang, semua baki akan ditolak sementara sebanyak 12.3%. Harap fahami bahawa ini adalah keperluan mutlak — jika saya tidak membuat penyesuaian ini, kemungkinan besar orang akan menarik balik semua BTC mereka secepat mungkin untuk memastikan mereka tidak tersisa dalam baki 12.3% ”

Kehilangan bitcoin anda. Kurangkan bitcoin anda untuk dibayar.

Namun, sambutan daripada masyarakat kebanyakannya positif. Poloniex membuat usaha terbuka dan jujur ​​untuk membayar balik semua orang, dan mendakwa semua BTC telah dilunaskan. Sejak peretasan, mereka perlahan-lahan membina semula imej mereka.

Sebilangan besar simpanan pelanggan disimpan di luar talian dalam simpanan sejuk. Mereka menjalankan program audit 24/7 untuk memantau pertukaran untuk menangkap sebarang aktiviti yang mencurigakan. Sejak 2014, rekod keselamatan mereka bersih dan masyarakat kini secara amnya menyetujui langkah keselamatan mereka. Walau bagaimanapun, hakikat bahawa tidak banyak yang diketahui mengenai siapa yang menyokong syarikat itu adalah kelemahan utama.

Keputusan: Kepercayaan masyarakat baik dan langkah keselamatan baik-baik saja. Mereka kebanyakannya pulih dari peretasan 2014 (mereka membayar semua orang). Adakah Poloniex selamat? Ya.

AMARAN: Tidak kira seberapa selamat pertukaran, apabila anda menyimpan wang di bursa, kunci peribadi anda berada di luar kawalan anda. Sentiasa simpan dana yang tidak anda perlukan untuk berdagang di dompet di mana anda mengawal kuncinya. Sekiranya Poloniex pernah diretas, wang anda akan hilang.

Poloniex mengembalikan imejnya, dan menunjukkan komitmennya terhadap keselamatan di bahagian depan dan tengah.

Poloniex mengembalikan imejnya, dan menunjukkan komitmennya terhadap keselamatan di bahagian depan dan tengah.

Bayaran Poloniex Dijelaskan

Tidak seperti pesaing dengan bayaran tetap, Bittrex, Poloniex menggunakan jadual bayaran pembuat yang dinamik. Menurut syarikat itu, ini mendorong kuat kecairan (bermaksud pertukarannya sibuk dan mudah menukar mata wang anda menjadi aset lain). Anda membayar.15% jika anda pembuat atau 25% jika anda adalah pengambil, dan semakin banyak jumlah dagangan anda, semakin rendah yuran anda (pengguna jarang berniaga cukup untuk mendapat potongan harga). Mari kita perhatikan lebih lanjut istilah tersebut.

Jadual bayaran berjenjang Poloniex. Sekiranya anda berniaga lebih dari $ 8.3 juta, anda mungkin tidak membaca siaran ini.

Jadual bayaran berjenjang Poloniex. Sekiranya anda berniaga lebih dari $ 8.3 juta, anda mungkin tidak membaca siaran ini.

Apakah Yuran Bitcoin Pembuat-Pengambil?

Semua perdagangan berlaku antara dua pihak, pembuat dan pengambil. Pembuat adalah pengguna yang membuat pesanan pada buku (untuk membeli atau menjual) dan pengambil adalah yang sesuai dengan pesanan. Pembeli diberi potongan harga kerana pesanan mereka meningkatkan kecairan (mereka membuat pasaran lebih sibuk) dan pengambil membayar lebih banyak kerana mereka mengurangkan kecairan tersebut. Walau bagaimanapun, kerana kecairan bermaksud lebih banyak persaingan dan kadar yang lebih rendah bagi para pengambil, bayaran yang lebih tinggi akan diimbangi.

Secara teori, jadual pembuat barang mendorong kecairan dan pasaran yang lebih baik untuk peniaga.

Bayaran Dagangan Margin Poloniex

15% faedah dari pinjaman margin diambil sebagai bayaran. Penting untuk mengira ini mengikut kadar faedah anda semasa meminjam duit syiling anda.

Pengeluaran dan deposit semuanya dalam bentuk kripto, jadi mereka hanya dikenakan bayaran minimum blockchain.

Had Poloniex

Sebelum akhir tahun 2017, Poloniex membenarkan pengguna memiliki akaun asas yang tidak disahkan. Ini membolehkan anda mengeluarkan sehingga $ 2,000 USD setiap hari. Setakat ini, pilihan itu tidak tersedia untuk pendaftar baru. Sekiranya anda ingin berdagang dan mengeluarkan mata wang, anda mesti mengesahkan akaun anda. Ini sesuai dengan peraturan KYC dan AML di AS.

Setelah anda mengesahkan akaun anda, had anda akan setara dengan $ 25,000 USD setiap hari dalam aset digital.

Akaun yang tidak disahkan boleh mengeluarkan $ 0 sehari :-(

Akaun yang tidak disahkan boleh mengeluarkan $ 0 sehari &# 128577;

Ulasan Pertukaran Poloniex: Apa yang Kami Suka / Tidak Suka

Sejauh ini, kami hanya merangkumi mekanik dalaman laman web ini dan bukan reputasinya. Poloniex adalah pertukaran besar dengan 100 aset yang ditawarkan, dan ia menawarkan pengalaman perdagangan yang mendalam. Ada sebab 50 juta orang berkunjung setiap bulan. Sejauh kripto perdagangan, tidak banyak yang tidak disukai.

Suka

 • Bayaran Rendah
 • Komitmen Baru terhadap Keselamatan
 • Perdagangan / Pinjaman Margin
 • Maklumat terperinci untuk Perdagangan
 • thumbs-upKecairan Tinggi
 • thumbs-upMuka Pengguna Hebat

Tidak suka

 • Sokongan yang lemah
 • Isu Pengeluaran dan Deposit
 • thumbs-downVerification Wait Times
 • thumbs-downTiada Fiat
 • thumbs-downTiada Apl

Amaran: Poloniex, seperti orang lain, mengalami beban berlebihan. Sokongan terkubur di bawah sekumpulan permintaan, dan mereka lebih buruk daripada biasa. Web penuh dengan permusuhan terhadap pertukaran. Sebagai contoh:

Lebih lanjut mengenai perkara ini di bahagian tinjauan pertukaran Poloniex.

Cara Pertukaran di Poloniex

Sekiranya anda baru berniaga di platform, anda perlu mengetahui cara menukar crypto di Poloniex. Menyiapkannya tidak semudah dulu, dan proses pengesahan dilaporkan sebagai mimpi buruk. Semoga masalah ini dapat diselesaikan segera.

Langkah 1) Sediakan Akaun Anda dan Log masuk

Pergi ke Poloniex.com dan klik Buat Akaun di sudut kanan atas.

Membuat akaun anda adalah mudah; tidak dapat disahkan. Cukup masukkan maklumat seperti yang diminta dan daftar.

Membuat akaun anda adalah mudah; tidak dapat disahkan. Cukup masukkan maklumat seperti yang diminta dan daftar.

Sebagai pertukaran lain, Poloniex telah menutup pendaftaran

Sebagai pertukaran lain, Poloniex telah menutup pendaftaran

Catatan: Sekiranya anda robot, anda tidak dibenarkan menggunakan Poloniex. Maaf.

Catatan: Sekiranya anda robot, anda tidak dibenarkan menggunakan Poloniex. Maaf.

Setelah memasukkan maklumat, anda akan menerima e-mel pengesahan. Klik pautan dan bersiap untuk berniaga. Jenis.

Setelah e-mel anda disahkan, anda sudah bersedia untuk log masuk dan beralih ke langkah seterusnya.

Setelah e-mel anda disahkan, anda sudah bersedia untuk log masuk dan beralih ke langkah seterusnya.

Langkah 2) Dapatkan Pengesahan

Mesti disahkan adalah masalah pada Poloniex. Kerana terlalu banyak pendaftar baru (dan sokongan yang lemah sejak awal waktu), pengesahan Poloniex mungkin memerlukan beberapa minggu.

Pertama, pergi ke Profil di sudut kanan atas.

Setelah mengkliknya, anda akan diminta untuk mengesahkan akaun anda. Masukkan maklumat yang diminta dan teruskan.

Setelah mengkliknya, anda akan diminta untuk mengesahkan akaun anda. Masukkan maklumat yang diminta dan teruskan.

Dari sana, gunakan kamera web anda untuk mengambil gambar ID foto anda.

Dari sana, gunakan kamera web anda untuk mengambil gambar ID foto anda.

Setelah disahkan, anda akan dapat deposit mata wang, perdagangan, perdagangan margin, margin margin, dan mengeluarkan aset digital bernilai $ 25,000 USD setiap hari.

Langkah 3) Deposit Crypto

Setelah anda disahkan, anda boleh mendepositkan crypto. Untuk melakukannya, klik Baki di sudut kanan atas halaman pertukaran.

Klik pada Deposit & amp; Pengeluaran dan anda akan dibawa ke halaman Baki, Deposit dan Pengeluaran.

Klik pada Deposit & Pengeluaran dan anda akan dibawa ke halaman Baki, Deposit dan Pengeluaran.

Gunakan fungsi carian untuk mencari aset anda dan klik butang Deposit.

Oleh kerana Poloniex hanya crypto, anda mesti mempunyai crypto di suatu tempat di dompet untuk disimpan.

Oleh kerana Poloniex hanya crypto, anda mesti mempunyai crypto di suatu tempat di dompet untuk disimpan.

Ulasan Pertukaran Poloniex: Scam atau Legit?

Amaran: Ulasan yang akan anda baca mungkin tidak sesuai untuk kanak-kanak.

Bahkan sebelum kegilaan Bitcoin baru-baru ini, Poloniex tidak mendapat sokongan tinggi daripada masyarakat atas sokongannya. Pengguna forum membuang cakap-cakap Poloniex seolah-olah menjadi calon politik saingan. Sebahagiannya hanya mengeluh tentang jangka masa yang diperlukan untuk disahkan. Yang lain mengatakan bahawa ini adalah penipuan yang lengkap dan mereka tidak akan menggunakannya.

Saya pasti tidak menyangka Poloniex adalah penipuan, tetapi dengan pengguna selalu mengadu tentang standard pengesahan yang mustahil, pengeluaran yang dibekukan, dan jeda pertukaran, sukar untuk benar-benar memberikan anggukan daripada saya.

Apa Kata Ulasan Bad Poloniex

Tanpa menggunakan kata-kata tidak senonoh, kebanyakan ulasan buruk menumpukan pada:

 • checkVerification berlangsung selamanya atau ditolak (beberapa pengguna tidak mempunyai webcam yang mengambil gambar yang cukup baik. Ramai yang mendakwa standard tidak mungkin).
 • checkWithdrawals berlangsung selama-lamanya
 • checkDeposit tidak muncul
 • checkSupport tidak bertindak balas selama berbulan-bulan
 • semak akaun Frozen

Berikut adalah beberapa ulasan buruk dari seluruh web:

Poloniex meminta agar anda menanggung mereka semasa mereka menyelesaikan masalah sokongan mereka. Mereka memberi anda amaran yang adil. Sekurang-kurangnya mereka berusaha.

Apa Kata Ulasan Poloniex yang Baik

Nampaknya banyak pengalaman negatif hanyalah nasib buruk. Ramai pengguna mendakwa mereka tidak mempunyai masalah. Walaupun begitu masuk akal — pengguna yang tidak mengalami masalah akan dapat melakukan perdagangan; mereka yang tidak akan membuat utas mengeluh.

Ulasan yang baik memberi tumpuan kepada:

 • checkSolid pulangan untuk pinjaman
 • semakAkses ke altcoin
 • periksa Antara muka perdagangan yang hebat
 • checkMargin trading / pinjaman
 • periksa yuran Rendah

Satu saluran ulasan YouTube yang sangat dihormati memuji “Polo” semata-mata untuk perdagangan marginnya. Ini menjadikan fakta bahawa Poloniex sangat bagus untuk peniaga maju. Bagi pemula, mungkin tidak perlu repot untuk memperjuangkan akaun.

Alternatif Poloniex Terbaik

Sekiranya kekurangan fiat Poloniex, peraturan yang semakin ketat, dan rekod prestasi sokongan pelanggan yang buruk menakutkan anda, terdapat banyak alternatif di seluruh web untuk dipilih. Pada masa penulisan, hampir semua pertukaran Bitcoin mengalami beban berlebihan. Jangkakan kelewatan.

1) Binance

Logo pertukaran binance

Binance yang berpangkalan di Hong Kong adalah salah satu pertukaran terkemuka di web. Sekiranya ada, ia pasti salah satu yang paling unik. Ia tidak memerlukan pengesahan ketat yang dilakukan oleh Poloniex atau Bittrex, dan memberi anda akses kepada banjir aset digital. Ia juga mempunyai hadiah yang luar biasa! Antara muka intuitif tersedia dalam pandangan asas atau lanjutan. Satu lagi positif utama adalah bayaran mereka yang sangat rendah.

Dan tentu saja, pertandingan bulanan mereka yang hebat dan hadiah percuma.

2) LocalBitcoins.com

Logo LocalBitcoins.com

“E-Bay” dari Bitcoin, LocalBitcoins adalah pertukaran peer-to-peer terkemuka di pasaran. Pembeli dan penjual bersetuju dengan harga dan platform bertindak sebagai escrow. Semua dilakukan 100% tanpa nama. Ini adalah alternatif yang baik bagi mereka yang menghargai privasi mereka dan tidak mahu menangani mimpi buruk pengesahan iaitu Poloniex. Penipuan adalah masalah serius. Berhati-hati.

3) Bitfinex

Logo pertukaran bitfinex

Bitfinex adalah pertukaran lain yang berpusat di Hong Kong. Ia mempunyai jumlah pertukaran Bitcoin tertinggi di dunia. Ia menawarkan perdagangan margin dengan leverage lebih tinggi daripada kebanyakan bursa lain. Selain itu, ia juga menawarkan yang menarik token untuk spekulasi. Satu-satunya kelemahan adalah kekurangan mata wang (BTC dan hanya 7 yang lain).

Perbandingan – Poloniex Vs. Bi ttrex

Logo pertukaran Poloniex

lwn.

Logo pertukaran Bittrex

Poloniex dan Bittrex adalah dua pertukaran terbesar, paling cair, dan kaya dengan mata wang. Mereka masing-masing mempunyai pelbagai pasangan mata wang untuk berdagang dan bayaran yang sangat rendah. Kedua-duanya adalah tempat yang bagus untuk menjana wang untuk peniaga yang serius. Namun, mereka mempunyai beberapa perbezaan utama, dan satu mendapat anggapan yang jelas daripada yang lain.

Mari kita periksa asas-asas Bittrex terlebih dahulu.

Ciri Bittrex

Bittrex menjadikan dirinya sebagai “pertukaran mata wang digital generasi seterusnya”. Ini bermaksud ia mempunyai beberapa ciri terbaik di web.

 • periksaMata Wang: 190+ mata wang digital. Tanpa fiat.
 • periksaDeposit: Crypto (kecuali melebihi $ 10,000 USD).
 • periksaMengeluarkan: Kripto
 • periksaPengesahan: Ya.
 • periksaKelajuan Deposit: Sekejap.
 • periksaAplikasiTidak.
 • periksaDompetYa.
 • periksaSuruhanjaya: .25%
 • periksaPasangan Perdagangan: Beratus-ratus.

Mengenai Bittrex

Bittrex diasaskan oleh bekas jurutera di Amazon, dan mempunyai pasukan yang berpengalaman selama 5 dekad dalam keselamatan web. Ia ditubuhkan pada tahun 2014 oleh Bill Shihara dan yang lain setelah mereka bosan dengan pelanggaran keselamatan yang berterusan di dunia crypto. Pasukan pengasas mempunyai pengalaman gabungan lebih dari 50 tahun bekerja untuk syarikat gergasi industri termasuk Microsoft, Amazon, dan BlackBerry.

Ini membolehkan pengguna berdagang dengan yakin mengetahui semua ciri keselamatan terkemuka di industri digunakan di platform mereka. Ia menampilkan beratus-ratus pasangan perdagangan, bayaran tetap dan rendah, dan antara muka perdagangan yang intuitif dan terperinci. Belum lagi ia sangat menghargai sokongan pelanggan dan kepercayaan masyarakat yang meluas (kedua-duanya sedang dalam tekanan sekarang).

Reputasinya terkenal dalam beberapa bulan terakhir, tetapi tidak pernah digodam dan sokongan terus aktif di media sosial.

Perbandingan

 • periksaYuran: Basuh.
 • periksaMata Wang: Bittrex.
 • periksaSokongan: Bittrex.
 • periksaAntara muka: Poloniex.
 • periksaMesin Perdagangan: Bittrex.
 • periksaAplikasi: Tidak.
 • periksaPengesahan: Poloniex.
 • periksaDeposit / Pengeluaran: Bittrex.
 • periksaPerdagangan Margin: Poloniex.
 • periksaSentimen Komuniti: Bittrex.

Pemenang: Bittrex!

Keputusan: Poloniex dan Bittrex adalah tempat yang bagus untuk menjana wang, tetapi secara umum, Bittrex muncul di puncak. Satu-satunya sebab anda memilih Poloniex adalah jika anda ingin meminggirkan perdagangan atau memberi pinjaman. Atau jika anda cukup bernasib baik kerana tidak mempunyai masalah pengesahan dan tidak bersetuju dengan peraturan ketat Bittrex.

Soalan Lazim Poloniex

Semasa membuat kajian, saya dapati pengguna mengemukakan soalan yang sama mengenai Poloniex. Saya telah meletakkan semua soalan dan jawapan di sini untuk memudahkan anda!

S: Adakah Poloniex selamat?

J: Walaupun terdapat hack pada tahun 2014, Poloniex adalah pertukaran yang selamat. Masalah sokongannya mungkin menyebabkan akaun anda dibekukan, tetapi mata wang anda selamat. Mereka memiliki komitmen baru terhadap keamanan dan peraturan.

S: Adakah akaun saya mesti disahkan walaupun saya mempunyai akaun lama?

J: Ya. Tahun lalu, Poloniex mula menghendaki semua pendaftar baru mengesahkan akaun mereka. Mereka yang sudah mempunyai akaun (dikenali sebagai “akaun lama”) sudah masuk akal. Itu tidak lagi berlaku. Anda mesti mengesahkan akaun anda dengan segera atau fungsi akan ditangguhkan.

S: Adakah Poloniex menerima deposit USD?

J: Tidak.

Q: Adakah Poloniex mengambil kad kredit.

J: Tidak.

Q: Adakah Poloniex mempunyai aplikasi?

J: Tidak.

Q: Berapakah bayaran untuk menggunakan Poloniex?

J: Poloniex mempunyai jadual bayaran pembuat barang. Sekiranya anda membuat pesanan, anda membayar.15%. Sekiranya anda memenuhi pesanan, anda membayar.25%.

S: Adakah deposit minimum di Poloniex??

J: Sebilangan duit syiling memerlukan deposit minimum. Ia ditulis di halaman deposit di bawah setiap alamat mata wang. Baca penjelasan mengenai deposit minimum di bahagian sokongan Poloniex.

S: Berapa lama pengesahan diperlukan?

J: tekaan anda sama baiknya dengan saya. Semoga berjaya dan semoga tuhan mengasihani jiwa anda.

Poloniex adalah salah satu pertukaran terbaik

Keputusan Akhir Kajian Pertukaran Poloniex

Poloniex adalah salah satu pertukaran terbaik dari segi perdagangan sebenarnya. Tetapi isu sokongan dan pengesahannya adalah teguran besar terhadapnya. Ia menawarkan pilihan perdagangan yang hebat, carta terperinci, dan pelbagai syiling yang bagus. Namun, sebenarnya dapat berniaga dan mendapatkan wang anda adalah mimpi buruk.

Sentimen masyarakat sepakat bahawa Poloniex adalah platform yang baik untuk pedagang maju. Pilihan altcoin, yuran rendah, dan margin sangatlah merisaukan jika anda merancang untuk melakukan perdagangan yang serius.

Tetapi jika anda seorang pemula, seseorang yang tidak merancang untuk berdagang dengan banyak, atau pengguna yang tidak merancang untuk menggunakan pilihan margin mereka, maka itu tidak perlu merepotkan. Sesiapa yang menggunakan Poloniex perlu diberi amaran bahawa ada kemungkinan akaun anda dibekukan dan menyokong anda pada tahun depan.

Keputusan: Poloniex menawarkan pengalaman perdagangan yang hebat, tetapi sokongannya menjadikannya tidak setimpal dengan risiko melainkan anda merancang untuk melakukan perdagangan / pinjaman margin volum yang serius.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me